Veletek előfordult már hasonló a gyógyszer leszokás közben?

2019.10.16. 15:01

Sziasztok!

Múltkor írtam a pánikbetegségemről, páran irtátok, hogy tündérhegy, na az a hely az ahová én nem mennék el, mert a gyógyszerekkel való gyógyítás semmit se ér mert azok csak még rosszabbá teszi az embert, és ez egy ismerősőm aki járt egy ilzen helyen, mondta, hogy ott csak elhitetik az emberrel, hogy milyen jót tesz majd a gyógyszer stb. Kikerülsz a pszichiátriáról aztán úgy jössz ki onnan mint egy zombi szó szerint. Ajánlom annak figyelmébe aki ebben hisz, Tamás Rita Utam az összeomlástol a harmóniáig könyvét ha kell linket is küldök.

A másik amit akartam mondani, hogy egy nagyon ismert pszichologushoz járok akinek a nevét nem fedem fel, ő mondta, hogy a gyógyszerek azok nem jók csak tönkre teszik az embert az egész szervezetet, a mellékhatásuk lehet emlékezetkieséstől az önkárosító gondolatokig.

Ezért a pszichiáterhez akihez jártam, ott elmondtam neki le akarok szokni róla, gyógyszerek nélkül akarok ebből kijönni. Na, de a elkezdtem leszokni róla 5 napja és egy fél adagnál járok a 15mg os scippa antidepresszánsból és 0.25 frontinból 1 db. Eddig scippa 1 és fél adag volt a frontin 3 vagy 5. Sajnos mikor elérkeztem a fél adaghoz másnap kezdtek rohamok jönni rám, tegnap egész nap szédölögtem és többször is ugy éreztem, hogy mindjárt elájulok volt 3 rohamom. Aztán a mai nap ugyan ilyen érzés, de rohamokba jelentkezve, és mikor elmentek as iskolába megprobáltam akkor ott olyan rosszul éreztem magam mint még sose amióta oda járok szpetember közepe. Beléptem a terembe és kaptam egy rohamot, 15 percig tartott, de olyan 30 perc után éreztem, hogy jobban vagyok. De ahányszor próbáltam az iskolába visszamenni, mert elkellett mennem, úgye nekem az iskola 1 év kihagyás utná nagyon stresszes, a főleg az agórafobiám és a rossz iskolai élmények miatt.

Na az lenne a kérdésem, hogy a gyógyszer elhagyása nálatok okozott-e rosszulétek, szorongások, félelmek erősődését és depressziót.

Ma mikor haza értem és csak 1 órát voltam suliba emiatt, akkor sétáltam kb 30-40 percet még avárosba, akkor furcsa mód elmullott mikor a 30 percnlé voltam és semmi rosszulétet nem éreztem utánna, lehet a mozgás vagy a friss levegő miatt nem tudom,otthon már nem éreztem magam rosszul. Az a baj, hogy a szüleim sajnos azt gondolják, hogy mivel nem tudok elmenni suliba sose fogok ebből kigyógyulni, azt mondták, hogy amiatt voltak kiakadva, hogy mért nem maradtam ott. És én sajnos emiatt kivagyok akadva, szerintem nekik nincs igazuk, ha ennyire rosszul érzem magam akkor ha ott maradok lehet hogy annyira szorongtam volna és stresszeltem, hogy elájultam volna, vagy nem bírta volna a szívem. A szüleim azok elmondtak rólam azt mondták én most olyan mértékbe nem értek velük eggyet legyen ennyi.

Kicsit hosszú lett, de valaki bármi ilyet tapasztalt volna, vagy lenne neki is hasonló dolgok a szüleivel gyógyszerekkel stb. A pszichologusomhoz, 1 hét mulva megyek.

Holdsugar
#28858 Holdsugar hozzászólása: 2019.10.17. 21:15

Ezeket a gyszereket csak lassan ill egyszerre egyfélét ajánlott elhagyni, ellenkező esetben súlyos megvonási tünete is lehet. Lassú elhagyásnál is lehet enyhébb formában.
Akkor javasolt elhagyni, ha helyette más módon kezelve van a tünet, azaz amikor már érezhető a terápia hatása.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close