BPPV

Téma címkék:
2020.01.25. 22:45

Sziasztok! Hát sosem gondoltam volna, hogy keresek egy fórumot, vagy bármilyen oldalt, ahol igyekszem tapasztalatokat cserélni, hasonlóan járt emberekkel. BPPV. Letudtam volna élni az életemet nélküle… 35 éves koromban kezdődött, egy éjszakás műszak után. Megfordultam az ágyban, és elkezdett forogni a szoba, de csak lassan, aztán felültem. Abba is hagyta. Gondoltam fáradt vagyok még, vissza fekszek, hát nem kellett volna. Azzal a lendülettel mint a ringispil, ismét forogni kezdtem, de már hány íngerem is lett, és nem múlt el a szédülés. Bepánikoltam. Lemásztam az ágyról, kimásztam a szobából, folyamatos szédülés mellett, és mire tudtam szólni a férjemnek, el is ájultam. Állítása szerint 10-15mpercig nem voltam magamnál, aztán mikor “felkeltem”, nagy öklendezés, és hánytam. Valami kegyetlen. Ennek kísérője, hogy borzasztóan megfájdul a szemem, fejem, és a gyomrom. Vannak ellenségeim, de nem kívánom nekik sem. Kórház :sbo, neurológia, fül orr gégészet. Hölgyem önnek BPPV betegsége van. Kaptam Arlevert gyógyszert, és tornáznom kellett. Mivel nem bíztam a helyi kórházban, elment maszek fül orr gégészetre, másik városba, ott megerősítették a diagnózist. Tebofortan tablettát kaptam, és tornázni kellett továbbra is. Egyszer csak eltűnt a szédülés, a közérzetem borzasztó volt. Javasolták, hogy a Tebofortan tabletta szedését ne hagyjam abba 3 hónapig, én viszont 1.5 hónap után elhagytam, mert vissza nyertem a régi önmagam. Nem tudom, hogy mekkora hibát követtem el ezzel, de eltelt 2 hónap, a szédülés vissza tért. De sokkal erősebben, mint az 1.volt. Iszonyatos szédülés, hányás, és ájulás. És mire tudtam önállóan bármit is csinálni, eltelt 5-6óra. Ja, és ülve alvás. Most eléggé el vagyok keseredve, megpróbálom, hogy elmegyek talpmasszázsra, azt olvastam, hogy az segíthet.

#29359 Emoke13 hozzászólása: 2020.07.21. 10:22

Sziasztok én is ebben a bppv és pppd -vel szenvedek február óta és most merte leírni egy dr.h a fül kristályok elszabadultak nagyon rémes annyi forgás és pót cselekves jár hozzá már abba szédülök h túl mozgom magam bizonytalanul .nem tudtok segíteni abban h ki az a szakember aki helyre ràzna a kristalyokat vagy h sikerült neketek ezt túlélni kaptam már scippat is betasercet is ez az aktuális gyógyszer kuràm.egy kristály mozgató kell de itt a környéken nincs emply manővert egyedül nem tudom !segítsetek

#29360 Judit 83 hozzászólása: 2020.07.21. 22:57

Szia! Ez a pppd, amit írtál, ezzel még nem találkoztam, de utána nézek. Bppv….:) életünk megkeserítője :), de nagyon igyekszem alázattal beszélni, írni róla, mert kb rettegésben tart nap, mint nap. Én most talán passzív időszakban vagyok, de az utolsó forgásom óta, minden nap hanyatt fekve forgatom a fejemet, muszáj ellenőrizni, hogy a kristályok a helyükön vannak e. Félelmetes egyébként…..Betarevin, Arlevert, ezt a 2 gyógyszert szedtem 1 hónapon keresztül, túl adagolva, és közben folyamatosan a manővert csinálni. Én Székesfehérváron a Virág Egészségközpontban Dr Fellegi Veronika doktornőre bíztam rá magam, Ő tudott segíteni. Megjegyzem nincs a fülembe nyúlkálás, se fülpiszkáló, se fülgyertya, semmi!!! Budapesten próbáltam először orvost keresni, de vidéki lévén leráztak, és a Veronika doktornő segített. Bízom benne, hogy valamit tudtam segíteni!!!

#29067 dvk71 hozzászólása: 2020.01.27. 18:31

Üdv!
Sajnálatos, de tipikus jelek..
Nekem kétszer volt eddig 48 vagyok, olyen két éve a forgás ahogy balra fordultam…Hányás, stb ülve alvás, de nekem elmúlt a forgó , hányós szédülés 1-2 np alatt..De! Ami utána jött az enegm jobban kiakasztott…az egyensúlyzavar, étvágytalanság, hogy vagy 10 napig csak a házban voltam támolygás, tompaság, mint aki ivott pár felest. Volt amikor úgy ébredtem , hogy tiszta vagyok , de ahogy haladtam anappal bekábultam. Voltam Budán maszekban Miltényi Drnőnél…Bppv. Kellet jó pár hét, hogy visszajöjjek, de néha elő-előjön sajnos nem a forgás, hanem az egyensúlyzavar…Nekem Betarevint írtak fel, de jó rég nem szedem , lehet kellene, a gyógyszertárban azt mondták legalábbis, Gingko biloba, D vitamin , Milgamma, Magnézium ezeket szedtem … és torna.. de én a tornát simán megcsináltam már napok múlva, El fog múlni , türelem…de közbe így tanítani- hát nem volt egyszerű.. Nem vagy kába ?? JA! Szeritnem a stressztől van amúgy , én arra gondolok…mészrkistály ide vagy oda…Fülzúgás? egyensúlyzavar…?
JObbulást!

#29069 Judit 83 hozzászólása: 2020.01.29. 00:00

Nálam másodszor zajlik ez az egész, most sokkal durvább, mint az előző volt. 45fokos szögben tudok mostmár aludni, ahogy legurulok a párnáról, már fel is kelek, mert forgok. Férjem tornáztat, de mire vége 1 tornának elfáradok, fáj a szemem és a fejem, hány ingerem van, az elején még hánytam, előfordult ájulás is. Lekopogom nagyon nagyon, de teljesen függőleges pozícióban, egyenesen tartott fejjel (úri testtartással :) tudok utcán menni, és vezetni. Bízom benne, hogy ez nem veszik el. Fülem nem zúg, egyensúly zavarom csak a torna után van. Torna után, illetve nap végére elfáradok. Köszönöm, remélem hamarosan elmúlik!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close