Egyensúly zavar

Téma címkék:
2020.03.31. 19:11

Sziasztok ! Leírom a történetem.

27 éves vagyok.

3 hete kezdődött amikor éjjel 3 kor arra ébredtem hogy forog velem a szoba és nagyon rosszul vagyok. Nagy nehezen felkeltem folyamatosan szédültem ibolyogtam és hánytam is. Párom elvitt az ügyeletre aztmondta az orvos hogy középfül gyulladásom van de jolenne bemenni a sürgösségire.nem mentem mert van egy 7 hónapos kislányom aki anya tejes is. Nem mult a szédülésem így 3 napra rá elmentem a fül orr gégészetre megvizsgált a doktornő aztmondta egyensúly zavarom van. Megcsinálta az epley manővert nagyon szédültem tőle aztmondta otthon is csináljam naponta 3x és felírt betahistin és arleveltet. Epleyt csináltam egy hétig aztán abba hagytam mert utana sokkal rosszabbul voltam . Így hát a neten találtam ülve végezhető gyakorlatokat és a semont manővert . Pár napig egész jól voltam aztán tegnap ülő helyzetben elkapott ez a szédülési roham nagy nehezen elmentem az ágyig eldőltem aztán jobban lettem. De azota is azédelgek húz a fejem. Néhaz nehéz ek néha pedig könnyünek érzem a fejem. És nagyon gyengének érzemmagam egésznap úgyérzem hogy el ájulok. Biztos hogy a front miatt jött elő. De már nemtudom mit csináljak kihez forduljak mivel mosta virus miatt nem fogadegy orvos sem. Elnézést ha hosszú lett !

Gondoltam leírom ezt hátha valaki volt vagy esetleg van most ilyen helyzetben.

#29249 SzOrsika hozzászólása: 2020.05.01. 21:16

Nagyon komoly betegsègnek tartom, nagy èletminősègromlàssal jár. Csak kitartàssal gyógyul! Két èvig szédelegtem, de tènyleg csak a torna, az epley manőver segít. Utàna iszonyú rosszul lètet okoz, de pont ez a lènyeg: a tünetek kiváltásàval gyógyul. Egèszsègügyben dolgozom, volt BPPV-s betegem, segítettem neki tornàzni. Tudtam, mit áll ki, de amikor rohant utánam a folyosón, hogy elmúlt a szèdülés, az leírhatatlan öröm volt. Nem szabad feladni! Nehogy már kifogjon rajtunk nèhány apró kis kristàly a fülünkben!

#29238 Lianna hozzászólása: 2020.04.30. 12:45

Sziasztok , nekem is ez van, 2 napja kezdődött , amikor reggel kikelve az ágyból azt taoasztaltam, hogy a fürdőbe alig tudok kimenni, olyan mértékű szédülést , nehéz fej érzést taoasztaltam. Egész nap pihentem ( érdekes ha fekszem egészen jól vagyok ) a tegnap , de ma már igyekeztem talpon lenni . Valamelyest javultam , de megmaradt az a fajta bizonytalanság a járás közben , hol nehéz , vagy könnyű a fejem , rosz a hangulatom és mintha ez nem lenne elég , meg extraszisztokezok is .Ha lehajolok vagy magasra nézek , akkor kifejezetten szedulok . Ja….nekem hányingerem is jelentkezett de csak első nap .Ehhez hasonló szédülés jó pár évvel ezelőtt vokt és mivelhogy ezt egy megterhelő kertészkedés előzte meg , akkor a nyaki gerincemre gyanakodtam, hogy valószínű ez okozta . Most is ehhez hasonló tevékenységek voltak a napokban , így gyanakszom , hogy a meszes gerincem az okozója . MagneB6, vitaminokat szedtem , és Voltaren kenoccsel kenegetem a nyaki gerincemet . Egyelőre meg mindig nem vagyok jól , esetleg ha valakinek van valami jó ötlete ?

#29186 Renatata hozzászólása: 2020.04.18. 15:36

Szia! Én is ebben szenvedek már 5 hete. Az orvosok sem tudják hogy mi lehet ez az őrület!
Sikerült már nektek kideríteni valamit??

#29197 anitabodo78 hozzászólása: 2020.04.21. 12:47

Szia én már 6 hete. Kb 1 hete hogy érzek javulást csinálom a fej tornákat meg szedem a betahistint.
Orvoshoz még nem jutottam el mert ugye a vírus miatt most nem fogad senki. Ugy hogy kénytelen vagyok meg várni amig ez az egész lezajlik. :(
De remélem addigra már rendbe jövők !
Te egész nap szédülsz ?

#29175 dvk71 hozzászólása: 2020.04.14. 19:35

Szia!
Nekem eddig kétszer jött a dolog…. de most sem annyira 100% , bár nekem a nyakammal vannak gondok, meszesedés, gokat ülök a gép előtt, nyújtom , érzem hogy nem tesz jót.
A lényeg! A forgó szédülés nekem kb 2-3 napig tartott, és nem is mindig csináltam a tornát… viszont , ami nekem talán még rosszabb volt, az a több hétig tartó egyensúlyzavar.. nem nagyon tudtam vezetni, kb 10 napig az udvarra sem mentem ki… néha van hogy megszédülök, elhúz jobbra, le is ültem már miatta a földre( épp tesi órán ..tanítok) Várni kell vele.
Voltam : fül, orr, gége, MRi nyaki, neurológia, vérvétel, doppler…. semmi bj….kivéve a nyaki gerincet..Ja és elvitettem magam Budára Milténi Csilla drnőhöz, ő is azt mondta hogy BPPV , de akkor már én nem “forogtam” Repültem vele, stb …a nap közbeni kábaság, bambaság, imbolygás volt nagyon rossz..nem tudtam koncentrálni, tvzni, írni, homáyosan láttam , mint aki be van rúgva…többen írták már le itt is ezeket… Türelmet! Majdcsak elmúlik. Ha forgat akkor, aludj félig ülő helyzetben. Ja! A drnő azt mondta: ha újra előjön, teljesen felesleges bárhová menni , úgysem tudnak mit csinálni…a tornát kell erőltetni otthon . és azt: ez a legösszetettebb tünetegyütessel járó de legártalmatlanabb betegség….” Betarevin, milgamma, magnezium, d vitamin, gingkobiloba ezeket szedtem …de van hogy talpmassszázst i s csináltunk , kínomban már azt is néztük a neten, hogy mit lehet …néha mintha jó lett volna…JObbulást!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close