Makara Dr-nak: Gyógyult HCV beteg és ízületi biológiai kezelés

Téma címkék:
2021.11.11. 19:45

Tisztelt Makara Doktor Úr!

Szeretném a véleményét kérni.

Autoimmun pszoriázisos artritisz, és azon belül Spondilitys psoriatica miatt a bázis gyógyszer Salasopyrin további szedése mellett panaszaim miatt injekció (Hyrimoz) formájában nemrég elkezdődött a biológiai kezelésem. Eddig 2 injekciót kaptam. Kéthetente kell majd beadnom magamnak.

A kezelés megkezdése előtt sokféle vizsgálatot kellett elvégeztetnem, ezek során magas HCV antitest eredmény miatt artritis kezelőorvosom soron kívül küldött a hepatológiára, ahol HCV gondozott voltam, és gyógyultam meg 2018-ban ifn mentes kezelés során. Ott engedélyezték a biológiai kezelést: “A kezelést követően vírusmentessé vált.GPT normális, így PCR vizsgálatnak nincs indokoltsága, anti HCV kezelést követően is pozitív marad.”

Az, hogy “magas” a HCV antitest szám, ez normális mindamellett, hogy tudom, vírusmentessé minősítésem után is mindig HCV pozitív leszek?

Mint egy nemrég ebben a közösségben írt levélben felmerült, esetleg jó májfunkciós laborértékek mellett is viiszatérhet egy magas, károsító vírusszám? Bár ez talán mégsem fordulhat elő, mert akkor a májértékek mutatnák…nem tudom…

A biológiai kezelés nem rejti mégis azt a veszélyt, hogy a gyengített immunműködés miatt újra vészesen elszaporodhatnak az esetleg még meglévő c vírusok?

Válaszát előre is hálásan köszönöm.

Vannainé Szoboszlai Veronika, azaz Vera

#29820 veronik4 hozzászólása: 2021.11.14. 21:17

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon-nagyon megnyugtatott – és milyen gyorsan…én meg csak most olvastam el válaszát…
Rengeteget számít, hogy törődik velünk!!

Nem tudom, emlékszik e még, de ikertestvérem súlyos pszichés (depressziós szuicid gondolatig eljutás, mint major tünet az ifn kezeléssel párhuzamosan előírt ribavirin szedése mellett) állapotában, a család végső kétségbeesésében Ön életmentő segítséget adott. Úgy tudom, testvérem nem jelzett vissza. Most megteszem sok-sok idő elteltével: ő is meggyógyult a HCV-ből! Ha Ön nincs…bele se merek gondolni. Ön igazi orvos-ember.

Hálával: Vera

#29817 Makara_dr hozzászólása: 2021.11.12. 19:15

Kedves Vera,
“Az, hogy “magas” a HCV antitest szám, ez normális” -Igen.
Nincs vírus magában, nincs, ami “feléledjen”.
Tisztelettel
Makara dr.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close