Egy skizofrén fiú története

Téma címkék:
2012.04.11. 14:26

Az RTL Klub Reggeli c. műsorában készült az alábbi interjú Fényes Ágnessel, egy skizofrén fiú édesanyjával.

Attila érettségi előtt állt, amikor tanulmányi eredményei rohamosan elkezdtek romlani, és abbahagyta az addig számára oly fontos sportot is. A tünetek, mint később kiderült, a skizofrénia előjelei voltak.

Ágnes, Attila édesanyja szerint a skizofrénia meglehetősen túl van misztifikálva. Blogja is részben azért született, hogy eloszlassa a betegség körüli ködös képzeteket. Ahhoz, hogy egy skizofrén beteg újra normális életet élhessen, nem csupán gyógyszerek, de a családtagok részéről sok-sok türelem és támogatás is kell.



A skizofréniáról, terápiás lehetőségekről a Schizophrenia24x7.hu oldalon is olvashattok.

#9014 FAgica hozzászólása: 2012.04.12. 16:39

Azt hiszem a hozzátartozóknak nehezebb elviselni ezt a betegséget mint a betegnek magának. Meg kell tanulni. kezelni, segíteni a beteget amiben csak lehet, együttélni a tudattal, hogy ez nem átmeneti állapot de minőségi életet lehet vele élni és nem legutolsó sorban elfogadás, tolarencia a legmagasabb fokon. A fiam akiről a tévéfelvétel szól, most nyerte meg a Budapest Bajnokságot az osztályában úgy hogy gyógyszert szed, éveket hagyott ki. Dolgozik, sportol, olvass, filmeket nézz igaz nincsenek barátai, nincs barátnője de még sok időnk van mindennek eljön az ideje. Tehát mindenki aki ebben a cipőben jár, sorstársunk tartson ki mert megéri.

Tisztelettel: Fényes Ági

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close