Amiben a Várószoba a legjobb: Pánikbetegség

Téma címkék:
2009.12.20. 10:30

Folytatódik sorozatunk arról, melyek a legjobban kifejtett témák a Várószoba.hu oldalán. Eddig szóba került a ganglion, BPPV és a fülzúgás, most pedig a pánikbetegség kerül terítékre. Nade mi is az a pánikbetegség?

A pánik krónikus betegség, amely hol felerősödik, hol eltűnik. A pánikbetegség krónikussága és súlyossága miatt alapvető életminőségromlást eredményez. A pánikbetegség következményei közé tartozik a gyenge testi és lelki egészség élménye, a károsodott szociális és házastársi funkciók, az anyagi nehézségek, és az egészségügyi szolgáltatások és kórházi ellátás gyakori igénybevétele. A pánikbetegség sokkal gyakoribb a nők, mint a férfiak körében. A pánikbetegség egyik legsúlyosabb következménye, az agorafóbia kialakulása. A gyakori agorafóbiás szituációkat a repülőgép, buszok, vonatok, liftek, egyedüllét, tömegben levés és így tovább képviselik. Az ilyen helyzetekben átélt szorongás következménye a kialakult elkerülő viselkedés kifejlődése, aminek eredménye a beszűkült életstílus kialakulása.

A következő tünetekket, problémákat, panaszokat és lehetséges megoldásokat sorolták már fel a közösség tagjai:

A pánikbetegség közösséghez ide kattintva lehet csatlakozni. Így egyrészt látni lehet az összes történetet, másrészt e-mailben értesülhetünk a legújabb sztorikról.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close