Panikbetegseg téma legfrissebb történetei

Iratkozzon fel témafigyelésre! Értesüljön levélben, ha valaki új történetet ír ebben a témában.
E-mail feliratkozás

Ismét itt....

Téma címkék: Pánikbetegség  

Talán két éve írtam már ide a pánikbetegségről érdeklődtem.Nekem a tüneteim mindig az alváshoz kapcsolódnak.Tehát nem félek a tömegben,nem jön rám a szívdobogás,nem izzadok,semmi ilyen tünetem nincs.De többször ébredek arra,mintha valaki vagy valakik folytogatnának és úgy érzem,vagyis úgy jön le,mintha igazából is megtörténne velem.Ez eddig csak éjjel volt jellemző,de ma először előfordult a kora esti órában is.Belealudtam amit néztem a tévében és akkor.Akkor itt valaki azt mondta,hogy ez nem pánik betegség,csak nem tudok valakit,vagy valamit elengedni magamtól.Nem tudom,sőt azt sem,hogy mit tegyek,de már lassan csak világosban alszom,vagyis lámpánál,mert amúgy a sötétséget nyomasztónak érzem.Szívesen veszem bárki tanácsát,mert már fontolgatom,hogy egy pszichológust keresek,mert félő nélküle javulásom nem lesz.

Ne pánikolj! :o)

Téma címkék: Pánikbetegség  

Sziasztok!

Tapasztalt de már ABSZOLÚT GYÓGYULT ex-pánikosként :o) szívesen segítek a korábban átélt tapasztalataimmal mindazoknak, akik szeretnének kikecmeregni a pánik szorításából és újból élvezni szeretnék az életet! :-)

Higyjétek el, sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok! :-)

Bár anno magam sem hittem el, hogy van kiút, és már olyan szinten voltam, hogy azt hittem, örökre "úgy" maradok... De nem így történt! :-) Visszakaptam önmagam, újra szabad vagyok, tiszta fejjel gondolkodom és most már furcsa visszagondolni "azokra" az időkre.

Szívesen segítek tehát mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy a "szakmában eltöltött 4 kemény évem után" :-) tudnék neki tanácsot vagy csak egy-egy bátorító gondolatot adni! Kérdezzetek tehát bátran. Nincs titok, nincs kényes téma, mindenre őszintén válaszolok!

A gyógyuláshoz pedig nem kell semmi extra dolog, csupán kitartás és akarat, hogy változtatni szeretnél! ;-) Ha pedig ez már megvan, akkor jó úton jársz! :-)

Üdvözlettel: Moncsi

:)

Téma címkék: Pánikbetegség  

Sziasztok! Nagyon sokat gondolkoztam azon hogy írjam e meg a történetem,de ahogy látom az emberek többsége ezen az oldalon nyíltan beszél a betegségéről és ez egy kicsit segít.Előre is elnézést kérek ha nagyon hosszúra nyújtom a mesélést.Az első rohamom két éve jelentkezett egy baleset után.Szén-monoxid mérgezéssel vittek korházba,akkor éreztem elsőnek a tüneteket.Azóta rengeteg rohamom volt es néha azt érzem,hogy már nem bírom tovább.Általába este jelentkeznek,már a lefekvéstöl is félek.Rengeteget sportolok viszont gyógyszert nem szedek.Szüleim nem hiszik el,hogy beteg vagyok,azt mondják,hogy csak beképzelem magamnak.Elmentem egy ismerösömhöz aki pszichológus,ő csak annyit mondott,hogy probáljak másképp gondolkozni.Sokat olvasgatok,látom,hogy sokan küzdenek evel a csúnya betegséggel,szeretnék meggyógyulni de sokszor azt érzem,hogy nincs erőm az egészhez.Mindig elhatározom,hogy holnap masképp állok a dolgokhoz,hátha segít.18 éves vagyok,nem szeretném,hogy ez beárnyékolja a fiatalságomat.Nagyon szépen köszönöm aki szakított időt,hogy elolvassa,esetleg valami tanácsot adhatnátok,hogy mitévő legyek.

2014.04.17 20:27 | Elena

Pánikbetegség - új gyógyszer - szedtetek ilyet?

Téma címkék: Pánikbetegség , pánikbetegség+depresszio  

Segítségre lenne szügségem , ma felírt nekem az orvos Cipralex nevű készítményt . Én még nem szedtem , ha van köztetek olyan ki már szedett ilyen gyógyszert és elmondaná a tapasztalatát megköszönném.

2014.04.10 15:54 | papamaci

panik betegseg-e?

Téma címkék: Pánikbetegség  

Tisztelt szerkesztoseg!

Az ugy tortent hogy,unnep alkalmaval csunyan viselkedett a ferjem a nagy 26 eves lanyom es a ffiam baratnoje elott.persze ittas volt.En nekem anyira rosszul esett a viselkedese es megis ijedtem akkor meg sokat sirtam.akkor csak enyi volt.A lanyom mas varosban lakik es csak akkor volt itthon 2 hetre,Miutan visszament  legszomj jelentkezett es nagyon megijedtem na meg ha lattam a ferjem kozelemben mar rosszabbul voltam.Azota IS MAJDNEM NAPONTA ER UTOL HOGY UGY ERZEM VALAMI VAN A TORKOMBAN ES NEM JON LEVEGOM DE HA EGY NYUGTATOT VESZEK ELMULIK A TORKOMBOL.azonkivul minden ok nelkul ver olyankor erossebben a szivem es kisse remegest erzek a testemben.ez nem tobb 20 percnel ha gyogyszert veszek.kerrdezni szeretnem ha megszokom e a nyugtato szedeset?mert attol 15 perc es jol leszek.

tisztelettel Eniko

2014.04.07 19:30 | eniko

Stressz

Téma címkék: Pánikbetegség , Stressz , Szorongás , stressz/szorongás  

Tanácsra lenne szükségem. Négy napja buszon utaztam hazafelé és váratlanul szívdobogásérzés, légszomj tört rám, pár másodpercig tartot viszont azóta olyan érzésem van mintha állandóan izgulnék és állandóan sóhajtanom kell. Nem tudom mi lehet ennek az oka, de gyanítom, hogy a stressz lehet az oka. Vezetni tanulok és nem nagyon szívlelem az oktatóm. Nagyon rossz természete van, a legkisebb hibákért is ordít és emiatt tartok is tőle... gyanak szok, hogy ez állhat a háttérben... Valaki tudna tanácsot adni, hogy mi lehet ez? Köze lehet a stresszhez, a vezetéshez vagy egés zen más probléma lehet a háttérben? Elrőre is köszönöm!

2014.03.27 21:14 | csabi
< 1 2 3 4 5 Következő
Minden történet

Pánikbetegség

A pánikbetegség krónikus kórkép, amely hol felerősödik, hol eltűnik. A pánikbetegség krónikussága és súlyossága miatt alapvető életminőségromlást eredményez. A pánikbetegség következményei közé tartozik a gyenge testi és lelki egészség élménye, a károsodott szociális és házastársi funkciók, az anyagi nehézségek, és az egészségügyi szolgáltatások és kórházi ellátás gyakori igénybevétele. A pánikbetegség kialakulása, első megjelenése tipikusan a késő ifjúkor-korai felnőttkor, de megjelenhet már gyermekkorban és a későbbi években is. A pánikbetegség gyakoribb a nők, mint a férfiak körében. A pánikbetegség egyik legsúlyosabb következménye, az agorafóbia kialakulása. A gyakori agorafóbiás szituációkat a repülőgép, buszok, vonatok, liftek, egyedüllét, tömegben levés, stb. képviselik. Az ilyen helyzetekben átélt szorongás következménye a kialakult elkerülő viselkedés kifejlődése, aminek eredménye a beszűkült életstílus kialakulása.

Pánikbetegség tünetei

A pánikroham hirtelen kezdődik, általában 10 percen belül eléri a tetőfokát és körülbelül fél órán keresztül tart. De ettől eltérhet és akár órákig vagy egy napon keresztül is tarthat. A pánikroham után a beteg fáradtnak és kimerültnek érezheti magát. A pánikbetegség fizikai tünetei közül legalább négyet diagnosztizálni kell, és egy hónap alatt legalább 4 pánikrohamot kell átélnie a betegnek, hogy a diagnózist ki lehessen mondani. A pánikbetegség legalapvetőbb tünetei közé sorolható az izzadás, fulladás vagy légszomj, reszketés vagy remegés, sírás, rettegés vagy rémülés, halálfélelem, kipirulás, émelygés, szédülés, menekülési késztetés, mellkasi fájdalom, hasmenés, görcsök, hidegrázás vagy hőhullámok, szapora szívverés.

Pánikbetegség kezelése, gyógyítása

A pánikbetegség kezelésére a mindennapi gyakorlatban két nagy gyógyszercsoport alkalmas, az antidepresszánsok és a nagy potenciálú benzodiazepinek. Az antidepresszánsokat is három csoportba oszthatjuk. A klasszikus triciklusos vegyületek közül a Melipramin és az Anafranil használatos. A korszerűbb szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI) csoportjához tartozó fluvoxamin, a fluoxetin, a paroxetin, a sertralin, és a citalopram. És a harmadik csoportba sorolható reverzibilis MAO gátló Aurorix, ami a háziorvos által nem rendelhető. Az antidepresszánsok körülbelül 3-4 hét múlva kezdik kifejteni hatásukat. Ezzel szemben a benzodiazepinek azonnali hatást fejtenek ki. Ilyen gyógyszer az alprazolam és a clonazepam. A betegség gyógyulása után lassan, fokozatosan elhagyhatók.

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb hozzászólások

Legfrissebb történetek

Hívja meg ismerősét a várószobába!

Történet archívum