Pánikrohamok tömkelege 2

Téma címkék:
2021.01.30. 17:00

Mikor egész nap csak a negatívra tudok gondolni. Minden nap hányingerem van. Random sírások kapnak el. Nem tudom azt csinálni amit szeretnék. Nem tudok elmenni csak úgy egy barátnőmhöz, hogy ott aludjak. Alig tudok aludni. Félek a sötétben. Ha csak arra gondolok, hogy eljön az este és sötét van bepánikolok. Ha el kell utazni valahova…

Az utóbbi pár hónapban még durvább lett ez az egész pánikrohamom. Nem tudok erős lenni. Nem tudok túl lenni csak úgy ezen egy magam. Annyi mindent szeretnék csinálni de nem tudok. Nem vagyok jól hozzájuk.

Nem rég már a tömegbe is elkezdtem durván pánikolni. Eddig se szerettem a tömeget de mostanában nem tudok egy nagyobb boltba se bemenni. Bezártság érzetem van. Plusz most a maszk miatt még jobban melegem van meg nem kapok levegőt. Ember undorom van.

Nem tudok pozitív lenni. Nem tudok erős lenni. A környezetemben meg nem sok ember érti meg a helyzetem. Ez nem lesz jobb csak úgy ha nem gondolok rá. Hogy ne gondoljak rá? 5 éve szenvedek tőle.

Haragszom magamra, hogy ilyen gyenge vagyok és egy olyan dologtól félek ami igazából alap dolog. És más ember meg sokkal nagyobb betegséggel küzd én meg itt siránkozok mint valami 5 éves. Mikor már legszivesebben arra gondolok, hogy ha nem lesz jobb valamit csinálok magammal. Már bármire képes lennék csak múljon el. Eddig nem akartam gyógyszert szedni de most arra az elhatározásra jutottam, hogy megint keresni fogok egy pszichologust vagy pszichiátert és ha felír valami antidepresszánst akkor szedni fogom. Mindig is gyógyszer ellenes voltam de már az őrület határán vagyok és mindenre képes vagyok csak legyen jobb.

Plusz magas prolaktin szinttel küzdök amit a dokik vettek észre miután kijött a hányingerem. Nem tudom ez mit befolyásol de én nem érzem a hatását, hogy magas lenne.

Ha esetleg akárkinek lenne valami ötlete vagy praktikája amivel jobban lehetnék azt szívesen fogadom!

Plusz ha valaki hasonlóba szenved/szenvedett szívesen meghallgatom az ő történetét is.

#29553 Hasaspasas hozzászólása: 2021.02.17. 04:47

Hamarosan jelentősen enyhül a levegő, már érezni lehet a tavasz közeledtét a hét közepétől. Ezért minél többet kell a levegőre menni. Nem tömegbe, hanem egy parkba, ahol kutyasétáltatók, aranyos kis ebek járkálnak a közelünkbben. Ezenkívül szülők, gyermekeikkel is tartózkodnak a parkban, vagy focipályákon (nem nagy tömegben) és velük is esetleg szóba lehet elegyedni. Vagy szimplán csak érezni – becsukott szemmel – a nap melengető sugarait. De lehet az üldögélés, merengés mellett sétálni, gyorsgyalogolni, vagy akár kocogni is – ezek mind-mind stresszoldó hatásúak. De csak annyit, amennyi jól esik. 1 bő hónap múlva kezdődik a nyári időszámítás, akkor a sötét órák száma már jelentősen csökkenni fog. Ha pedig gondot jelent vásárlásnál a sok ember, vagy a covidtól való félelem, akkor online is, a legtöbb ismert üzlet 990 F-ért bevásárol helyettünk és le teszi az ajtónkba. Tehát van lehetőség elkerülni a tömegbejárást és a sötétben ücsörgést is ,de muszáj lesz a fénybe és a levegőre többet kijárni. Csupán ki kell próbálni, segíteni fog.

#29538 szabi23 hozzászólása: 2021.02.06. 03:36

Keress pozitiv kapaszkodókat es ne engedj a negatív, hülye gondolatoknak. Hidd el hogy erősebb vagy náluk…

Nekem gyógyszer nélkül sikerült legyőznöm a panikrohamokat. Hogy miképpen? Türelemmel es akarattal. Mindig emlekeztettem magamat arra, hogy nem cél nélkül es nem azert vagyok ezen a vilagon, hogy felelemmel es szomorusaggal telve töltsem el a napjaim… Nem érdekelnek mások, nem erdekelnek a kudarcok, csak az érdekel, hogy önmagammal harmóniában legyek es minden kudarc utan fel tudjak állni.

Miért felsz a sötétben? Talan valami mumustol?
nincs semmi a sötetben, az csak ved es eltakar… A
sotetseg szimplan a feny hianya es nem mumusok meg szellemek buvohelye :)
Úgyhogy tessek osszeszedni magad, hacsak nem 6 éves vagy akit meg megertek, hogy retteg a sötétségben…

Az utazasrol ne is beszeljunk

A tomeget es az uzleteket megértem, en sem szívesen megyek, de ha muszaj hat muszaj, en a kis vilagommal begyalogolok barmilyen nagy embertomegbe, plazaba, uzletbe, elintezem, megveszem amit kell es pápá. nem azert megyek, hogy rettegjek nem létező felelmek meg masok miatt

Próbáld meg felfogni, hogy ertekes ember vagy, legelőször is magadnak probalj meg azza lenni.
A felelem meg egy hivas… ne hivd a felelmeid, inkabb szolj rajuk. hogy most aztán am hagyjanak békén, nem érsz ra ilyenekkel foglalkozni…
Es tenyleg nem ersz ra!
Te vagy önmagadnak a vilag kozepe, ne engedj a negativitasnak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close