Szédülés 8 éve

2020.12.18. 10:06

Sziasztok. A történetem borsóhéjban annyi, hogy 12 éves koromban nagyon sok feszültség ért, volt egy félelmem attól hogy elájulhatok, ha sokáig állok( iskolában fent egy magas karzatról kellet lefele nézni ált 45 max. 60 percet kellett ott állni). És én mindeggyiket kihagytam ahol állni kellett, de eggyik alkalommal mikor a testvérem lépett fel, akkor nagy szenvedések, szorongás, félelem, és elkapott egy erős ájulás érzés, ezek árán , de azt az 50 percet végigálltam, de akkor valami bennem kialakult. Mikor vége lett az előadásnak én elkezdtem szédülni, de úgy olyan érzésem volt mintha lebegnék, hullámozna, dőlne minden és hirtelen mozdulatnál heves szédülés kapott el. Ez 1-2 hét alatt teljesen elmúlt olyan hirtelen ahogy jött. Majd minden hónap végén előjött ez az érzés, volt pár olyan nap mikor erősebb szédülés, ájulásérzés kapott el, ami kiderült hogy pánikroham, rá 2 hónapra kerültem a pszichiátiára, nem kellett befeküdnöm, de nyugtatót kelett szednem. Másfél év alatt kijottem belölle, de a pánik alatt a szédülések minden nap voltak kb, (de ezek nem ugyan olyanok voltak amik havonta jöttek elő)szorongás, állandó forgó jellegű szédülés, nehéz fej érzéssel, dölés érzéssel, amik estére mindig elmúltak mikor lefeküdtem. Majd azonban 2 és fél éve újra pánikbeteg lettem trauma után, és ezek a szédülések naponta visszajöttek, de sokkal erősebbek lettek. Forgás, lebegés, dölés, hullámzás, nehézfejérzés, mikor lefelé hajolok sokáig utánna heves szédülés kap el sokszor, és azt érzem egész nap vagyis félek tőle hogy elájulok. Most ez az érzés nagyon korlátoz mindenben, a pánikbetegségből kijöttem, de naponta megkeserít a szédülés. Voltam mindenhol és lelki okai vannak elvileg, múltkor a szemem éreztem hogy lehet amiatt de ott sincs semmi gond, elkell fogadnom hogy ezt valami lelki dolog okozza, csak fogalmam sincs hogy szabaduljak meg tőle, több gyógyszert probáltunk, de azok nem érnek semmit, antidepit meg nem szedek, mert mondták is hogy mivel kijottem belölle nem kell, most xanax-ot szedek ha annyira félnék tőle, mintha egy súly nyomná a fejem, nyakam, de ha futok, mozgok ez az érzés akkor elmúlik, ha csinálok valamit egy ideig akkor is, de ha már leulok kicsit is lehajtva a fejem akkor olyan hevesen jön vissza, hogy utánna nem merek felállni, sajnos fizethetek bármelyik orvosnak vizsgálatért akkor is tudom hogy semmi bajom, csak kicsit megnyugszom hogy nincs, de ez nem jó, a pszichiáter sajnos nem, hogy segítene, hanem a pénzt húza le, nem keressük azt mi okozza, hogy lehet megoldani. Nagy tanácsot kérnék az itt jelenlévő emberektől akik olvassák, és hasonlóba szenvednek/szenvedtek. Pszichiátria, szanatórium azt kérlek hanyagoljátok, nem vagyok annyira olyan helyzetbe hogy oda menjek, meg szerintem oda se vagyok való egy szédüléssél, meg családon belül is szörnyű vélemény miatt se fogok oda menni, köszönöm a megértést.

Bárki tanácsot tudna mondani, kihez tudnék fordulni ez ügyben, kitudna nekem ebben segíteni, nagyon szeretnék végre boldog lenni, és egyedül megállni a helyem.( Zalamegyében lakom). Köszönöm ha elolvastad és tudsz segíteni.

#29485 Marti 54 hozzászólása: 2021.01.01. 11:39

Szia!Sajnos én is ìgy èlem a napjaimat.Diagnozis bppv!Zalai vagyok :)

EN-ek
#29474 EN-ek hozzászólása: 2020.12.23. 02:52

F / L / kor?

Ya lehet, h téll roham VAN. (v lesz)…iSmered a mondást:
“HA! nyomás van a fejeden – és nem ül rajta senki – akkor az már a roHAMM! (ez 1enruhásra nem vonatkozik:)”

DE azis lehet, h csak 1xűen +viselt a VirágVége Ljövetele… (a LEGtöbb hugyagyú még mindig n fogja FEL agyilag – mert nincs nekik – DE azért érzik a vesztüket, mint macska a esőt!) :D

Na figyejj 5csém:
n csak magán kuruzsLÓk vannak ám! Azokat haggyuk + a Lkényeztetett és kőgazdag amcsi tiniLOTYÓKnak! CSAK 1 idijóta pénzeli őket!! Sztem neked bőven yó lesz a “állami” -átria IS… A eredmény ua. (semmi) DE az legább lényegében ingyé van! :)
A mellett néha direkt YÓL is esik a mbernek 1 kiss siesta odabennt, KIszabadulandó ebből a geciunalmas és totálisan döglött szarságnyomorból! Sőt HA! mázli van, akár még vmi yó kiss diliss ribit IS FELLehet szedni (a minál nincs yobb) és Máris gyorsabban szállnak anapok! ;)
monnyuk nekem sose volt (szerencsém) mindig csaka selejtjét fogtam KI… :(

Z szép megye, dimbes-dombos fenyveses, a mellett yó messze e-sik Bunkófalvától; BÁR néha sajn hajlamos kicsit mocorogni a Anyafőd itt-ott, ez az é n annyira yó dolog benne.

#29467 Safi1 hozzászólása: 2020.12.19. 00:37

Szia, én pszichológust ajánlok, klinikai szakpszichológust.
Terápiát ami nem kevés idő, ne add fel akkor is próbáld meg, ha nagyon nem hiszel benne.
Az elején ellenállás gyakori, nehéz szembenézni a múlttal, ahonnan erednek a lelki bajok. Én jártam több évig mire segített.
Olvass könyveket az önismeretről, az jó ha érdekel.
A Xanaxot idővel le kell tenni, amig nem késő.
Sok sikert kitartást.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close