Amiben a Várószoba a legjobb: Borderline

Téma címkék:
2010.06.19. 17:23

Vannak olyan témák, betegségek, melyekben a Várószoba kiemelt jelentőségű forrássá vált az elmúlt években, és ha bárki rákeres ezekre a szavakra a keresőkben, a Várószoba történetei az első helyek egyikén fognak megjelenni. Eddig a ganglion, pánikbetegség, depresszió és fülzúgás jöttek szóba. Mai témánk pedig a borderline.

A borderline (a borderline kifejezés magyar jelentése „határeset”, „határvonal” személyiségzavar) főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes, valamint a személyközi kapcsolatok és az énkép/én-identitás instabilitásával jellemezhető súlyos személyiségzavar, mely főként a neurózisokra és a szociális fóbiára, leggyakrabban a depresszióra, a mániás depresszióra, időnként pszichózisra, valamint ritkán a pszichopátiára emlékeztető tünetek szélsőséges módon változékony megjelenéséből áll.

Számos őszinte, részletes történet született eddig és ez számít ma az egyik legaktívabb, legsegítőkészebb közösségnek oldalunkon. Néhány példa:

A borderline közösséghez ide kattintva lehet csatlakozni. Így egyrészt látni lehet az összes történetet, másrészt e-mailben értesülhetünk a legújabb sztorikról, hozzászólásokról.

#1965 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.08.13. 00:58

Kedves Berci – orvoskutató !

Köszönjük a tájékoztatást.

Jó egészséget !

Tisztelettel:

Ikszypszilon

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close