Diabétesz Világnap 2016. – Meghívó

2016.11.03. 13:39
diabetes350x460

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete a diabétesz világnap tiszteletére szervezett nagyszabású rendezvényre várja az idei évben is az érdeklődőket. Ezúton osztjuk meg veletek meghívójukat, vegyetek részt minél többen az eseményen!

Mikor?

2016. november 12-én 9.30 – 15.00 között

Hol?

Lurdy Rendezvényközpont
(Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)!

„Tartsa kézben diabéteszét!”

Ez az egész napos rendezvény mottója, melyhez segítséget nyújtanak azok a szakemberek, akik előadásaikkal tanácsokat, ötleteket kínálnak a cukorbetegséggel élők és családtagjaik számára a mindennapi problémák leküzdéséhez.
A szakemberek segítsége önmagában azonban nem elegendő, a betegek együttműködésére is szükség van, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségét annak, hogy a helyszínen bárki elsajátíthassa a cukorbetegséggel való jó együttéléshez nélkülözhetetlen ismereteket.

Program

Az elhangzó előadásokon szó esik a – valójában egészséges étkezést jelentő – „rettegett” diétáról. Kiderül, hogy mit tartalmaz az OKOSTÁNYÉR®, amely az egészséges felnőtt lakosság számára készült legújabb táplálkozási ajánlás. Az érdeklődők megtudhatják a több százezer embert érintő inzulinrezisztencia helyes étrendjének feltételeit, a cukorbetegség és a lisztérzékenység kettős diétájának módszerét, a rendszeres mérések és vizsgálatok fontosságárt, de feltárul a pajzsmirigy problémák és a cukorbetegség közötti szoros kapcsolat oka is.

Kiemelt, szűréssel és lábvizsgálattal is megtámogatott téma lesz a megfelelő és időben történő sebkezelés, valamint a cukorbetegek mintegy harmadánál kialakuló diabéteszes neuropátia. Nagyon fontos e társbetegség korai tüneteinek felismerése és kezelése, mert ezáltal megelőzhető vagy késleltethető a további, erős fájdalommal járó idegkárosodás.
A tájékoztató előadásokat gyakorlati útmutatók egészítik ki: dietetikusok tanítják meg az érdeklődőknek a diétás főzés és tápanyagszámítás alapjait, szakápolók mutatják meg a helyes vércukormérés és inzulinadagolás technikáit, valamint a kompressziós pólya megfelelő alkalmazását, amely ödéma és a cukorbeteg lábsebek esetén elengedhetetlen a gyógyulás szempontjából.

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete által szervezett diabétesz világnapi rendezvényen ingyenes mérésekkel, szűrésekkel, vizsgálatokkal (vércukor, HbA1C, digitális EKG, neuropátia, koleszterin, vérnyomás, testzsír stb.) ellenőrizheti valamennyi érdeklődő a saját egészségi állapotát, amellyel kapcsolatban egyéni tanácsadással is szolgálnak a szakemberek.

A diabétesszel élők mindennapjait megkönnyítő termékek gyártói, forgalmazói is jelentős számban vesznek részt a rendezvényen, így lehetőség lesz megismerkedni és kipróbálni sok újdonságot is.

Várjuk az 1-es típusú cukorbeteg gyerekeket és szüleiket is, hiszen a SZURIKÁTA Alapítvány remek programokat kínál a legkisebbeknek, amíg szüleik a szakemberektől kérhetnek tanácsokat. Délelőtt a színpadon Némedi-Varga Tímea énekel és mesél a kicsiknek.

A rendezvény idén is helyet ad az Ifjúsági Diabétesz Találkozónak is, amelynek keretében az 1-es típusú diabétesz témájában író bloggerekkel találkozhatnak az érdeklődők, megismerkedhetnek az őket is érintő hazai és nemzetközi projektekkel és újdonságokkal.

A nap vendégei Lang Györgyi és Kovács Áron lesznek, akik a cukorbetegség ellenére ugyanolyan aktívak és szórakoztatóak, ezzel is bizonyítva, hogy megfelelő életvezetés mellett cukorbetegen is teljes élet élhető!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close