Istennel harmóniában a betegségek között harmadik rész- pszichiátriai betegségek

Téma címkék:
2009.03.20. 17:29

Ez a végső alkalom amikor a figyelmét kérem kedves Olvasó, ez most nem utazás lesz, hanem kitérő a lelkünk birodalmába. Kérem kösse be jól az övét máskülönben kiesik! Szárnyalunk!

Vers – Végső döntés

Előttem a kopár füvön

nagy szakadék tátong,

s benne szirén dalol.

Felötlik a gondolat:

én is …..megyek

Árnyék segíti szándékomat,

de a hitem nem enged!

 

Megelégedés Istennel

Isten éltet minket és igéivel vezet bennünket, mert többen vagyunk már , mert közben társat kaptam a férjemet, akivel egy életre összeforrtunk.

Roppant módon hálás vagyok Istennek, hogy előbb a megtérésemet, majd a különböző betegségeken át vezetett és most sem hagy magamra, hanem vezet . Ön hagyja ezt? Nem szeretne boldogságban élni? Mindenki vágyik a belső megelégedettségre ezt pedig csak Istennel lehet megtalálni. Viszont ez nem zárja ki a betegségeket. az tény, hogy Isten tehet csodát és nem hinnénk benne ha azt állítanánk, hogy nem képes csodákat tenni, de nem mindenki kapja ezt a különös ajándékot, mert Pál apostol is szenvedett életében, de másképpen mint a világ. Azt jelenti, hogy Kegyelem az életünk, ezt a lehetőséget Önön áll, hogy elfogadja-e?

Én bíztam, hittem, láttam és Ő győzött!

Betegségek egyenként

-pszichiátriai betegségek

Depresszió

Egyet el kell mondanom. nem vagyok orvos, csak halandó ember akit utólért ez a betegség. Mindenkinél másképpen jelentkezik ez, tulajdonképpen az agyunkban lévő ingerület átvivő anyagok közötti problémáról van szó amit gyógyszerekkel igyekeznek megoldani. sok esetben ez életen át tartó gyógyszerszedést jelent és rendszeres orvosi látogatásokat. Nálam Jázminnál először hangulatingadozások egy egy napot jelentett mikor padlót fogtam, rosszul éreztem magam sokszor fizikálisan is, nem szívesen mozdultam ki, sokat feküdtem a behúzott függöny mögött. Magyarul is azt a szót használjuk ezekre: DEPIS hangulatban van! tudni kell: ezzel nem szabad játszani nekem több barátnőm is van akik abbahagyták orvosi felügyelet nélkül a gyógyszert és még mélyebbre estek vissza mint előtte voltak. Ha gyógyszert abba szeretnénk hagyni előtte ki kell kérni annak az orvosnak a véleményét akihez járunk rendszeres kontrollra.

Skizofrénia

A skizofréniáról sokan azt gondolják, hogy tudat hasadásos állapot pedig a kifejezés arra utal, hogy a gondolkodásmód, az érzelmek és a szándék nem alkot szerves egészet, ezért a személyiség cselekedete is szétesett. Sokszor úgy érzem magam mint amikor hullám vasúton lennék, mert egyik nap jobb a másik nap már inkább elbújnék. A skizofrénáról akkor beszélnek a szakemberek ha több mint hat hónapig fennállnak a tünetek és tartósan kezelést igényel az illető. Nekem sokszor volt olyan állapotom amikor kórházi kezelést is igénylő volt az állapotom ( ezt subnak vagy vissza esésnek nevezik) , főleg azért ,mert ebben a betegségben a pozitív és negatív stressz egyaránt kihozza a vissza esést. Nehéz együtt élni a skizofréniás beteggel , de nem lehetetlen. Alattomosan jön elő sokszor az ember észre sem veszi a tünetek jelentkezését sem, csak azt, hogy már kórházban van a helyünk.

Egy valami biztos Isten szereti az embert bármilyen betegsége is legyen és ameddig ez így van szerencsések vagyunk.

Epilógus

Köszönöm, hogy végig olvasta ezen szösszenetemet, remélem tudtam segíteni, mert ez volt a célom vele. Isten Áldja és Őrizze mindnyájunkat!

Szeretettel: Jázmin Verd

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close