Meniere szindróma -tornázás?

2009.06.20. 12:28

Kedves Mindenki!

Olvasgattam történeteiteket, úgy tűnik, egy családtagom szintén hasonló cipőben jár.

Meniere szindrómáról beszélnek az orvosok, tavalyi évben gyakorta voltak ájulásra emlékeztető összehullásai, de mivel nem orvos-kedvelő, sajnos nem fordult azonnal orvoshoz.

Idén májusban jelentkeztek nála az első tünetek: szédülés (hol erősebb, hol gyengébb, hosszabb-rövidebb ideig tartó), fülzúgás (+zavarta a hang, bármiféle is legyen, pl. tévé), hányás (ami több napon keresztül gyötörte). Nos, azonnal orvoshoz ment, fül-orr-gégészhez, aki előbb fülmosást végzett (kiskorában is volt néha fül-problémája, gyakran be volt dugulva, emiatt ki kellett mosni). Egy másik orvos a tünetekről és egyensúly-vizsgálat elvégzése után diagnosztizálta a Meniere szindrómát. (Közben neurológiára is elküldték, ahol megállapították, h. nincsenek pszichés zavarai.) Mivel állapota gyógyszeres kezelés után nemhogy javult volna, hanem romlott (végig ágyban töltötte azt az időt, segítséggel közlekedett a lakásban, teste erősen legyengült, minden jellegű mozgástól hamar elfáradt). A szédüléses fülzúgása néha merevedéssel társult: ajka lemerevedett, egyik karja is, (azt hiszem a jobb karja), mentőt hívtak, korházban 4 napig bennmarasztották. A korházi kezelés alatt infúzióra helyezték, állapota jelentősen javult. Elmúlt a szédülés, a fülzúgás. Otthoni kezelésre egy rakás gyógyszert írtak fel. Nemsokkal a korházi kezelés után kénytelen volt újra munkába állni, nem tudta teljesen kipihenni az elmúlt időszakot (kb. 2,5 héten keresztül tartott a szédüléses-hányásos fülzúgás, minden 2. nap jobban volt).

Sajnos tegnap újra elkezdett szédülni. Újra orvos, szédülése csak az infúziózás következtében szűnt meg.

 

Többen említettétek a tornát. Érdekes módon neki nem ajánlottak semmiféle tornát, viszont ha segíthet, akkor szeretném erről tájékoztatni. Milyen jellegű mozgásról van szó? Hol lehet anyagot találni erről a tornázásról az interneten? Tudom, hogy ami A-nak segít, az B-nek lehet, h. semmit sem használ. Viszont kipróbálná, és ha nem segít, persze abbahagyná (amúgy sem nagy sportrajongó:)).

Segítségeteket köszönöm!

Üdv

granada.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close