BPPV vagy képzelgés?

2009.07.01. 11:18

Sziasztok!

32 éves nő vagyok és a tünetek alapján úgy néz ki BPPV-s. Nekem sajnos nem állapították meg konkrétan ugyanis az én problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött. A tünet ismerős: félelmetes szédülésre ébredtem. 2 napig szinte semmit nem tudtam csinálni annyira erősen forgott velem minden. Aztán elmentem a körzeti orvosomhoz. Sajnos 11 éve pánikbeteg vagyok és az orvos mondhatni egyáltalán nem foglalkozott velem. Felírt egy erősebb nyugtatót és hazaküldött, hogy idegi alapon van és ne figyeljek oda rá. Szóval csak azt nem mondta, hogy kitalálom. Mivel pár nap múlva sem szűnt vissdzamentem és végre beutalt a belgyógyászatra. Sok vizsgálatot megcsináltak/vérvétel, szemészet, nyaki uh, vérnyomás, ekg../ minden negatív volt. Így mivel pánik beteg vagyok, itt is arra a megállapításra jutottak, hogy “én csinálom magamnak”. Ezután még kb 2 hétig szédültem, de nem tudtam hová fordulhatnék /sajnos a szédüléssel együttjáró bizonytalanság és az egyre jobban kialakuló ijedtség miatt teljesen szét voltam esve/. Majd lassan kezdett elmúlni. Ami megmaradt az az este lefekvéskor oldalra fordulva jelentkező megszédülés. Pár napja viszont megint visszajött a szinte állandó szédülés, minden testhelyzetben. Akkor írtam a Szirmai doktornőnek aki egyenlőre látatlanban az én leírásom alapján azt írta, hogy BPPV betegségem lehet.

Nagyon ijesztő ez a szédülés így azt hiszem egy MRI-re mindenképp  elmegyek. Ahogy itt olvasom a legtöbben azért ki lettetetek vizsgálva, hogy biztos legyen a diagnózis.

Jobbulást mindenkinek.

Üdv. Márti

#576 alexa hozzászólása: 2009.07.01. 15:42

Szia Márti!Hát a tüneteid alapján bppv és vagy de én pl:neurologusnál jártam.Én is voltam pánik beteg sőt depresszios is,de nekem megállapították a bppv ét én Mri re juli közepére kaptam időpontot csináld a gyakorlatokat amitől elvileg jobban kell hogy legyél….a gyakorlatokat megtalálod a többi hozzászolásba itt a bppvseknél!Addig is jó gyógyulást!Alexa

#575 Urogdine hozzászólása: 2009.07.01. 13:08

Kedves Márti!

Kérlek add meg a leveledben emlitett Szirmai doktornő elérhetőségét!

Ha itt nem akarod akkor emailben: urogdine.kocsis.zsuzsa@gmail.com cimre!

Előre is köszönöm!

 

üdv.Zsuzsa

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close