Mit tehetnék, depressziós vagyok?

Téma címkék:
2009.11.23. 10:33

Nagyon elvagyok keseredve mert párom paranoid és depresszios is. Több oka is van a betegségének, töbnyire az a tudat hogy tehetetlen egy bizonyos kudarc miatt amely magánéletét érintette, immáron 10 hónapja és csak a miért így kellet lennie kérdés foglalkoztatja. Amiről szó van az pedig 1 éve történt, de ő 10 hónapja tudja, terápiákra is jártam vele. A gyógyszeres kezelés jött egy korházban, a tablettákat ma is szedi coaxil haloperidol és xanax nem segít csak anyira hogy aludni tud, viselkedése szörnyü, dühében megver és elképesztő mód fenyeget öngyilkosságal 1 hónabban 2szer. A viták viszont rendszeresek, amikor azt mondom hogy nem bírom tovább akkor az a válasz hogy nagy kerek nulla vagyok, mert nem tudom jól kezelni a betegségét. Hát nem tudom mit tegyek de nem vagyok vasból, ki semmit nem érez csak egy 47kg 27éves Málnácska aki szereti a férjét de nem bírja cérnával.Mit tegyek vajon?!

#863 cryply hozzászólása: 2009.11.24. 07:33

Ide másolom a te leírásodhoz, hogy mások is megtalálhassák. Ide tartozik ez a hozzászólás.

 

Kedves Málnácska!

Irány az orvos, a kényszer gyógykezelés! Mikor magam is bent fekszek a pszichiátrián sokszor találkozok a tiédhez hasonló dolgokkal! Már léteznek olyan injekciók amik a gyógyszert nem szedőknek megoldást jelentenek! A házi orvosnak nincs igaza! Ez egy nagyon veszélyes álapot és tenni kell ellene! Mielőbb míg nem késő! Mindenkép pszichiáter kell! El kell menni akkor vele amikor jó paszban van. Ambulanter mert ez sürgős ügy! Valószínű bentfogják rögtön. Az általad leírtak alapján. Nem csak gyógyszeresen lehet a rossz gondolatokat kezelni. A családi része sajnos mondhatjuk úgy, sok emberrel megtörténik. A szeretettel nagyon sokat lehet javítani de kell az orvosi segítség beavatkozás mindenképp, mielőbb! Kitartást ehhez!

Szeretettel: cryply

 

#862 rabbi hozzászólása: 2009.11.23. 20:14

Egyet ertek Cryplyvel.A bantalmazas tenye,mar elegendo ok a segitsegkereshez,de nyilvan az az uldozottseg erzeset erossiti ferjeben,azonban a tettlegesseg,a duhbegurulas idejen sajnos nem kontrollalt,es ezert eletveszelyes is lehet.Van azonban remeny a gyogyulasra!Nem a gyogyszerektol,mert az “csupan”tuneti kezeles,ami egy eletveszelyes helyzetben nem semmi,de a pszichoterapias kezeles jo szakemberrel,es sok turelemmel,egyuttmukodokeszseggel eredmenyes lesz.A csendes,bekes idoket erdemes kihasznalni a szeretet kifejezesere,a tamogato keszseg tudatositasara,es a gyogyulas iranti igeny felebresztesere.Az uldozottsegi maniaban elo ember termeszetes erzese a szamunkra irracionalis erzes.Szamukra mi vagyunk vakok,hogy a szamukra felelmet kelto dolgokat nem latjuk,es erezzuk.Ezt a rettenetes erzest lehet felhasznalni a szakemberhez valo ismetelt fordulas eszkozekent.Ha meg akar szabadulni ettol a rettenetes erzestol,egy jo szakember valoban segithet.A kesobbiekben,amikorra meggyogyult, biztosan halasan megkoszoni onnek a szeretettel szinten tartott kitartast,segitseget.Ezt kivanom onnek extra adagban!

#861 cryply hozzászólása: 2009.11.23. 19:26

Kedves Málnácska!

Mindenképp orvosi segítség kell! Bizalommal forduljon a kezelő orvosához. Léteznek más gyógyszerek is. Ez egy igen veszélyes állapot és ha nem akar a férje orvoshoz menni erővel kell eljuttani. Azért a megygőzés az önkéntesség jobb lenne mindenképp! A rossz gondolatok kiűzésére már igen jó módszerek vannak. Remélem a férje is meg szeretne gyógyulni vagy legalább is jobban szeretne lenni. Erőt és kitartást kívánok.

cryply

#860 rabbi hozzászólása: 2009.11.23. 16:01

Kedves Malnacska!                                                                                                               Helyzete nem irigylesre melto.A beteg embert felelmei sorszor rettenetes dolgokra kenyszeritik.Felelmei elemi erovel kenyszeritik vedekezesre,es legtobbszor azok ellen vedekezik,akik a leg kozelebb allnak hozza,es a leg kevessbe adnak okot felelmeire.Duhbegurulasai(Ertse meg a szo jelenteset!Mint a ko,ami a hegyoldalon gurulni kezd,es elsodor mindent,ami utjaba kerul.)ele ne alljon!Probaljon olyankor kiterni!Ertse meg,hogy a kovet nem on inditotta el,de ne probalja megallitani!A legtobb,amit tehet,annak enyhe elteritese,ha egyutt gurul azzal.A gyogyszerei rendszeres szedese segithet a tunetek enyhitesere,az elet elviselhetove tetelere.A maganeleti kudarca nem oka,csupan kivaltoja a lelke melyen szunnyado problemanak.A problema gyokerenek feltarasa,annak helyretevese hosszu,rendszerint fajdalmas folyamat,ami bonyolultabb egy lyukas fog kihuzasanal.Amit legtobbet tehet,az az egyutterzo szeretet,tamogatas a gyogykezelesben.Amennyiben a gyogyitast vegzo szakember azt igenyli,menjen el on is a kezelesekre,mivel o adhat legtobb segitseget az on helyzete javitasahoz.Kedves oreg karmesterem egy erdekes tanacsot adott hazassakgotesemkor,-mintegy 30 eve:Fiam! A jo hazassag feltetele,hogy legyen otthon mindig elegendo TUSKO.Amikor felduhodsz,ahelyett,hogy a hozzad legkozelebb allot bantanad,menj ki az udvar vegere,vegyel egy fejszet,es hasogatsd a tuskot!Amikor gatyad,es zoknid csicsog a verejtektol,es izmaid remegnek a faradtsagtol,menj vissza felesegedhez.Akkorra o is lenyugszik,es te is olyan leszel,mint a kezesbarany.-Azt hiszem bolcs tanacs volt.

#859 kig121 hozzászólása: 2009.11.23. 11:30

Így nehéz segíteni, hogy a depresszió okát nem tudni.

Sajnos az orvosoknál nem vagyok okosabb, de nem semmi ha így szereted a párodat.

Sok kitartást. Esetleg ha általánosságban elmondanád, hogy miért a nagy depresszió tudnánk ötleteket adni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close