Parkinson kórom kezdete

Téma címkék:
2010.01.28. 09:58

2000-ben a 39-dik születésnapom hetében vált egyértelmüvé a diagnózis, Parkinson beteg vagyok. Lehet, hogy tudatalatt, de nem vettem tudomást róla. Három évig semmi gondom nem volt a betegséggel, hiszen a gyógyszer eltüntette az addíg egyetelen tünetemet a jobb kezem remegését.  Ebben az első három évben, csak a szüleim és a nejem tudta, hogy beteg vagyok. Éltem életemet mint addíg, dolgoztam (buszoztam, kamionoztam, 6000 négyzetméter szőlő)  mint a diagnózis előtt.

Aztán az addigi gyógyszerem hatását vesztette. Át kellett állni levadopa tartalmú tablettára, ami nem is okozott gondot. Az akkori dokim sajnos egy valamire nem hívta fel a figyelmemet. Arra a csekélységre, hogy a lehető legkevesebbet használjam, mert a szervezetem hozzászokik és egyre többet kell bevennem ugyanannak a hatásnak az eléréséhez az idő múlásával. Így aztán kontroll nélkül emeltem a dózist. Ugyanúgy mint az alkoholhoz is hozzászokik a szervezet és egyre többet kíván. Aztán ahogy romlott az állapotom, először a buszozástól tiltottak el, majd a kamionozástól, a szőlőt is el kellett adnom és legvégül a szereléstől is meg kellett válnom.

2008 novemberében betegállományba kerültem 2009 novemberétől eu-rehabilitációs proigramban veszek részt. Ez az új neve a leszázalékolásnak. Tulajdonképpen ezt az állapotot a gyógyszer mellékhatások okozzák,  ugyanis, ha beveszem a gyógyszert ellenőrizetlen túlmozgásom lesz. Ha nem, lefagyok és mozdulni sem bírok. A testem egyszerűen fogalmazva nem engedelmeskedik az agyamnak. Ez tiszta tudattal nehezen elviselhető állapot. Szerencsémre , vagy akaraterőmnek köszönhetően nem adom fel a harcot a betegség ellen, így aztán az olyan kisérő betegségek, mint a depresszió nem súlyosbítják az állapotomat. Röviden ennyi a betegségem története, hogy ez hogyan hat az életemre, az egy másik történet, amit szintén megírok majd.

#1132 kincsem45 hozzászólása: 2010.09.22. 12:39

Kedves Attila!Kincsem45 vagyok.Ez a mütét OEP finanszirozottt,bizonyos vizsgálatok előzték meg,és ezután a főorvos úr mütött.Ha gondolod e-mailon többet beszélhetnénk.

#1131 kismadar hozzászólása: 2010.02.11. 07:30

Attila, kalapot emelek a hozzáállásod előtt. Nem is hallottam eddig, hogy ilyen fiatal korban is előfordul ez a betegség. Sajnos nálunk a családban is van, de idős korban. Viszont ráleltem olyan dolgokra, amely könnyebbé teszi apukám életét. Kérlek keress meg emailben, hátha Neked is tudok segíteni, ráadásul olyan embereket keresek egy közös munkához, akik hozzád hasonlóan nem hagyják el  magukat, tudják, hogy még van dolguk ezen a földön. rita.edelenyi@gmail.com

#1130 rabbi hozzászólása: 2010.02.11. 05:35

Nekem ugy remlik,hogy a depresszio is a gyogyszer mellekhatasakent jelentkezik.Tevedtem?Mas.Ez csupan az en gondolatom,s ne vedd keszpenznek.A Pszichoszomatikus betegsegekkel kapcsolatban tanultam,hogy minden betegseg,meg a labtores is lelki jelensegekre vezetheto vissza.(Elbizonytalanodasunkkal osszefuggesben.)A testi betegsegek,a lelki bajok lekepezodese,s igy ha ismerjuk a lelki zavart,elorre szamithatunk a jelentkezo testi tunetre.(Pl.ha valaki keptelen elfogadni erkolcsi normaival utkozo dolgokat,de megakadalyozni nem keppes azokat,elobb-utobb emesztoszervi fekelye alakul ki;ha valaki gyermekkoraban bantalmazasokat szenved el,es rettegesben kell elnie,kronikus vastagbelgyulladasa lesz felnottkoraban stb.)Es forditva is mukodik.Ha ismerjuk a betegseget,a lelki bajra is raismerhetunk abbol.Vajon milyen lelki okai lehetnek a parkinzonkornak?Talan felnottkori felelmetes trauma,mely lebenitott valaha?Ugy gondolom,hogy valamilyen trauma,vagy sulyos krizishelyzet lehetett.Kerlek ne kacagj ki,ha butasagot talaltam ki!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close