Meggyógyulok a pikkelysömörből

Téma címkék:
2010.03.01. 16:52

Magyarországon népbetegség a pikkelysömör. Általában az egészségre káros szteroidokkal is csak tünetmentesíthető betegségünkről gyakorlatilag szinte semmit sem tud az orvostudomány. Vannak kutatások, amelyek szerint autoimmun betegség, mások szerint pszichoszomatikus. A betegségben szenvedőknek gyakorlatilag mindegy.

Eléggé kellemetlen, mert ha bedurran a betegség, akkor ugye viszket, meg rosszul is néz ki. A psoriasis sajnos legtöbbször a lelket is megviseli, hiszen az emberek többségének foglama sincs róla, miért vörös foltos a könyökünk, a homlokunk. Volt jó néhany kellemetlen élményem, amíg megértettem, hogy mindaddig nincs esélyem a gyógyulásra, amig nem változtatok az életemen.

A lelki okokat mindenkinek magának kell felderíteni, de tény, hogy a betegség azonnal elveszti agresszív jellegét, ha sikerül felszámolnunk azokat az okokat, amikkel már régóta nem számoltunk el. Ideje szembenézni a félelmeinkkel, a komplexusainkkal és a legbelső gondjainkkal, mert csak ezek felodásával juthatunk eredményre.

A pikkelysömör legjobb gyógyszere a boldogság, a kiegyensúlyozott életvitel és a harmónia. Ez persze sokszor nem elég. A szervezetünkben felgyülemlett méreganyagokat érdemes időnként kitisztítani, hasznos lehet egy jó léböjt kúra, vagy egy kis diéta is. Természetesen a kávé, a cigi és az alkohol fogyasztásról szintén le kell mondanunk megfelelő eredmények eléréshez.

A tisztítás másik útja a gőz, a szauna, vagy az infra szauna. rendszeres alkalmazása nem csak a méreganyagokat távolítja el, hanem segít a relaxációban is.

A végső fegyver pedig a húsevés radikális csökkentése, sőt akár teljes elhagyása. A húsevés folyamán felgyülemlett károsanyagok azonban csak lassan ürülnek ki a szervezetünkből, így legalább 2-3 hónap húsmentesség hozhat bármilyen eredményt. Én most majd egy éve nem ettem húst, tejet és tojást – teljes állati fehérje diétát próbálok megvalósítani – csak egy kis sajt emlékeztet a régi értendemre. Az eredmény elég látványos, gyakorlatilag a foltjaim nagy többsége eltünt, A plakkjaim nem hámlanak és nagyon ritkán viszketnek. A tél mindannyiunkat nagyon meg szokott viselni, de idén sokkal jobb állapotban indulok a tavaszba mint más években. Most hogy megérkezik a tavasz, a napfény és a primőrök igyekszem további eredményekről beszámolni.

Még egy apró megjegyzés a számtalan drága krém, gyógyszer és kezelés után most egy 1000 forintos Holttengeri krémet használok zsírosításra. a bőrök évek óta nem látott szteroidot és folyamtosan javul a helyzet, pedig a stressz egyáltalán nem enyhült a munkahelyemen. Igaz a családomban viszont egyre jobb a hangulat. A másfél éves kisfiam sokat segít a gyógyulásomban, a boldogság a legjobb gyógyszer a sömörre. Jobbulást kívánva minden sorstársamnak.

T.

#1323 maric hozzászólása: 2010.12.29. 17:07

Kedves sorstás története elég hasznos mindannyiunk számára.A boldogság a legjobb gyógyszer mint írja.Csak sajnos azzal nem számol a kedves sorstárs,hogy nem mindenkinek adatik meg ez az érzés.Nagyon igazat adok T. nevő felhasználónak, csak hát nem mindenki olyan erős ,és fegyelmezett ,hogy a diétát, a kavé,cigi italfogyasztást, megállja.Az tény az alkohol fogyasztás azt senkinek nem ajánlom ki ebbe szenved. Nekem lassan 19 éve van pikkelysömöröm. Sajnos a kavét, a cigit ,és a húsevést még nem tudtam elhagyni,mert az orvosaim is mindik ezzel jönnek.Hamár az ember nem él szexuális életet ,nem iszik .Legalább az a kis cigi, kavé meg az a  kis húsevés maradjon meg.Ahogy mondani szoktam ennyi örömme van az embernek. Visszatérve a gyógyulás lehetőségéhez.Nagyon tudná értékelni az ember ha olyan munkakultúra lenne magyarországon ami teljesen csökkentené a munkahelyi stresszt,de mivel ez soha nem fog megtörténi ,mivel a magyar ember mindenkivel szeret foglalkozni csak önmagával nem.Munkahelyi tapasztalatainból azt szűrtem le az emberek előszeretettel macerálják egymást unalom űzés céljából.Egyet nem értek miért nem lehet normálisan leszázalékolni legalább azokat a pikkelysömörös betegeket akiknek súlyos a kódjuk, mert én is tapasztaltam ide biológiai terápia meg oda,akinek nem bírja a belsőszervei úgyan ott van ahol a part szakad.Nekem is egyszer a májam , egyszer a tüdőm nem bírta legalábbis.Most szisztematikus kezelést kaptam ebbe benne a fényterápia, a locális kezelés + kezdetben Neotigason 25 .Most még van hajam várom mi lesz a vége.Teszem hozzá úgy jöttem ki a kórházból ahogy bementem.Egy dolgot nem értek még az orvosi bizottságnál hogy gondolják melyik munkahely nézi el ,hogy szinte miden két hónapba járhatnék kezelésre mert olyan a böröm+ha van hozzá még egy kis Bechterew kórja Járhat a reumatilógiára.Persze én a magyar orvosok szemébe egézséges vagyok, nekik mindenki egészséges főleg Nyíregyházán tűzér utcán.19 év pikkelysömör +  13 év SPA  azt kívánom nekik csak ennyi bajuk legyen mint nekem ,és olyan teljesítménybéres munkát csináljanak mint én napi 8-10 álló munka összekötve nagyon eleven mozgásformákkal./ például : vasalás időre db/2perc.

#1322 csharles hozzászólása: 2010.03.08. 22:08

Tisztelt Mantratan!

Egyetértek abban, hogy a pikkelysömör kezelésének egy nagyon fontos része a családi, baráti kapcsolatokra való odafigyelés. Esetleg a problémákkal akár szakorvoshoz is lehet fordulni, de saját magunk is tudunk segíteni. Mindamellett az őszinteséget akár “receptre” is fel lehetne írni. A tanácsom az, hogy próbáljunk meg mosolyogni a hétköznapokban is, találjuk meg a boldogság forrását!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close