Parkinson

Téma címkék:
2010.03.04. 10:56

Nem is tudom, hogy kezdjem. Legjobb, ha belevágok a közepébe. Vasárnap három év után produkáltam egy teljesen tünetmentes napot..
A múlt hét szerdáján kölcsönkaptam két mágneses cipőtalp betétet és két mágneses lapocskát, na meg egy víz szűrő berendezést, ami nem csak szűri a vizet, hanem a fontos anyagokat is adagolja a szűrt vízhez.
Kezdjük a múlttal. 800-1000mg ldopa volt az adagom, mellé még 3×2 mirapexin és 3×1 akineton. Az ldopa fogyasztásom 4-5db stalevo 150- es és 3-4 madopar 100-as között oszlott meg, mikor, hogy éreztem magam. A nyár óta BioPtrom lámpát használtam, ez abban segített, hogy nem kellett gyógyszer adagot emelnem.Egyébként pontos naplót vezetek a gyógyszerfogyasztásomról és a tüneteimről, ezért írom ilyen biztosan a tényeket. Éldegéltem mint hal a vízben, csak rettenetes túlmozgásom volt, nem tudtam legyőzni sehogyan sem. Reggel már az ágyban elkezdek tornázni és napközben is folytatom szorgalmasan. Sokat sétálok a kutyáimmal és egész nap talpon vagyok.  A kerékpározás is beletartozik a napirendbe. Tehát fizikálisan elég jól karban vagyok tartva.
Aztán megtalált egy hölgy aki ilyen mágnesterápiával foglalkozik, ami sporttolóknak lett kifejlesztve görcsök és egyéb izomsérülések kezelésére. Ő ajánlotta fel kipróbálásra ezeket a mágneseket. A hatás sokkoló volt ugyanis azonnal hat, kivéve a vizet amely kimossa a gyógyszermaradványokat a testünkből, azt csak 2-3 nap múlva érezni.  Azóta 700mg ldopa a fogyasztásom, a mirapexint és akinetont,is csökkentettem, reggel és este 1-1 darabot veszek be, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a túlmozgásom jelentősen enyhült és vasárnap nem is jelentkezett egész nap.
Aztán jött a hétfő és , ha lehet fokozni akkor csillagászati sokk ért. Összeomlottam akár egy kártyavár, még a wc-re is négykézláb másztam ki. Teljes káosz lett urrá rajtam. Nem tudtam mi történik velem, csak feküdtem az ágy ban és gondolkodtam. Abban boztos voltam, hogy nem a mágnes a bűnös, hiszen használják a betegségünk kezelésére. Aztán erőt gyüjtöttem, sikerült elvánszorognom a géphez és a neten választ találni, erre a reakcióra. Nem a Parkinson címszó alatt keresgéltem, hanem  az “izomgörcsök, túlmozgások” szavakat írtam be  a keresőbe. Ott találtam ezt az írást: http://www.parkinson-tarsasag.hu/upload/parkinson/document/fornadi.htm,  amely világossá teszi a történteket. Megtudtam, hogy két fajta diszkinézia, túlmozgás van. A “peak dose” amely a legmagasabb dopamin szinthez kötött és a bifázisos diszkinézia amely sokkal ritkább, de sajnos nekem ez jutott, a gyógyszer hatás kezdetekor és a hatás múlásakor jelentekezik. A külnbség a kezelésükben erősen eltérő.
A peak dose a gyógyszer adag visszafogásával kezelhető, viszont a bifázisos állapotromlással reagál a dózis csökkentésére. Az egészben az háborít fel a legjobban, hogy a drága magánorvosomnak elmondtam a tüneteimet és, hogy próbálom a dózist csökkenteni, ami a hétfői állapotomhoz vezetett. Mint neurológus szakorvosnak, tudnia kellett volna erről és figyelmeztetni engem, a betegét, hogy mivel járhat ez a dózis csökkentés. Ezután felvetődik az a kérdés, hogyan bízzak továbbra is az orvosomban?
Vissza álltam a régi gyógyszeradagomra, + 100mg és láss csodát szinte tünetmentes vagyok.
Az esetleges kritikákra számítva közlöm, rutinos beteg vagyok, 10 éve birkózok  a PK-val, nem vagyok sarlatán, csak egy beteg aki próbál javítani az állapotán. Minden próbálkozásomat alaposan át gondolom és nem kapkodom el.

#18364 freyattila hozzászólása: 2014.06.20. 12:47

szia Maja!

bizony már régen irtam ezt a hozzászólást, Te meg várhattál a válaszomra. Törpe uszkár kutyáim voltak, sajnos azóta elváltam a kutyák pedig maradtak.
A facebookon megjelölhetsz ismerősként, ha úgy gondolod még mindig..

Attila

#1343 maja1 hozzászólása: 2011.10.24. 09:25

Kedves Frey Attila!

A legutóbbi hozzászólásod kapcsán megnéztem a történeted és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyi közös jellemzőnk van sőt Face-book képed alapján még külsőleg is meglepően hasonlítunk.

Mellesleg nekem is két kutyám van és arra lennék nagyon kíváncsi, hogy a tieid milyen fajtájúak? (mivel a kutyaválasztás is jellemző az emberre)

Várom válaszod!

Üdv!

Maja1

 

 

 

#1342 csharles hozzászólása: 2010.03.08. 22:03

Tisztelt freyattila!

Az, hogy nem a mágnes volt a bűnös abban nem vagyok biztos. Sajnos vannak olyan módszerek, terápiák és “nem gyógyszerek”, melyek ideig-óráig javítanak az adott állapoton. Ebben a páciens lelki állapotának is szerepe van, amolyan placebo. Véleményem szerint szükség van szakorvos véleményére, de a legfontosabb, hogy Ön se adja fel soha!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close