Tegnap voltam pszichiáternél…

Téma címkék:
2010.03.10. 07:42

Ígértem, írok minden orvosi találkáról:)  Ugye én még nem vagyok diagnosztizált Borderlein, lehet, hogy másféle személyiségzavarom (is)van.   Mindenesetre nárcisztikus vagyok, de tutira. Na, de pszichológus, pszt.   Kérdezte, hogy érzem magam, milyen gyógyszert írjon fel.  És megbeszéltem vele, hogy nem kell antidepresszáns, csak alkalomszerűen szedek egy nyugtatót-ha olyan helyzetek állnak elő, amik előhívják belőlem a szorongást/depressziót.  Ezek a helyzetek akkor jelentkeznek, ha nem tudom okosan lereagálni a környezetemből jövő negatív ingereket-becsmérlés, frusztráció-nem vagyok még elég erős és úgy érzem, az emberekkel való kommunikációm sincs rendben. Nagyon könnyen elkezdek bárkivel beszélgetni buszon, boltban, akárhol, de amint komolyodna az ismertség, ahogy “bele kéne vinni a személyiségemet is”(pszichológusom fogalmazott így), akkor máris megfeneklik a beszélgetés….  Nos, dolgozok magamon, gondolkodok, mert nem érzem magam jól a bőrömben.  Sziasztok!

#1361 vadmacska hozzászólása: 2012.06.17. 15:01

egy vadállat lettem. akit ketrecbe zártak. a gondozója nem hajlandó többé gondozni a vadállatot,mert nem tetszik neki, hogy kiszámíthatatlan. inkább az olyan állatokat gondozza tovább, akikkel nincs gond. azokkal könnyű bánni. amikor időnként meghallja az üvöltését, csak legyint egyet, hiszen ő mindent megtett, a vadállat menthetetlenül vad maradt. volt idő, amikor a kezéből evett és akkor minden jól ment. de volt, amikor a vadállat nem tudta elfelejteni, hogy megvadították, bántották, összeverték. ilyenkor a gondozóját sem fogadta el. a vadállat elvadult. a többi állatot is megharapja. senkitől nem fogad el semmit. ételt sem. mert neki hiányzik a gondozója. hiányzik neki a hangja, a szemében a csend, a léptei, ahogyan közeledik a ketrechez. titkon a vadállat egy szelíd, védtelen állat volt csupán, éjjelente összekucorodott a ketrec sarkában és remegett. elképzelte, hogy egészen kicsi állatkölyök, elvették őt az anyjától, eltépték, éppen egy gondozó. rugdosta, kínozta. elképzelte, hogy jön az ő valódi gondozója, lehajol hozzá, látja a vérző sebeit, hallja a nyüszögését, s óvatosan egy tál vizet tol felé. nehéz megtanulni a vadállatnak, hogyan kell nem vadnak lenni. de a gondozó segített. aztán minden megváltozott. a gondozó már azt hitte, a vadállat már elfelejtette, hogy voltak sebei, hogy nyüszögött, hogy elvették az anyjától, hogy összeverték. azt hitte, hogy nem kell már neki külön ketrec, betette a többi állat közé. ám a vadállat ettől megijedt. félt, hogy elveszítette a gondozóját. kezdett ismét megvadulni, de a gondozó nem vette észre. túlságosan elfoglalták saját gondjai és a többi állat gondozása. már csak időnként, ha a vadállat várta őt a kerítésnél, vetett rá egy pillantást, gondolta, jól van, minden rendben. ám a vadállat egyre idegenebbé vált. megharapta a többi állatot, és egyszer amikor a gondozó éppen egy másik állattal volt elfoglalva, és ő ott somfordált, de a gondozó nem ért rá vele törődni, csak annyit mondott, “várj a sorodra” ekkor  a vadállat megértette, hogy a gondozója elhagyta őt. rávicsorgott és ettől kezdve nem fogadta el tőle az ételt. nem engedte meg, hogy gondozza őt, és ismét ő lett “a vadállat” . Kizárták a ketrecből, a többi állattól külön tették. nem volt már gondozója, mindig az adott neki enni, aki ráért. de ő látta a gondozóját, minden nap ahogyan a többi, engedelmes állathoz odamegy és inni ad nekik. benyúl a kerítésen és ők nem harapják meg. a vadállat felvonyított fájdalmában, ahogyan beleharapott saját lábába. emlékezett, ahogyan kölyökként a korbács nyomot hagyott a húsában, emlékezett, mennyire száraz volt a tál, ahogyan érdes nyelvével hozzáért, emlékezett, hogy volt egy gondozója, akinek békés volt a hangja, a szemében a csend megnyugtatta, a léptei reményt hoztak neki. nehéz megtanulni a vadállatnak, hogyan kell nem vadnak lenni. és ismét vaddá vált.

#1360 zetor hozzászólása: 2010.06.13. 09:47

Az antidepresszánsnak állítólag legalább egy hónap kell, hogy kifejtse hatását-én pont egy hónapig szedtem, s a környezetem azt állapította meg rólam, hogy olyan fásult és egykedvű lettem.   Úgyhogy arról leálltam, nem akartam  zombi lenni, egyébként is lehúz az alacsony vérnyomásom. De hogy a nyugtatók ne hatnának valakire? Ez nekem érdekesnek tűnik…ki kell próbálni más fajta gyógyszereket, meg kell ismerni pszichoterápiával azt a mechanizmust, ami hibás reakciókat, szorongást vált ki benned…ha elégedetlen vagy az orvosoddal, szerintem őt is lecserélheted. Sok sikert, gyógyulást!

#1359 kondycs hozzászólása: 2010.06.12. 18:33

Nem értem hogyan tud hatni egy szimpla nyugtató vagy antidepresszáns. Én már mind a kettőt kipróbáltam, de nem hatott egyik sem. A pszichiáterem meg egy barom, ráadásul azzal fenyneget, hogy zártosztályra kerülök, ha xy dolgot csinálok…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close