A Fény a pánikbetegségben

Téma címkék:
2010.03.18. 21:44

Sziasztok!

Páran emlékezhettek rám, úgy fél éve írtam meg a történetem ’Még egy kis pánik’ címmel. Most gondoltam leírom, mi is történt és változott azóta.

Fél év nagy idő. Egyre többet olvasgattam ismét az oldalt, ami jó jel, hiszen drága pánikos barátaim, mint tudjátok a szavaknak hatalmas ereje van, és én személy szerint egy időben nem akartam olvasni keserű történeteiteket, mert attól is rosszul lettem. De most nem ezért írok, nem szeretném, ha rosszul lennétek, épp ellenkezőleg. Ez egy pozitív hangvételű üzenet lesz :)

Képzeljétek, látom a Fényt az alagút végén. (Alagútásó, már mindent értek, amit leírtál) Csak bíztatni tudlak benneteket, mert egyszer elmúlik a pánik, minden elmúlik egyszer. Csak hagyjátok, hogy sodorjon az ár. Legyetek nagyon betegek és nagyon szomorúak, sírjatok és ezzel túl lesztek rajta. Osho is megmondta: “Amikor szomorú vagy, légy igazán szomorú, süllyedj bele a szomorúságba. Mi mást tehetsz? Szükség van a szomorúságra. Nagyon pihentető egy sötét éjszaka, amely körülölel. Aludj el benne. Fogadd el, és látni fogod: abban a pillanatban, hogy elfogadod a szomorúságot, csodálatossá válik.” Egy volt pánikos szavaival élve, meg kell halni, majd újjászületni. Na én is ezt tettem. Csak nem percek alatt sikerült, hanem hetek alatt. De egyre világosabb minden és egyre szebb az élet! Nem tudom nektek tisztán elmagyarázni, de megpróbálom.

Volt idő, mikor én is ott feküdtem az ágyban és azon gondolkodtam, hogy min gondolkodom és hogy miért is gondolok erre. Ja és hogy mikor nem gondolok már ezekre. Csúnya rossz érzés, tudom. Mikor mész az utcán és saját magadat figyeled, hogy minden rossz és miért van agyad, bár ne tudnál gondolkodni. Bár lennél az  a szomszéd srác vagy lány, akinek minden mindegy, és buta, de boldog. Hát ne, azért ennyire ne adjátok le. Keljetek fel az ágyból és menjetek el valahová, bowlingozni, sétálni, vagy igyatok meg egy kávét egy kis kávézóban. De egyedül? Egyedül! Meg kell szokni! Mindig egyedül voltunk és leszünk is, a család és a szerelem, az csak egy burok, ami körbevesz, valakinek megadatott, valakinek nem. Nekem nem. Csak félig. De mióta visszajött az eszem, és újra szeretek gondolkodni, rájöttem, hogy olyan szuper emberek vannak körülöttem és szereztem sok új barátot. De akkor is egyedül vagyok, és ehhez hozzá kell szokni. Mert legbelül a lelked magányos. És a magány jó, mert te döntöd el, hogy mihez kezdj benne. Szóval ne pánikolj, vesztegeted vele az időd és tönkreteszed a magányod. Inkább szerezz magányos embereket magad mellé és élj! Szórakozz! És amikor az utcán mész, vagy a suliba, munkahelyre, nézd meg a kirakatokat, a kis virágot az út szélén, vagy nézz szét a busz ablakán, mi minden van kint. Ne azt nézd már, hogy benned mi van! Azt már ismered. Vagy lehet, hogy mégsem? Akkor majd meg fogod, csak ne mindig az ösvényen haladj, kicsit térj ki erre-arra, nem baj, ha rögös. Megszokja a lábad és megedződsz. Majd a postán, vagy az okmányirodában várva, nézd meg milyen vicces is az élet. Figyeld az emberek kommunikációját :) Kit érdekel, hogy izzadsz? Majd elmúlik. Elkezd verni a szíved? Ugyan már, eddig nem volt ilyen rohamod, az eddigi életedben? Akkor most sincs, csak beképzeled.

Mióta nem pánikolok, annyi minden pluszt adott az élet. Vagyis én magamnak. Próbáld ki! Ha csak egy kicsit is… Ha nem tetszik ez a fajta élet, csak pánikolj tovább. De szerintem senki nem fog visszatérni abba az állapotba. Néha még vannak mélypontok. De kinek nincs? :) Minden embernek van, legyen az  a legboldogabb ember is a világon. Mélypont kell, stressz kell, szomorúság kell. Mi lenne velünk nélkülük? Nem lenne miből felállni és szebben látni a világot. Így tudod, hogy mindig van jobb. És hidd, van annál sokkal jobb, amiben most vagy. A hangsúly nem azon van, hogy „jobb” mert az te is sejted. Hanem ott van a hangsúly, hogy „HIDD EL” Menni fog az. Nekem is ment és én sem láttam a végét.

Van vége, nyugi :) Mindig van vége, mert ez csak egy mélypont az életedben, valakinek sajnos évek, valakinek napok, hónapok.

Hát röviden ennyi. Jól érzem magam. Nem mindig, de az alaptermészetem visszatért a régibe :) Mindenkinek mihamarabbi gyógyulást kívánok! Ha kérdés van, vagy jó ötletek kellenek, segítek. Amiken átmentem, azok után azt mondom tiszta szívemből, hogy segítek.

Sziasztok!

 

#1403 yvonne_619 hozzászólása: 2010.06.09. 22:41

Köszönöm, hogy elolvashattam a soraidat, és őszintén mondom, hogy elhiszem, mert el akarom hinni, hogy vége lesz egyszer a szenvedésnek. Főleg ha olyan állítja aki volt olyan mélyen is mint én. Szóval csak ennyit: köszönöm :) nem adom fel én sem.

#1402 monika26 hozzászólása: 2010.06.03. 14:26

szia panicgirl:)énis köszönöm hogy irtál:)és igazad van:)már a környéken séálgatok de nehét és még mexire nem megy:(pedig2hét és uj helyre csöppenek elöre félek mi lex velem:(:)

#1401 Dzsen hozzászólása: 2010.06.03. 13:44

Gondolkodásmódod fantasztikus, remélem gyógyulásod tartós és örök, ennél szebbet/jobbat nem kívánhatok, mert ha ez megvan, esélyed van mindenre, amire vágysz.

 

Dzsen

#1400 panicgirl hozzászólása: 2010.04.19. 09:40

Szia Mónika!

Köszönöm, hogy elolvastál :) Nagyon ügyes lány vagy te, én látom :) Csak így tovább! Én tudod, hogy győztem le az első “magán utakat”? Mindig a kitűzött cél lebegett a szemem előtt és arra gondolok folyton (még a mai napig) hogy mi fog történni, hova megyek, és ott mi vár rám, hogyan viszem véghez a tervemet. Ha megyek pl egy megbeszélésre, vagy a postára, akkor a lehetséges kimeneteleken filózom útközben és elterelem a figyelmemet magamról. Rutin és tanulás kell hozzá, és sok gyakorlás. Kezd rövidebb utakkal, bolt, posta, fénymásolás, vagy csak egy séta a parkban! Ahonnan akkor “menekülsz” amikor csak akarsz! Nem szégyen a futás, hanem hasznos :) Csak ügyesen!

Üdv!

#1399 monika26 hozzászólása: 2010.04.19. 06:21

szia panicgirl!nagyon tetszett nekemis amit irtál!!és teljesen igazad van de én még gyenge vagyok!mégcsak az utcánkban merek közlekedni,meg itthon elég jol vagyok már!már rég volt rohamom februárban utoljára.kissebb remegések,vizverés az még xokott lenni+a hires gomboc+van:(de még egyedül nem merek menni sehova!még ehhez kéne eröt vennem magamon!tudom csak az elsö út lenne rox…..legyen szép napotok!:)

#1398 panicgirl hozzászólása: 2010.03.19. 14:57

Szia Míra!

Köszi, hogy elolvastad! Ha már neked tetszett, akkor megérte leírnom. Igen, ez így van, néha sokkal érdekesebb a külvilág, mint Önmagunk. És ha összekapcsoljuk a külső dolgokat a belsőnkkel, az ám a legklasszabb :) Még én is tanulom…

Minden jót!

#1397 Mira hozzászólása: 2010.03.19. 00:04

szia Panicgirl!

Nagyon tetszik a Fénystoryd!Tényleg csak észre kell venni az élet szépségeit, esetleg másokat is, és akkor mindjárt nem magunkkal foglalkozunk.

Míra

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close