ÉS MEGINT…………….

Téma címkék:
2010.04.14. 04:25

Sziasztok!

És megint a legmélyén vagyok…….Gyakorlatilag lakás-munka(ami 2 lépcsőházzal arrébb van)-iskola amikor viszem a leányzót-ez lett a mozgás terepem. És innen netovább!!! Nagyon el vagyok keseredve,mert nem szoktam így elhagyni megam,de most nem megy!!

Tegnap már a kocsiban is pánikrohamom volt……..Találkoztatok már vele? Van valami ötletetek?? Eddig legalább kocsival tudtam közlekedni!!!

Szép napot mindenkinek!(Bár ahogy elnézem a mai is elég borongós lesz!)

#1598 bobita76 hozzászólása: 2010.05.19. 15:46

Szia Kati!

Az előző hozzászólásomat neked szántam csak most nézem nem címeztem meg senkinek!! :-(

#1597 bobita76 hozzászólása: 2010.05.17. 16:47

SZIA!!

Nem igazán tudok a segítségedre lenni,hiszen még én is javában keresem az utat,hogy élni tudjam egyáltalán a minden napjaimat!!Pontosan innen kezdtem 9 évvel ezelőtt ahol te most tartasz!Már rengeteg mindent kipróbáltam,rengeteg vizsgálaton keresztülestem és ezalatt a jópár év alatt ami már eltelt igen kis lépést tettem csak meg,hiszen gyakorlatilag kíséret nélkül a mai napig közlekedés képtelen vagyok! 

Most a legújabb amit próbálok a bach virágterápiás csepp!Mostmár 3.hónapja szedem a speciálisan összeállított cseppet ,illetve az ún. elsősegély cseppet és odáig jutottam hogy a házunk környezetében illetve a lányomért a suliba már “biztonsággal” el tudok menni egyedül is!!HA nyitott vagy az ilyen dolgokra szerintem érdemes utána nézned-én azt mondom hogy egy próbát mindenképpen megér ,ez is egy lehetőség!!!!

Szép napot neked!

 

#1596 mesterkati hozzászólása: 2010.05.16. 16:38

Szia!

Nekem is hasonló a problámám még talán rosszabb mert én meg nem tudok közlekedni egyedül ha kiszálok a kocsiból csak ha valakinek fogom a kezét de az is csak felnőtt lehet aki van olyan magas mint én. Keresem azt az embert aki hasonló gondokkal küzd hátha tud nekem segíteni. Katalin

#1595 zsuzsiri hozzászólása: 2010.04.29. 08:26

Szia Bóbita76!

Örülök neked, és nagyon szívesen segítek.Természetesen a szédülést meg kell nézetni.Mint írtam, sokminden okozhatja,többek között a nyugtató.Próbáltál kicsit kevesebbet szedni belőle?Ha pszichiáterhez mész, ő írhat fel neked antidepresszánst, a körzetis nem szokott.Most Velaxint szedek éjszakára, amitől fogytam kicsit, nincs étvágyam.Viszont jobban vagyok hála istennek napközben,és éjszaka sem voltam rosszul.Viszont nem alszom valami jól, ezen kell javítanom.Szedek vitamint,hátha jobb lesz az étvágyam.Ha nem áll meg a fogyás, akkor muszáj visszamennem az orvoshoz.

Nagyon erősnek kell lenned, tudod, hogy csakis magadon tudsz segíteni!!

Süt a nap, sétálj, hallgatsd a zenét, ne gondolj arra, hogy :”jaj, mi lesz!”!

Nem lesz semmi baj!Meg tudsz csinálni bármit, mert eddig is megtudtad!Csináljatok programot, kirándulás stb.Újra kell örülni mindennek! Tegyél olyasmit, amire már régen vágytál, és ne félj az újtól! Az autóba is lassan beülhetsz, persze először csak kisebb távolságokra menj, ahol biztonságban vagy.Ne felejtsd el, a kocsiban is szól a zene! Képzeld, én vezetés közben is énekelek, ilyenkor néznek is a lámpáknál rám: ” normális ez a csaj?”:) Kit érdekel, mit gondolnak!Megyek, nézelődök, sétálok, süt  a nap és nem gondolok a félelelmre.Ha voltál orvosnál, majd írd meg, milyen gyógyszert írt fel! Addig is kitartás,NINCS PÁNIK!:))ZSUZSIRI

 

#1594 bobita76 hozzászólása: 2010.04.27. 08:38

SZIA ZSUZSIRI!!

Mindíg örülök amikor olvasom leveleidet-valahogy feltöltenek!

A xanaxon kívül én még soha nem próbáltam semmilyen más bogyót szedni,de ami nagyon érdekes-az orvos sem tanácsolta ,hogy kibróbálhatnánk valami mást is!!

Éppen most készülök a neurológushoz-és ez már az utolsó vizsgálat,remélem ,hogy legalább ő tud valamit mondani mit tehetnék a szédülés ellen!!-merthogy hiába a sok orvos és a sok vizsgálat eddig még nem történt semmi!!

Megfogadtam a tanácsodat és bedugott fülekkel zenét hallgatva sétálgatok itt a környéken…… :-))

Most is szép az idő ugyhogy megintlemegyek egy kicsit!!

 

 

 

#1593 zsuzsiri hozzászólása: 2010.04.23. 12:42

Szia Bóbita76!

Írtad, hogy a Xanax 0,5-öt szeded.Magam is azt szedtem korábban.Próbálj abból kicsit kevesebbet szedni, vagy törd ketté, én így alakítottam magamhoz, ugyanis nagyon kóvályogtam.A doki éppen ezért most a Frontin 0,25-öt adta, hogy ne kelljen eltörögetnem, és nekem az elosztva elég is.Ha otthon vagy elég a kisebb adag is, de ha menned kell valamerre előtte vegyél be egy egészet.Nekem ez bevált, és persze gyengébb, nem szedál le annyira.Legyél sokat levegőn, sétáljál,persze ne egyedül, ha szédülsz.Éjszkára nem kapsz antidepresszánst? Lehet, nem ártana elmenned szakdokihoz, és azt is felíratni, ugyanis a félelmek leszabályozásához kevés a Xanax.Az csak napközben szinten tart, de a valódi félelmeket az antidepresszáns oldja.Korábban Rexetint kaptam, most pedig lecseréltük Velaxinra.Remélem, ez segít majd, és alakulok.Tapasztalatból tudom, hogy ha csak nyugtatót szed az ember, az nem gátolja meg a rohamokat.Sőt, az antidepi gyógyszer ér valamit, és a nappali nyugtatót kell lecsökkenteni, lassan elhagyni.Amióta szedem a Velaxint, kevesebb a napi Frontinom, nem vagyok annyira rosszul(remélem, nem kiabálom el!).

Minden nap tüzzél ki egy kis távolságot magadnak,ahová elmész.Először kísérettel, majd másnap egyedül.Fokozatosan tegyél meg egyre nagyobb távolságokat.Tornázz, mozogj, hallgass zenét, ezek nagyon klasszul lazítanak.Egyik ismerősöm azt javasolta, hogy egy mp4-es lejátszót vigyek magammal, a füldugó a fülembe, és zenehallgatás közben séta kinnt egyre nagyob távolságra.Esküszöm igaza van!Még a kocsiban is bekapcsolom a rádiót, és vezetés közben dudorászok, addig sem  ahülye félelmeimre gondolok!:)Szerintem menni fog! Az mp4-et ne felejtsd el!Jobbulást! Zsuzsiri

#1592 bobita76 hozzászólása: 2010.04.21. 10:02

SZia Zsuzsiri!

Jó ,hogy ilyen részletesen taglaltad a tapasztalataidat a szédülésről!!Bennem fel sem merült volna ,Hogy a gyógyszer mellékhatása is lehetne a szédelgés.A vérnyomásom nagyon alacsony,de ez már kamaszkorom óta így van és az ezzel járó szédülést,ájulást már megszoktam!
Ez az állandósult szédülésem kb.2 hónapja van.Egyébként a xanaxot szedem napi 1.5-et a 0.5-ből mostmár 7.éve.
Írtad ,hogy nálad az éjszakák rettenetesek-nálam viszont pont ezek a legjobbak ,jól alszok és igen ritkán van pánikrohamom .Valami jó is legyen már a sok rossz között :-)
Nálam a rosszullétek akkor vannak amikor a megszokott kis területemen kívül máshova is el kellene menni!Mondjuk gyakorlatilag egyedül sehova nem vagyok képes elmenni!HA a féjem vagy a lányom velem vannak akkor máris sokkal jobb!Én így oldom meg a mindennapjaimat! De remélem egyszer majd az ő segítségük nélkül is képes leszek újra teljes életet élni!!!

Szép napot Neked!

#1591 zsuzsiri hozzászólása: 2010.04.19. 09:39

Szia bóbita76!

Tegnap írtam neked, de valahová eltünt.:)

Szóval, a szédülésnek töb oka is lehet.Nem tudom, milyen gyógyszert szedsz a pánik ellen, mert annak is lehet ilyen mellékhatása, ezt én magamon is megtapasztaltam.A nyugtatók rendszeres szedése lenyomja a vérnyomást, azért szédülök.Érdemes többször megmérned.Ha nem a gyógyszer mellékhatása okozza, akkor viszont tudni kell, hogy a pánikos közérzete ugye nem a legjobb, hiszen szomorú, mindig fáradt, nincs étvágya, ennél fogva a szédülés is velejárója lehet.Most egy kicsit jobban vagyok a gyógyszerektől,de én is olyan szinten szédelgek, hogy nehezen tudok gyalogosan közlekedni a városban.Nálam az éjszakák a problámásak, akkor nem tudok egyedül maradni, mert halálfélelmeim vannak, rettegek attól, nehogy pont akkor legyek rosszul.Sajnos most kb. 3 hónapja visszaestem ebbe  a betegségbe, muszáj szednem a gyógyszert, mert különben rohamaim lennének újra.Abból viszont volt már elég, szörnyűek voltak.Még vezetés közben is rámtört az országúton, úgyhogy azóta egyedül nem indulok el vidékre.Sőt, most inkább csak városon belül közlekedem a biztonság érdekében.

Írtam neked, hogy sajnos roham esetén nem tudnak velünk mit csinálni(ezt a pszichiáter+mentőorvos ismerősöm is megerősítette), hiszen nem szervi elváltozásról van szó.Meg kell tanulnod egy helyes légzéstechnikát, ami segít ilyenkor+a friss levegő.Ha érdekel, nekem le van írva ez a módszer, szívesen átküldöm neked.Ha van egy e-mailcímed, akár beszkennelem, mert olyan ember küldte át nekem, aki terapeutához jár, és nagyon komolyan foglalkozik ezzel a betegséggel.

Fontos, hogy lekötsd magad mindig valamivel, ne agyalj, ne gondolj arra, hogy “rosszul leszek”.Hiszen korábban meg tudtad tenni mindazokat  a dolgokat, amiktől most félsz, és ha azt mondod magadnak: “most is megy, mi a fene bajom lehetne!”, akkor menni is fog.

Ehhez a betegséghez CSAK MI KELLÜNK,CSAK MAGUNKON TUDUNK SEGÍTENI!

Persze addig muszáj gyógyszert szedni, amíg sűrűek  a rosszullétek, de az a dagokat fokozatosan kell emelni,nem rögtön nagy adagokban beszedni, mert különben totál leszedál, és felkellni sem tudsz.Kemény gyógyszereket szedtem az utóbbi 7-8 évben, sokat fogytam.Aztán változás jött(pozitív!), és gyógyszert nem kellett többet szednem.Ez 3 évig csodás volt, akkor “éltem” igazán, rám sem lehetett ismerni.Most 3 hónapja ért újabb roham, mert beütött a krach a családban, és megint beteg vagyok.

Írd meg, milyenek a rosszulléteid,mikor törnek rád, mitől félsz! Szedsz rájuk valami gyógyszert? Addig is minden jót kívánok neked! Zsuzsiri

Ír

#1590 bobita76 hozzászólása: 2010.04.16. 11:01

Szia Zsuzsiri!

Nagyon köszönöm neked a bátorító szavakat!Jó volt olvasni a soraidat !

Azt gondolom ilyenkor “megnyugszom” egy kicsit attól, hogy  másoknak is vannak hasonló problémái,amit itt valóban meg tudunk jobban beszélni-hiszen sorstársak vagyunk!Én már rengetegszer szembenéztem azzal ahogy mások negatív véleménnyel vannak irántunk!!-mint ahogy te is írtad, ezt úgy is csak az érti meg aki át is éli!!!!

Nálad milyen tünetekkel társul a pánikroham??-nekem a legújabb az állandó szédülés,ez így eddig nem volt!

Szép napot NEKED!

#1589 zsuzsiri hozzászólása: 2010.04.14. 16:39

Szia Bóbita76!

Teljesen megértelek.Nekem 3 tünetmentes év után jött vissza a betegségem.Szintén a kocsiban kezdődött.Most ott tartok, ahol te, gyakorlatilag lakás, munkahely és ennyi, a várost el sem merem hagyni.Visszamentem a dokihoz, elmondtam neki,hogy megint visszaestem, sőt még egy mentőorvos ismerősömmel is beszéltem.Nálam egyébként az éjszaka is nagy gond, mert nem maradhartok éjszakára egyedül, ugyanis pokolian félek, nehogy akkor kapjak rohamot.Elég rendesen magam alatt vagyok én is!A pszichiáter azt mondta, szedjem a gyógyszert(éjszakára Velaxint kapok, nappalra 3×1 szem 0.25-ös Frontint).Erősebbet a Frontinból azért nem szedek, mert totál leszedál,ezzel a mennyiséggel viszonylag megvagyok, vezetni is bírok.Rákérdeztem az orvosra, mit lehet tenni roham esetén.Azt mondta, hogy tartsak magamnál papírzacskót, és ebbe kell roham esetén lélegezni+ vegyem be a nyugatómat.Hiába hívunk mentőt , egyebet, mert semmit nem tudnak velünk csinálni, ugyanis nem szervi elváltozás az okozója a rohamnak.Ezt a mentős ismerősöm is megerősítette.Meg kell tanulni egy helys légzési folyamatot rosszullét esetén+friss levegőre kell menni azonnal.Nagyon megértelek, számtalan rosszullétem volt, sőt kocsiban vezetés közben is volt rohamom, úgyhogy ez tényleg szörnyű.Az a legrosszabb benne, hogy valójában bármikor kiújulhat, elég egy stresszes életmód hozzá, és a legváratlanabb helyen leszel rosszul.A 3 évem alatt, amíg tünetmentes voltam nem szedtem a gyógyszereket, leállították.Aztán kb. 2 hónapja lettem autóban rosszul.Nincs étvágyam, rosszul alszom, tele vagyok aggodalommal.Tudom, hogy csak MI MAGUNK segíthetünk ezen a betgségen, hiába a sok gyógyszer, az csak függőséghez vezet.Magam is próbálok erős lenni, nagyon elfoglalom magam. Viszont amíg nem tudom kontrolálni a félelmeimet, addig muszáj a gyógyszer, hiszen nem maradhatok állás nélkül,és nekem is van családom.Kívánom, hogy legyél jobban, nagyon szívesen segítek, nyugodtan panaszkodjál, azért vagyunk itt, hogy meghallgassuk egymást.Tudod, hogy azok az emberek, akik nem mentek keresztül ezeken a félelmeken és rohamokon, azok nem értenek meg bennünket, azt hiszik, mi mindezt csak bebeszéljük magunknak.

Üdvözlettel: Zsuzsiri

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close