Elvesztem

Téma címkék:
2010.05.20. 09:39

Az ‘betegségem’ 21 évesen kezdödött, teljesen váratlanul. Ültem az autóban és fulladásos roham jött rám, a nyakamon az erek kidudorodtak (párom elmondása szerint) és nagyon hevesen lüktetett, én már akkor nem láttam semmit és elzsibbadtak a végtagjaim is azt hittem nem megyek haza. Ettől kezdve rettegés volt az életem, nem mertem elmenni sehova mert féltem, hogy újra meg újra megtörténik ez az eset. Bezárkoztam, ráadásul ott volt a kicsilányunk, akkor volt 1 éves, segitségem  semmi.

Egy   alkalommal   be  is  következett  amitől  féltem, megint jött a fulladás, felvittek az ügyeletre, hogy mondják meg végre mitől van ez a rosszullét, de semmi, kaptam egy adag nyugtatót a fenekembe, ami csak elkábitott de nem segitett, csak a tudatomat tompitotta. Az ügyeleten emlitésre került, hogy talán pszihés eredetű lehet az ok. Gyerekkoromról sem lehet elmondani, hogy felhőtlen volt, de mindig elfolytottam magamban a bánatomat, így védekezve a fájdalom ellen. (Próbálni nem tudomást venni róla) Magam elhatározásából, elmentem  egy  pszihiáterhez,   elhatároztam, hogy kiderítem miért jött elő bennem ez a szörnyűség. Szép lassan előkerültek az emlékek amiket elfolytottam magamban. Gyermekem születése hozta ki, amikor szembesülni kell a felelöséggel és igazán akkor érzi az ember, hogy mi az igazi szeretet amit a saját gyermekének ad a szülő, ilyenkor kérdezi meg magától az ember, én miért nem kaptam ennyi figyelmet és szeretetet.

Kaptam két antidepresszáns bogyókat, amitől meghíztam és elkábultam, ez mind oké, segitett abban, hogy ne sokat gondolkodjak. De ez így nem volt jó, annyira nem tudtam bekábulni, hogy ne tudjam, ez helytelen. Átmentem egy neurologushoz, egy nagyon kedves doktornő vett kezelésbe. Sokat segített, hogy nem betegként tekintett rám, olyan volt mintha barát lenne, jobban meg is tudtam nyílni. A segítségével leáltam a két gyógyszer szedésével, nem volt könnyű. Rádöbbentett arra, hogy ha akarat gyenge maradok soha nem győzöm le a démonomat, rengeteget sírtam mert tudtam, igaza van és akarat gyenge vagyok. Említette, hogy jó lenne ha a barátok melettem állnának, sokat segítene, igen de nincsenek barátaim. Múltamból adódoan sajnos nem maradtak barátaim (ki is akarna olyannal barátkozni akinek a szülei lépten nyomon gyilkolják  egymást) Sajnos a mai napig nem merek hosszabb útnak nekivágni a rossz emlékek miat. Párom melettem van mindenben, de nem terhelhetem mert nem akarom, hogy nyűgnek tekintsen. Barátok lennének, de amikor kiderül, hogy nem palotában élünk akkor már nagyívben elkerülnek, sajnos nagyon sok embernél a pénz dominál, így a barátkozásnál is. (nem vagyunk sem koszosan sem rongyosan, egyszerűen élünk egy 60 négyzetméteres házikóban szép kertecskével.)

Lassan feladom, de hiányzik, hogy valakivel picit kikapcsolódhassak én is.Tudom, hogy  segítene.

#1736 scriabin hozzászólása: 2010.05.26. 08:43

Szia!

Már többször, többeknek próbáltam felhívni itt a figyelmét a BACH-VIRÁGTERÁPIÁRA, ami megoldást jelenthetne a problémádra, ill. sokak problémájára. Ez egy mellékhatásoktól mentes, növényi kivonatokat használó (tehát gyógyszermentes) terápiás eljárás, amely nem elfed és elnyom (=tüneti kezelés), hanem az okok feltárásával és az észrevehető hiányok kiegyensúlyozásával (=oki kezelés) segíti az öngyógyítást, a gyógyulást. Gyakorló tanácsadóként már többször volt szerencsém végignézni, hogyan szorulnak háttérbe, szelídülnek meg, majd tűnnek el azok az érzések, amiket Te is tünetként emlegetsz a leveledben. Ha érdekel egy igazán szelíd és hatásos eljárás, ami minden kényelmetlenségtől mentesen hozhatna változásokat az életedben, szívesen segítek! Akár úgy, hogy a módszerről mondok többet és segítek a tájékozódásban, vagy akár úgy is -földrajzi korlátoktól függően-, hogy személyesen ismertetlek meg a módszerrel és kínálok támogatást.

Üdvözlettel: Zoli

#1735 monika26 hozzászólása: 2010.05.23. 07:49

szia Pihe!köszönöm tudom de sajna még gyenge vagyok:(!!megvan aki majd segit csak sajnos messze lakik de nyáron lejön hozzám ö is ilyen beteg volt de már gyogyult!!szia mira!sokszor találkozna szivesen a másikkal az ember de a távolság nagy akadály:)!!

#1734 Mira hozzászólása: 2010.05.22. 18:01

sziasztok!

Azt nem értem, hogy akik itt ilyen megértőek vagytok egymáshoz, miért nem barátkoztok össze valóságosan személyesen is! Nem ezért is van ez az oldal, hogy valóságosan is segítsük egymást, ne csak szavakkal?

 

#1733 pihe hozzászólása: 2010.05.21. 18:44

Mónikám!!

Annyira tisztán látod, hogy tényleg már “csak” a jó segítő kéne neked!!!!!!

Hajrá!!! Biztosan van a környezetedben olyan, aki önzetlenűl segíthet.

nagyon sok sikert a kereséshez!!!!! szivecske

#1732 monika26 hozzászólása: 2010.05.21. 08:22

szia szilvia!sajnos nagyon sokan vagyunk ezzel igy!sajnos valoszinüleg énis a gyerekkorom miatt lettem pánik betegnén öszevisza már több mint10éve kinlodok de 5éve nagyon rosz mert már egyedül nem tudok énsem közlekedni!NEKEM AUTOM SINCS,vezetnise tudok söt nemis merek már probáltuk!na igen a barátok+a szegénység sajnos ezis tönkre teszi az embert misem vagyunk gazdagok,énis sok emberben csalodtam már ha kisérgettek sajnos csunyán kihasználtak stb.én már rájöttem magunknak kell ezt feldolgozni!!csak nagyon nehéz!!gratulálok kinek már sikerült remélem nekemis fog!pl ma már nem esik igy ma délután kimozdulok!:)szép napot nektek!!ja és tényleg gyogyszert ne szedjen erre senki mert a nyugtato+öl s butit!!

#1731 pihe hozzászólása: 2010.05.20. 20:31

Szilvikém!

Ha, egy olyan nagyszerű párra találtál,  időszerű lenne túllépni!

Tudom, ezt rohadt könnyű momdani, hoszen nem tudom, milyen emlékeke gyötörnek!!!

Az biztos, hogy nm barát, aki csak azt nézi hogy éltek, és addig nem is fontos, amíg kiálltok EGYMÁS mellett a Pároddal.

Nekem is rossz gyerekkori emlékeim vannak, de ezt arra használtam, hogy ez ne történjen meg újra a gyerekeimmel.

A nevelésben úgyis ejtünk hibákat, de arra figyelj, hogy a saját gyerekkori problámád ne köszömjön vissza. (ez nehéz ám)

Remélem tudtam egy kis erőt önteni beléd (ez volt) a cél, és lehet, hogy kusza voltam, de kérlek ha kell olvasd újra!

Nagyon sok erőt kívánok, és a Párodra nagyon vigyázz, nehogy Ő sokalljon be, mert nem tudsz átlépni dolgokon.

A múlton próbálj meg nem rágódni, mivel, most a jelen van, és ha Te is AKAROD, akkor jön a JÖVŐ!!!!!

#1730 mesterkati hozzászólása: 2010.05.20. 14:04

Szia!

Ismerem milyen érzésed van mert nekem is 3 éve pánikbetegségem van. Nekem olyan problémám van,hogy nem tudok egyedül közlekedni az útcán csak akkor ha van velem vki akinek tudom fogni a kezét. 2 kis gyerekem van nekik is nagy szükségük van rám és ők fogják az én kezemet. Én is jártam pszichiáternél nekem is adott gyógyszert de csak híztam tőle. Egyedül nem megy nekem sem a járás biztos,hogy kell hozzá valami jó szakember aki segít. De nyugtatót nem szabad szedni mert annak semmi értelme nincs hogy kábult állapotba legyen valaki. Én is keresem a megoldást mindig ezen jár az eszem,hogy ki lenne az aki tudna segíteni visszatérni a régi kerékvágásba. Szerintem nyugtatót semmiképp se szedjél be egyet sem. Én is csak kocsival megyek mindenhová sajnos mozgásom sincs szinte semmi nagyon kevés. Gondolkodom rajta,hogy visszamegyek az orvoshoz nem tudom mi lenne a helyes. Vigyázz magadra!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close