Mi lesz velem ?

Téma címkék:
2010.06.24. 17:17

Nagyon nehéz időszakon megyek keresztül . Nyugdij előtt állok .  Tudom , hogy sokan örülnének neki , de én 42 évet dolgoztam ugyanazon a helyen . Mi lesz ezután velem ? A városban senki nem foglalkozik a nyugdijasokkal . Nagyon üres lesz az életem . Előre már pánikbeteg vagyok . Társaságot a munkatársaim jelentettek idáig . Pszihológushoz járok , de nem igen segítenek a gyógyszerek . Állandóan sírni tudnék . Most is . Panelban lakok és a szomszédom is nyugdijas és depressziós . Bezárkozott életet él . Hogyan segíthetnék magamon ? Nagyon el vagyok keseredve .

Kérem , ha tudnak válaszoljanak !

Köszönettel :ildikó52

#1975 Gabo hozzászólása: 2010.08.28. 15:54

Kedves Ildikó!

A munkatársak megmaradhatnak barátként. Talán sikerül megismerkedni más nyugdíjassal is, és az is egy feladat lehet számodra, hogy a szomszédodat felrázod depressziójából. Nem tudom milyen gyógyszereket kapsz, lehet, hogy változtatni kellene. Vagy pszichiáterhez fordulni. Engem kirúgtak, nagyon nehezen és sokáig tartott míg úgy ahogy beletörődtem. Olyanok voltak, mint a második családom. Unokázni nem tudnál, vagy a családod távol él tőled? Remélem azóta már jobb állapotban vagy!

 

#1974 yvonne_619 hozzászólása: 2010.06.27. 22:29

Kedves Ildikó!

Van családod? Rokonok, barátok? Mert ha igen akkor nincs okod félni, a nyugdíj megkönnyebbülés lesz. Szabadon élvezheted a jól megérdemelt munkamentes éveket, utazhatsz, megnézheted amiket eddig nem láttál, kipróbálhatsz dolgokat amik érdekelnek és még számtalan dologgal foglalkozhatsz. Azért mert a szomszédod, depressziós, te még nem leszel az, csak ha bebeszéled magadnak. Ez nagyon rossz felfogás, hogy már most attól félsz, hogy milyen rossz lesz. Nem szabad így hozzáállni, próbálj pozitívabban gondolni a jövőre. Változtatni mindig lehet, akármilyen rossz a helyzet, csak akarni kell!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close