Egy cipőben járunk

Téma címkék:
2010.07.26. 12:24

hello mindenki,

2008 karácsony napján kezdődött minden. Ültem a számítógép előtt és megszédültem. Akkor azt gondoltam a sok ülés a monitor előtt az oka. Másnap vacsora közben félrefordítottam hirtelen a fejem, ekkor ismét elszédültem. Eléggé megijedtem, elhatároztam, hogy új év új ember. Megváltozom, sportolok stb. Rögtön el is mentem úszni, voltam vagy 3 alkalommal. 2009 jan. 6-án este szintén ültem a mintor előtt és annyira elszédültem mint még soha életemben. Teljesen elveszítettem a kontrollt, az asztal és a monitor előttem 180 fokban elfordult. Előszőr azt hittem összedőlt a ház és azt látom. Leestem a földre és négykézláb kerestem valami fix pontot a parkettán. Kb. tíz másodperc múlva elmúlt a forgás és megpróbáltam felállni. Elég nehezen ment és úgy éreztem magam mint amikor az ember nagyon másnapos és küszködik a hányással. Elég para vagyok betegségek terén, fogtam magam és este tízkor besétáltam az sürgősségire. Ott kb. egy óra várakozás után EKG, majd adtak egy nyugtatót és a köcsög orvos azzal nyitott szerinte a szivemmel van probléma. 33 éves voltam életemben semmi bajom nem volt, kivéve egy bokaficamot. Ennyi.

Hazamentem és próbáltam megnyugodni. Két nap múlva reggeli után ültem a széken és megint elszédültem. Na akkor tudtam, hogy baj van. Irány a háziorvos, aki azt mondta a nyakamban az erek néha elzáródnak ez okozza, próbáljak meg együttélni vele. Bassza meg – gondoltam magamban – ez minden? Átirányított a kórházba. Szerencsére anyósom kórházi dolgozó ( bocs ez van ) így nem kellett hónapokat várni a beutalókra, pár nap múlva volt időpont. Sorrendben:

1. Nyaki röntgen – semmi.
2. Nyaki ultrahang – semmi.
3. Szív ultrahang – semmi.
4. 24órás Holter EKG. – semmi.
4. Fül orr gégészet: na itt kimutatták hogy bal oldali fülzúgásom van. Ez igaz, de nem tulajdonítottam jeletőséget neki. Gondoltam a stressz miatt van. Másnak is szokott sípolni a füle. 
Itt az egyik fülész doktornő azt mondta, szerinte agydaganat lehet.
Na köszi! Itt tört el a mécses. Akkor azt gondoltam meghalok, ez a vég! Mi mást is gondolhat egy laikus, amikor nem találnak semmit és már csak egy lehetőséget mondogatnak.
Elküldtek MRI -re. Ez állítólag pontosabb képet ad és kevesebb sugárdózis mint a CT.
2 hete temettem magam mire meglett az eredmény. Szerencsére semmi. 
Akkor mi van? Irány  a neurológia, mert ez csak agyi alapon lehet. 
Neurológus szerint vírus okozza, majd elmúlik. A szokásos gyógyszereket írta fel:
Betaserc, Bilobil, és hogy nyugi legyek Xanax.
Hát nem lettem nyugi. A szédüléses rohamok folyamatosak voltak hetente, kéthetente, majd havonta.
A gyógyszert szedtem egy darabig de mivel nem volt változás, plusz majd szét robbant a fejem a sok értágítótól abbahagytam.
Nem vagyok az a belenyugvó tipus, sőt. Elkezdtem keresgélni az interneten és ráakadtam Bp-en a Szédülésklinikára. A doki nagyon rendes volt felvilágosított, úgy éreztem ő az egyetlen orvos aki tudja mi a bajom vagy legalább sejti. Bppv ezt a szót ott hallottam először. Adott egy tájékoztató füzetet is a szédülésről. Nem sajnáltam a hálapénzt annyira megkönnyebbültem. Lelkileg sokat dobott az, hogy végre körvonalazódik mi is a bajom. 
Közben eltelt egy fél év és őszre már elég rutinosan kezelem a betegséget. Azóta az elérhető információ is több.

Tulajdonképpen 2009 október végén volt az utolsó nagy szédülésem. Gyógyszert nem szedek, kicsit odafigyelek az egészségemre. Sajnos munkámból adódóan sokat ülök a monitor előtt. ezt nem tudom másképp megoldani. Azóta csak a bizonytalan járás maradt meg, sokszor olyan mintha ittam volna egy felest.

Tapasztalataim:
- Az én szédülésem mindig vertikális volt azaz nem úgy mint ha köhintában ülnék és jobbról balra forog a világ, hanem mint amikor a szerencsekereket megforgatták az óramutató járási irányába. ( az irány mindegy ) 
- Ha alkoholt fogyasztok, akkor egyszer sem jött elő a szédülés. Magyarul: amikor bepiáltam kellemes szédelgés fogott el, de a hagyományos megszokott változat, nem pedig a durva elszédülés.
- Vezetni azóta nem nagyon merek, ezért kerékpározom. Kerékpározás közben sem szédültem el soha. Furcsa. 
- Ha elszédültem mindig nyégykézlábra ereszkedtem és nyitott szemmel próbáltam fókuszálni egy pontra. Csak ez segített. Néha megkérdezték hogy mit keresek a földön. Elgurult valami?
- Volt, hogy nem bírtem a bal oldalamon feküdni. Hetekig csak a jobb oldalamon, a fejem stabilra rögzítve párnákkal.
- Mindig kivert a víz szédülés után és hányingerem is lett, bepánikoltam. Ekkor min. egy órára le kellett feküdnöm, azután jobb lett.
- Az információgyüjtésem eredménye, hogy nem csak a fül hibája lehet a betegség hátterében, hanem számos ok együttállása erősítheti fel egymást. Fülzúgás okozója leggyakrabban a stressz, vérnyomás, keringési zavarok. A fülben lévő kálciumkristályok okozta szédülés mellett szinte biztos hogy van más baj is szervezetünkben.
- Nagyon furcsa a bölcsességfogak növekedésének a kérdése is. Nekem pl. a bal fülem sípol néha, és a bal hátsó alsó bölcsességfogam rendellenesen növekszik, ki kell majd vésni. Lehet összefüggés!
- A stressz, az anyagi javak halmozása szintén nem tesz jót. Közhely :Az egészség a legfontosabb, a többi le van szarva.
Ezt csak az tudja akink volt már halálfélelme!

Lassan egy éve nem volt komolyabb szédülésem, remélem így is marad. Reménykedjünk az orvostudomány fejlődésében, az USA-ban ezt a betegséget elég komolyan kutatják. Ki tudja hány ember halt már meg ebből kifolyólag, amikor valaki csak úgy áttér a szemközti sávba, vagy leesik valahonann stb. Ennél szerintem nem sok szarabb betegség van. ( na jó , sok szar betegség van )

Köszi hogy elolvastátok, mindenkinek kitartást kívánok és egy budhista mondás szerint:
Minden nap nem eshet!

 

#2300 agnes_f hozzászólása: 2014.03.18. 13:10

sziasztok, 
nagyon örülök hogy olvastam az általatok leírtakat, mert körülbelül 10 éve tartó napi szintű szédüléseim vannak és eddig sosem hallottam hasonló esetről, sem ismerősöktől, sem azoktól az orvosoktól akik eddig kivizsgáltak. Hozzátenném hogy a BPPV szóba sem került. 15 évesen kezdődött nálam, egy nap a gimnáziumban egyik pillanatról a másikra majdnem kifordultam a padból. Akkor végigmentem agyi MR-en, vérvételen, neurológián, EKG-n stb de minden tökéletes testi állapotot jelzett, a szédülés azonban rosszabb és sürübb lett. Egyértelmű hogy az ember nem nyugodt ha derült égből egyszercsak majdnem életképtelenné válik, legyen az utcán, boltban, otthon egyedül vagy a volán mögött. Az egyetemet abba kellett hagynom és nem mertem utcára menni sem félve attól hogy mi történik ha egyszercsak összeesek. Persze ez sosem történt meg, de a félelem óriási volt. Végül két évig pszichoterápiára jártam “pánikbetegség” miatt és bár a szédülések nem multak el, az emiatt kialakult szorongás jobb lett valamivel. Közben észrevettem hogy ha alkoholt fogyasztok, a szédülések nem jelentkeznek, így egyre többször használtam gyógyjelleggel, azóta is mindíg nálam kell hogy legyen egy fél literes üveg fehérborral, hogy ha érzem hogy jön a szédülés, gyorsan megigyak egykét decit és jobban legyek. 99%-ban segít. Persze tisztában vagyok vele hogy az egészségem megszenvedi a napi szintű alkoholfogyasztást, de enélkül sajnos képtelen lennék akár egy bevásárlásra :(
Most 27 évesen újra nekiálltam és végigmentem pár vizsgálaton, még mindíg minden negatív. Ennek örülnöm kellene de mindíg egy szörnyű láthatatlan kórtól félek ami egyszercsak végez majd velem egy szédülés során. Lassan úgy érzem hogy feladom és hogy autót sosem fogok tudni józanul vezetni, ahogy dolgozni sem leszek képes a táskámban meglapoló bor nélkül. Aki nem érzi ezt a napi szintű bizonytalanságot az sosem fogja megérteni milyen szörnyű ez. Igaz csak öndiagnosztika, de ugy érzem hogy minden amit leírtatok a BPPV-ről rám passzol, kivéve hogy életemben kb 2szer fájt a fejem. Hol a tesztet elvégeztetni? Tényleg úgy gondoljátok hogy a BPPV csak egy kamu diagnózis? 
Köszönöm előre is a válaszokat, mindenkinek jobbulást aki érintett
Ágnes

#2299 Janos hozzászólása: 2010.11.24. 19:57

Helló mindenki!

Csabi, Brada g és a többi sorstársam írását olvasgatom, és bizony látszik, hogy hasonló anyagból vagyunk összegyúrva. Ugyan az a kínunk. Az a fránya szédülés, fűl zúgás, hányás, rossz közérzet kínoz bennünket. Vagyis, remélem esetemben csak múlt idő!

Ötvenhat éves vagyok, mára a szédülések, rosszullétek elmúltak. Emlékezetem szerint, talán tizenévesen is a Bppv volt a ludas, csak nem igen tudtam, de az orvosok sem, akikkel kapcsolatba kerültem.

Három éve, úgy kiütött, mint mészáros a marhát. Lábra állni nem tudtam napokig, Éjjel jött az ihlet, a mentő viszont vitt. Nagyon rossz közérzet, falfehéren végighányva az utat, és a mentőt érkeztem a kórházba. CT-vizsgálat, semmi rossz, ami miatt aggódnom kellett volna. Persze, a halálfélelem azért rám tört közben. Nem is a mese a lényeg, hanem a tapasztalás,amit szeretnék megosztani.

Úgy gondolom, hogy ez a robbanásszerű akció indította el, a gyógyulást. Amíg, csak időnként szédelegtem, éreztem magam rosszul, azok a bizonyos kristályok, csak részben szabadultak ki. A belső fűlünk ívjárataiba jutó nem odavaló anyagok váltják ki, a tünetsort, amit mindnyájan ismerünk. Talán, teljes egészében ürült ez a kapszula és innentől indulhatott, a gyógyulás. A fülész doki, pont ennek a szakértője, és a gyógyszerek mellett, a fejtornát kezdte alkalmazni, ami fejrázogatás tulajdonképpen, fekvő helyzetben, amit ő mutatott meg, és segítővel végezhető. Akit érdekel, a keresőbe írja be a Bppv – ét, és ott a tornára is rátalál. A mechanizmusát a doki sem tudta elmondani, a lényeg, a torna hatására ezek a kristályok, szétesnek, vagy valahová eltűnnek, amit ők sem tudnak. A lényeg, az egyensúlyozó szervünkből eltűnnek, és újra jól vagyunk. Ennek, három éve. Az óta is magasban dolgozom, vezetek, forgolódom éjjel, hála a sorsnak, minden OK. Tehát, nem halálos betegség, csak marhára kellemetlen. Ettől száz évig is elélhet bárki, pánikra semmi ok. Én is voltam halálfélelemben, mert rosszabbra gondoltam, mint ami a valóság. Bár az orvosok szerint, ez nem vezet fűl zúgáshoz, de nekem lett, pedig az előtt nem volt. Keringési problémát, és egyebeket emlegetnek, de a huszonéveseknek miért cseng, zúg? Szóval ez, egy másik téma. Volt egy betegségem, és lett egy másik? Minden jót,mindenkinek!

#2298 bradag hozzászólása: 2010.10.21. 06:33

Szia Csaby!

Én is a te cipődben járok… csak nem tudom beleférünk -e még ennyien… :D

 

Igen, ez a szalonspicc… Én évek óta szenvedem, hol jobb hol rosszabb picit.Te jutottál valamire az orvosokkal? Sikerült valami értelmes okot, esetleg gyógymódot találni…? Én sem vezetek, és félek sohasem leszek rá képes…

jobbulást mindannyiunknak

#2297 ildiko710713 hozzászólása: 2010.08.07. 16:28

Szia Judit!

Emlékszem rád.Nálam 6 hónapig tartott amikor azt mondhatom,hogy az utcán úgy mentem már végig,hogy nem bal oldalra húzva a fal mellett mert annyira imbolyogtam.Addig biciklire sem mertem ülni.Most azóta kb. 3 hónapja jól vagyok néha van egy kis forgás de az pillanatok műve és nem is lenne semmi baj vele ha nem lenne mindjárt hányinger is tőle ami viszont nem múlik el azonnal.Én kb. 1 hónapig szedtem a gyógyszert de abba is hagytam.Csak tüneti kezelésre jó ami azt jelenti,hogy szédülsz még csak nemtudnak mit csinálni ezért kitalálják,hogy szedd mert attól jobb lesz.Nekem nem lett.Leírom én mit csináltam bár mindenkinél más a gyógyulás mert ugye nem vagyunk egyformák.Sokat böngésztem a neten arról,hogy egyáltalán mitől lehetnek szédülések.Nem csak a forgó jellegű hanem olyan kissebb.A szervezet túl savasodásától pl.Mivel elötte lett refluxom is már csak abból kifyolyólag is nem eszek fehér kenyeret.Mivel termeli a savat.Mindennap megiszok de. egy zöld teát du. lucerna teát mivel a lucerna lugosít és minden reggel megiszok egy fél citrom levét vizzel.Nem iszok tejterméket és ami viszont nehezebben megy kevés csokit eszek.Persze ez mind nem elég ez csak egy kis odafigyelés.Igyekszem mindennap Mg. pezsgőtablettát inni és Calcium pezsgő tablettát.Mivel itt a calcium carbonát kristályok elmeszesedéséről és leválásáról van szó talán ezzel kicsit hogy is fogalmazzak pótolom őket vagy ilyesmi.Ez csak az én teoriám de nálam bevált.És ami fontos a torna.Amikor még igen erős szédüléseim voltak de persze már nem a forgó mert az igazából kb. két hétig tartott akkor megcsináltam a Szirmai féle tornát.Csak addig amíg már szédülésmentesen végig tudtam csinálni.Utána semmiféle gyakorlatot nem csináltam.Magas párnán alszom és amikor felkelek mert nálam akkor jelentkezett akkor nem oldalról kelek fel hanem előszőr a hátamra fordulok és egyenesen kelek fel.Nemtudom érted-e amit leírok.Persze nincsenek hirtelen mozdulatok.Nem mondom,hogy bennem nincs para de ha így maradok életem végéig akkor ezt kibirom.Én szedtem be Frontint amikor már én sem bírtam de csak ha nagyon muszály volt.Viszont a B6 vit. tényleg jó.Ha tudtam segíteni örülök és nyugodtan kérdezz ha bármit szeretnél.Nem vagyok orvos csak a tapasztalataim alapján tudok segíteni.Szia.Ildi.

#2296 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.06. 13:33

Ildikó, mi már régebben beszélgettünk. Neked mennyi idő után múlt el? Nekem 8 hónapja van, nem folyamatos, de visszatér:( Volt, hogy elmúlt már hetekre. DE nagyon úgy érzem, hogy befordulok tőle. Mindig próbálok jó dolgokra gondolni meg elfoglalni magam, de nem tudom mikor lesz már vége. Dolgozni már járok, de délutánra teljesen elfáradok, olyan vagyok, mint egy 80 éves komolyan.:( Megőrít ez a betegség. Most próbálom elhagyni a Betasercet. Lehet az is bezavar, na meg a frontok, nagyon megérzem.Puszi, Judit

#2295 ildiko710713 hozzászólása: 2010.08.06. 05:21

Sziasztok!

Nálam is voltak ilyen tünetek a szemmel kapcsolatban de elmúltak.Gondolom ti még az elején jártok olyankor vannak ezek a problémák.Én úgy próbáltam jobbá tenni,hogy ha beszélgettem valakivel kicsit távolabb álltam tőle.Ilyenkor nem volt olyan vészes.A gépezés közben is ha írtam és olvastam a sorokat már kezdett jojózni a szemem.Könyvet,újságot hónapokig nemtudtam olvasni és a vonalak is összefolytak elöttem.Mára megszűntek ezek.Nemtudom megvan-e nektek a Szirmai féle torna.Ott vannak olyan tornák benne amikor a szemet kell tornáztatni ugyanis a szédülés egyben jár a szemtengely mozgással.Előszőr nagyon rossz de ha mindennap csináljátok akkor jobb lesz.Én néha még ma is csinálom ha érzem a szemem nem jól van.Röhejes,hogy a szemem is tud rosszul lenni.És sokszor azt is észre vettem,hogy ha épp teljesen jól voltam és elkezdtem olvasni akkor is kezdtem szédülni.Persze nem a forgás de elég kellemetlen volt az is.Olyankor nem olvastam tovább és igyekeztem egy helyre nézni.Persze sokáig az sem ment,de segített.Nagyon nagy türelem és jó gyomor kell ehhez az egészhez.Sziasztok.Ildi.

#2294 Steasy hozzászólása: 2010.08.05. 19:25

Berta/Lotti, te már ténleg jól voltál. Elkeserítő…Lehet ki kell várni a 6 hónapot…(?) és magától regenerálódni fog. Nekem még van 5 hónap…

#2293 Steasy hozzászólása: 2010.08.05. 19:23

Csak megerősítésképp írom, hogy pont ilyen hasonló tüneteim vannak, mint nektek Berta és Judit.  A szavakkal, az írásváltozással, a látásommal, a fókuszálással, a másik emberre figyeléssel, a kéz ügyetlenkedésével, szóval totál így érzem. És nem jó már egy parkban padon ülni sem és állni sem bírok. Legjobb ha útközben megyek az utcán. Hétvégén megpróbáltam idegen nyelven beszélni egy ügyféllel, hát rettenetesen találtam a szavakat és hülyeségeket mondtam, nem tudtam helyesen fogalmazni. És tudtam, hogy rosszat modnok, de nem jött a megfelelő szó. Szóval agyban is meg van ez kavarva rendesen, nem csak a kristályok, de van más is a mélyben…csak SM ne legyen…Bár ma egy radiológus megerősítette, hogy az tuti látszik az mri/mra felvételeken. Kifejezetten emiatt “találták” ki ezt a képalkotást-így fogalmazott.

#2292 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.05. 18:48

Berta!

Én sokszor úgy érzem, hogy képtelen vagyok valakivel hosszan beszélgetni:( Nem tudok rá figyelni, és ha a szemébe nézek és úgy próbálok beszélni, akkor jobban elszédülök. Sokszor jobb egyedül lenni, csak ez munkahelyen elég kellemetlen,hogy nincs kedvem még beszélni sem. Nem tudom mi ez.

#2291 Berta hozzászólása: 2010.08.05. 17:57

Sziasztok! Engem az ijeszt mostanában, amit Judit is mond, hogy nem jutnak eszembe szavak, és tényleg nem tudok hosszan valakire nézni, mintha fárasztana a fókuszálás. Nektek is van ilyen? S ha tényleg a fülkristáylok okozzák, miért van az, hogy már majdnem tökéletesen voltam, és most megint kezdődik????

#2290 Steasy hozzászólása: 2010.08.05. 06:25

Szia Judit,

Egy jóideje én is figyelem a frontokat a migrénem miatt. Nem mindig van a kettő összefüggésben. Érdekes, hogy amióta másfél hónapja kijött ez az intenzív Bppv érzés, azóta a migrénem csökkent de folyamatos a szédelgés. Úgy fogalmaznék, hogy rohamokban jön rám a szédülés*ájulás-bizonytalanságérzés. Nem tudom mihez kötni mi hozza elő és mi ami használ. Aurás migrént mondanak a látótékiesések miatt, ezek is felerősödtek az utóbbi időben. Írtad is, hogy nekünk hasonló szemtüneteink is vannak…

Mégiscsak azt tanácsolnám ezekben a napokban, hogy próbálj minél többet pihenni. Csak feküdni, relax…Jó lenne egy 3 napot folyamatosan, de már egy fél nap is segíthet.

#2289 ildiko710713 hozzászólása: 2010.08.05. 05:13

Szia Judit.

Sajnos a front engem is megvisel.De nekem csak kissebb szédelgéseim vannak ilyenkor.Azt még valahogy bírnám is de a vele azonnal együtt járó hányinger jobban kikészít.Én is eü.-s vagyok és tudom min mész keresztül.Helyt állni ilyenkor maximálisan a munkában és otthon is nem könnyű.Táppénzre meg manapság nem lehet mindig elmenni.Ilyenkor az ember igazán nem sok mindent tud írni mivel mindannyian benne vagyunk.Sok kitartást és mihamarabb gyógyulást kívánok.Ildi.

#2288 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.04. 14:12

Társak, hogy vagytok a napokban? Én iszinyatosan szédülök! Az a baj, hogy nagyon pánikolok tőle. Csökkentettem a Betasercet már csak 2őt szedek belőle. Lehet a front teszi a szédülést, mert amúgy csökkentek a tüneteim. Ti éreztetek olyat a szemeteken, mintha nem néznétek egyenesen valaki szemébe? Nekem ilyen érzésem van. Meg olyan, mintha nem lenne összehangolva a mozgásom és ilyenkor a beszéd nagyon nehezemre esik:(

Kezdek nagyon elkeseredni, mert tudom az orvosok nem tesznek semmi újat:(Ráadásul én is az egészségügyben dolgozom és így még másokon segíteni, h iszonyat szédülök. 23vagyok de lassan úgy érzem magam, mint egy 80 éves, folyamat a hülye frontokat figyelem, hogy netán attól vagyok szarul, nyugtatom magam, hogy elmúlik. Titeket is jobban megvisel a napokban?

Egyszerűen tanácstalan vagyok. Judit

#2287 csaby hozzászólása: 2010.08.04. 10:04

Kedves Berta,
Tavaly októberben szédültem el utoljára nagyon. Azóta szerencsére csak kisebb pillanatnyi szédüléseket éreztem párszor, no meg a bizonytalan járás.
// jó ez a szalonspicc, csak már unom kicsit! :-) //
Szerintem a kristályduma igaz.
Orvosom szerint arról van szó, hogy mint a meszesedésnél, lerakódik egy kis plakk az erek falára. Nyilván a szervezetünkben mindenhol képződhet lerakódás, nálunk a belső fülben lévő ereknél van, ahol sajnos az egyensúlyközpont is található. Amikor az érfalakról leválik egy darabka plakk, lerakódás akkor az beleesik a fülben lévő folyadékba, felborítva az egyensúlyközpontot. Nyilván itt mikro dolgokat kell elképzelni. Nincs ez másképp a többi embernél sem, csak ott nem a fülben lévő apró hajszálereken lehet a lerakódás. Mitől rakódik le? Számos oka van, mindenki ismeri.
Mitől válik le az érfalról? Szintén számos oka lehet: fizika, kémiai stb.
Persze ez csak egy teória, bármi más oka is lehet amit nem ismer még az orvostudomány.
Amúgy a gerincem ferde, rossz a tartásom. Már gyerekkoromban is az volt, hála a húszkilós aktatáskának. Az volt a divat a nyolcvanas évek elején. :-)
Más problémám sosem volt.
Azért egy dolog vigasztal. Ha mégis igaz ez a kristály dolog, akkor bizonyos idő elmúltával kiürülnek a lerakódások és jó pár évtizedig – de lehet hogy életem végéig – nem lesz több szédülés. Gondoljatok bele, hogy ez legtöbbször egy öregkori betegség.
Sokkal veszélyesebb 60 – 70 évesen elszédülni. Lehet, hogy mi átesünk rajta fiatalon.
Ki tudja?
Ja, és üzenem a szenvedőknek, minden egészségügyben dolgozó ismerősöm szerint nagyon sokan cserélnének velünk, mert jópár sokkal szarabb, fájdalmasabb, elviselhetetlenebb b etegség van a szédülésen kívül.
Úgyhogy kitartás emberek, szerintem csak idő kérdése és el fog múlni ez a körhinta.
// ráadásul mindig utáltam a körhintát //

#2286 Berta hozzászólása: 2010.08.04. 09:22

Kedves Csabi! Azóta hogy vagy? Sikerült vmi újat felderítened? Mert őszintén szólva én ebben a kristályelméletben nem hiszek! Most hetekig elvoltam, pár napja megint szédülök a jobb oldalamra fekve, és meg-meglódulok napközben. Talán gyűlnek megint a kristályaim? Egy fenét! Jó lenne rájönni közösen… Neked van gerincproblémád, vagy csigolyameszesedésed, alacsony vérnyomásod, pánikos vagy depressziós tüneted, esetleg fejfájás? Ez sokaknak közös… Jó napot mára! 

#2285 Berta hozzászólása: 2010.08.04. 09:17

Szia Judit! Mi 3-an beszélgetünk a lányokkal egy ideje, megtalálod a BPPV betegség írás alatt. Ott leírta mindegyikünk, mivel próbálkozott eddig, mi használt, mi nem. Szereintem érdemes megnézni. Illetve az iwiw-en szeretnék egy BPPV klubot, ahol személyesen is megismerhetnénk egymást. Mert ebben a betegségben nagyon jól jön a mások elfogadása és segítsége. És ne pánikolj! nagyon jó rá a Bach elsősegély csepp, szépen kioldja a feszültséged. Olvass el minket, biztos jó ötletekre akadsz, mert mi is keserves utat járunk. Szeretettel: Lotti

(ja, a legkedvesebb gyerekkori barátnőmnek is ez volt a neve, mint neked. lehet, hogy ez jel ? :-) )

#2284 juhasz0515 hozzászólása: 2010.08.01. 15:39

Kedves Berta!

 Nekem januárban kezdődött és még mindig érzem. 3 hónapig voltam táppénzen és nekem sem értették meg a kolleganőim. Nekem egyensúlyozóideggyulladást mondtak, de nem hiszem el, hogy ez ilyen hosszú idő lenne. Tanácstalan vagyok. És pánikolok a szédüléstől, mikor rámjön, mert átéltem azt, mikor egész nap feküdtem szédülve és dolgozni sem tudtam. Szörnyű. Nekem a fejem nem fájt az ejején párszor. Mindkét fülem zúgott. Belefáradtam már ebbe az egészbe, hogy mindent ez a hülye betegség irányít. Reggel már szédülve kelek, olyan semmilyen kedvem van ettől. Utálatos egy dolog ez. Judit

#2283 Berta hozzászólása: 2010.08.01. 09:20

Ja, és minden nap nem eshet, de mi eshetünk, mert szédülünk! :-(

#2282 Berta hozzászólása: 2010.08.01. 09:18

Sziasztok kedves hozzászólók! Én 3 hónapja forogtam igazán először, de most visszagondolva voltak előjelek, gyengeségérzet, majd elájulok élmény, szédülgetések, fejfájás… (És nálam is erősödnek a tünetek, ha fáradt vagyok, vagy túlhajtom lelkileg magam… Érdekes!) Bár, Szirmai doktornő azt mondja a fejfájás nem tartozik a BPPV-hez. Nekem az kezd feltűnni, hogy annyian vagyunk totál egyforma tünetekkel, mégsem tud semmit felismerni az orvostudomány. Szerintem ez a kristályelmozdulás mese, ki látta már az összetapadt kristályokat???!!! Egyszerűen az orvosoknak fogalma sincs, hogy mi okozza és mi bajunk.! Én csak oda jutottam el a 3 hónap alatt, amit magamnak kiokoskodtam és kitapasztaltam. Mindenért fizettem: magánrendelés egy vagyon, MR magán alapon stb.! Szóval nagyon elegem lett a magyar egészségügyi el nem látásból! Mellette az ember nem tud dolgozni, én 2 hónapig voltam táppénzen, a kollégák meg el se hitték, hogy milyen pocsékul vagyok, hiszen 37 évesen nem lehet valaki szédülős. Most a háziorvosomban még felmerült a lyme gyanú is, arra vettek vért megint fizetősen, de negatív lett. Lassan 100000 Ft-ba vagyok magamnak, minek fizetem a Tb-t??? És diagnózis csak BPPV, amire egy kedves orvosbarátom azt mondta, azaz “nem tudjuk, mi baja szindróma”. Szerintem is. Én egyébként az olvasottak alapján agyi keringési zavarra gondolok, ami ennek az egésznek az alapja lehet. Sokunknak van együtt migrénnel, bizonytalansággal, gerincproblémákkal, pánikkal vagy depresszióval, tehát, mintha az agy nem tudna jól irányítani… Bocs, hogy így kifakadtam, de ez a 3 hónap maga a pokol! Akik régebb óta szenvednek, nem is tudom, hogy bírják! Le a kalappal mindenki előtt!!!! Osszuk meg itt amire rájövünk, hátha közösen előbbre jutunk. Én máris merem mondani, hogy nekem nagyon bevált a Bach cseppek és a homeopátiás Vertigoheel, valamint az idegi feszültségre a Psy-stabil csepp. A gyógyszert én is kerülöm. Szép napot mindenkinek! Lotti

#2281 ildiko710713 hozzászólása: 2010.07.31. 15:19

Sziasztok.

Ildi vagyok és BPPV-s.Én is megjártam mindent már és nem részletezem mert írtam ide történetet és aki akarja olvassa aki nem az nem.Lényeg a tünetek mindenhol egyformák.Viszont azt nem értem,hogy annak akinek zúg a füle miért mondják azt,hogy nem Meniere?Ugyanis az jár fülzúgással.A BPPV nem.Én sem szedek gyógyszert mert az csak tüneti kezelés nem az okot szünteti meg.Mivel nemtudnak segíteni valamit ki kell találniuk,hogy nyugtassanak minket mert szerintem ha így folytatódik lassan sztrájkba fogunk.Sajnos egyre többen vagyunk és ami szomorú egyre fiatalabbaknál jelentkezik.Az ember hónapora táppénzre kényszerűl és nemtudnak mit tenni.Én is keresgélek mindenfelé a neten hátha van valahol már előre jutás.Csak annyit sikerűlt kinyomoznom,hogy németben csinálnak egy műtétet de sajnos a gyógyulási arány csak eddig 1% volt.Egy kis lemezkét tesznek be a körívjárat ajtajába ezáltal a kristályok ha elmozdulnak nemtudnak bejutni az egyensúlyi központba.New Yorkból jön egy orvos aki csinálja de csak azoknál akiknél tartós a szédülés legalább egy éve.Ha valaki tud már valami jobbat ne szégyellje megosztani velünk szenvedő alanyokkal.Mindenkinek kitartást és gyógyulást kívánok.Bocsánat az iróniáért de már én is nehezen viselem és néha könnyebb elviselni ha egy kicsit másképp fogjuk fel ami persze nem könnyű.Ildi.

#2280 juhasz0515 hozzászólása: 2010.07.30. 14:04

Látom elég sokan kűzdünk ezzel a szédüléssel, fülzúgással:( Ez szörnyű szerintem, hogy az orvosok nem tudnak mit kezdeni ezzel a tünettel.

#2279 Steasy hozzászólása: 2010.07.30. 13:03

KÖSZI :))) Szóval, fejben dőlt el nálad. A mondás annyira tetszik, hogy ki fogom tenni olvasható helyre. hello

#2278 csaby hozzászólása: 2010.07.30. 12:57

“Szia Csaby! Én kb 1 hónapja küzdök keményen. De évek óta fennáll, a fülzúgás, szédelgés, ájulásérzés. Mindenféle vizsgálatom volt már, de konkrét diagnózi nincs, talán csak annyi, nem Méniére. Tapasztalataid alapján, mi volt a leggyógyítóbb számodra.?

Most Betasercet, Nootropil helyett Bilobil fortet szedek+ vitaminokat.”

Szerintem mindenki másként éli meg a betegségét.
Én úgy döntöttem leszarom, nem leszek idegbeteg.
Sokat vagyok barátokkal, keresem a vidám életerős dolgokat.
Mint már írtam, hiszek a jó házipálinka, vörösbor stb. gyógyító erejében.
A gyógyszereket nem szedem, főleg ezeket az értágítókat nem.
Betaserc, Nootropil, a 82 éves nagyanyám él ezeken.
Amíg az orvostudomány nem ismeri jobban a szédüléses betegségeket,
addig nem vagyok biztos benne hogy tágítani kellene az ereimet!
A monitor cserén gondolkodom, a szemkimélő monitorok drágábbak de hát az egészség minden pénzt megér.
Eddig görgős forgószéken ültem, ezt is lecseréltem egy masszív, stabil faszékre.
“Minden nap nem eshet!” // eshetek el.. :-) //

#2277 Steasy hozzászólása: 2010.07.30. 11:09

A képernyővel kapcsolatban is igazad van, mert a szemem sokat romlott az utóbbi hetekben, többször van látótérkiesésem is, és kifejezetten rosszul vagyok a monitor előtt, pedig ezen kell dolgozzam naponta. Köszi a tippet.

#2276 Steasy hozzászólása: 2010.07.30. 11:05

Szia Judit! Hozzád hasonlóan én is szenvedő fázisban vagyok még. A stressz nálam egyértelműen kihozta, de már korábban is voltak jelek, csak nem ennyire forgószédölés jelleggel és főleg az aggaszt, hogy állandóan van a fejemben egy zavaró érzés, hogy nem tiszta. Rohamszerűen jön rám.

#2275 Steasy hozzászólása: 2010.07.30. 11:03

Szia Csaby! Én kb 1 hónapja küzdök keményen. De évek óta fennáll, a fülzúgás, szédelgés, ájulásérzés. Mindenféle vizsgálatom volt már, de konkrét diagnózi nincs, talán csak annyi, nem Méniére. Tapasztalataid alapján, mi volt a leggyógyítóbb számodra.?

Most Betasercet, Nootropil helyett Bilobil fortet szedek+ vitaminokat.

#2274 juhasz0515 hozzászólása: 2010.07.27. 17:29

Szia!

Nekem is hasonló problémám van. Januárban kezdődött nekem és még mindig érzem. Nekem egyensúlyozóideggyulladást diagnosztizáltak. A hozzáállás kb. nálam is ua. volt, mint nálad. Mindig azt mondták az orvosok, hogy majd elmúlik és, hogy nincs más terápia rá. Voltam hallásvizsgálatokon, Mr.en, kaptam Nootropilos infúziót a Betasercet még mindig szedem és én is kaptam nyugtatót. Szörnyű ez az érzés, és tényleg csak az tudja mi ez, aki érezte már. Nekem most a 7. hónapja van, most már nem állandó. De sokszor olyan a fejem, mintha nem lenne tiszta. 3 hónapig táppénzen voltam, nem tudtam dolgozni ezzel a szar betegséggel. Mindig úgy éreztem, mintha zuhannék. Mindkét fülem is zúgott. Nekem is stresszes volt a december és éreztem is, h kimerültem lehet ez is előhozta. A szédülés klinikán Dr. Szirmai Ágnesnél voltál mert őt hallottam, h specialistája ennek a betegségnek.Neked most már teljesen elmúlt? Te is éreztél olyat, ha fáradtabb voltál, akkor jobban szédültél?Sokszor mikor rámjött ezek a vacak, beszélni sem tudtam. Írj! szió. Judit

#2273 blasterNOX hozzászólása: 2010.07.26. 22:18

Próbálj meg szerintem egy szemkímélőbb, magasabb frekvenciás monitort használni alacsonyabb fényerőbeállítással. Ha minden nap kénytelen vagy monitort nézni ez rengeteget számíthat szerintem.

A történeted tanulságos.. Szédüléskor kár bejárni mindent.. rögtön erre a szédülésklinikára kell menni.

Nekem egyébként mindkét fülem egyformán zúg folyamatosan.. Lehet, hogy ezért nem szédülök el, mert mindkettő sztereóban zúg és így kiegyenlítik egymást? :D

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close