Parkinson-kór

Téma címkék:
2010.09.07. 19:15

2001-ben kezdődött ez a kór. Akkor még nem tudtam, hisz olyan apró tünetekkel kezdődött, hogy azujjbegyem remegett, de épp hogy. Nem tulajdonitottam neki nagyobb jelentőséget, mert alig-alig volt jelen. Ekkor 36 éves voltam. Szép lassan tovább terjedt a remegés, már az ujjaimra terjedt ki. Lassan, de tovább fokozódtak a tünetek, már a z egész kézfejem remegett, de csak bal oldalon. Kb. 2 év telt el eddig.  Ezután felkerestem a terüleileg illetékes neurológust, aki befektetett kórházi kivizsgálásra.

Először az volt az orvos gondolata, amit közölt is velem, hogy talán drogos, vagy alkoholista vagyok Ez fájó pont volt, igy orvost váltottam. Ujabb 1 év eltelt már az egész bal karom remegett, izomfeszüléseim voltak, és kezdtem fáradékony lenni. Komolyabb kezeléstitt sem kaptam, az MRI vizsgálatok negativak voltak, A remegés fokozódott, már kezdett a jobb kezem is remegni. Orvost váltottam, de substitutios kezelést továbbra sem kaptam, lenyugtatóztak, igy kevésbé fogok remegni “mondták”, 1év megint eltelt, ajobb karom is nagyon remegett, irni alig tudtam. Ujabb orvos , ahol igazán megint nem csináltak velem mást, mint lecserélték a nyugtatókat. 1 év megint elmult, már a fejem kezdett remegni. Ekkor kezdtem saját magam olyan orvost keresni akiről feltételeztem hogy kezd velem valamit, A neten találtam egy parkinson-specialistát, és felkerestem. Beállitott levodopa származékokra, mert ő kimondta:Parkinson-kór. Már a gyógy szerekre sem reagáltam, igy közölte, hogy megmüt neuropacemakert épit be ami leblokkolja a túlmozgásokat. 2éve volta mütétem, teljesen tünetmentes vagyok. Ugy élek, mint bárki más. Ezért ennek az orvosnak örökké hálás leszek. Ápr. -ban az rtlklubban is bemutattam, hogy milyen jol lehet  igy élni. Az  ilyen betegségben szenvedőknek ajánlom ezt az orvost. Dr. Valálik István idegsebész főorvos Szt,  János Kh,

2001-ben kezdődött ez a kór.Akkor még nem tudtam,hisz olyan apró tünetekkel kezdődött,hogy azujjbegyem remegett,de épp hogy.Nem tulajdonitottam neki nagyobb jelentőséget,mert alig-alig volt jelen.Ekkor 36 éves voltam.Szép lassan tovább terjedt a remegés,már az ujjaimra terjedt ki.Lassan,de tovább fokozódtak a tünetek,már a z egész kézfejem remegett,de csak bal oldalon.Kb.2 év telt el eddig. Ezután felkerestem a terüleileg illetékes neurológust,aki befektetett kórházi kivizsgálásra.Először az volt az orvos gondolata,amit közölt is velem,hogy talán drogos,vagy alkoholista vagyok Ez fájó pont volt,igy orvost váltottam.Ujabb 1 év eltelt már az egész bal karom remegett,izomfeszüléseim voltak,és kezdtem fáradékony lenni.Komolyabb kezeléstitt sem kaptam,az MRI vizsgálatok negativak voltak,A remegés fokozódott,már kezdett a jobb kezem is remegni.

Orvost váltottam,de substitutios kezelést továbbra sem kaptam,lenyugtatóztak,igy kevésbé fogok remegni “mondták”,1év megint eltelt,ajobb karom is nagyon remegett,irni alig tudtam.Ujabb orvos ,ahol igazán megint nem csináltak velem mást,mint lecserélték a nyugtatókat.1 év megint elmult,már a fejem kezdett remegni.Ekkor kezdtem saját magam olyan orvost keresni akiről feltételeztem hogy kezd velem valamit,A neten találtam egy parkinson-specialistát,és felkerestem.Beállitott levodopa származékokra,mert ő kimondta:Parkinson-kór.Már a gyógy szerekre sem reagáltam,igy közölte,hogy megmüt neuropacemakert épit be ami leblokkolja a túlmozgásokat.2éve volta mütétem,teljesen tünetmentes vagyok.Ugy élek,mint bárki más.Ezért ennek az orvosnak örökké hálás leszek.Ápr.-ban az rtlklubban is bemutattam,hogy milyen jol lehet  igy élni.Az  ilyen betegségben szenvedőknek ajánlom ezt az orvost.Dr.Valálik István idegsebész főorvos Szt, János Kh,

#2787 freyattila hozzászólása: 2010.09.22. 16:38

Szia Kincsem45!

Az e-mail ill. msn címem a következő: freyattila@gmail.com

szia Attila

#2786 freyattila hozzászólása: 2010.09.21. 16:48

Szia Kincsem45!

 

Ne haragudj, hogy zavarlak ilyen kérdéssel, de devizahitelünk van jó volna valami támpont a számolgatáshoz. Tiz éve vagyok én is parkinsosnos és az utóbbi 1-2 évben rettentő túlmozgás gyötör, szinte mozgásképtelen vagyok.

A kérdésem: mennyibe kerül egy ilyen műtét?

#2785 yura hozzászólása: 2010.09.08. 09:26

Gratulálok sorstársamnak!Remélem ilyen jó állapotban lesz egy év mulva is.Azért irok ilyeneket,mert még ezideiig ez a mütéti beavatkozás nem mindenkinek volt tartósan sikeres.Sajnálom szkeptikus vagyok,mint ahogy a gyógyszerezés beállitása is az orvos részéről csak a protokol szintjén mozog igy lehet ez a mütéttel is…Annál is inkább,mivel mint látható nem tolonganak hasonló hozzászólással sorstársaim!

#29882 fteri65 hozzászólása: 2022.04.08. 00:49

Kedves Yura!
Szeretném ha mint sorstársak fel tudnánk venni a kapcsolatot. E-mail cimem:iszep003@gmail.com
Köszönöm szépen .Jó egészséget kívánok:Teri

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close