Mi a baj velem?

Téma címkék:
2010.10.13. 14:03

Szebb napot Mindenkinek!

Sok történetet elolvastam….és ha őszinte szeretnék lenni, márpedig az vagyok, örülnöm kellene az életemnek….és mégsem megy ez nekem! Mindig más akartam lenni, más bőrében….aztán, ugye  ahogy telnek a hetek, hónapok ,tudatosítanom kellett, hogy márpedig én, csak én lehetek. Nekem kell saját magammal együtt élnem, és ha minőségi életet szeretnék élni ezzel a valakivel, akkor hamargyorsan célszerű összebarátkoznom vele…idestova 26 éve nem sikerül kibékülnöm, ráadásul olyan ügyesen csináltam, hogy majdnem 1 évtizede középsúlyos depressziót diagnosztizáltak. De nem is ezért írok, tulajdonképpen nem is tudom mit várok, feladtam már, hogy ne arról szóljon minden egyes napom, marcangolom magam belülről, szart sem érek, még a saját szememben sem, értelme nincs az egész létemnek, mióta kibújtam…annyira akartam megváltozni, próbáltam elfogadni magam, és a pozitív tulajdonságaimat előtérbe helyezni az utálkozás helyett, de mindennap szembesülök vele, hogy mit akarok én itt? Mi a baj velem?

Inez
#3043 Inez hozzászólása: 2010.10.15. 09:11

Kedves egyedül,

szintén olvasgatva a történeteket, úgy tűnik többen érzünk így, és éljük így az életünket. Nekem is sokan mondják, hogy jó életem van, ennek ellenére nem érzem magam jól a bőrömben. A legnehezebb magunkkal együtt élni, mert nem tudjuk elhagyni magunkat, maxi örökre. Időnként amikor hallgatom Ákos számát “nem ide jöttem, nem ezt akartam” nagyon így érzek. Aztán folytatódik: “reményt kaptam csak az útra, minden bűnöm megbocsájtható” Úgy tűnik nekünk az elsődleges dolgunk, hogy megbocsássunk magunknak, elfogadjuk magunkat, mert hiába sorolja más az értékeinket, ha mi nem hisszük el. Nekem segít, ha olvasgatom az ilyen témájú könyveket, vagy ha ide benézek és látom, hogy más is küzd. Nem keresem már az élet értelmét, nem gondolok bele, hanem az elsődleges célom, hogy úgy éljek, hogy büszke legyek magamra, jól érezzem magam a korlátokhoz képest is. Egyszerű cél, de mégis értelmet ad, kis lépések, napi kis boldogságok. Van amikor nem megy, nem tudom miért, de nem. Aztán jön egy illat, egy szép fa, egy kedves kismacska és belemerülök. Ha jönnek a negatív gondolatok, akkor megállítom, azt mondom, most nem kell ezzel foglalkoznom, csak azzal a problémával foglalkozom amit most meg kell oldani. Az hogy kinek teszem és ki fogad el, relatív, minden és mindenki változik, talán állapot is hat rá. Nincs baj veled, csak gondolkozol. Néha lazíts ebből, csak végy egy nagy levegőt, fújd ki lassan élvezd, hogy áramlik az oxigén. Lehet, hogy közhelynek hangzik, de én élvezem, ha néha átitat az oxigén. Sokáig fulladoztam (és még most is szoktam, ha stressz van) és nem tudtam mélyen levegőt venni, mert olyan volt, mintha nem jutna el a tüdőmig, hiába hápogok :). azért most élvezem, ha beszívhatom és nem akad meg valahol félúton. Nekem már ez is öröm;)

Kicsit összevissza írtam, de remélem ami csak úgy jött az is segít abban, hogy lásd, néha megéri próbálni szeretni, kivárni a jobb napokat…és hogy hátha segíthetek valakinek kicsit.

 

#3042 hellraiser hozzászólása: 2010.10.15. 06:08

Szia!

Most én is összerogytam…már úgy érzem,néha,az írás sem segít…gyűlölöm magam,ezt az egész POKLOT,egyszerűen elég volt!!!Hogy mindig van valami,vagy valaki,aki visszalök a POKOL legaljára!!!Próbálok még küzdeni…hátha sikerül…időm semmi(munka+tanulás),még egy kicsit próbálok…küzdeni…Majd egyszer leírom az egész történetemet,hátha megértesz,hogyan jutottam idáig,miken mentem keresztül,és hanyadjára járom a poklomat,amit már nem-vagy nagyon nehezen bírok…Hidd el,borzalmas dolgokat éltem át 30 évem alatt!

Addigis: minden jót!Próbáljunk még kitartani…

#3041 hellraiser hozzászólása: 2010.10.14. 05:56

Szia!

Basszus,mintha a sját gondolataimat írtad volna le…Én is így érzek, és hullámzok,fel-le-fel-le…a gyűlölet…a pánik…a félelem…Én is ott csesztem el,hogy megszülettem…Próbáljunk pozitívak lenni!Valahogy…Sikerülnie kell!Muszály!Nem adhatjuk fel!Bár…néha én legszívesebben feladnám…DE NE!Még küzdök!Küzdj Te is!

Szebb Napot!:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close