Kezdődő depresszió?

Téma címkék:
2010.10.19. 21:23

Sziasztok

26-éves vagyok van két gyönyörü szép lányom akiket imádok. 2008 öszén kezdödött az egész mikor is szurást éreztem a szivem felett. Nem jelentettem neki nagy gondod gondoltam beszorult a levegö. De sajnos ez naprol napra rosszabb lett már szinte teljes zsibadást éreztem. Megijedtem és elmentem dokihoz aki azt mondta kicsit magas a vérnyomásom irt fel nyugtatot és ezzel letudta a dolgot: (Nem is volt baj ugy 2hetig és elkezdödött ujra de tarsult hozzászédülés hányinger és szinte HALÁLFÉLELMEM lett. Nem mertem elaludni ste attol féltem meghalok akkor jött a szivtajéki szurás hidegrázás izzadás. Nem mentem ki sehova ha ki is kellet mennem ezek ujra elöjöttek és ájulás hatarara kerültem. Ebbe az ideg is közrejátszhat szerintem. Ujra doki aki azt mondta ne foglalkozzak ennyit magamal és elmulik és megoldotta nyugtatoval.

Teljessen tanacstalan vagyok már hogy ez mitöl is lehet nagyon lehet hogy az ideg is közre jatszik. De aki volt ilyen helyzetben leirná nekem??

#3069 Piroska hozzászólása: 2010.10.20. 19:59

Sziasztok.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,Hát gond az van nem is kevés sajnos párkapcsolat munka stb is közre játszik.Azt nem tudom meddig birom még ezt igy.

Az a baj hogy nem nagyon tudok leülni és megbeszélni a dolgokat elegem van abbol hogy folyton egyedül vagyok,állando veszekedések.Semmibe néz sokszor!

Nem tudom mi lessz de nagy valtozásnak kell történie ahhoz,hogy helyre jöjjek.Tudom h nekem is valtoztatni kell de sajnos nekem már nem megy.Ez az állando félelem teljessen kikészit:(

Kicsit megnyugtat a nyugtato  de nem szeretnék rászokni ezert minél töbször mellözöm de csak egy ideig oráig megy sajnos…..:(

#3068 bradag hozzászólása: 2010.10.20. 09:22

“Nem mentem ki sehova ha ki is kellet mennem ezek ujra elöjöttek és ájulás hatarara kerültem.”

Ismerős érzések. Nagyon együtt érzek Veled, kedves Piroska. Engem újra és újra hasonlóak kerítenek hatalmukba.

30 éves pasi létemre, néha ugy érzem a boltig sem leszek képes eljutni. Sok tünetet én is folyam,atosan produkálok, olvasd el a bejegyzésem.

Remélem sikerül túljutni ezeken mindannyiunknak.

Gyógyulást,

bradag

#3067 Ikszypszilon hozzászólása: 2010.10.20. 01:11

Kedves Piroska !

Most olvasom…Voltam, és vagyok még ilyen állapotban. Bár, nekem  nem magas a vérnyomásom, hanem magas volt a pulzus számom. A leírtak alapján én úgyvélem, szorongsz és pánikolsz. A zsibbadás, szédülés, hányinger, hidegrázás, szívtájéki szúrás, hidegrázás, izzadás, halálfélelem, bezárkózás, ezeknek a tünetei. Így alakulhatott ki Nálad a depresszió. Igen, az idegeid közrejátszanak.Val.szeg valamivel betelt a pohár. Nem tudom, van-e a két kislányod melett, munkád, mely stresszel jár pl. ? Illetve, van-e  megfelelő segítséged, a két gyönyörű lányod neveléséhez ? Vagy megkapod – e amire vágysz, azt a figyelmet, az elismerést amit megérdemelnél, vagy nincsenek – e benned elfojtott emociók ? Ha ezútóbbik valamelyike fent áll, ne csodálkozz, hogy most ilyen állapotban vagy. A nyugtató nem tudom segít-e, inkább életvitelt kéne változtatnod. Problémáidat azokkal beszéld meg, akik stresszt okoznak, esetleg bánatot, és ne söpörd ezeket a szőnyeg alá. Ha egyenlőre segít a gyógyszer, egyenlőre mint mankót, úgy használd, az előírás alapján. Soha ne végy be belőle többet, mint amit a kezelőorvosod javasolt. Tartsd be a napi adagod előírását. Tornázz, légy sokat a levegőn, sok folyadékot igyál, adj magadnak egy kis szabadidőt, relaxálj, csináld azt amit szeretnél.

Vesd papírra miket érzel, amiket ide leírtál.

Pl.: Szívszúrás.

Pontozd egy 1-től 10-es skálán, ( 10 a max. ) mennyire érzed ezt, mennyire reális. Majd ezt az érzést párosítsd, mi jut eszedbe róla.

Pl.: szívinfarktus gyanúja:(.

Majd helyettesítsd pozitív gondolattal a szívszúrásod:).

Pl.: Lehet, hogy szúr most a szívem, de dobog:), ami azt jelenti élek:)!

Ez csak egy rossz érzés:), de nincs szervi baja a szívemnek:) és hamarosan elmúlik:)!

Vagy !:

Ájulás.

Azon a bizonyos skálán, a Te érzésed alapján mindennaposak, így 10-est adsz rá.

Mi zavar ebben, mitől félsz ?

Írd le: pl. közterületen elájulok:( és kirabolnak:(, vagy részegnek tituálnak:(.

Ezeket is váltsd át pozitív gondolatokká:):

Lehet, hogy elájulok, de nem halok bele:)! Segítenek, kapok vizet, jobban leszek:)!

És abszolut valótlan, hogy egy elesett, ájult nőt az utcán, épp engem kiraboljanak:), és részegnek tituáljanak, mert látni rajtam. hogy egy nem alkoholista vagyok:)!

Talán segítettem, bár tudom, hogy épp elég érezned ezeket a tüneteket, amiket felsoroltál.

És  ne felejtsd el, sok víz, víz, víz. A kezelőorvosod pedig eldönti kell-e szerotonin, azaz, SSRI tbl., esetleg görcsoldó.

Vagy egy jó masszázs, fényterápia, ill. természetes gyógymód.

Gyógyulj meg !

Üdv,

XY

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close