Nehézlégzés

Téma címkék:
2010.11.21. 05:52

Sziasztok már 2 éve pánikbeteg vagyok!Először azt hittem hogy a szívemmel vannak problémák mert belémrögződött az hogy én is 30 valahány évesen megfogok halni mint az anyukám!Sajnos Ő 35 évesen ment el az 5-ik infarktus vitte el 4-et lábon hordott ki! de sajnos egy eset kihozta belőlem!2 hónapos volt a kisfiam amikor egyedül maradtam vele és kezdődött avval hogy amikor a babám elaludt volt időm gondolkodni és olyanokon járt az agyam hogy istenem mi lesz ha meg halok mire megtalálnak engem a szomszédok a kisbabám éhen hal vagy bármi baja lesz meg minden! De ez még nem is volt annyira drasztikus az igazi nagy tavaly kezdődött!Lefektettem a kisfiam délben ebéd után amikor elaludt kimentem az udvarra kiteregetni a mosott ruhát és amikor kicsipeszeltem az elsőt hirtelen mint a villámcsapás ilyen erős feketeség, remegés, zsibbadás, térlátás jött rám de egyszerre!Bementem a szobába leültem az ágyra néztem az alvó gyermekem és azon agyaltam hogy istenem mi lesz vele megy az intézetbe mert én meghalok!Rámjött a halálfélelem!Kibotorkáltam az udvarra szóltam a szomszéd néninek hogy rosszul vagyok!Megmérték a vérnyomásomat 178/145 volt a pulzusom meg 132!Azonnal bevitt a szomszéd az ügyeletre!Ott is megmérték ott már 187 volt a vérnyomásom!Adtak a nyelvem alá egy betalocot 10perc mulva mintha mindent elvágták volna a roszulétet!Elmentem Ekg-ra negatív vérvétel negatív!Kaptam Valerianat mert a rivotrilt nem mertem szedni mert hogy egyedül vagyok a kisfiammal nem akarok bekábulni mert akkor hogy látom el a gyereket!Viszont tegnap nagyon furcsán jött rám a roham!Reggel hétkor ültem a gép előtt a kisfiam nézte a mesét!Egyszer csak azt figyeltem meg hogy hiába veszek levegőt nem elég !Megijedtem kirohantam  a levegőre de igy se volt jó!Kopogtam a szomszéd néninek nem nyított ajtót senki nem volt kint még jobban rámjött a roham!De mondom ilyen még nem volt!Felhivtam a mentőket azt mondták nyugodjak meg mert ez egy erős roham vegyek be egy nyugtatót és hogy csak fejben tudom ezt elintézni hogy megszünjön a roham!10 perc mulva átjött a szomszéd néni a remegés szívdobogás addigra már megszünt de a nehéz légzés maradt!Adott egy sanaxot tök jól lettem tőle!Este alvás közben semmi gond nem volt de ahogy felkeltem most reggel 5-kor megint kezdődött a nehéz légzés de ha meg nem gondolok rá nincs!Volt valakinek ilyen hogy  a rohamhoz társult a nehézlégzés?Ez is járhat vele?Kezd amugy elegem lenni!JÓ LENNE NEM LENNI CSAK A  FIAMAT FELAKAROM NEVELNI!

#29064 Zsolti1993 hozzászólása: 2020.01.20. 01:37

Erika kiderult mi okozta a nehéz légzést? Nekem ugyan ezek a panaszom van.

#3336 rosemary hozzászólása: 2010.11.26. 06:13

Először mzsoltnak írnám: óriásit tévedsz, amikor azt írod, hogy ez “divat”. Az ókor óta jegyzik ezt  a betegséget, csak nevet 1986-ban adtak neki igazán. Utána lehet olvasni. Ha csak “divat” lenne, akkor ilyen hülye “divatot” nem követnénk annyian…:)

Erika! Nézd meg a Titok című filmet /The Secret/, a neten is fent van, gépről is megnézheted – ingyen. Nyugodj meg, nincs a szívednek semmi baja. De ha ez aggaszt annyira, menj és vizsgáltasd ki magad alaposan! Ne a szívbetegségek után kutakodj, mert előbb-utóbb bevonzod. “Kívánságod számomra parancs” – mondja a dzsinn a filmben…

Édesanyád halála miatt van Benned egy rossz programozás, ezt kell kijavítani. Új “kazettát” kell betenni, és áthangolni magadat. Ez csak rajtad áll! Nehéz és rögös az út, de van Benned annyi energiatartalék, amiről nem is tudsz! Csak kitartás! Ott a gyermeked, nézz rá, fel kell nevelned, aztán örülni kell majd az unokáknak! :) Ne azon spilázd magad, “mi lesz, ha…”, hanem örülj a MOST minden pillanatának. Tudom, hogy nehéz, de legalább próbáld meg! Én már túl vagyok a nehezén, a nehézlégzés is megvolt – évekig. Mára már eszembe sem jut…Vagyis néha – amikor a felnőtt lányom pánikol – és ilyenkor tudom, mit kell tennem, viszont azt is tudom, hogy tőlem tanulta el, mert kisgyermek kora óta tanúja volt a betegségem minden állomásának. Mert a pánikolás bizony “megtanulható”! Ugye nem akarod ezt Te is átélni majdan? Készíts magadnak programtervet reggelente, este pipáld ki, mit sikerült elérned! Minden pipáért jár egy dícséret. Amit nem tudsz kipipálni, rakd át másik napra, előbb-utóbb sikerülni fog. hogy nő az önbizalmad, ahogy megtanulod szépen lassan önmagadat fegyelmezni, úgy fognak fogyatkozni a rohamaid! Alkalmazd az autogén tréninget, kérj hozzá segítséget. Megtanítanak “rendesen” lélegezni.

 

 

 

#3335 katapeto hozzászólása: 2010.11.23. 10:19

De igen Erika! Én is állandóan a kardiológiára küldettem magam, mert ugyanezt éreztem, hogy mindjárt le áll a szívem, vagy kapok egy szírohamot, de hála Istennek azóta is egészséges a szívem és ennek már húsz éve! A lényeg, hogy mielőbb megtalaáld a pánikmentes életmódot. Addig is, ha teheted délelőttönként 9:15-kor nézd az ATV-n a 700-as Club műsorát, amit este 11-után megismételnek, és továbbra is fenn áll a segítőszándékom, ha írsz nekem! Kitartás, csak semmi pánik!

#3334 Erika1978 hozzászólása: 2010.11.23. 10:02

Sziasztok

Köszönöm a segítséget de ezt a légzést nem tudom tényleg hova tenni ma is mikor kinyítottam a szemem alvás után az volt az első hogy szinte nem bírtam levegőt venni!És most is van csak nem annyira erősen!Ahogy nézem a netet mind ez legtöbbször szív betegségre utal!De a házi orvosom egyszerűen nem képes figyelembe venni!Ez sztem nem pszihés alapon van!

#3333 katapeto hozzászólása: 2010.11.22. 20:51

Bocsi Erika, de lemaradt az email: katinka0722@citromail.hu

#3332 katapeto hozzászólása: 2010.11.22. 20:49

Kedves Erika!

Én is átestem ezeken, amikor a gyermekeim kicsik voltak. Teljes szívemből együttérzek veled, de elhatároztam, hogy részvét helyett segíteni fogok azoknak akik hasonló helyzetben vannak, mint én voltam. Ez a “módszer” még mindenkin segített, aki komolyan vette, és valóban meg akart szabadulni a problémájától. Ha érdekel, küldj emailt és elmondom a történetemet. Addig is pánikmentes időtöltést kívánok!

#3331 mzsolt hozzászólása: 2010.11.22. 14:15

Kedves Erika!

Ha félsz,ha nem,mi megtörténik úgy is megfog…,akkor miért félsz????

Félelem miatt nem fog egy valami nem megtörténni,ha már félsz,nem mindegy ha azt teszed mint korábban.Egy a lényeg nem fogsz meghalni,csak magadat forgatod,saját magaddal harcolsz.

Igen jól tudom milyen érzés,leírhatatlan rosz,elveszíteni a világot,reménytelenűl előre nézni a nagy semmibe, és csak forgatni saját magunkat.

Ha a szíveddel lenne baj, ekg,és más műszerek kimutatták volna.

El kell hogy kezd,és még ha látszólag is,tedd meg hgogy nem foglalkozol annyira magaddal,vegyék észre, mégha benned ott motoszkál is a félelem,a szorongás,.

Ne nézz előre, foglald el magad,mindegy mivel, mindig van valami tenni való, erős vagy,és megtudod csinálni,ha nem magadért,a gyermekedért,és meglátod idővel szünni fog,elhiheted.

Írom mennyi betegséged diagnosztizáltam magamról. Szív infarktus, agyvérzés,rákos,daganatos, elmebetegség, ha valakinek valami baja volt,nekem is:))és még vagy 50 fajta.

Amikor rád jön, csak mond magadban,nincs semmi baj,jó lesz nemsokára,és mond ,és mond.

Ne adj esélyt másoknak hogy bolondnak nézzenek,úgy sem fognak megérteni,el sem várhatod.

Kérlek nézz szembe mitől félsz, muszály vagy,mert egy tapasztalt pánic szindrómás írja le neked miklet megélt.

Menj tömegbe,,tudom hogy félsz,és nézed mások arcait,nem veszik észre e hogy valami bajod van:))) nem fogják,sétálj csak,és ted azt mit korábban,meglátod elmúlik,tudom mit írok.

Mikor meggyógyultam,megfogadtam ,bármikor segítek ki ebbe a szörnyű betegségbe estem.

Képzelheted mikor én beleestem 12 éve, akkor még nem volt ennyire divat ez a betegség,mert ez divat,nem betegség.

6 hónapig jártam a korházakat,külömböző tüneteket diagnosztizáltak, és ezért voltam még rosszabbúl.

Kérlek indulj,és ne gondolkozz, élj és virul,.

Remélem tudtam segíteni,és nem csak bátoritás reményében irtam le, ez az igazság.

Az erő legyen veled

Nincs semmi baj,mond és mond

#3330 Erika1978 hozzászólása: 2010.11.22. 05:48

Kedves kj61 és Zsolt

Köszönöm a válaszaitokat!Segít biztosan hogy a fejben döntsük el de ti is tudjátok hogy ez sajnos akkor amikor a roham jön egyszerűen lehetetlen mert hiába ugrál körülöttem a gyerekem kér valamit vagy bármi én csak nézek ki a fejemből és azon jár az agyam hogy ha utcán vagyok kinek szóljak hogy nekem a szívemmel van baj evvel az indokkal  hívják ki a mentőket ha összeesek!:(Zsolt teljes mértékben igazad van a gyerek apja engem avval fenyeget hogy elveszi tőlem a gyereket és becsukat a pszihiátriára,mert bolond vagyok:(Viszont akik valamikor átestek ezen vagy benne vannak megértenek!És kj61-re reagálva igen általában mindig akkor jön a roham amikor legkevésbé számítasz rá mikor a legjobban vagy!Mégegyszer köszönöm és kitartást nekünk!

#3329 mzsolt hozzászólása: 2010.11.21. 20:13

Kedves Erika!

Borzalmas mit olvastam, sajnos ezeken már mind túlmentünk, nem vagy egyedűl, nap mint nap kapom a leveleket sorstársaimtól.

Szóval..

Valóban igaz,csak magadon tudsz segíteni, nem fizikális bajod van,mentálisan vagy, vagyunk betegek.

Egy percig se kételkedj Pánic szindrómában szenvedsz,mi a világon a legborzalmasabb betegség.Kivülálló ezt nem értheti,ne is próbáld megmagyarázni,mert bolondnak fog nézni.

Megnyugtatlak, nem lesz semmi bajod,12 éve ismerem a betegséget,a poklok poklát megjártam,száz ezernyi tünettel.

Nagyon szivesen segítek, viszont egy valamit már most érts meg, nem fogsz meghalni…

Egy jó tanács a kezdetekkor, merj menni mindenhová, nem baj ha ha szédülsz,gyorsan ver a szived, esel össze, zavart vagy,és még sorolhatnám.

Mitől félsz menj elébe,tudom mit irok,rossz lesz,de idővel elkopik,nem azonnal.  Ne szedj erős gyógyszereket,vagy ha igen keveset mikor nagyon úgy érzed. Tedd a zsebedbe mikor mész valahová,megfog nyugtatni hogy nálad van,de nem nyelted le.

tenkacsi@gmail.com

Erős legyél

#3328 kj61 hozzászólása: 2010.11.21. 17:38

kj61-nem akarlak elkeseríteni de együtt járnak sajnos. nekem egyébként már leírtam -együtt volt régebben akkor még nem mondták és most máj.5én-olyan érzés mintha a mellkasomra ültek volna remegés szédülés  fázás halálfélelem.amikor mondták hogy ez az attól kezdve mindig félelem mikor jön a 7-es buszon még szerencse nem voltam egyedül és ültem-a tömegtől és attól a hülye dumától amivel nagyoskodott egy srác jó hangosan-olyan mérhetetlen rosszullét-a tescoban mikor mentünk be-csak azt nem értem miért olyan helyzetekben mikor azt hinné az ember hogy nincs semmi baja-esetleg örül vminek -aztán durr-elfogja ez a frász mint ahogy jól nevezte vki.

#3327 Erika1978 hozzászólása: 2010.11.21. 06:22

Szia Írtam is!Várom a válaszod!

#3326 nefelejcs hozzászólása: 2010.11.21. 06:07

Erika, talán tudok segíteni! Sorstársak vagyunk, csak én 12 éve kütdök ezzel a “szörnnyel”! Nekem most duplájára akarták emelni a gyógyszereimet, de nem kellet, hogy miért??? SZívesen megosztom veled! eszter1967@gmail.com  Te még nagyon az elején vagy, ne engedd tovább elhatalmasodni! Várom leveled!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close