Az élet olyan mit a dzsenga….

Téma címkék:
2011.01.05. 16:41

Van hogy az ember úgy érzi, belefáradt az őt körülvevő világba.Főleg ha azt látja, hogy ifjú kora hajnalán csak egy helyben topog, amíg mindenki más a környezetében- legyen az idősebb vagy fiatalabb jut valamire.

Már régóta tudod azt, hogy nem szabad feladnod, de valami mégis a mélybe taszít, és félelmet, bizonytalanságot, kilátástalanságot halmoz fel benned.

Azt gondoltam, én erősebb, másabb vagyok testben és lélekben mint akárki más, és velem ilyen soha nem történhet meg. Csak hallomásból ismertem hogy mi az… Végül velem is megtörtént, és kitört rajtam….

Először 10 évvel ezelőtt anorexia képében jelent meg. A külsőmet ért sok éves atrocitások- 85 kg-os, dundi kamasz voltam- és a kiközösítések arra késztettek, hogy változtassak magam külsőleg. Rendes diétával indult minden, de végül nem jó vége lett. 3-4 hónap alatt mínusz 30 kg. Napi 2 pohár üres tea, néha egy kis gyümölcs és öntet nélküli sima, nyers saláta. Szótlanság, teljes befordulás, sírőgörcsök, étkezések kerülése vagy ép sírógörcsök.Pszichológusok foglalkoztak velem 1/2 évig, majd teljes gyógyulást állapítottak meg. Ami megmaradt örök életemre ebből, az evészavar.

Aztán 10 év után megint történt valami…../kitört rajtam a DEPRESSZIÓ/ Munkahely elvesztése, küzdés, mások bántó szavainak elviselése, dührohamok, sírógörcsök. Most kevert szorongást és depressziót diagnosztizáltak nálam.MI EZ? MI OKOZZA? MIÉRT PONT ÉN? MIKOR EDDIG IS CSAK KÜZDÖTTEM….!!!!???? Megint mínusz 5-6 kg (most 49 kg-nál tartok), étvágy nulla, folyadékbevitel minimális.

Kaptam gyógyszert, Citapramot, amelynek a mennyiségét 20 mg-ról 30 mg-ra emelték. Még most kezdődött el a pszichiátriai kezelésem. Megint küzdenem kell magamért, magammal.

Létezik egy Maslow- nevet viselő piramis , amely most az én esetemben olyan, mint egy lerombolt, öreg és elhagyatott vár….

Már évek óta azt fontolgatom, hogy írok egy könyvet. Ez először 10 évvel ezelőtt jutott eszembe. Őgy érzem, itt az ideje, hogy ezt most megvalósítsam.

Sok erőt kapok ehhez a Páromtól, a Szüleimtől, a Párom édesapjától, Dettytől , Diától és nem utolsó sorban attól a két nagyszerű sorstársamtól, akikkel itt ismerkedtem meg, és akikkel privátban levelezek is.

 

 

 

#3688 gertike84 hozzászólása: 2011.01.10. 13:32

Szia!

Hogy bevált-e a citapram. Sokmindenen “átsegít”. Kevesebb sírás stb.

#3687 Kisprucsok hozzászólása: 2011.01.10. 13:08

Szia!

Én is Citapramot szedek. Neked bevállt? Bár ugye tudjuk nem a gyógyszertől kell várnia  csodást. Szerencsés vagy, hogy ennyien állnak melletted, nekem csak a párom van, senki más.

#3686 gertike84 hozzászólása: 2011.01.09. 14:14

Szia Bejuga!

köszönöm szépen a bíztató szavak. Nagyon igyekszem, csak néha van erőm írni és van hogy nincs. De ezt most végig szeretném csinálni, mármint hogy végre megvalósuljon ez a könyv.

Üdv. Gerti

#3685 finman hozzászólása: 2011.01.08. 20:36

Szia Gerti!

A könyvet feltétlenül kezd el, erőt fog adni, és lesz egy pont ami miatt biztosan fel kell kelni minden nap, és csinálni kell!

Meglátod, ha komolyan belekezdessz jobban fogod magad érezni, és talán az evéssel sem lesz bajod, hiszen a munkától megéhezik az ember. Képzeld el, hogy sok depressziós, munkából elbocsájtott, elhagyatott embernek fogsz segíteni ezzel, és neked ezért küzdened kell! Vannak tippjeim, hogy hogyan lehet étvágyat stimulálni, de erről majd később ha érdekel.

Addig is HAJRÁ! Te fontos, vagy és egy biztos, hogy nincs belőled még egy!

Üdv BEJUGA

#3684 gertike84 hozzászólása: 2011.01.06. 13:13

Szia XY!

a könyvem címem még nem tudom mi lesz, csak azt, hogy mit og tartalmazni. Valami olyasmit szeretnék, hogy akik nem depressziósak stb., azok is lássanak bele egy kicsit a hozzánk hasonlók lelkébe. Igen, talán segítő is lehet.

Köszönöm szépen!

Gerti

#3683 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.06. 09:30

Kedves gertike !

Mi lenne a könyved címe ? Olyasvalami, amivel sok embernek segítenél vele ?

Sok sikert kívánok Tenéked !

XY.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close