PK mint mindig

Téma címkék:
2011.01.08. 21:18

Kedves Kincsem45!

Nagyon kedves tőled hogy írtál nekem és segítesz. Az igazság az hogy nekem legalábbis egyenlőre nincsenek túlmozgásaim “csak” a jobb kezem és a jobb lábam “ügyetlen”. A Neurológiai Klinikára a Balassa utcába is voltam DNS vizsgálat miatt és ott mondta egy nagyon kedves orvos – a neve most nem jut eszembe – hogy majd a későbbiekben 10-20 év múlva lehet hogy szükség lesz a műtétre. A műtéttől félek egy kicsit de ha olyan rossz állapotban leszek akkor nem fog érdekelni a félelem.

Nem tudom abban tudnál-e segíteni, hogy kinek mondjam mondhatom el a betegségem. A legközelebbi családtagok persze tudják ( az anyósomat kivéve), de rajtuk kívül kettő ember tudja csak. Egyszer valahol azt olvastam, hogy ha már el merem mondani másoknak is az jó. Én ebben nem vagyok olyan biztos. A munkahelyemen azonban sokan észrevették hogy nem stimmel valami. Szerencsére a PK-ra nem gondolt még senki. Én néha már úgy érzem hogy jó lenne ha elmondhtanám , de nem akarom hogy sajnáljanak vagy netán kirúgjanak a betegségemért. Ha tudsz segíteni ebben kérlek válaszolj.

Megköszönném a közösség többi tagjának  ha Ők is  írnának az ilyen irányú tapasztalataikról.

  

#3702 freyattila hozzászólása: 2011.01.09. 15:01

Sziasztok!

Két esetben titkolja az ember a betegséget. Az egyik, ha egyszerűen Ő maga nem foglalkozik vele. Ez a jó eset. A másik az amikor szégyelli. Ez a rossz eset. Nem értem, miért kell a PK betegséget szégyellni egy munkahelyen, ugyanakkor a fogfájást nem. Szerintem a betegség lefolyása is gyorsabb azoknál, akik félnek tőle, szégyellik, stb.

Szi72 egy kis megnyugtató irodalom:

http://www.parkinson-tarsasag.hu/upload/parkinson/document/fornadi.htm

#3701 kincsem45 hozzászólása: 2011.01.09. 09:54

Kedves Szi72!

Amíg bátran nem tudod felvállalni a betegséged önmagad és mások előtt addig nehéz.Beszélj róla bátran és nem sajnálni fognak hanem megpróbálnak segíteni.Én is ilyen segítség árán jutottam el a mütéti megoldáshoz,ami azután nagyban megváltoztatta az addigi”rossz”életminőségemet.A tv-ben is bemutattam,bátran vállalom ország-világ előtt,hisz ezt nem loptuk,hanem jött váratlanul mint a tolvaj!Ha nyíltan vállalod könnyebb lesz./tapasztalat/egyébként bátran hívj tudok egy-két dologban segíteni..06202868784

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close