Nehezen szabadulok az engem ért rossz dolgoktól

Téma címkék:
2011.01.22. 14:43

Sziasztok!

Miért van az, hogy az engem ért rossz dolgok  gondolatától nehezen szabadulok? Ti is így vagytok ezzel, vagy csak nekem nem megy, hogy magam mögött hagyjam az ezzel kapcsolatos gondolatokat.

bármit teszek, minden hasonló mozzanat felidézi bennem a rosszat.

gertike84

#3896 emcsyke hozzászólása: 2011.02.18. 11:42

igan diovatos poiziívan gondolkodni de  ez már kics ezoterika Annó megvettem 1991 egy könyvet  ami ,nem AT nem agykontorllés én hoába mondogattam csak düh rohamot kaptam mert nem ment, át jobba, ÚGy , hogy egyet értek veled

#3895 gertike84 hozzászólása: 2011.02.18. 10:27

szia Gerti!

De jó, egy drusza :). Te amúgy ez ellen tudsz tenni valamit? mert nekem akaratlanuk is bevillanak a rossz élméányek az agyamban.

 

 

#3894 gertrud hozzászólása: 2011.02.17. 23:43

szia!ezzel sajnos en is igy vagyok!

#3893 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 08:31

Drága mályva!

Ugyan divatos dolog pozitívan gondolkozni, de sok esetben ez a visszájára fordul és a depressziós beteg rosszabbul érzi magát a nagy pozitivitásban, mint előtte bármikor.  Nincs rá szükség!Ha valami rettenetes és kétségbeejtő, akkor azt ne akarja szebbnek látni! Nem kell hazudnia önmagának, ez még sosem sült el jól!

Mégis…, legyen úgy ahogy szeretnéd!

Kedves vagy és megértelek, hogy jót szeretnél:)

 

#3892 malyva hozzászólása: 2011.01.27. 07:51

Kedves XY!

Egyetértek abban hogy a depresszió tényleg betegség, és nem megy egyik napról a másikra hogy csak úgy hipp-hopp kigyógyuljanak ebből a betegségből. Van aki sosem gyógyul meg..és van hogy rosszul végződik a “története”..Ezt Te is tudod, hogy a depressziót általában külső események váltják ki..persze a genetika is nagyban hozzájárul, de általában a csalódottságuk túlságosan elhatalmasodik az ilyen embereken..elmerülnek önmaguk sajnálgatásán, és nem elég erősek ahhoz hogy megküzdjenek a problémáikkal(egyedül). Ez most tényszerű megállapítás volt, nem nézem le az ilyen embereket, merthogy tényleg kerülhet valaki olyan nyomorult helyzetbe hogy magányos elveszít mindent..vagy csak egyetlen trauma nagy csalódás kiváltja benne a “kórt” és megreked ebben az állapotban. Van hogy bizonyos hormon beli “elváltozásokkal” is összefüggésbe hozzák, pl pajzsmirigy működésének zavaraival, ezt a betegséget. Tök mindegy nem tartok itt kiselőadást mert még ellenszenves és provokatív leszek :)

A lényeg amit mondani szeretnék ezzel, hogy mi a jobb?..azt mondogatni egy betegnek hogy : igen roppant nyomorult vagy, és igen megértem hogy milyen rossz neked, és ahhhaaa..merülj el a fájdalmadban, vagy megpróbálsz segíteni egy teljesen más életszemlélettel. És NEM! nem ilyen egyszerű ez, ez a szemlélet nem biztos hogy beválik egy más pszichiátriai kórképpel rendelkező betegnél, akinek gyógyszeres kezelés kell!!!! Mert tényleg van amit nem lehet “pozitív terápiával” :) meggyógyítani..de ez a hozzállás mindig csak előny! :)

Vegyük azt, hogy a pesszimistának mindig igaza van..tudod hogy miért?…mert általában a dolgok rosszabbik oldalát nézi, és igen be is következik :) bekövetkezik amire gondolsz! Lehetne persze vitatkozni ezen egy csomót..hogy ha pl egy rákos betegnek napjai vannak hátra és tudja hogy meg fog halni..akkor ő pesszimista..vagy csak reális :) és nem biztos hogy jó ha olyan álmokat dédelget magában hogy felépül..szóval a “bolond” optimizmusnak is vannak határai. Kicsit kuszán hangzik amiket írok, de biztos érted. A hit a lényeg…csak az ami neked megnyugvást ad..és erre bárki képes!

A gyógyszeres kezelések pedig elég ellentétes érzéseket keltenek, és gondolom nemcsak bennem. Ha ez ilyen jól bevált módszer..miért növekszik ennyire a pszichiátriai betegek száma..? ismeretem pár embert akit kezeltek, és miután egyszer bekerült az ellátó rendszerbe, végleg nem került ki onnan! Lehetnek időszakos gyógyulások..de végleges gyógyulás nem garantált. Ez megint biztos túl optimista megközelítés, de ha feltalálnának valami “emberibb” megoldást, az embert néznék, és nem a legegyszerűbb: tablettát neki..azt majd jobban lesz dolgot erőltetnék, talán javulna valami “ezen a téren”. No persze ezek kipróbált módszerek..azért is “működik olyan jól” :) De hát mi lenne az Intézményrendszerrel, ha nem lennének betegek..valószínüleg összeomlana, na és a gyógyszeripar is megsínylené a dolgot..:)ez pedig biztos nem lenne mindenkinek olyan nagyszerű :) Na mindegy túl messzire mentem.

Ez nem válasz volt, nem érzem úgy,hogy mondjuk provokáltál volna..de ha igen, az sem baj!! ;)

Amúgy egyáltalán nem baj, ha az emberek elmondják a gondjaikat, erre is való ez az “oldal” és igen, segítséget és megkönnyebbülést adhat nekik más emberek véleménye vagy bármilyen hozzászólása az ő betegségéhez.

Remélem így értesz már provokatőr..:) a villamos kerekei közt fetrengő embernek van ideje mosolyogni?..:O :D ;)

 

 

#3891 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.26. 16:23

Mosolyra mosoly. Mézre méh. :) Egy provokatív vagyok, Te pedig manipulativ ;)

#3890 rabbi hozzászólása: 2011.01.26. 16:04

Tegnap este,egy aruhaz kasszaja hosszu soran varakoztunk.Elottem egy mexikoi hazaspar allt 3 eves korulli kislanyaval.A kicsi almos,nyugos volt,s szulei kemenyen raszoltak.Szegeny ettol aztan olyan keserves sirasba kezdett,hogy nem birtak vigasztalni .Fekete szemeibol kigordulo konnyeivel meghatoan szep latvany volt.Amint gyonyorkodtam benne,talalkoztak szemeink.Kedvesen ramosolyodtam,s ettol elfelejtette miert is kell neki sirni.Aztan huncutul mosolyogtam ra,s ettol meg kacagni kezdett.Szulei szinten nyugosek voltak,de ok nem bomboltek,hanem morcosan, turelmetlenul neztek maguk ele.Amint kislanyuk kacagasat hallottak igen meglepodtek,s tekintetet kovetve meglattak engem.En elismeroen mosolyogtam rajuk.A buszke szulok elfelejtettek bajaikat,s koszonettel visszamosolyogtak.Hat ilyen manipulativ jatekokat szoktam jatszani,amikor tulsagosan raerek.Neha megborsodzik a hatam,hogy az en belso erzeseim,gondolataim milyen nagy mertekben befolyasoljak kornyezetem….Ugye te is elmosolyodtal most?

#3889 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.26. 16:01

Szia mályva !

Ok, a Vonzás törvénye igaz. Én is ajánlom mindenkinek, meghallgatható You Tube-n, illetve megis vásárolható. Igaz az is, hogy az vagy amit gondolsz, így érthető a hsz-ed. Viszont a történethez, kapcsolódik egy címke, melynek neve depresszió. Nem elfelejteni, hogy ez egy betegség, még akkor is, ha alvó állapotban kimutathatatlan. Így van ez sok pszichés megbetegedésnél, ami ugyanolyan szervi megbetegedésekkel jár és bizony fáj, mint akinek súlyos szervi baja van. Ezt nem lehet a Vonzás törvényével egyik napról a másikra megszüntetni. Szigorú orvosi felügyelet kell ezeknek az embereknek, mert akár toxikolózist is kaphatnak, ha nem figyelünk reájuk kellőképpen, és nem hallgatjuk meg, mi bántja őket. Azért azt ne feledd:

Az optimista embernek NEM MINDIG, míg a pesszimista embernek MINDIG igaza van.

Azt sem, hogy a villamos kerekei közt fetrengő ember arcán a mosoly, SOHA nem tükrözi hűen a valóságot.

#3888 malyva hozzászólása: 2011.01.26. 14:48

Szia XY!

Persze me, is azt mondom, hogy ne írjon senki, én is írok, de azt hiszem inkább csak segítő szándékból, mert van épp időm a munkahelyemen, de igazából semmi problémám nincs. Ezért gondoltam leírom hogy én hogyan lábaltam ki a régi “önmagamból” saját magam gyógyítottam, és mély pesszimizmusból mára igen erős optimizmust fejlesztettem ki! Szóval félreértheti bárki, de segítő szándékú volt az írásom. :)

 

 

 

#3887 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.26. 09:18

Szia mályva !

Hallottad azt a mondást, hogy ” GYÓGYÍTSD MAGAD ÍRÁSSAL ? “

A trauma, a fájdalom megtartása, ki nem beszélése, testi -lelki gátlást eredményez. Íme az elfolytás megbetegítő hatása.

Szép napot Neked is !

#3886 malyva hozzászólása: 2011.01.26. 08:15

Sziasztok!

Kérlek titeket, hogy ébredjetek fel!!! Senkit nem szeretnék megbántani, és tudom hogy nem lehet ráerőszakolni senkire a nézeteimet, de higyjetek már kicsit jobban magatokban. Igen tudom, ide azért jelentkeznek be emberek, hogy a problémájukat elmondják, és ez jól is van!!!! Meg vannak olyanok akiknek tényleg súlyos komoly problémájuk van. Nincs azzal sem gond, ha valaki elesett és jól esnek neki a kedves szavak..vagy ha elmondhatja a történetét. DE akinek nincs szervi baja, vagy komoly pszichiátriai betegsége, az próbáljon már meg kicsit pozitívabb lenni!!!! Minden amire gondolsz az bekövetkezik!!! Aki azt mondogatja hogy kudarc éri, azt folyamatosan kudarc is éri majd!!!! Minden amire gondolsz, azt vonzod be az életedbe!Ez tényleg ilyen egyszerű, ahogy hangzik! Mindig vannak rossz időszakok, nehéz élethelyzetek, de ez az élet..mindig arra kell gondolni, hogy lehetne rosszabb is..most nem akarok az afrikai éhező gyerekekkel jönni, meg a természeti katasztrófában mindenüket elvesztett emberekkel …de akár jöhetnék is!!! Adjon mindenkinek erőt az, hogy okkal született meg mindenki, és képes lehet arra bárki, hogy ezt az egy életét úgy élje le, hogy a szépségeit akarja észrevenni!!! Mert ez azon múlik, hogy milyen színben szeretnénk nézni a dolgokat..ez ennyi! remélem senki nem haragszik meg, tényleg van akinek súlyos szervi baja van, lehet hogy ilyen helyzetben én sem tudnék pozitív maradni. De ha nem ilyen jellegű bajunk van akkor fel a fejjel…:) eszembe jutott egy idézet:

“Hát ne fordulj vak hevedben, a világ és rendje ellen! Úgy tekints az emberekre hogy a föld se jó se ferde, se gyönyör se bú tanyája, csak magadnak képe mása. Ki sóhajtoz, ki mulat, a világ csak hangulat” :)

Szép napot mindenkinek!!!

 

#3885 pagino hozzászólása: 2011.01.25. 19:17

Szia Gertike84!

Levelezzünk e-mail címemen. pagino@citromail.hu

Szeretettel : Marika

#3884 rabbi hozzászólása: 2011.01.23. 18:50

Dehogy cinikus!Ezt komolyan igy gondolom.

#3883 emcsyke hozzászólása: 2011.01.23. 18:32

Zenét nem hallagatom mert sirnom kell tőel

Elmúlás idészi régiszerelemet ? egyetemi éveket fitalságot  Ugy gondolom nincs tobbá M gyönyörű verekkel is igy vagyok fényképekkl

ha valakit várok már előre búsulok milyen rossz lesz ha elmegy és elmúlik

 

Na itt van még rosszabb  mint  gondolnád

#3882 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.23. 16:25

Most ezt cinikus volt rabbi :S ?

#3881 rabbi hozzászólása: 2011.01.23. 16:11

Milyen igazak a kolto szavai!O biztosan ismerte az emberi lelek rejtelmeit.

#3880 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.23. 15:21

Kedves rabbi :) !

“Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek…

#3879 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.23. 15:16

Kedves gertike84 !

Igenis megtudsz szabadulni a téged ért rossz gondolatoktól, ha harmóniában állsz önmagaddal. Mindaddig, amíg az önismereted és önértékelésed területén nem raksz rendet magadban, addig csak nagy – nagy ” tanítókat ” kapsz.

Amíg a körülötted lévő világot okolod azért, ami veled történt / történik, addig nem élsz igazán. Próbálj együttműködni azokkal, akik fontosak neked, add meg nekik a tiszteletet, fogadd el őket, olyannak amilyenek és adj sok – sok szeretetet, így feloldódnak benned azok a blokkok, melyek a rossz gondolatok útjára vezérelnek.

Nekem, speciál nincsenek rossz gondolataim.

Szia :) !

XY.

#3878 gertike84 hozzászólása: 2011.01.23. 12:29

Szia Rabbi!

Igazat írtál , de nagyon. megpróbálok erre koncentrálni.

Köszi!

gertike84

#3877 rabbi hozzászólása: 2011.01.23. 04:54

Fejunk felett elrepulnek kulonbozo madarak:golyak,fecskek,varjak,pacsirtak,stb.,de azok fejunk tetejen csak akkor tudnak feszket rakni,ha mi azt hagyjuk.Igy a rossz gondolatok is ott koroznek fejunk felett,de ne hagyjuk,hogy elmenkben feszket rakjanak azok!Ennek elkerulesere leg biztosabb modszer,ha elmenket,szivunket megtoltjuk szep dolgokkal,melyeket kitartoan kereshetunk,es talalhatunk.Kerlek dontsd el magadban,hogy te egy kivallo EMBER vagy.Egyszeri,es megismetelhetetlen kulonlegesseg,akit minden nap gyonyoru dolgok vesznek korul,s te ezeket meg akarod ismerni,izlelni.Dontsd el,hogy tudatosan fogod kutatni a vilag jo dolgait,s a rossz dolgoknak nem marad helye tobbe az elmedben!Sok szeretetre szomjas embert ismerek,akik nem tudjak,hogy a szeretet gyakorlojara a szeretet orome haromszoros gyonyoruseget szerez,mint annak,aki fele sugarozza azt.Ha hianyolod a szeretetet kornyezetedben,kerlek szeress nagyon,s meglatod,hogy kornyezeted megtelik szeretettel.A TE szereteteddel!Szeretettel:Rabbi

#3876 gertike84 hozzászólása: 2011.01.22. 15:52

Szia Mályva!

Igen, sajnos, pár hónappal ezelőtt ért egy olyan dolog, amiben igazságtalanok voltam velem szemben, és tavaly karácsony előtt is szintén  megtörtént ugyan ez a dolog, és ugyan annak  a két személynek köszönhetően ezelőtt, akik pár hónappal ezelőtt okozták azt a bizonyos rosszat…

#3875 malyva hozzászólása: 2011.01.22. 15:08

Szia!

Szerintem nincs ezzel semmi baj..csak érzékenyebb vagy az átlagnál! Onnan tudom ezt biztosan hogy én ugyanebben szenvedek :) Lehetne olyan magyarázatokat adni, hogy ez beteges, és hogy legyél könnyedebb vagy vezesd le valahol a stresszt. stb. De ezek mind sablon szövegek..szerintem. Te ilyen vagy, ami azt jelenti hogy olyan emberek kellenek köréd akik empatikusak, és megértőek, és ki tudod magadból beszélni a gondjaid. Sajnos az sem megoldás ha elmenkülsz az ilyen helyzetekből, én évekig ezt csináltam! De nemcsak helyzetek hanem emberek elől is menekültem…csak magammal voltam elfoglalva! Talán az is jó ilyenkor ha másokra kezdesz el figyelni, mások gondjaira, vagy szokatlan dolgokat csinálsz, ami kizökkent…

Amúgy ért valami nagyobb dolog is..ami kiváltotta benned azt hogy minden a rosszra emlékeztet?Mert valamiért nehezen szabadulsz a múlttól..

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close