Pánikrohamom volt?!

Téma címkék:
2011.01.26. 18:27

19 éves lány vagyok, ma az elmúlt félév során a 3. pánikrohamom volt, méghozzá a metró peronján, minden előjel nélkül. Szerencse hogy velem volt barátnőm. Mentünk le a mozgólépcsőn és éreztem hogy valami nincs rendben, barátnőm is észrevette rajtam mert kérdezett de én csak félszavasan válaszoltam. És ahogy megálltunk a metrónál csak annyit tudtam kinyögni hogy rosszul vagyok és a legközelebbi székre leültem. Kapkodni kezdtem a levegőt, éreztem hogy izzadok de ugyanakkor ráz a hideg, rettenetes hányingerem volt, és úgy éreztem hogy na most meghalok. Tartottam magam annyira hogy ne ájuljak el, bár visszagondolva csak homályosan emlékszem arra ami akkor történt, hallottam barátnőmet hogy kérdezget, kivettem a kabátomból a telefont de elmondása szerint nem tudtam kontrollálni a mozdulataimat, illetve a beszédemet, én azt hittem érthetően mondtam hogy le akarok dőlni, de szerinte valami hablaty szöveget szűrtem ki a számon. Elmondása szerint az arcom kivörösödött, a homlokom fehér volt. És 5 perc elmúltával zsibbadást éreztem a kezemben, ugyanakkor kezdtem magamhoz térni. Az ellenőrök felkísértek mert közben kihívták a mentősöket. Igaz mire kiértek már tünetmentes voltam, de miután elmondtam mi történt rögtön azt mondták hogy ez pánikroham volt. Én meg csak néztem hogy micsoda?! Ugyanis én erről nem tudtam, az előző 2 rohamomról fogalmam sem volt hogy az pánikroham volt…Megdöbbentem ugyanakkor nem akartam elhinni, hiszen nem ért stressz, igaz hogy nem bírom a nagyon nagy tömeget, de a friss levegő mindig megoldotta a problémát.. De most olyan sok ember sem vett körül. És ahogy hazajöttem rögtön utána néztem, és rá kellett jönnöm bizony így van. Pánikrohamom volt. Ijesztő hogy ez tényleg bármikor és bárhol megtörténhet minden előjel nélkül. Én ezt nem akarom, nem akarok félelemben élni. Remélem ha elmegyek orvoshoz ajánl gyógymódot és többet ez nem fog előfordulni.

#4037 Octane hozzászólása: 2011.02.02. 17:52

Szia! Ird meg erre a cimre a skypod vagy msned:D  breaktheprison@freemail.hu   jo lenne dumcsizni,nekem sincsenek extreme tüneteim de mégis nagyon lekorlátoz::( ird meg a cimeid és felveszlek

puszi

 

#4036 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.31. 07:51

Kedves rabbi !

Otthon :). Amit nem lehet megfogalmazni, hanem érezni lehet…

A rend nem az elképzelésed szerint alakul…

Mi a probléma?, mit szeretnél ?, hogyan szeretéd a rendet elképzelésed alapján ?

Mond :) !

YX :D

#4035 rabbi hozzászólása: 2011.01.31. 04:36

Otthon,vagy itthon?Egyaltalan hol van az az itthon,es az otthon?En nagyon jol vagyok,bar a rend nem az en elkepzelesem szerint alakul.Azert kedves volt az erdeklodesed.

#4034 rabbi hozzászólása: 2011.01.30. 17:42

Szia!

#4033 rosemary hozzászólása: 2011.01.30. 17:18

Kedves Rabbi!

Nem vitázunk, csak élcelődünk! Óriási a különbség. :) Egyébként ugyanazt írtad le, amit én már korábban többször is…:)

Üdv: Rosemary

#4032 rabbi hozzászólása: 2011.01.30. 16:56

Lanyok!

Nem tudom ismeritek-e a vak gyerekek allatkert latogatasa tortenetet?Nos,aki nem,annak leirom.A gyerekek kivancsiak voltak milyen az elefant,s az allatkert gondozoi bevezettek oket egy szelid elefanthoz,hogy korbeallva megtapogathassak azt.Visszaterve az intezetbe vitat inditottak,hogy milyen az elefant.Egyesek allitottak,hogy olyan,mint egy magas fal,masok,mint egy ecset,s egyebek,mint egy oszlop.Vegul osszevesztek a kulonbozo “meglatasokon”.Hat ki hazudott?Ki tevedett?

#4031 eszter72 hozzászólása: 2011.01.30. 16:50

Mindenki olyan öreg,amilyennek érzi magát!:)A legszebb korban vagyok és a második babára készülök!:)

#4030 rosemary hozzászólása: 2011.01.30. 16:39

Na, na XY!

Mi az, hogy öregasszony??? :))) Kikérem magamnak! Ha néha-néha még szorongva is, de azért életem egyik legcsodálatosabb szakaszát élem! 40 évesen nem nevezném magam vénasszonynak…) Inkább érettnek.

Megint nagyon jót írtál: 3 ember – 3 vélemény. Na látod, ezért van az, hogy mindenkinek más-más terápia jön be! Vélemények, ellenvélemények elhangzanak – rögtön van miből mazsolázni!

Szerencsére nem kellett “heti gyógyszeradag” – én ilyen kis afférokon már nem akadok ki, sőt jót tudok derülni rajtuk! Fő a pozitív megközelítés…:)

Szép hetet!

#4029 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.30. 15:42

Kedves Greenblabla ! Látod, hogy a történeted 3 ember különböző reakcióját és megoldását javasolta. Tehát, még köztünk sincs közös nevező. Ez a pánikroham egy ismeretlen okból keletkezett történés. Ebben az ügyben azért úgy gondolom, hogy a szakemberek több ismerettel rendelkeznek, bizonyság rá, hogy mi is szakemberek segítségét kértük, betegségünk gyógyításához. Nagyon fontos, hogy optimistán kezeld ezt a tünetet és, hogy olyan szakembert találj, aki nem leszedni, hanem meggyógyítani akar. Egész biztosan, mint én is elfelejted ezt a rossz epizódot az életedben, és nemsokára gyógyultan nevetni fogsz, hogy 3 öregasszony cívodott a gyógyításodon, és míg cívodtak, annyira feszültek lettek, hogy bevették egy heti feszültség oldó gyógyszer adagjukat.

Zárom soraimat. Mindenkinek pánikmentes hetet kívánok : XY

#4028 eszter72 hozzászólása: 2011.01.29. 16:31

Nem oszthatok tanácsot,mivel nem vagyok sem pszichiáter,sem pszichológus.Szerintem,az is segítség,főleg ennél a betegségnél,ha a tapasztalatainkat megoszthatjuk és együtt érzünk a sorstársunkkel.A festék hasonlatodat szerintem Rosemary sem érti,mivel nincs értelme..bocs..Mi ez hirtelen barátság,hiszen nemrég még őt is cikizted?:)

Az meg egyenesen félelmetes,hogy,egy fiatal lány nevében írsz ,akit mégcsak nem is ismersz.Nem hiszem el,hogy valaki komolyan azt gondolja,hogy ehhez joga van,vagy kompetens ilyen módon!Félelmetes!Ha pedig ennyivel el lehetne intézni egy pánik rohamot,amit itt leírsz,nem lenne szükség erre az oldalra..Ne haragudj,de ez nevetséges.Azt én sem állítottam,hogy bele lehet halni a pánikbetegségbe,sőt!Sok mindent képes vagyok megérteni,de ezt a sok zagyvaságot,amit leírtál eddig,bizony nem:)De ne zavarjon,ne fogd vissza magad!

Rosemary!A fiatalokkal kapcsolatban igazad van,engem is elszomorít ez a tendencia,gyakran gondolkozom ezen.Az okain..Az ismeretségi körömben is sok a fiatal lány,nő,akik már most antidepresszánson élnek.Még férjhez sem mentek,gyermekük sincs.Nagyon szomorú.Mindenben egyet értek Veled és jó,hogy így “összejöttünk”!!!Sok sikert a könyvedhez!!!Nagy segítség lehet pontosan a fiataloknak,mint amilyen Greenblabla!puszi!

#4027 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.29. 13:48

Eszter ! Sajnos nem vagyunk megint egy hullámhosszon. blabla, egy kérdést tett fel, hogy pánikrohama volt -e. Erre a választ megkapta, de érdemben tőled semmiféle tanácsot nem kapott, hogyan kezelhető ez, ha esetleg a továbbiakban felmerülne vele ez a probléma. Bár, jó kívánságodat megkapta, de ez olyan, mintha azt mondanám: pirosra festettem egy vasat, amikor sárgára is festhettem volna. Talán Rosemary érti, miképp azt is, hogy

blabla 19 éves és megpróbálja felfedezni saját értékeit, pozitív vonásait, megpróbálja megtalálni a saját helyét a világban. Kiválaszt néhány olyan társadalmi szerepet, melyet elfogadhatónak tart és ezeket gyakorolja, megtalálja helyét a világban. Amennyiben pedig ismételten pánikrohama lenne, egyenletesen vegye a levegőt, és igyon egy kis vizet. SOHA senki nem halt bele, a pánikbetegségbe.

Kedves Blabla, Kedves Rosemary, sok puszi és mega-giga nagy ölelés !

 

#4026 rosemary hozzászólása: 2011.01.29. 13:00

Drága Eszter!

Örülök, hogy segíthettem! Az szomorít el, ami már megfigyelhető tendencia, és biztosan Te is észrevetted: mennyi fiatal kér segítséget! A szívem szakad meg értük! Tudom, mert több, mint 20 éve vagyok benne…Nagyon szeretnék segíteni mindenkinek, aki VALÓBAN ki akar mászni belőle. Remélem, hamarosan elkészül a könyvem, amelyet egy orvos társszerzővel írok, s amilyen még nincs a magyar boltokban. Remélem, sokak hasznára válik majd. Ha anno lett volna egy ilyen könyvem, most a Karib-tenger partján koktéloznék…:))) Van kiút, csak azért meg kell dolgozni!

Puszi: Rosemary

#4025 rosemary hozzászólása: 2011.01.29. 12:53

Szia XY!

Határozottam sokat tanultam tőled a festés-utazás leírásoddal…Én is így voltam vele: mindig ország-világjárásra vágytam, de utazni csak nagy ritkán, a TV-ben közvetített dokumentumfilmekkel szoktam! :) Már megszoktam…:) Lehet a kommunikációs csatornánk valahol bedugult…No mindegy már, néha a viták visznek bennünket előre! Ezekből is sok minden tanulható. Vélemény – ellenvélemény. Szerintem mindenkinek megvan a maga igaza. Én nem vagyok gyógyszerellenes, de ha megfigyeled, egyre több fiatal – szinte még gyerek – jár ide fel. Szerintem ha időben meegcsípik az “ördögöt”, számos más terápiával is felszínre hozhatóak a problémáik. Ők még 14-16-18-20 évesek. Mi már veteránok vagyunk itt, tudjuk, mivel jár. Bízom benne, hogy mindegyikőjük megtalálja a gyógyulás, kilábalás útját.

Egyébként mit festessz?

Baráti ölelés: Rosemary /már ha elfogadod/

#4024 eszter72 hozzászólása: 2011.01.29. 12:47

Tanulni tényleg nem szégyen,ezért örültem Rosemary hozzászólásainak!:)Elírni valamit sem,viszont helyesen írni nem árt!befolyásolod és nem befojásolod..bocs,de ha már kioktatás…Nem hangolok én senkit ellened,te vagy aki fölényeskedsz itt már egy jó ideje,mintha szaktekintély lennél ebben a témában.Én csak egy együttérző sorstárs vagyok.

#4023 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.29. 11:41

eszter ! Ha vissza olvasol, nem az volt a célom, hogy 3 jellegzetes pánik szindróma után, blablára ráerőltessem a gyógyszereket. Ő írta, hogy rohama volt és nem bírta a tömeget. Az utolsó mondata, az volt ” remélem, ha elmegyek orvoshoz ajánl gyógymódot és többet nem fog előfordulni. ” Hogy a gyógymód melyik részét válassza, az az Ő döntése ! Lehet kezelni gyógyszer nélkül – ezt is rögzítettem – egy szakemberrel történő beszélgetéssel. Sajnálom, hogy féreértessz, befojásolod, ellenem hangolod blablát. És tanulni eszter, nem szégyen ! A neve nem baba, hanem blabla. Lehetnél figyelmesebb. Rosemary csupa jó dolgokat ír, de meglehet vitatni bármit, az udvarias beszélgetés különbenis unalmas :) Remélem valaki engem is megért !

Szép hétvégét !

#4022 eszter72 hozzászólása: 2011.01.28. 18:01

Ja és kicsi greenbaba,inkább rosemary-re hallgass,mert nagyon okos dolgokat írt,hidd el,ez a helyes út!A vitát sajnálom,de ez egy ilyen dolog,ez is bene van..sok szerencsét!!!

#4021 eszter72 hozzászólása: 2011.01.28. 17:57

Kedves Rosemary!Nagyon jó és okos dolgokat írtál,nekem is haznos volt!!!Egyszer egyik pszichiáter,aki nem sajnálta az időt és szánt rám legalább egy fél óra beszélgetést,azt mondta nekem:”Tudja,a rossz gondolatokat saját maga teremti,generálja saját magának,magából fakad.Mindig erre gondoljon,ha jönnek a rossz gondolatok és így álljon hozzájuk!”Azóta is a fülembe cseng,mert nagyon igaza volt!Ne törődj vele,hogy mit írnak ide olyanok,akiknek fogalmuk sincs…a saját szegénységi bizonyítványukat tették itt le.Mi tudjuk,hogy miről van szó!:)Örülök,hogy ha csak így is,de megismerhettelek és olvashattam okos szavaidat!:)Üdv!

 

#4020 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.28. 17:21

…Nem tudom, én soha életemben nem gondoltam rá, hogy egész életemben festeni fogok, még is azt teszem mindig. És mindig arra gondoltam, hogy sokat fogok utazni, mégsem tehettem meg.

#4019 rosemary hozzászólása: 2011.01.28. 11:47

Szia Green!

XY-nak igaza van: értelmes lány vagy! Tudod, ilyen viták kialakulnak, aztán elcsendesednek…Ennek is meg volt a maga oka, mint mindennek. Ugyanis mindenből lehet okulni, tanulni. Van, aki meglátja és kihasználja ezt a lehetőséget és van, aki örök életére süket és vak marad. Mennyivel könyebb fetrengeni az önsajnálat és önsajnáltatás mocsarában, mint magunkkal őszintén szembenézni! Elindulni, tenni, célokat kitűzni és azokat megvalósítani! Még akkor is, ha ezek eleinte  mind csak aprócska lépések. Viszont ott a SIKER a végén, ami erősíti az önbecsülést és önbizalmat. Ez az, ami számít. Aztán már egyik cél követheti a másikat! :) Gondolom, tele vagy tervekkel, vágyakkal. Előtted az egész élet, hogy sikeressé tedd önmagad! Jól érzed az irányt – ez az, csak így tovább! Intuitív módon – ettől válsz teljessé. Ne a betegségtudatodat erősítsd ilyen fórumokon, hanem az egészségtudatodat, a tudatos egészségedet a saját magad által irányított úton! Hidd el, mindig az a könyv, a neten az az oldal fog eléd kerülni, amire éppen szükséged van! A gondoltaidat Te teremted – nem mindegy, milyeneket…

Kitartó, jó magunkát Neked – önmagadhoz!

Szeretettel: Rosemary

#4018 greenblabla hozzászólása: 2011.01.28. 10:10

Szia Eszter igen, köszönöm szépen a jókívánságaidat :) Mivel én még nem vagyok mondható pánikbetegnek ezért szerintem se gyógyszeres kezelés a megoldás… Én úgy gondolom az mindig egy végső dolog.

Úgyhogy szerintem itt maradjon abba ez a vita :D :) köszönöm.

#4017 eszter72 hozzászólása: 2011.01.28. 09:59

Nem tudom igazából,milyen lány greenblabla,hiszen nem ismerem..De a jókívánságaim NEKI szóltak és ha Ő megköszöni,örülni fogok..:)

#4016 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.28. 07:38

Hy eszter ! blabla egy kedves, komoly lány. Ezt tudod ! Köszi, hogy minden jót kívász Neki :) !

#4015 eszter72 hozzászólása: 2011.01.28. 07:19

Kedves Greenbaba!Bocs,hogy segíteni próbáltam..Majd  XY  megmondja neked ,hogy mi van veled,mit kell tenned..Gondolom,orvosi diplomája is van..:D Minden jót kívánok Neked!!!

#4014 greenblabla hozzászólása: 2011.01.27. 20:01

szia mzsolt, igen tudom nem szabad de ma alig tudtam megállni, akaratlanul is többször lejátszódott bennem a tegnapi jelenet, de megpróbálom lefoglalni magam és a gondolataimat :)

#4013 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 19:22

Kedves blabla :) !

A léted a tét. Megyek is csobbanok egyett, utána nézem a bari-köztet.

Jó éjt, vigyázz magadra. Ha kell segítség, mond !

:)

XY.

#4012 mzsolt hozzászólása: 2011.01.27. 19:20

Szia_!

Tipikus pánic szindróma,nagyon sajnálom,én is átéltem 13 éve.

De mindig vissza jön.Ne agyalj rajta sokat,élj ugyan úgy.

#4011 greenblabla hozzászólása: 2011.01.27. 19:13

nem mertem szólni semmit de szerintem is egymás közt beszéljétek meg :D :)

mivan velem xy? :)

#4010 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 17:32

blabla, mindig minden körülmények között.

Nem zavarok :(

#4009 eszter72 hozzászólása: 2011.01.27. 17:18

Hát,nem is tudom,ki is a crazy..:)De ez tényleg nem rólad szól …

#4008 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 16:10

blabla :) No para, de azért nem árt legalább a körzeti orvosodnál jelentkezni.

Kitartást, sok-sok sikert és erőt kívánok Tenéked :) !

Sziasztok crazy csajok : ) !

#4007 rosemary hozzászólása: 2011.01.27. 15:11

Mondom én, hogy valami nincs a helyén nálad! :) Egy dolog több, mint 20 év után mászni ki belőle, más dolog a kezdet kezdetén nyakon csípni! Így már érted, vagy leírjam lassabban is? :)

#4006 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 14:57

rosemary, hiszen írod,  novemberben még néha szeded a gyógyszert !

eszter, most indulj orvoshoz !

#4005 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 14:34

Köszi üdvözleted :D

blablának szívesen :http://elmedoktor.hu/rolam/that:

#4004 eszter72 hozzászólása: 2011.01.27. 14:27

Te pedig szedd az áldott gyógyszereket és menjen szét a májad,az epéd,a veséd szépen lassan,de biztosan..ahogyan nekem..A gyógyszerről leállhatsz szépen lassan fokozatosan/tudom,ez a sablon szöveg/,majd kezdheted pár hónap múlva újra és újra.Igazad van,ez ördögi kör és pont ez a cél!Te már próbáltál leszokni,vagy leszoktál már???Mert én igen,úgy ahogy az orvos utasított,lassan,fokozatosan.Azt,hogy milyen tünetekkel jár,nem ecsetelném hosszan,de borzalom!Szédülés,zavarodottság,ugyanazok a tünetek sok esetben,csak még erősebb formában,amik ellen a gyógyszert szedtem!!!!Bizony,bizony…Betartottam én minden szabályt,amit kellett,amit az orvos mondott,jártam én rendszeresen hozzá.Azért maszekhez,mert az Sztk-ban fölírt a doktornő unott képpel napi 3-szor 1 Rudotelt és ezzel elintézetnek tekintette az ügyet!Igaz,aludtam is egész nap,így nem volt gond..:)Ha egyszer lesz egy kis szabadidőd ,utánanézhetsz itt a neten,hogy hány ember halálát okozták az általad istenített gyógyszerek az USA-ban!Döbbenetes és elszomorító!

#4003 rosemary hozzászólása: 2011.01.27. 14:26

Kedves XY!

A stílus maga az ember!

Üdv: Rosemary

Ha játszmázni akarsz, keress más partnert! Ez itt Greenről szól – Greennek. Ne rondíts bele!

#4002 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 13:59

Hahó állj le, jobban jársz. Csinálj mást, jobban jársz. Virág – terepeautázz, az jövedelmezőbb :D

#4001 rosemary hozzászólása: 2011.01.27. 13:53

Kedves XY!

Olyan nagyon jó a gondolatmeneted! Ha ilyen szuper gyógyszerek vannak, Te miért fórumozol még mindig itt? Már rég meg kellett volna gyógyulnod! :))) Én is csak azt mondtam, amit az Eszter, hogy nem kell FELTÉTLENÜL gyógyszerrel kezdeni, lehet, Greennek elég egy analízises vagy kognitív terápia is…

Egyébként kerülj csak be ingyért az államilag finanszírozott ingyen pszichiátriára. Kb. 5-10 perc egy betegre, halom recept és ciao! :) Egy hónap múlva ugyanez. Ha fizetek egy szolgáltatásért, joggal várok eredményt érte! Nem ( csak ) gyógyszereket, hanem azt, hogy konkrétan javuljak is!

Én már nem járok szakemberhez, teljesen más útját választottam a gyógyulásnak, mert igenis meg lehet gyógyulni! A kulcs hozzá bennünk van: türelem, kitartás és sok-sok munka – de a végeredmény miatt megéri!

Majd elolvashatod a könyvemben! :)

Üdv: Rosemary, okleveles masszőr, Bach-virágterapeuta, család- és életmódtanácsadó, személyiségfejlesztő tréner és még sok-sok-sok…Végül is húsz évem volt rá pluszban, hogy mindezt kitanuljam! :)

#4000 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 13:07

Ok, bocsánat, sajnálom, értem ! Én gondoltam nem fenyeget senkit az a veszély, hogy a gyógyszereket, szigorú orvosi felügyelet mellett, csökkenteni lehet. Ha valaki több fajtát szed, abból mérséklik az egyiket. Utána a másikat és így tovább, megfelelő méregtelenítés mellett. Azok, akik ebben az ördögi körben vannak, szerintem, nem járnak rendszeres gondozásra, beszélgetésre, és több tbl-át szednek be az előírtnál. Így nincs gyógyulás. És minek menni magán pszichiáterhez aki természetes, hogy tarifát kér. Ezt sem értem.

#3999 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 12:48

Jui és puh, amikor a holisztikus masszázst alkalmaztam, soha nem vállaltam pánikbetegeket,  de nem felejtem el, hogy a bőrt és az idegrendszert ua. az a sejtréteg / ektoderma / építi fel. Így egy meghatározott pontra gyakorolt maszsázs gyógyító folyamatot indít el az adott helyen, de aztán egy jóval átfogóbb jótékony hatása is érvényesül. Így van ez a reflexológiával, melyet szintén alkalmaztam. A masszázs helyreállítja a hormonális egyensúlyt, és jótékony hatással van a megoldatlan konfliktusok, és a stresszre, melynek nap mint nap kivagyunk téve. Ha a szoftver és technikai részét nézzük a masszázsnak, gyógyító hatással van a hát izomzat paravertebrális részének szakszerű maszírozása is, a test és a lélek egyensúlyának megteremtésében.

Pánikbetegeknek max. kiegészítő terápiaként ajánlanám, de nem.

Az ember természetes ösztöne, hogy ha valamilyen jelenséget nem tud mivel magyarázni, akkor a természetfelettihez, a misztikumhoz, fordul. A nők érzékenyebbek, érzelmesebbek, közelebb állnak a lelki és természeti világhoz, így egyértelmű, hogy ők jobban érdeklődnek ezek iránt a dolgok iránt.  Ez a hit a gyermeki kor maradványa, amikor még minden kérdésre van meseszerű válasz, hogy aztán a felnőttkorra ez meg marad e bennünk, az egyéntől függ. Ügyelnünk kell, hogy a megfelelő szakemberhez forduljunk – a kóklerek, a kuruzslók hajlamosak kihasználni az embereket !

An.

Gyógytornász, Masszőr ( gyógy ), reflexológus.

#3998 eszter72 hozzászólása: 2011.01.27. 12:42

Én nem tudom mi ez az össztűz itt ellenem???Hangsúlyozom,hogy nem azt írtam,hogy NEM KELL GYÓGYSZER!!!Könyörgöm!!!!Én azt írtam,hogy a gyógyszer önmagában KEVÉS!!!!!És amit biztosan leírhatok,hogy MEGGYÓGYULNI NEM LEHET A GYÓGYSZEREKTŐL!!!Elég nagy pánikos múltam van,18 éve vagyok pánikbeteg!Elég sok gyógyszert beszedtem már,köztük azok közül is szinte mindet,amit itt felsoroltál..Nem gyógyultam meg!Nekem ez a tapasztalatom.A pszichiátárek,akiknek magán rendelése van,teljesen változó pénzösszegeket kérnek egy-egy recept felírásáért,azt hiszem ezt mindenki tudja.Azon kívül,nyilván a gyógyszer forgalmazókkal is van szerződésük..Ezek olyan dolgok,amik köztudottak.Nem mondom,hogy minden pszichiáter haszonleső,de vannak ilyenek,szép számmal.,Én speciel évekig jártam olyan orvoshoz,aki ezt csinálta,talán egyetlen egyszer beszélt velem.Aztán már csak kiadta a receptet,váltogatta a gyógyszereket.Persze,én voltam a hülye,hogy nem hagytam ott.Amikor aztán babát vártam és segítenie kellett volna,mert tanácstalan voltam,szedjek-e gyógyszert,még telefonon is lepattintott,magamra hagyott!Hát,igen..Nem kell felháborodni kedves Ikszypszilon!!Ez is hozzátartozik a történethez!!!És továbbra is azt mondom:a gyógyszerek nem csodaszerek,a gyógyulás kulcsa bennünk,a hozzáállásban van..és egy jó pszichiáterben,aki elég időt és energiát fektet a gyógyulásunkba!!!

 

#3997 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 11:21

Amennyiben megtudod cáfolni, hogy a pánikbetegséget nem lehet / kéne gyógyszerrel gyógyítani, így kérem az oldal szerkesztőségét bírálja el, a róla írt bizonyosságokat.

A pánikbetegség kezelésére a mindennapi gyakorlatban két nagy gyógyszercsoport alkalmas, az antidepresszánsok és a nagy potenciálú benzodiazepinek. Az antidepresszánsokat is három csoportba oszthatjuk. A klasszikus triciklusos vegyületek közül a Melipramin és az Anafranil használatos. A korszerűbb szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI) csoportjához tartozó fluvoxamin, a fluoxetin, a paroxetin, a sertralin, és a citalopram. És a harmadik csoportba sorolható reverzibilis MAO gátló Aurorix, ami a háziorvos által nem rendelhető. Az antidepresszánsok körülbelül 3-4 hét múlva kezdik kifejteni hatásukat. Ezzel szemben a benzodiazepinek azonnali hatást fejtenek ki. Ilyen gyógyszer az alprazolam és a clonazepam. A betegség gyógyulása után lassan, fokozatosan elhagyhatók.”

THX.

#3996 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 11:12

Kedves eszter  :) !

Írtam, hogy súlyosabb esetekben kell gyógyszer. Ha tapasztalatból beszélsz, mond már meg nekem 1 SSRI készítmény  /pl. Rexetin a pánikbetegségre / esetén, mennyit vágnak zsebre a pszichiáterek ?

#3995 eszter72 hozzászólása: 2011.01.27. 10:46

Kedves Ikszypszilon!Senki nem gondolja azt,hogy a pszichiáterek ok nélkül adnak gyógyszert..DE! Nem szabad,hogy a kezelés CSAK ebből álljon..!!!!És akár hiszed akár nem,van olyan pszichiáter,akinél a gyógyszer felírásából,az ezért járó pénz elrakásából áll a páciens kezelése egy-egy alkalommal!!!Nem is egy!!Tapasztalatból beszélek,sajnos..Nem akarok rossz májú lenni és tisztelet a kivételeknek,de azért ez nem rossz még üzletnek sem.Amellett ezekre a gyógyszerekre keményen rá lehet szokni és ettől óvni kell mindenkit a saját érdekében,mert NEM EZ A MEGOLDÁS!!!!!!!:)

 

#3994 greenblabla hozzászólása: 2011.01.27. 09:55

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, jol esett még el is pityeregtem magam :) Egyszerűen csak ijesztő számomra az egész és tudom hogy szakorvos felé kell lépnem, a héten el is megyek. De köszönöm a tanácsaitokat és a támogatást, megprobálok minél kevesebbet gondolni rá :) Egy dolog van ami számomra rossz… a folytonos kérdezgetés hogy jol vagyok e :S Tudom hogy aggódnak értem de ha folyton rákérdeznek csak erősítik bennem a tudatot hogy beteg vagyok…

#3993 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.01.27. 07:38

 Haleluja greenblabla :) !…. ha jól látom az oldal üzemeltetője komolyan leírja a PÁNIKBETEGSÉG – hez tartozó összes információt, és gyógymódot. Az én javaslatom, hogy keressen fel egy pszichiátert, ami nem azt jelenti, hogy gyógyszerrel fogják tömködni blablát. Felveszik az anamnézist, elvégzik a szükséges vizsgálatokat, teszteket, melyeket rögzítenek. Kezdő stádiumba kell valóban megfogni, a pszichiáterrel és pszichológussal együtt működve.

A diagnózisalkotás az első vizsgálat során megtörténik (későbbiekben ez finomodhat), és ha szükséges, a gyógyszeres kezelés beállítása is. Időtartamban ez 1-1,5 órás orvos-beteg találkozást jelent.

A pszichoterápia beszélgetős gyógyítás, avagy , gyógyító beszélgetés.

A gyógyszerek alkalmazása mindig gondos mérlegelést, körültekintést igényel. A járóbeteg-rendelésen kezelhető, középsúlyos és enyhébb depressziós, valamint szorongásos kórképek, pánikbetegségek  esetében elsődlegesen a pszichoterápiás megközelítést választják a PSZICHIÁTEREK.

Viszlát greenblabla :)

 U.I..: Nem értem miért támadják sokan a pszichiátereket, és feltételezik róluk, hogy gyógyszeres tömködést ok nélkül hajtják végre:S

Küldök sok szeretetet,

XY. 

#3992 eszter72 hozzászólása: 2011.01.27. 07:01

Szia!:)Sajnos a pánikbetegség ilyen,”derült égből a villámcsapás “módra jön..Alig voltam több,mint most Te,amikor nálam hasonló helyzetben és módon megjelent.Az én tapasztalatom az,hogy az idegi fáradtság nagyon meghatározza,hogy milyen gyakran és erősen jelentkeznek a rohamok.A gyógyszereket én sem ajánlom,ez egy ördögi kör,szinte lehetetlen leszokni róluk és ha igen,akkor is pokoli kínok árán,ezt tapasztalatból mondom!Kb.mint mikor egy drogost leállítanak a szerről!/gondolom../Segítség mindenképpen kell,egyedül nehéz megbírkózni  vele és fontos a megértő,türelmes környezet és hogy megtanuld kezelni a dolgot.:)

 

#3991 rosemary hozzászólása: 2011.01.27. 05:38

Szia Green!

Keress minél hamarabb egy jó pszichoterapeutát vagy kineziológust és járj el hozzá! Nem kell pszichiáterhez menned, szerintem neked még nincs szükséged arra, hogy gyógyszerrel tömködjenek. Az, hogy nem érzed magad feszültnek, még nem jelenti azt, hogy belül nem dolgozik a sok felgyülemlett stressz és feszültség. Látod, hogy dolgozik – a szervezeted háromszor küldött vészjeleket! Csípd nyakon még időben! Nem kell félelelemben élned, látod, most is itt vagy, leírtad a történetedet és olvasod a válaszokat. A roham gyorsan jött – gyorsan ment. Még időben vagy, hogy elhessegesd a szörnyeteget! Minél hamarabb lépsz, annál hamarabb túl leszel rajta! A szakember segíteni fog az oldásban, Te pedig szépen kidobálod odabentről a szemetet. Nagytakarítás után nyoma sem marad az egésznek! Hangold át magad, erre pedig ne gondolj, mert az ördögi kör így indul be! Erős vagy, bátor, kiállsz magadért, hiszen utána jártál a dolognak.

Boldog ifjú évek várnak Rád, éld őket félelem nélkül!

Szeretettel: Rosemary

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close