ez az én történetem

Téma címkék:
2011.02.07. 19:40

10 éves koromban édesapám rosszuléte miatt  sokkot  kaptam.rögtön kijött rajtam a kiütés . először  csak a  könyökömön ,térdemen, majd  az  egész  testemen.most 59 éves  vagyok. az  egész életem egy  nagy  nulla lett. állandó  bujkálás,takargatás,sírás  szégyenkezés 2 házasság.soha nem  tudtam leöltözni  a  férjeim előtt. persze e miatt mindig kerestek  mást.hiába  mondják  azt  hogy  nem  szerettek  igazán.  ez  nem  igaz. mindennek az  állandó bujkálás  volt  az  oka.én  is  undorodom  magamtól  hogyne  tenné  ezt más  is.a  gyógyszerek  költségei mára  már milliós  rendüek.tudom  hogy soha  se fog  elmulni  mégis  arra  biztatok  mindenkit  hogy mindent  probáljanak meg hátha  mégis  sikerül  egyszer ennek  a  gyilkos  kornak is megtalálni az  ellenszerét. azért  írom hogy  gyilkos  mert én már  4o  éve  élő  halott  vagyok.

 

#4379 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.10. 07:24

Drága rabbi ! Értem… szval az ambuláns kezelést kivitelezhetetlennek tarottad és segélytkérő magatartásoddal csatlakoztál Tündérhegyre, hogy a depresszióból kigyógyítsanak suicid gondolataid miatt. Ehhez kelett felvételizned ott, hogy együtt működő – e a magatartásod, és az ott megélt eseményeket feltudod – e dolgozni. Gondolok én ezzel az aktív foglalkozásokra, melyek felszínre tudták hozni a háttérben zajló tudattalan konfliktusaidat, hogy miért szenvedtél depressziós zavarban.

Sikeres volt a rehabilitációd, örülök neki !

Kérdés: Elötte szedtél gyógyszereket ? Mi késztetett arra, hogy Tündérhegyen kérj segítséget ? Részletesen kifejtenéd ott mennyi volt a gyógyszeradagod – ha volt ? Van 3 és 6 hónapos kezelés ?

Segítség: Nem találom azt a történetet, ahol kérdeztem tőled, hogy Tündérhegyen 30 -40, sőt mégtöbb évi trauma, stressz, krízis esetén tudnak -e segíteni, szorongás, depressziós zavar és pánikbetegség esetén. Mivel te ott voltál, tudod a választ. Ugye ?

 

 

 

 

#4378 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.10. 05:36

Kedves stefi ! Sokan belinkelnek  az internetről egy – egy adott betegséghez, különböző gyógymódokat, a témához kapcsolódó hasznos oldalakat. Ez azért van, ha valalaki hírtelen belép erre az oldalra, azonnal látja és olvassa…, keresgélés nélkül. A jószándék megvolt bennem. A tapasztalatomat azonban, nem emelted ki, de nem probléma. Még jó, hogy nincs pikkelysömör a kezeden, mert akkor no sex lenne neked. Sőt, kisebbségi érzeted, és melankólikus hangulatod lenne. A történet írója ebben szenved, köszönjük, hogy megírtad a tapasztalatod az alkoholikáról és a szexről, mely az adott ilettőnek jelenesetben, nincs rá lehetősége, max vacsi után egy pohár vörösborra. Maradjunk annyiban, hogy empatikus irányultságom alapján próbálok segíteni neki, te pedig a propolisz zselédet nyomd fel a végbeledbe :)

#4377 rabbi hozzászólása: 2011.02.10. 03:30

Kedves XY!

Sosem probaltam ongyilkossagot elkovetni.Amikor egyre tobbszor jelentkezett az ongyilkossagi kesztetesem,Tunderhegyen segitseget kertem.A terapia hatasara nem csupan az ongyilkossagi kesztetesek szuntek meg,hanem asztmam,es minden pornemu anyagra,szorre valo allergiam is meg akkor.Ugy vagyok mindettol tunetmentes,hogy semmilyen gyogyszert nem hasznalok.(Egy rovid idore visszatert az asztmam,amikor a gazdasagi valsag miatt 4 honapig alig volt munkam,illetve a panikom is visszatert egy alkalommal de amint rajottem,hogy az panik,azonnal torlasztottam a kivalto okot.)Az ottani terapian sokmindent tanultam,amit igyekszem hasznositani.Szerintem sokat segitett a kivandorlasom kovetkezteben letrejott teljes kornyezetvaltozas is….A vernyomasom idegallapotom, munkam,es a kulso hamerseklet fuggvenyeben(itt kb 80 napig 45 C korulli a homerseklet szinte ejjel-nappal)160-180/80.Le kellene fogynom vagy 25 kg-ot.

#4376 stefi hozzászólása: 2011.02.09. 19:16

Tisztelt beteg tarsaim !

Az orvos tudomany ebben az esetben meg nagyon gyerek cipöben jar!eszt több forumon elismertek , csak az utobbi idöben foglalkoznak a betegseggel. A szakorvros is Csak aszt  a gyogyszert ir fel amit ki olvasnak a szak irodalombol ,95 %nem foglalkozik akutatasokkal csak minel több beteget lasson el ,ez nekik a penz atöbbi meg csak vall vonogatas “sajnos csak ennyit tudok segiteni”jell szoval a reszükröl.Kar a sok penz kidobas a draga gyogyszerert mert nem hasznal söt ,megsok a karos melek hatasa.Nekem volt egy munka balesetem izom szalag szakadas .Mielöt mütetre kerültem le aztattam akönyökömröl a sebet,majd operacio elött le fertötlenitettek a karomat jod tinturaval azota semmi nyoma nincs a betegsegnek es othon minden sebet lekezeltem.De 10 eve szedem a propolisz zselet amit nem a “Sanyi bacsitol kapom”ez egy speci gyari kivonat termeszetes ternek “ha nem is hasznal nem is art”a termek neve”honey bee booster” aDM-be kaphato.Vizsgajuk meg alelki vilagunkat es föleg a nemi eletünket tudom ez tabu tema , de nagyon elgondolkoztato hogy is alunk vele!!Nem hiaba mondjak a szexologusok hogy erösiti az innumrendszert is.EZ nekem be valt ,az elet tapasztalatomat adtam tovabb.Kedveseim probajatok meg “ha nem segit de nem is art”

Üdv.minden sors tarsnak.Stefi

#4375 stefi hozzászólása: 2011.02.09. 18:04

Tisztelt Ikszypszilon !

Nagyon jol vagy tejekozodva a temarol, ezeket mind el lehet olvasni a Net-röl,semmi ujdonsagot nem mondtal.Epp ugy megtalalod a Net-en a propoliszt ott irnak rola es “meg nem halottam rola” .

Üdv. stefi

#4374 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.09. 08:51

Igen rabbi a propolisz erősíti a hámszöveteket, regeneráló hatású, de arról még nem halottam, hogy pszoriázisra is jó :O.  A méhész ismerősődbe még nem ment bele a méh fullánkja:D ?

Mennyi a vérnyomásod általában ? Hogyan lehet az, hogy Tündérhegyen 3 hónap után teljesen tünetmentesen távoztál ? Ugye SOHA többé nem csinálnál öngyilkosságot ? Gondolod a Tündérhegyi rehab segített ? Szerintem nem. Esetleg az agyadba hordozott kellemetlen információk, sokkal több kellemes információra cserélődtek életviteled változtatásával. Nagyon szépen dolgozik a memóriád.

:)

 

#4373 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.09. 08:01

Kedves spirivali ! Találkoztam már sok ilyen emberkével, akiket valóban elkeserített ez a betegség, és ők is magukat élő halottnak érezték.

Megértelek !

Javulást pszihiátrián, pszichológus segítségével kórházi befektetéssel láttam. Kezelték a testet és a lelket. A várószoba hozzászólásai közt, megtalálhatod egy pszichoterepeauta nevét és telefonszámát – ha gondolod-, vedd fel vele a kapcsolatot.

XY.

#4372 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.09. 07:50

Sajnos jelenleg még nem létezik olyan terápiás szer vagy eljárás, amelynek segítségével végleges gyógyulás lenne elérhető. A rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán, de csak tünetmentes időszakokat hoznak létre.

Első lépésként a psoriasisos bőrterületen olyan szalicilsav-tartalmú kenőcsöket alkalmaznak, melyek leoldják a feleslegben képződött szarupikkelyeket. Ezután ún. kortikoszteroid vagy dithranol tartalmú kenőcsök használatával csökkentjük a keratinocyták fokozott szaruképző működését, illetve a helyi gyulladást. Sajnos ezen szereknek igen gyakoriak a különböző mellékhatásaik.

A szteroidos krémek használata után gyorsabb a betegség kiújulása, viszont a dithranol tartalmú szereknek kellemetlen az illatuk és elszínezik a betegek ruháját! Alkalmazhatók még D-vitamin tartalmú kenőcsök is.

A legtöbb beteg esetében jó hatású a fototerápia, melyet egy speciális gyógyszer szedésével egészítenek ki. Nemrég egy új, lézeres eljárást is kidolgoztak, amely nagy jövő elé tekint a pikkelysömör gyógyításában.

Egyes betegeknél e betegség gyógyulását elősegíthetik hazánk gyógyvizei is.

A tünetek mérsékelésében és gyógyulásában, nagy fontosságú az étrend mennyisége, minősége.

Mivel a betegség genetikusan meghatározott, a jövő legnagyobb kihívása a betegség megelőzésének géntechnikai megoldása.
Egyébként a kór kiújulását a betegenként eltérő kiváltó tényezők kiküszöbölésével lehet megelőzni:

a fertőzések megelőzése, a provokáló gyógyszerek elhagyása, sok gyümölcs fogyasztása és az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése mind jó hatású lehet.

A pikkelysömör és az arra való hajlam genetikailag meghatározott, bonyolult szabályok szerint öröklődik. A meglévő hajlam esetén minden beteg esetében más-más környezeti hatások provokálják a betegség fellángolását: lázas megbetegedés, egyéb idült gyulladásos folyamatok, egyes gyógyszerek, hormonális tényezők, táplálkozási faktorok, a stressz jelenléte !

Belsőleg alkalmazandó terápia súlyosabb esetekben jön szóba, melynek beállítása kórházi feladat !!!

#4371 rabbi hozzászólása: 2011.02.09. 02:46

Kedves Stefi!

A propolisz tinkturat rendszeresen hasznalom nyilt sebek fertotlenitesere,lezarasara,valamint vernyomas csokkentesre.(Munkam kozben surun szerzek sebeket,es nincs modomban szarazon,szennyezodesmentesen tartani azokat.)Most hallottam eloszor,hogy hatekony pikkelysomor kezelesere is.En magam szoktam tinkturat kesziteni.A termeszetes propoliszt mehesz ismeroseimtol rendszerint ingyen kapom,melyet belemorzsolok egy befottesuvegbe,majd felontom palinkaval ugy,hogy fedje azt.Egy hetig minden nap felrazom,majd ulepedni hagyom egy napig,es leontom az uledekerol.(Az uledeke eltero szinu.)Ezt a tinkturat vagy kozvetlenul a sebre csoppentve,vagy kockacukorra csepegtetve eszem,ha vernyomas problemara hasznalom.

#4370 stefi hozzászólása: 2011.02.08. 18:08

Üdvözlet tisztelt beteg tarsaim !

Neken semmi gyogyszer nem hasznalt ,olvastam hogy az innum rendszere hat ki az ijedes,sexualis problema es a “stessz”.10 eve nap mint nap szedem a propolis zselet ,eszt a DM-ben lehet kapni kb. 8euro.3eve teljesen eltünt a könyökömröl es a terdemröl +1-1pohar vörös bor vacsi utan es sok sex 58 eves ferfi vagyok.

#4369 rabbi hozzászólása: 2011.02.08. 03:55

Kedves Vali!

A borbetegsegek-s igy a pikkelysomor is-a maj funkciozavaraval fugg ossze.Rendszerint latvanyos javulast szokott hozni minden hatekony tisztitokura,es a tunetek visszaszoritasat el lehet erni ezutan szigoru dietaval(vegetarianus etrend-tej,tojas nelkul- igen fuszerszegeny etelekkel).Mivel a betegseget nyilvanvaloan lelki trauma hozta ki,kesobb is osszefugg a lelek egyensulyaval.Igen talaloan fogalmaz a Biblia,amikor azt allapitja meg,hogy”A vidam elme jo orvossagul szolgal….”,s igy az,aki “elo halottak”erzi magat,hiaba vasarol vagyont ero gyogyszereket.Szivbol kivanom,hogy ebben a zurzavaros vilagban talaljon vidamsagra szolgalo okokat,es tartos gyogyulast!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close