Nem sikerült

Téma címkék:
2011.02.20. 13:12

Vártam is, meg hittem is, hogy már végre egy kiegyensúlyozott nő lehetek.

Úgy élem a szokásos kis életem, hogy minden nap csak pozitívan gondolkozom, legyőztem a pánikbetegséget, de mióta már megint egyedül élek … ez megváltozott… annyiban, hogy nagyfokú szorongással rendelkezem, szuicid veszélyezettségre utalnak gondolataim.  A lehető legtöbb információt össze szeretném sűríteni magamról, hogy mindenki jobban megismerhessen… egy ici-picit beszéljünk pár mondatot ezen a falon, amíg vagyok.

Tudjátok, hogy belőlem csak egy van :), de nem  sokan várnak sokfelé, nem szeretnek, a szorongás, pánikbetegség, agorofóbia, depresszió sem kímélt meg.

Azonban nagyon nagy örömködések és üdvözlések voltak ám itt:)

Köszönöm!

Érzékeny lélek vagyok nem tagadom, ugyanakkor toleráns természetem van. Jól értek a gyermekek nyelvén, láthatok erdőt, mezőt, hegyeket, vízeket, mégis úgy gondolom ,a legcsodálatosabb dolog az életemben, ha különböző személyiségeket ismerhetek meg:).

Szerepem lehet az életben, hogy segítsek másnak a jövőre vonatkozó elképzeléseinek megvalósulását, ill. a társadalomban szükséges változások megvalósítását. Nem tudom! Meglehetősen szokatlan a stílusom, hol ösztönzöm, hol pedig provokálom az embereket, felrázom ezzel a környezetem, meglehetősen megdöbbentő a módszerem.

Élénk és kiismerhetetlen személyiségem van, hiszek a mély érzelmi kötődések erejében. Azonban nagy szükségét érzem az emocionális biztonsának, melyet nem kapok meg, pedig rengeteg energiát képes vagyok áldozni annak megteremtésében és megtartásában. Gondolok a volt barátnőimre, szüleimre, testvéremre és a bakokra.

Érzelmeim tekintetében rugalmas vagyok, bár csak feketén vagy fehérben tudok gondolkodni, erről én tehetek-e vagy nem, fogalmam sincs.

Azért, óriási emocionális tartalékokkal rendelkezem, ha valaki személyesen találkozik velem, már a puszta jelenlétemtől és kisugárzó aurámtól érezhet rendkívüli erőt:)

Ügyesen összetudnék terelni egy társaságot, rendkívül beszédes vagyok, de ma már ez nem motivál.

Életem fejlődésére hatással lehetett Édesapám és Édesanyám. 6 éves koromig muszáj volt elviselnem az állandó veszekedéseket, de tudom, hogy egyetlen egy férfi az életemben az Édesapám, aki a legjobban szeret engem. Ezért én megtanultam, hagyni kell neki, hogy megőrizhesse azt a tényt, Ő egy vezéregyéniség, úgy viselkedik. Neki egyetlen egy célja, az életben, hogy Édesanyámról gondoskodjon és a lányom, a kisunokája biztonsága. Ezt a domináns szerepet, nem törhetem meg benne…

Az első pánik rohamom 14 évesen volt, amikor egy több napos osztálykiránduláson, egy fájdalmas élmény során, kirekesztetnek éreztem magam. Akkoriban, már a hormonok dolgoztak bennem.

A többit olvashatjátok a történeteimben, ami nagyrészt párkapcsolatomra öszpontosul.

Vágyom a stabilitásra, mert legrosszabb emlékeimben azok az időpontok szerepelnek, amikor elvesztettem a biztonságot.

A kommunikáció nagyon fontos az életemben. Gyermekkoromban, akár a testvérem és a szüleim között nagy beszélgetések zajlódtak le, amikre oda figyeltem és amiből sokat tanulhattam. Ez megalapozta, hogy mindig szükségét érezzem a a mentális stimulálásnak, illetve annak, hogy egy partnerkapcsolatban, partneremmel is intenzív kapcsolatba léphessek.

De a bakok az én érdekeimet nem veszik figyelembe. Így igazán nincs semmi önbizalmam, s ahogy az idő múlik képtelen vagyok legyőzni a nehézségeim, és elérni a céljaim.

A gyógyszeres terápia addig segített, míg a kedvesem egyedül hagyott lélekben, nem jött haza többször a munkahelyéről, nem értesített, nem telefonált. A döntést én hoztam meg, hogy egyedül maradok a lányommal a fentiek és annak alapján, hogy említette nem tud anyagilag segíteni minket. Pedig nem leszedés volt a cél részemről,  hanem szerelem!

Most jó alkalom lenne, ha továbbra is pozitívan gondolkoznék, de sajnos ez a feladat nekem most nem megy. Halmozódtak a problémáim az utóbbi időben, magányos vagyok, eluralkodott bennem Csak egy nyűg vagyok gondolata. Nincs jövőkép, nincs cél, nincs kinek a vállán elmondhatom örömöm, vagy elsírhatom bánatom.

A pszichoterápiás eljárás sem oldaná meg a problémám, mert egyedül fenntartani egy lakást és felnevelni egy gyermeket, lehetetlenség.

Már rég alább vittem a kiadásokat magammal kapcsolatosan,  és semmi káros szenvedélyem sincsen, hogy a gyermekemnek jobb legyen. 

Alig telt el egy pár hét a  pozitív beszámolómmal kapcsolatosan, nálam már újra jelentkeznek a szokásos szorongási tünetek. A többiek felettébb csodálkozhatnak, most rajtam.

Elég nehéz internetes oldalon kommunikálni, de próbálok, és aki egyszer is látna és hallana személyesen, az tudná látná, milyen vagyok valójában…. 

 

Köszönöm www.dokim.hu tagjai, csapata, hogy vagytok!

És…Tervezzétek a jövőtöket, de csak ceruzával.

XY

 

 

 

#4613 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.22. 23:15

Azonban, sem hit, pszichoterápia, kognotív viselkedésterápia, hipnoterápia, bach virágterápia, lélekgyógyász stb. nem segíthet sok esetben, 2011-ben /nem elmefogyatékosság/,  számos pszichiátriai kórkép gyógyításában.  Vegyük alapul, hogy Mo-on egy férj és egy feleség keres jó esetben 120 -156 ezer Ft-ot. Egy panellakás rezsije elérheti a téli időszakban a 50 -80 ezer forintot. Van még egy közös gyermekük is, akinek nem lehet szart enni adni, ruháztatni, taníttatni kell. Ezenkívűl rendelkezni kell a családnak illatszerekkel, takarítószerekel, betegség esetén házipatikával és stb és stb. Nem csoda, hogy ennyi a pánik, depressziós betegek száma. Az 1 főre jutó havi minimálbér összege 78.000 Ft. Ez átlagosan napi 8 -10 órai munkával érhető el. Arról már nem is beszélek aki egyedülállóként nevel fel egy gyermeket. Ezek a szorongások természetesek, ami csak tovább növekszik, még akkor is, ha nincs igényküszöbe, csak felelössége az embernek.

Sajnálom, hogy nem szóltak hozzá a “302 – es parcella” történetemhez. Sok olyan embert ismerek, akiket az elmúlt 50 év nyírt ki.

#4612 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.22. 20:39

Kedves Rabbi! Tanácsod nem sikertelen, én is így keresem az élet értelmét.

#4611 atlantiszi hozzászólása: 2011.02.22. 19:28

Kedves Ikszypszilon!

Elnézést, de nem működik az msn-em vagy 2 napja, fogalmam sincs ,. hogy miért .

Lehet kénytelen leszek a skype-ot letölteni.

T.L.

 

#4610 rabbi hozzászólása: 2011.02.21. 03:19

Jo kerdes!

Azt gondolom terveket kell keszitenunk,de nyitottaknak kell lennunk Isten tervere,hisz meggyozodesem,hogy Neki mindenki szamara van szemelyre szabott terve,amely mindenkepp mukodik,es az eredmenye boldogsag.Ezt a tervet megismerhetjuk,de ahhoz rendszeres kapcsolatban kell lennunk Alkotojaval.Talan misztikusnak tunik,mikent kommunikalhat az ember Istennel.A modszer igen egyszeru:Eletunk keresztutjain feltesszuk a kerdest,hogy merre tovabb,es tobbfele erzes csapong bennunk.Az az erzes,amely a szeretet hangja,es beket szerez,szarmazik Isten Lelketol.Jol meg kell ezt jegyeznunk,hogy mas alkalmakkal ne kelljen zsakutcakban tevejegnunk!

#4609 rabbi hozzászólása: 2011.02.21. 03:19

Jo kerdes!

Azt gondolom terveket kell keszitenunk,de nyitottaknak kell lennunk Isten tervere,hisz meggyozodesem,hogy Neki mindenki szamara van szemelyre szabott terve,amely mindenkepp mukodik,es az eredmenye boldogsag.Ezt a tervet megismerhetjuk,de ahhoz rendszeres kapcsolatban kell lennunk Alkotojaval.Talan misztikusnak tunik,mikent kommunikalhat az ember Istennel.A modszer igen egyszeru:Eletunk keresztutjain feltesszuk a kerdest,hogy merre tovabb,es tobbfele erzes csapong bennunk.Az az erzes,amely a szeretet hangja,es beket szerez,szarmazik Isten Lelketol.Jol meg kell ezt jegyeznunk,hogy mas alkalmakkal ne kelljen zsakutcakban tevejegnunk!

#4608 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.21. 02:51

Jó tipp amit Rabbi mond?

Több megoldási alternatívát dolgozhatnék ki. A, B, C, D, E, F ….terv kidogozása. 

Ember tervez, Isten végez?

Vagy keblünkben tündökölnek sorsunk csillagai? 

 

#4607 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.21. 02:20

Kedves atlantiszi!

Egyetlen személy sem felel meg a keresett „laszlo.thot@freemail.hu” kifejezésnek az Msn-en.

#4606 rabbi hozzászólása: 2011.02.20. 21:34

Ceruzaval?Igen erdekes.En hasonloan gondolkodom,bar az en eletem terveit tintaval irom,de sosem egyet csupan.Miutan majdnem az eletembe kerult a kobe veset tervezesem,valtoztattam:Azota van A,B,C tervem,s miutan latom az A kudarcat,valtok,s az kukaba kerul.Nem szoktam kukazni.Amint ertelmetlennek latom az A tervet,koncentralok a B tervre.Kicsit kegyetlennek tunik,de nem akarok sikertelen probalkozasaim eredmenyekent ismet depressziot.A veszteseg fajdalmat jelent,de ez a fajdalom nem olyan sulyos,mintha onmagamat veszitenem el.(Most,hogy visszagondolok,borsodzik a hatam!A szaguldo Metro szerelvenyre ugy tekintettem,mint eletem megoldasara.Micsoda “megoldas”lett volna!Semmi felelmet nem ereztem akkor.Mennyi gyonyorusegtol fosztottam volna meg magamat,ha akkor ugrok,s helyette nem lepem at Tunderhegy kapujat !)Mindannyian,akik itt irtok,kulonleges emberek vagytok,akik az atlagnal finomabb erzekekkel birtok(talan attol szenvedtek).Gondoljatok meg milyen adottsag birtokosai vagytok!…Tegnap trombitaltam zsebtrombitammal.Egyszeru kereszteny enekeket jatszottam kozossegeimnek(eloszor az amerikaiaknak,majd magyaroknak),s a bennem levo mondanivalo olyan modon szolaltatta meg kis hangszerem,ahogyan sosem gondoltam.Ok megereztek,es megertettek,pedig csak muzsikaltam.Nektek is van valamilyen kulonleges kepessegetek,mellyel a bennetek felgyulemlett mondanivalot kifejezhetitek!Nezzetek tukorbe,es keressetek ezt a kepessegeteket!Ismerjetek be,hogy ertekes emberek vagytok!

#4605 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 20:56

Gertike:)

#4604 gertike84 hozzászólása: 2011.02.20. 20:52

Nahát! Nekem  is ez a mottom: “Tervezd meg a jövődet, de csak ceruzával”.

#4603 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 20:44

Tőlem függ, hogy akarom-e a segítséget, vagy nem.

Elfogadom, keresni foglak Tóth László.

Nicole igazad van, köszönöm!!!

Rosemary, Rabbi nektek is.

Puszi

:(

 

 

#4602 atlantiszi hozzászólása: 2011.02.20. 20:15

Kedves X Y!

Mint már mondtam Neked a gyógyszeres terápia hosszú távon sohasem megoldás,

a belső egyensúlyod megtalálásához semmiképpen nem vezet. A pozitív hullámokat, követik negatív hullámok, ahogyan a napsütést követheti a felhős ég. Hiszem Rólad, hogy képes vagy talpra állni és túllépni a problémákon. Amiket leírtál az valóban a legtöbb embernek sok lenne, de Te megérzésem szerint jóval erősebb vagy!

Hidd el a gyógyulásodat ugyanúgy Te hozod létre mint a betegségedet, sajna ezt aztán feltáplálják különböző gyógyszerekkel, amelyeknek komoly mellékhatásai is vannak, és a lelekednek ez nem pozitív táplálék, ezekről a dolgokról szívesen értekezek Veled, négyszemközt is, akár chatelésen keresztül is.

Túl értékes ember vagy és értelmes is , hogy félelmeid uralkodjanak rajtad.

Amennyiben érdekel, hogy hogyan lábalhatnál ki pasnaszaidból és hogyan felejthetnéd el szorongásaidat, szívesen beszélgetek Veled MSN-en

ha felveszel az ismerőseid közé.

 

Msn címem: laszlo.thot@freemail.hu

 

Szeretettel:Tóthg László

lelki segítő

#4601 nicole92 hozzászólása: 2011.02.20. 19:43

Kedves Ikszypszilon pánik barátosném!

Csúnya szó hogy NEM…:( olyan negatív….. és amit írtál az is,…és tényleg szokatlan!…Anyu …te tartottad bennem a lelket…valami kigyulladt és most azt akarod elfújjam???….Nem én tudom hogy nem! Drága ez a gödör ronda és kegyetlen pontjai érzékenyen érintenek én megértem de ne add fel!!!!!!!!!!!!! Mire fel adnád fel? nem érzed magad biztonságban….:( de akkor gondolj arra a lányodnak szüksége van rá nagyon akkor teremts neki te biztonságot és legyél te az úr a háznál képletesen! Céltudatos,kedves,megértő és egy törekvő nőt ismertem meg benned sajnálom hogy élőben nem talákoztunk még de sose késő és nem is vagy messze így hát remélem még megismerhetlek személyesen is!

Írd ki magadból sűrűbben bánatod és azzal a lendülettel dobd ki a kukába lelkedből hogy ne nyomaszon és hasson rád többet.Lehet hogy nem egyszerű de muszáj!

És nem adod fel mert te nem az az ember vagy aki ezt meg tenné!!!! Hited ne veszísd mert hit nélkül nem is élünk…mindig hiszünk valamiben…ez az élet rendje!

Legyen szép estéd és várom leveled!!!!!

Ölelés és sok szeretetet küld neked: Nicole!!!!

#4600 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 18:39

Másnak a szolgája sem leszek, ezt egy külföldi barátomtól tanultam annó.

Köszönöm neki. Sajt nélkül:)

:(

#4599 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 18:27

Kérdésedre válaszolva kedves Rabbi, tudok küzdeni olyan személyekért akik fontosak nekem. Dolgokért már nem. Én szerettem őt, azért engedtem el a kezét. Pontosabban, ha valaki kijelenti nem tud eltartani anyagilag, úgyérzem a pénzét nem veszem el. A szeretetem abban nyílvánult meg, hogy otthont, nyugalmat, gondoskodást, meghallgatást és sok erős ölelést, gyengéd csókot, szerelmeskedést adtam. A rezsit kifizettem, vendégül láttam a kislányát, akiről Ő és a már idei február 11-i bírósági tárgyaláson külön választott volt Felesége lemondtak. Más anyagi hátteret nem állt módomban sajnos a betegségem révén a kapcsolatunkra áldozni.

Nem förmedtem reá. Megkérdeztem mi az oka, a távolmaradásának. Elmondása szerint kesze kusza minden. Hol ment a hasa, hol a feleségével beszélgetett, este 22h után ingyenes T-mobile percdíjakon, hol leszedték őt, azért nem jött haza.

Én türelmes vagyok, de a kislányom készenlétben volt, és folyamatosan kérdezte, hol van ……, miért nem jön haza??? Itt van a probléma.

Pénz nem fontos nekem, fontosabb a kislányom és a becsület!

Kérdezem. Ha valakinek a kedves felesége elmegy dolgozni, vagy a boltba és nem tér haza két napig, átértékelődik- e az emberben valami? Van- e aggodalom?

Van. Mert szeretjük a nem jó tulajdonságaival együtt is.

De, ha én nem vagyok fontos, ha emberi számításba sem vesznek, ha valaki nem hív fel telefonon, mi a baj, ezzel kínoz.

Hisztérika nem vagyok, ezzel is fogom/ fogtam meg a férfiakat.

#4598 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 17:19

3 variációm van.

1. Tündérhegy, ahol beszélélünk arról, hogy 6 éves koromig a szüleim sokat verekedtek és veszekedtek, így ők lesznek a hibásak. Beszélünk arról, hogy gyermekkoromban egy öreg molesztált, aki rég a túlvilágon van. Ahol beszélünk, hogy tini koromban, zárt kocsiban erőszakoskodtak velem, utána elvittek Szentendrére egy nyaralóba és ott egy éjszaka fogvatartottak. Ahol beszélünk, azért ragadtam meg a gyermekkor szintjén, mert 17 éves koromban már elköteleztem magam egy férfi melett, és nem éltem. Értem ezalatt, hogy kimaradtak a bulik, a barátok, a sikerek, a kudarcok, így nem szocializálódtam. Beszélünk arról, hogy 3 terhességet elveszítettem, közülük az egyik már nagy baba volt, nem volt szívhangja, így elveszítettem. Beszélünk arról, hogy a kislányom koraszülött volt, és az apuka hűtlen magatartást tanusított a kórházi tartózkodásom idején. Beszélhetünk a véletlenszerű atropin tartalmú ( nadragulya ) mérgezésemről, és halálközeli tapasztalatomról. Beszélünk arról, hogy mikor a gyermekem 4 éves lett, az apuka porno szinpadon lépett fel, és itt hagyott minket mint a szart. Beszélünk arról, hogy ezmiatt elvesztettem az állásom, beszélünk arról, hogy a továbbiakban erős szorongásom, majd pánikbetegségem, ebből rohamaim és depresszióm alakult ki. Beszélünk arról, hogy a kórházban is molesztáltak, de nem sikerült az illetőnek Beszélünk, hogy a környezetem, nem értette meg a betegségem. Beszélünk arról, hogy az évek során felírt frontin csak súlyosbította az állapotom. Beszélünk arról, hogy hogyan élte meg mindezt a kislányom. Beszélünk arról, hogy igyekeztem dolgozni, de érzelmileg megterhelő munkakört nem vállalhatok. Beszélünk arról, hogy mint gyógymasszőr a férfiak molesztálni akartak. Beszélünk arról, hogy jogosak a félelmeim. beszélünk arról, hogy a helyi pszichiáterem 2008 elött, 50% egészségkárosodást állapított meg, majd 2010-re már csak 40%-ban voltam egészségkárosodott, amikor ezalatt a 2 év alatt rendszeresen vitt el a mentő, öngyilkossági kísérletem volt kettő. Beszélünk arról, hogy igen kemény gyógyszereket kapok. Rexetin 1 Convulex 3 Rivotril 0.5  1-1-2.

2. Maszírozok, és kurva leszek.

3. Kimérem a kötelet.

Kimozdulni nem tudok itthonról, olyan erős a szorongásom.

Bolond vagyok.

#4597 rabbi hozzászólása: 2011.02.20. 17:08

Tudsz kuzdeni olyan dolgokert,amik fontosak neked?Te is szeretted ot,vagy csupan kihasznaltad kapcsoatotokat?Meghallgattad kedvesedet,amikor nem tert haza munka utan,vagy csupan raformedtel amikor talalkoztatok?

#4596 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 16:03

Hazudnék, ha átváltanám őket pozitív gondolattá.

Nem vagyok nyűg másoknak, mert 36 évesen úgy gondolkodom,  mint egy tini lány. Nem vagyok nyűg, mert a szüleim élvezik, hogy ők patronálnak engem és a kisunokájukat, egy nyugdíjból.

Magamnak sem vagyok nyűg, mert 36 évesen, úgy gondolkodom, mint egy tini lány. Mivel a kedvesem nem jött haza munka után több alkalommal, megszakítottam vele a kapcsolatot, annak fügvényében, hogy szeretett.

#4595 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.20. 15:54

Nyűg vagyok, mert levan állva az agyam 18 éves szintre, ezért kontroll igényem van, amit mások oldanak meg.

Nyűg vagyok magamnak, mert a fentieket tudomásul vettem. 

#4594 rosemary hozzászólása: 2011.02.20. 15:34

“Csak egy nyűg vagyok…” – kinek? Magadnak vagy másoknak? Írd felül ezeket a gondolatokat!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close