Isten és Ördög na meg a skizofrénia

Téma címkék:
2011.02.21. 11:20

A kérdés az kedves olvasók, mikor telik be a pohár? Egy kedves ismerősöm nagyon súlyos skizofréniában szenved. hangokat hall, mégpedig elmondása szerint az ördög maga utasítgatja szemetebbnél szemetebb dolgokra. Lassan 8 éve. Gyógyszerek,  elmondása szerint nem használtak neki, szülei idősek, nem elég rugalmasok. Ez az ember elment pszichiáterhez. Aki viszont felekezeti tag. Rábeszélte kedves betegünket, hogy csatlakozzék a csoporthoz és meg fog gyógyulni. Magányos betegünk mit is tehetett volna mást, csatlakozott. Nem csak személyével, pénzéhez is. Cserébe kapott táltost, szentlélek is megáldotta, imádkoztak jópénzért érte több százan. A hit remek dolog. De vallom én: Segíts magadon és Isten is megsegít. Mondtam neki, hogy szenjen gyógyszert és higgyen, a kettő jóóó lesz!!! DE nem! Mert ott bizony senki sem világosította fel ártatlan szenvedő betegünket, ugyan ember, menj már azért orvoshoz is, neeeeeeeeeeeeeeem.

Senkit sem szeretnék megbántani a hitében, jómagam nem tagadom meg Isten, az Úr létezését, én is imádkozom. De nem kéne segíteni ennek a csóró embernek, ha már tag és pénzt is ad?

#4665 gondolkodom hozzászólása: 2012.01.11. 20:46

Az ördög kizavarása a paradicsomból elég komoly gondot okoz annak, aki megkísérli megfogalmazni azt, hogy mit is értünk istenen. Ha azt, akitől minden függ, ha azt, aki egyedül birtokosa minden “hatalomnak” égen és földön, akkor nagyon nehéz, hogy ne mondjam, csak az értelem és filozófia megerőszakolásával szülhető egy olyan ördög/sátán nevű alárendelt lény, akinek azonban in concreto állandó és az istenit gyakorlatilag felülíró “hatalma” van úgy balkézből, és ez sem istennek, sem embernek nem túlzottan feltűnő?! Én is hiszek – inkább ISTENNEK, de az ördögnek nem találom helyét az isteni világban. Ez a tipikus vallási skozofrénia, amely kitépi Isten kezéből a teremtett világot és az ördögnek adja szabad rendelkezésre.

- Egyébként érdemben csak a JÓB könyvében szerepel a sátán az ószövetségben, amely könyv azonban tanító-oktató célú és nem teológiai kinyilatkoztatást akar adni . Az angyalok, illetve azok egy részének bukása és démonokkal való kapcsolat a kései zsidó “teologizáló szóbeszéd” csupán! A különböző népek mitológiai világszemléletében a rossznak, gonoszságnak perszonifikációja révén szürenkedett bele vallásos elképzeléseinkbe. Jézus hivatkozásai is ebben a gondolatkörben értelmezhetők. A tarzuszi Pál alkotott belőle alapvető hittételt – SAJNOS!!! Bár ne tette volna, akkor elég lenne hinni Istenben és szeretetében.

#4664 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.26. 06:58

Arra a következtetésre jutottam, hogy se nem jó szakember, se nem jó üzletember nem vagyok. Már nem tudom mit kéne tennem.

#4663 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.26. 06:49

Igaz. Placebo, annyiban jó, hogy ha kap a paciens egy sárga, egy lila, és egy piros gyszert, azt lehet helyettesíteni, sárga, lila, piros cukorkával. Ha pedig az egyénre rájönnek a kínzó tünetek, ő tűri, mert azt hiszi bevette a gyógyszereit.Így szokik le:) 

A skrizofén, paranoid, elmebetegek úgysem veszik be a gyógyszereket. Ezért itt Magyarországon a Híradó maga a pokol. Persze a rendszerváltás miatt is.

 

#4662 rabbi hozzászólása: 2011.02.26. 06:07

Ismered a placebo hatast?Itt szamtalan kiropaktor jol megel belolle,mert jol kombinaljak a masszirozassal.Ne higgy,a masszazs csodaerejeben,hanem tapasztald meg a placebo csodajat!(Itt visszautaltam az eredeti temankra is.)

#4661 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.26. 05:32

Más!

Egy jó szakember vagyok, de egy nagyon rossz üzletember. 

Jó szakember vagyok , mert nem hitegetem az embereket arról, hogy a gyógyító masszázs,  lelki blokkoldó technika. Bár a különböző szervek reflex pontjai az egész testen megtalálhatóak,  a technika a gerinc reflex pontjait célozza meg.  A gerinccsatornában futnak az idegek, melyek a különböző impulzusokat az idegrendszerbe, ill. a nyúltagyba szállítják. Itt található a vegetatív idegrendszer központja és a rejtélyes tudatalatti székhelye is. Minden lelki sérülés, megrázkódtatás, fájdalom ide kerül, és itt raktározódik el. Ezek a lelki blokkok láthatóak megromlott nyirokfolyadékként is, melyek akadályozzák az energiaáramlást. Az elfolytott emóciók könnyen felmérhetőek egy palpációval, hogy lelki szinten gátlást, félelmeket, fóbiákat, depressziót, stresszt feszültséget, szorongást  él át a paciens. Láthatóvá válik nem úgy működik az élete, ahogy szeretnéné, nem tudja megoldani a problémákat. A masszázs során a lágy pulzáló érintésekkel a lábon, kézen és a fejen a gerinc reflex pontjain keresztül stimulálja a gerincet és a keletkező energia hullám, kilöki ezeket a gátakat. A módszer kíméletesnek, és hatékonynak tűnik.  Ezen kívűl a masszázs segít az előző életekből áthozott tudattalan, hátráltató-emlékek feloldásában, a magzati korban és a születés utáni életben kialakult lelki blokkok oldásában. Rendbe jönnek a pszichoszomatikus tünetek, rendkívül hatékony  szorongásra,depresszióra, pánikbetegségre, körömrágásra, tikkre, személyiségzavarokra.. 

Ez nem igaz….!!!

Max., mozgásszervi, izületi panaszokra, anyagcsere, immunrendszer erősítésére hátfájásra, fejfájásra, légzési problémákra, emésztési problémákra, vérkeringés serkentésére, sressz, feszültség enyhítésére, levertség és nem depresszió kezelésére, egészségmegörzésére javasolandó.

Rossz üzletember vagyok, mert  beismerem, csodát a pszichomatikus betegségekkel szemben nem lehet tenni.

 

#4660 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.26. 04:14

Ok atlantiszi!Maradjunk annyiban, hogy egy  jó szakembernek tartalak skrizofén betegek számára. Gyógyszerrel nem gyógyítható. Ha szedi a gyógyszereit a beteg, nem tud normális életet tud élni, és  nem képes hasznos tagja lenni a társadalomnak. Rezgésterápia egy jó lehetőség, utána elmondható, hogy olyan nyugodt a beteg, mint egy nyuszika, de ezt csak akkor vesszük észre, ha a füleivel tapsikol és nem bántott senkit.:)

 

#4659 atlantiszi hozzászólása: 2011.02.25. 12:11

Kedves XY!

Skizofréniánál eredményt nem nagyon szokott hozni a gyógyszeres kezelés, a legjobb esetben is legfeljebb eltompítják a beteget.Át kell érezni, de azért nem kell belebújni a bőrébe,olyan rezgést kell felé sugározni ami megnyugtatja.A gyógyító tudja azt, hogy a hozzáfordulóval együtt kell működni, az orvos-beteg viszony sajnos távolságtartáson alapul.

#4658 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.22. 23:28

Ok, elfogadom picit, kiegészítő terápiaként. De a terápiádnak akkor van értelme, ha teljes szellemiséggel bele tudsz bújni a beteg bőrébe. Egy skrizofén elmebetegség esetén, megtudod élni az ő gondolatait, fájdalmait tiszta szívedből?  Mert csak így van értelme. Vagy csak meghallgatod, és utána útjára engeded?

 

#4657 atlantiszi hozzászólása: 2011.02.22. 22:44

Kedves XY!

Én nem az endorfinról beszéltem, az anyaghoz tartozó a lélekhez sok köze nincs.

A betegségek oka lelki eredetű általában, ezt már orvosaink is elismerik,elméletileg,

a kábítószerek, de a gyógyszerek is függőséget hoznak létre,nincsenek mellélkhatások nélkül. A kérdés ,hogy mit akarunk a problémát megoldani,elengedni vagy az agyunkban lévő ezernyi ismert és még több ismeretlen anyaggal foglalkozni.

Törést sokféleképpen szenvedhet az ember élete folyamán,az endorfint,a dopamint  és az Amfetamin származékokat meghagyom az agykurkászoknak az ő asztaluk.

#4656 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.22. 20:32

Puh de jó vicc. Ördögűzés…

A Boldogság-központ fő hormonja a ß-Endorfin. Endorfin = ENDogenous mORPHINE, vagyis ez egy olyan anyag, ami az ópiumok/morfiumok családjához tartozik. ß-Endorfint használja fel az agy fájdalom-csillapításra, a fantázia növelésére (mivel fájdalom van a háttérben) és boldogításra (mivel itt is fájdalom van a háttérben). És mivel ópium/morfium származék, ezért túl nagy mennyiségben az ember egy álomvilágban él miatta, és az agya ezt fogja valóságnak tartani és nem a valódi valóságot. Így ez állhat a skrizofrén ember viselkedésének a hátterében, mert az agya egy fantáziavilágot vél valóságnak. És sajna a dopamin meg függőséget is kialakított eziránt így szerintem ennek a gyógyítása elég nehézkes lehet, mivel elvonási tüneteket produkálódhat a kezelés során. És mivel a skrizofrén állapot a beteg számára a normális, így emiatt betegség tudata sincsen. Skrizofrénia gyorsan kialakulhat kábítószerezés (mivel a kábítószerek durván beleavatkoznak az agyi Dopamin életébe) , szerelem (mivel ilyenkor az agy az Amfetamin istabil verzióját, a Fenil-Etil-Amint termeli nagy mennyiségben) vagy túlzott vallásosság során (a vallásos ember ß-Endorfin szintje magasabb az átlagnál!!!). Ezeket, hová teszed?

 

#4655 atlantiszi hozzászólása: 2011.02.22. 13:13

Kedves Mennifog!

Néha nem elég az imádkozás, a skizofréneknél általában több felé hasadt tudatállapotról beszélhetünk, ezen a gyógyszerek sem segítenek, a felekezetek sem, pár hasonló esetben már tudtam segíteni.sajnos ezeket a dolgokat pirulákkal nem lehet elnyomni, az esetek jórészében kényszerzubbonyban végezhetik. A rossz szellemet ( a Te szavaiddal az ördögöt) el kell küldeni tőle, csak ez a megoldás, egyensúlyba kell állítani hozzá, de ezt a különböző vegyi anyagok csak erősítik.

Megtalálhatja a megfelelő gyógyítót csak igazán akarnia kell…

Tóth László (lelki segítő)

metafizikai pszichoterapeuta speciális tanácsadó

 

 

#4654 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.22. 07:22

Drogéria egy bolt. Gondolom a történet írója járt már ott, és nem feltételezhető róla /mert nem ismerjük/, hogy nagyzásos téveszméi volnának.

Sajnos Rabbi a szcientológiai egyház is jó pénzt fizetett a behálózott tagokért, és nem zavarja őket más hiszékeny emberek terhelése, anyagi megfosztása.

 

#4653 rabbi hozzászólása: 2011.02.22. 05:13

A “drog”kifejezes jelentese:hatoanyag.Igy lehet hazamban “Drogeria”es igy irjak fel a gyogyszerek drog tartalmat(rendszerint mg mertekegysegben).Termeszetesen vannak illegalis drogok is,melyek egy mas kategoriat kepeznek….A tortenet leirasaban nincs szo arrol,hogy a beteg meggyogyult vagy nem.Igy azt csak feltetelezni lehet.Itelkezni ismeret nelkul a kozosseg ellen,vagy mellett.

#4652 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.22. 02:34

Én meg azt mondom, bizony a skrizofénia esetént az u.n. dopamin nevű ingerületátvivő anyagból tübb van a kelleténél. A skizofrénia elleni gyógyszerek ez ellen hatnak, de ezek hatása csak addig tart, amíg a szer ki nem ürül a szervezetból, azaz folyamatos, rendszeres szedés szükséges a megfelelő hatáshoz (pl. hasonló, mint cukorbetegség esetében az inzulinnal történő kezelés).

Általában nem gyógyítható betegség, tartós kezelést igényel. Spontán javulásokkal és rosszabbodásokkal járhat, ezért rendszeres pszichiátriai ellenőrzést igényel, hogy az adott állapothoz tudják a gyógyszer adagját állítani.

Ez egy szerteágazó tünetekkel járó betegség, fő tünete a gondolkodászavar. Érdemes lenne ezeken elgondolkozni, hogy gyógyszeres kezelése drognak számít-e.

Isten mindent lát, azt is, hogyan ejtették át.

#4651 rabbi hozzászólása: 2011.02.21. 18:49

En inkabb olyat kerdeznek,hogy mukodott-e az imaterapia.Ha igen,hagyjuk oket beken,hisz az orvos,es a gyogyszer sincs ingyen,raadasul “csak”a tuneteket szunteti meg az altala felirt drog.(Azert ez nem semmi egy skizoid szindromakkal kuzkodo embernek.)A karizmatikusok(valoszinuleg ok imadkoztak a betegert)  vallasgyakorlatat altalaban nem kedvelem,de ha mukodott miert bantanank oket?Az egy kicsit zurosebb ugy,hogy mikent toborozhatnak hiveket rendelojukben.

#4650 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.21. 11:30

Kérdés, milyen felekezeti taghoz csatlakozott?

Segíteni  azonban nem tudunk. Rengeteg beteg és egészséges hiszékeny embert leszednek, dolgoztatnak egy szebb, egészségesebb, boldogabb jövő érdekében című felkiáltással, egy-egy szekta.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close