Személyiségzavar?!

2011.02.21. 00:48

Kedves olvasóm! Amit írni fogok nem tudom, h minden napi e, de elég durva lesz és kegyetlen nem tudom mi tévő legyek, így gondoltam megosztom a problémámat, remélem lesz itt olyan személy aki ezzel él és tud nekem tanácsot adni és segíteni! hmm elkezdem, egy kcisit hoszzú lesz a történet, néhol értelmetlen, úgy érzem még ember vagyok, és valaki valahol valamerre tud majd segíteni rajtam!

Történetem így szól:

14 éves koromban 8. osztályban  elkezdtem zülleni, olyan szinten h minden hétvégén mentünk valamerre az osztálytársaimmal akkor még én voltam a társaság középpontja, imádtam az ember arcára mosolyt csalni, szerettem élni szerettem társaságba járni.  Igaz, már akkor is éreztem h nem ok valami velem, tudtam h más vagyok mint a többi, de tudat alatt úgy éreztem, h ez miatt sok bántalmat fogok kapni, sokszor azon agyaltam, mások mit gondolnak majd rólam, próbáltam elrejteni máságomat, és sokszor ezen stresszeltem h nehogy lebukjak rájöjjenek ismerőseim, mi a szitu, így is elég  levágós volt, h csak lány barátaim voltak… az ivászat züllés egész 8. osztályomat végig kísérte, beleérteve a nyarat is, rengeteget züllöttünk:(  Elkezdődött, a szakközépiskola, fizetős iskola hol az érettségi volt a fő célom, ott is megtaláltam a legelzülöttebb társaságot, csak ott nem pia volt hanem fű, elkezdtem elég keményen ráállni nap mint nap szívtunk,  megint jön a tudat alatti depreszió, én így hívom mert akármennyire is legbelül szomorú voltam nem mutattam, de szerintem osztálytársaim végig látták h boldogtalan vagyok csak én nem tudtam magamnak beismerni, boldogtalanságomat  az őszintetlenségem   okozta, mert nem tudtam önmagamat adni:)

Joint mégjobban rátette, mert egyre jobban tudatom alá vitt, egyre jobban beleépítettem a fejembe h, nem vagyok önmagam….. unalmas vagyok és céltalan, nagyon nehezen elment a négy év, meglett az érettségim,  volt egy barátom akinél majdnem egy évig éltem, nagyon szerettem,  felnéztem rá, sokat segített, mellette önmagamat adhattam, viszont jött a tragédia elvesztettem azt az embert akire felnéztem, jött a mély depresszió, a reménytelenség a céltalanság, barátok hanyagolása….Szüleimhez vissza költöztem, édesanyámat, édesapámat szeretem tisztelem becsülöm, de néhol anyukámat okolom h ilyen vagyok, egy elkényeztetett gyerek voltam, midnen megadott, sokat dolgozot, mindent adott csak tanácsot és  odafigyelést nem, hétköznapi dolgokról a mai napig nem beszélünk az érzéseimről nem kérdez rossz nagyon rossz (anyukám nagyon egy negatív ember, mindenben a rosszat látja, nincsenek barátai, mindig morog . Csak a munkahelyéről tud beszélni ritka az h nevet… a későbbiekben még visszatérek rá:) imádom tisztelem becsülöm, de ezt érzem ezt látom:S Barátom elvesztése után anyukámhoz nem mehettem mert ő nem tudta h egy fiúnál éltem, tanácsára nem számíthattam:( unokatestvérem pátyolgatot, aki ebben az időszakban angyon fontos szerepet játszott…

Teltek a napok hetek hónapok egyre mélyebbre zuhantam, mikor kaptam egy állásajánlatott egyik haveromtól, mondta h majd ez kizökkent, lefoglal a munka, örültem mert tényleg már csak ezt a kiutat láttam, h kimozdulok a szobámból:) október volt elkezdtem dolgozni egy 3000 fős cégnél,  első napom volt emlékszem megláttam a tömeget rosszul lettem, úgy éreztem h mindenki engem néz és senkisem tart normálisnak, beraktak dolgozni remegett a kezem, gondolataim nagyon máshol jártak, végig az járt a fejemben h jó ez nekem, kőkemény 3 napig bírtam a munkát… leszámoltam, mert úgy éreztem ha ide kell járnom becsavarodok. Hazamentem kezdődött minden előről.. eltelt egy hónap, és ismét munkában álltam egy kisebb cégnél ahol úgy ahogy elvoltam, kezdtem ráállni a munkára gondolataimat elterelni, nagyon nehéz volt, de ment….első évben már annyira sikerült elengednem magamat, h nővéremékkel elmentem nyaralni, szóval kezdtem újból a régi lenni, a VICCES fiú, ez ment is két évig…alkohol nélkül:)

22 évet betöltöttem 2010 decemberig, haverom kint él már 3 éve hollandiában, mindig hívott de valahogy úgy éreztem h én nem tudnék még kint helyt állni így vártam válság van, nem is akartam annyira kockáztatni, így kitaláltam h meglátogatom decemberben, felmérem a telepet és ha úgy van vissza megyek, elmentem:) nagyon rendes volt kaja pia, minden volt, sok barátjának bemutatott, kezdődött a züllés már az első nap minden volt hisz Hollandiában voltam gondoltam bajom nem lesz belőle:) hmm igen, a baj megtörtént, besokkoltam ismét tudat  alá kerültem ismételten…most végig az járt a fejemben h neki minden tök klaffol tök boldog mindene megvan saját maga építette fel, rendesen lesokkoltam, nekem meg csak az járt a fejemben h hülye vagyok semmihez nem értek, nem éreztem semmi érzelmet a külvilágra, ismerőseimre barátaimra, mindenre csak volt a válaszom h -jaja- aham- tök jó… összevisszaság lett a tudatomban, összevissza beszéltem egyszer azt mondtam tök kint maradnék utána h tök re nem bínrék itt helyt állni tudatom annyira elterelte dolgokróól a figyelememet h már megjegyezni se voltam képes amiket  a kedves barátom mesélt, naponta ittunk szívtunk, buliztunk ez ment 6 napig mikor észrevettem h már haver is tök furán néz rám, magam alatt voltam úgy képzeljetek el h ott vagy egyik barátodnál gondolataid máshol járnak nem tudsz semmi témához kapcsolódni mert az jár a fejedben h te hülye vagy te semmihez sem értesz, te béna vagy… és feszt ez kattog csak az agyadban meg a kérdések h én miért nem tartok itt…

Alig vártam h hazajöhessek és ujra otthon legyek arra számítottam h az itthoni környezet majd visszarángat a régi énemhez, hát nem jött össze, még mindig tart csak egyre durvább, munkahelyemen is észrevették h nem stimmel valami, nem beszéltem csak bólogattam nem mertem megszólalni féltem h hülyeséget mondok kinevetnek, megbántanak kellemetlen szituba hoznak…. annyit vettem észre januártól h már kiakarnak rúgni, munkámat se tudom úgy teljesíteni mint régen, gondolataim rabjávál váltam, úgy érzem h bekattantam nincs semmi témám a világgal, vannak napok mikor megjön a kedvem elkezdem építgetni h visszamegyek, de utána belefáradopk, éjjel élek nappal alszom, anyukámmal sem beszélek csak hallgatom a  morgását…. bátyámékhoz sem járok le, nincs jó kedvem már nem tom mikor nevettem egy igazán jót, már annak is örülni tudnék ha sírhatnék de még azt sem tudok,  ha társaságba megyek annyira izgulok h remeg a kezem, kollégák zakkantnak néznek, nem ismernek rám…. olyan vagyok mint egy agyhallott, semmi érzés nincs bennem, mintha kihalt volna belőlem, nem tom mi az h boldogság, csak a nagy üreség, csend, haverom hazajött Hollandoktól családhoz nem soká megy vissza, ő is hanyagol, lejön de nem sokáig marad, mert csak ülök és hallgatom a  boldog kis életét….

Munkahelyemre undorral járok, be nem merrek leszámolni, mert nem tudnám h mihez  kezdjek ezen stresszel mihez kezdenék ha munkát kellene váltanom pedig muszáj lesz, mivel már ott tényleg mindenki egy érzelmetlen tuskónak néz akinek nincs nyelve :S akinek nincs véleménye érzései… elég durva…. és még nincs vége.. szerintem ennyi mára elég…. ha valaki tudna segíteni nagyon örülnék, neki akár egy lelkitárs akivel megtudom ezek a dolgokat beszélni…. ezek a dolgoakt még senkinek sem mondtam el mert nem mertem!!! biztos, h bezáratna egy zárt osztályra:S  REméelm valaki akad aki tanácsot vagy egy kis segítséget tud nyújtani! Előre is köszönöm! egy 22 éves srác

#4638 Medina hozzászólása: 2011.09.12. 11:48

Az egyik legfontosabb,amit a segítő hozzászólások kihagytak,hogy kerüld az alkoholt! Sajnos a történeted igaz rám is,de én zárt osztályig jutottam. A pia is hibás emiatt a zavar miatt jócskán,mindenképp szükséged van orvosi segítségre,ami nem szégyen! Te döntésed,hogy akarsz-e kiegyensúlyozott szégyen nélküli életet élni! Hajrá!

#4637 nagy_attila hozzászólása: 2011.04.08. 17:23

szia 22 eves srac!!!!

elolvastam a tortenetedet es a hozzaszolasokat is. Nem neztem mikor irtad ezeket es hogy meg olvasod e a hozzaszolasokat. Sokan javasoltak, hogy beszelj a szuleiddel masok,hogy menj orvoshoz nemelyek ateltek helyzeted es sanaljak e dolgot masok gyogyszert javasolnak  de en nem ezeket javasolom neked.                                                     A dolgod nem lessz egyszeru ha eleted szeretned megvaltoztatni es ujra boldog lenni de egy dolog biztos  megedig az hogy lehetseges. De az elso e legfontosabb dolog az az hogy dontest hozol es vegigcsinalod az utat a boldogsagod eleresehez.

A masodik az hogy renduletlenul hiszel onnmagadban megpedig hogy kepes vagy ra es abban hogy lehetseges es sikerulni fog. Meg nem bibliai dolgokrol beszelek es nem tudom hogy hiszel e egy felsobbrendu hatalomba de itt most csak rolad van szo.

De az elso javaslatom megis a biblia lessz. Megpedig az hogy naponta lapozd fel a bibliat es olvasd az uj szovetseget elso sorban. Azutan ha keress egy gyulekezetet ahova rendszeresen eljarsz. Ez az egyetlen dolog kepes ra hogy eleted 360 fokos fordulatot tegyen es nem kell feleslegesen penzt kidobnod. Nagyon orulnek ha ezt sikerulne megtenned.

De ha ez megsem sikerulne vagy nem vagy hajlando ezt megtenni akkor szerezd be a szemelyisegunk relytett tartalekai cimu konyvet amit Florence Littauer irt. Az nagy segitseggel lehet arra hogy megerst szemelyisegzavaraid okat.

Es utolag de nem vegsosorban egyik legjobb otlet, hogy csaladoddal trobalj kozelebbi viszonyba kerulni es beszelj a problemaidrol.

Remelem tudtam segiteni es hiszek benned es abban, hogy kepes vagy eleted megvaltoztatasara. Ha meggyozonek talalod levelem, szivesen szolgalok tobb informacioval az Ati87blue@yahoo. com cimen. Annyit irj, hogy en vagyok a 22 eves srac.

sok sikert, Nagy Attila

#4636 elefant70 hozzászólása: 2011.02.23. 13:44

Szia “22 éves srác”!
Én egy 41 éves édesanya vagyok szomorúan olvasom soraidat,hogy mennyi mindenen keresztül mentél stb… Azt írod szüleidet tiszteled ez fontos,talán ök azok akik segíteni tudnak Neked,ismered a mondást “néma gyereknek anyja sem érti a szavát”.Legfontossabb a bízalom,ha Te bízalmat adsz,ök is bizalommal lesznek feléd,szóval add ki magadból ami  benned van,öntsd ki lelked ne zárd magadba mind azt ami fáj,talán ez a megoldás.Szerintem minden úgy müködik adok kapok ez az élet körforgása,bárhol is vagy munkahely,otthon család…Bíznod kell önmagadban mert Te is képes vagy érezni,szeretni mert szerethető vagy!Fel a fejjel elöre!Képes vagy rá megtudod csinálni!Hajrá üdv.

#4635 mennifog hozzászólása: 2011.02.23. 07:25

Nos ikszypszilon én csak láttam, h mi van ott, egy hónapig voltam a nyilt részen, nem kívánom senkinek, hogy azt lássa, amit én láttam.

#4634 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.23. 00:00

Milyen egy pszichiátriai osztály zárt részlege, kedves eltérő ? Király lehet.

#4633 Octane hozzászólása: 2011.02.22. 22:04

HA még valaki ilyennel küzd mint mi és  légyszives te is irj erre a mailre és dumáljunk küldjünk képeket….breaktheprison@freemail.hu….mostanába nem voltam hosszabb időre irok mindenkinek aki irt és köszönöm a cimeket sajno s még kevesen vagytok de várok mindenkit barátságra és persze a szerelmet még mindig nem találtam meg csajok irjatok már hol vagytok!!!!!

bocs a helyesírásért!!!!siettem:D     breaktheprison@freemail.hu

#4632 Octane hozzászólása: 2011.02.22. 21:58

PFFFUUUUU!Hallod tesó,elég sok része igaz rám a sztoridnak!Naggyon durva annyira szar hogy iszonyat!kicsit jobban kéne ismernem a körülményeidet hogy talán valami tanácsot tudjak adni,de az tény hogy szenvedsz !!Én tudom milyen ez!!!!Átérzem!!!!Paroxatot szedem már amikor de akkor is ki tudok billenni!Állandoan azon agyalok bárhol vagyok hogy nem felelek meg,nem érzem magam elég komolynak…pedig kinézetre elsőre annak néznek,nagyobb darab vagyok kicsit ojan kidobós,magas is vagyok és mindig többet várnának az emberek tőlem mint ami vagyok amit adok és rettegek hogy hülyeséget mondok,hogy nem állok helyt és csúnyán beégek,és sérülök kegyetlenül és kitudja milyen vastag még a ‘pajzsom!

de nyugi teso valamit ki fogok találni hogy segitsek magamon és másokon valamit ki kell agyalni!!!!!ÉS EGyNAGYON FONTOS DOLOG!!!!AZ ILYEN EMBEREKNEK SPECIÁLIS KÖRÜLMÉNYEKRE VAN SZÜKSÉGE AMI PÉNZBE KERÜL SAJNOS !!!!

 

IRJ MÉG!!!!feL A FEJJEL

#4631 Dittke hozzászólása: 2011.02.21. 13:01

Szia Kedves 22 éves srác!

Egyáltalán nem kell elkeseredned. Jó lenne anyuddal leülni és beszélgetni érzéseidről, gondolataidról, másságodról. Ez egy bátor és lehetetlennel tűnő vállalkozásnak tűnik, de hidd el csak elsőre és persze ahhoz képest, hogy eddig sosem beszélgettetek úgy igazán. A legnagyobb probléma a személyes kapcsolat kialakításának hiányában rejlik, de hidd el nem bepótolhatatlan. A droghoz, az alkoholhoz is a  meg nem értettség, az érséseid felltáratlansága és az emiatti gúzsba kötöttség miatt nyúltál, mert nyilvánvaló,hogy a kialakuló személyiségnek támász, kapaszkodó kell, amit első kézből a szülő adhat meg, legfőképp ha másságunk miatt a társadalom kirekesztettjének érezzük magunkat. Szóval fel a fejjel. Ajánlom neked emellett, hogy próbálj meg megismerkedni a meditációval-jó ha ebben hozzáértő segít-, mert egy meditatív állapotban felszínre kerül legbelsőbb énünk, lelkünk rejtett titkai. Fontos, hogy tudjuk mi az ami motiválja cselekedeteinket és hogy tudjuk ezeket újraírni. Nem fog egyik napról a másikra megtörténni a csoda, mint ahogy problémáid kialakulása is egy folyamat eredménye, de hagyj magadnak időd aktív gyógyulni vágyásod ébren tartása mellett. Légy nyitott és beszélj “magadról”, keresd azok társaságát akik már túljutottak egy nehéz fázison, hidd el meghallgatásra találsz. Drukkolok Neked! És nem csak Te küzdessz megoldandó feladattal! Dittke

#4630 mennifog hozzászólása: 2011.02.21. 11:34

Kedves…22 éves srác a netről. Először is. ne feledd, aki boldognak tűnik, attól még nem biztos, hogy az, lehet, sírva alszik el. Nem tudhatod. Másodszor. Van olyan dolog, amin tudunk változtatni és van, amin nem. Közhely, bocsánat. Nem bújkálhatsz örökké. Minen bajod, beleértve a depressziót, a pánikot a tömegtől, a beilleszkedési zavarokat, mind mind ettől van. Megfojtod saját magad. Előbb utóbb ki fog jönni, de annak nem lesz jó vége. Aki barát, meg fog maradni. Aki nem, azért nem kár. Sok mindenen átestem már. 30 éves vagyok csupán és bordi, kényszeres, depis, cinikus, flegma, önutálattal teli keserű ember vagyok. De sosem adom fel. Te se tedd! Egy dologgal szoktam riogatni az embereket:

Egyetlen dolog… ha most a halálos ágyadon feküdnél. És tudnád, h nincs már semmi, mint végiggondold az életed. Mit érzel? Bűntudatot? Önutálatot? Sírsz? Kiabálasz, h nem akarok meghalni? Vagy szépen elgondolkodsz és azt mondod: igen, úgy érzem mindent megtettem, ami tőlem telt.Én léptem, én adtam esély magamnak is, másoknak is.

Nem kell világot váltani. Csak önmagadért tedd fel a kérdést. És békében fogsz élni

#4629 kig121 hozzászólása: 2011.02.21. 10:56

Szerintem semmiképpen se titkold el a szüleid elől. Ők azok akik segíthetnek Neked.
Mindenképpen fel kellene keresned egy szakorvost.

#4628 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.02.21. 01:48

Téma címkék: stressz/szorongás, Pánikbetegség, Skrizofénia, Depresszió?

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close