Ez van

Téma címkék:
2011.03.09. 15:37

Sziasztok!  Régen írtam ide. Pedig elhatároztam még régebben, hogy minden pszichológusi beszélgetés utáni hzangulatomról lenyomatot hagyok itt.  Sok kérdezősködésem után kibökte pszichológusom a diagnózist: rekurrens, azaz vissza-visszatérő depresszióm van.  Borderleinnak szerinte túl kommunikatív vagyok-ezzel én nem értek egyet, nálam jobb írói vénájú borderleinok történetét is olvastam-ugyanakkor fél évig lebegtette ezt a diagnózist, ő is gyanakodott a borderleinra, mert ott van annyiféle kevert személyiségzavar, ami engem is igencsak jellemez-pl. nárcizmus, társfüggőség, identitászavar… egyszer felértékelem magam, másszor le, nem tudok előre olvasni az emberek szándékaiban.   Aztán úgy néz ki, nyár végén fog megszületni harmadik gyermekem.  Őt szerettem volna a legjobban, egyből össze is jött.  Vele letudni a kismamaságot, aztán tiszta lappal elvegyülni az átlagemberek dolgozó világában. Valószínűleg először egy-két képzésről fogok papírt szerezni, mert hiába teltek az évek, az érettségi után nem sikerült további papírokat, érdemrendeket, diplomákat szereznem.  Ez van. Nem lehet mindent egyszerre. De azt tudom, hogy nem szeretnék sem főállású anya, sem szociális segélyekből élő egyén lenni.  A mi családunkban ez sosem volt divat.   És rosszat tesz a bezártság. Nem tudom igazán kihasználni azt az egyébként nagyszerű helyzetet, hogy itthon vagyok a gyerekeimmel egy vidéki kertes házban. Expanellányként, depisként, alacsony vérnyomásosként nem igazán fűlik a fogam a kertzészkedéshez.  Nyírok füvet, meg metszegetek, de valahogy itt ki is merül a dolog nálam. Egy-két évig próbálkoztam, de rendszertelen gyomtalanítással és permetezés híján hát nem lett valami jó a termés.  Ami legjobban bánt, hogy férjemen kívül nincs egyetlen barátom sem. Régi osztálytársak nem akarnak látogatni, új barátokat meg már évek óta nem bírok szerezni. Férjem szerint túl negatív vagyok.   Mindig fáradt vagyok és itt, vidéken nagyon unatkozom. Gyakran járunk Budapesten rokonoknál, de nincs elég pénzünk, hohy a fővárosban saját ingatlant vegyünk.  Meg férjem szereti a kertet. Ilyen az élet. Depressziósan, szerintem borderleinosan.  Nem tudom kihozni életemből a maximumot, nem tudom elégggé értékelni azt a sok szépet és jót-férjem van, egészséges gyerekeim, nekem is van kezem, lábam, nem éhezünk-annyira vágynék még valami pluszra, de magam sem tudom pontosan, mire.  Puszilok mindenkit. Örülök, hogy létezik ez a fajta internetes felület.

#4983 zetor hozzászólása: 2011.03.10. 10:21

Köszönöm a válaszokat!  Reméljük, hogy a nyár egy kis könnyebbséget, vidámságot hoz az életünkben.   Blogolok is, pszichológushoz is járok, rengeteget olvasok a témában. . Osztom a véleményt, hogy nekünk, magunknak kell meggyógyulni.  De azt nem vetem el, hogy bizony a gyerekkor és a környezet  sokat tehet állapotunkért.  Beteg az ország, beteg a társadalom, fáradtak, fásultak a szakemberek, a családtagok.  Alig vannak már szokások, hagyományok, beavató szertartások, s az ember kompenzál, ahol tud. 

Az MLM nem az én világom, köszönöm.  Erre azt szoktam válaszolni, hogy magyar vagyok és a magyar termékek vásárlását preferálom.  

#4982 kig121 hozzászólása: 2011.03.10. 08:09

Szia Zetor,

Már hiányoztak az írásaid. Először is sok boldogságot az új csöppséghez :)
Talán már jön a jó idő és vele a jó kedved is. Ahogy Gigi is írta, már az sokat segíthethet ha kiírod magadból a gondolataidat, fájdalmadat, örömödet :)

@medium: ez nem az az oldal, ahol hasznot kellene húzni a betegekből. Ráadásul nem is depressziónak hívják, hanem zetor-nak. No meg miért is lépjen be egy MLM rendszerbe, nem hiszem hogy az segítene neki ebben a helyzetben. Szerintem próálkozzzon más közösségi oldalon.

#4981 medium hozzászólása: 2011.03.10. 06:45

Kedves Depresszió,

Már az is szuper, hogy tisztában vagy az állapotoddal, és a megoldáson töröd a fejed. Igazán tényleg nem látok más okot a depidnél, minthogy családon belül magányos vagy. Amit ajánlok nem könnyű, de meglátod hasznos is lesz. Mivel van interneted, lépj be az általam ajánlott hálózatba, rengeteg ujdonságot fogsz tapasztalni és segítek közösségi oldalak megtalálásában is. Ha reagálsz levelemre, és tudunk személyes kontaktust kialakítani sokmindenben tudok segíteni. Érzem emberi értékeidet. Üdv, medium

#4980 Agacska hozzászólása: 2011.03.09. 20:09

Drága Zetor!

Lehet, hogy éppen téged kereslek?!

Én elvileg skizofrén, személyiségzavaros és vissza vissza térő depresszióval küzdő emberke vagyok akinek remek párkapcsolata van(4éves házasok leszünk idén augusztusban) és a férjem is skizofrén. Keresem azokat az embereket akikkel érdemes megismerkedni és kapcsolatot (esetleg barátságot ) kiépíteni, erre keresek embereket, akár az utazást is vállalnám, ha ezzel tudom, hogy segítek másoknak, esetenként neked is!
Másoknak is , de főleg neked üzenem, hogy vannak érző emberek főleg ezeken az oldalokon!
E- mail címem: bibere@freemail.hu

Szeretettel:Ágacska

#4979 Gigi30 hozzászólása: 2011.03.09. 19:47

Szia Zetor!

Én nagyon örülök, hogy írtál. Ugyanis az írás is egy terápia:) Ajánlom Neked Albert Györgyi könyvét!Te, hogy az a nő mit küzdött!!

Neked is érdemes küzdeni!Ahogy írtad, vannak gyönyörű gyermekeid, és melleted áll még a férjed is. Vidéki élet azért is jó, mert anyi mindent tudsz a szabadban csinálni. Péládul személy szerint alig várom, hogy még melegebb legyen, és kiülök  a napra.Sőt, még a muskátli ültetést is várom….

Viszont bár nekem nem ilyen súlyos az állapotom, de sajnos megmaradt az állandó fáradság, akármennyit alszom. Hétfői sírásom….Azért erősítek..

Neked is ezt kell tenned, a családodért!Írd ki magadból, és ha van lehetőséged járj el terápiára:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close