Nikotin vs. PK

Téma címkék:
2011.03.12. 20:36

Kedves PK közösség tagok!

Pár hónappal ezelőtt az egyik tudományos TV csatornán a drogokról és azok a szervezetre gyakorolt hatásairól volt szó. Ebben az egyik tudós azt nyilatkozata szerint tudományos kísérletek igazolják, hogy a nikton emeli az agy dopamin szintjét. Utána néztem a neten és érdekes dolgokat találtam.

Szeretném megkérdezni tőletek hogy erről hallotattok-e vagy szerintetek lehetséges-e? A netes cikkek szerint a kávé is emeli a dopamin szintet, és állítólag sokkal kevesebb dohányos lesz PK-s, mint  nem dohányzó. Én dohányzás ellenes vagyok de lehet hogy egy próbát megér.

#5201 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:27

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#5200 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.13. 04:36

Kedves Szi !

A nikotin emeli a dopamin szintet, élénké tesz, növeli a figyelmet, még alacsony nikotin tartalmú cigeretta esetében is, de értelmetlen és veszélyes. Remegés, hányinger, hányás, verejtékezés, hasi fájdalom, hasmenés, fejfájás, szédülés, depresszió, szorongás, nyugtalanság, toxikus tünetek a hatásai. A kávé stimuláló hatású, a nem-használóknál általában szorongást és diszfóriát okoz. Egy bögre, illetve annál több nyugtalanságot, idegességet, izgatottságot, inszomniát, sok pisit, izomrángatóságot okoz. A dohányzásról, kávéról nehéz leszokni, ezért ne szokj rá !

Böngéssz más oldalakat, vannak dopamin tartalmú ételek, holisztikus gyógyterápiák, illetve biztos hallottál már, hogy nehéz élethelyzetben még egy hitetlen ember is a felsőbb erőkhöz fordul segítségért :) 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close