Szintentartás

Téma címkék:
2011.03.19. 11:29

Kedves MIndenki!

Biológus hallgató vagyok , 21 éves és neurobiológával foglalkozom..Nagymamámmal élek együtt, mióta Édesapám meghalt 2 éve.Ő agyvérzésben hunyt el.

Nagymamám Parkinson-koros.Mikor ezt megálapították elöszőr sclerosis multiplexet , majd Alzheimert mondtak, és végül pár éve Parkinsonnak diagnosztizálták.Semmiképpen nem hagyományos Parkinson.

Ő nem remeg.Korábban volt egy szélütése mamámnak is , amikor egyik oldalára lebénult.Akkor viszonylag jól felépült , bot nélkül közlekedett, azóta sajnos álapota rosszabb lett , nagyon nehezen mozog, és a bénult lába akad el általában. Sokszor volt elesés, ami miatt folyton idegeskedek, nehogy ismét elessen, mivel csontritkulása is van. Tehát erre a nehéz mozgásra  álapítottákmeg , hogy Parkinson kor.Sok nehézség volt a családban, sok halál eset is, így ez is közrejátszik az egészségrelomláshoz.Még is azt mondom nagyon erős nő a nagymamám.

A doktornő , akihez járunk már rengeteg gyógyzsert kipróbált,folyton váltogattuk.Volt már Requip,madopar,mirapexin, levodopar,azilect, nagyjából minden.Talán két éven át is cserélgettük a gyógyszereket.Minden ilyen gyógyszerváltás megviselte.Most Azilectet és mirapexint(1.05) szed.

Mindig is magas vérnyomása volt , mostanában pedig nagyon alacsony.Egyzser jobban érzi magát egyzser rosszabbul.Egyik gygyzsertől se javul és tallán rosszabul sincs tőlük.Ő maga se tudja igazán mi használ éppen és mi nem.Nem is azt akarjuk , hogy 75 évesen szaladni tudjon, csak ilyen állapotban maradhasson meg, hogy nagyjából eltudja látni magát.

Nagyon fontos ez nekem, mert már csak Ő van a családból és amig lehet szeretnék Vele maradni.

Én csak azt vettem észre , hogy a legtöbet az használ egy Parkinson betegnek ha még amennyire magához képest tud csinálni valamit azt elláthatja és érezheti, hogy szükség van rá, no meg az , hogy  szerető csaádban legyen, ahol nem teher.

Sokszor ngyon nehéz , mert  Nagymamám elég makacs, fiatal korában is az volt ,de most  ez fokozódott és néha azért összekever dolgokat , ilyenkor nehéz türelmesnek lenni.

Várom leveleiteket, hogy a gyógyszerekkel kapcsolatban milyen tapasztalaitok vannak? Mellékhatások? Okozhatja e a mostani szívdobogást , alacsonyvérnyomást a parkinson gyógyszer?

 

#5335 petroeszti hozzászólása: 2011.03.26. 09:06

Köszönöm a választ! Már gyógytornát is javasoltak, de itt helyben nincsen, és bár hiába van jogosítvány ,autó hiányában nem tudom elvinni sehova:(

#5334 Erzsimama hozzászólása: 2011.03.24. 19:44

Kedves “petroeszti” !

Én csak az én tapasztalataimat tudom neked továbbitani.Az az igazság,hogy ebben nem igen lehet másnak tanácsot adni.Én mikor nagyon le voltam gyengülve utána néztem milyen táplálék-kiegészitöket,vitaminokat ajánlanak a megfelelö könvvekben.

Akkor én szedtem Q-tizet ha egyáltallán jól irtam le,B-komplex vitamint stb,Ezek jó hatással voltak rám felerösitettek.Ma már nincsen rá pénzem,Pedig most is rámférne.

Különben én is magam állitom be a gyógyszer szedését elég sürün,mert nem mindig megfelelö .Sajnos ez a betegség ilyen,változó hol egész jól vagyok,hol meg rosszabbodik az állapotom.Nagyon oda kell figyelni a mamádra hogy reagál a gyógyszerekre,A kezelö orvosát kéne megkérni,hogy állitsa be neki a gyógyszer adagot.Szeretettel gondolok rátok és mielöbbi javulást kivánok a mamádnak,

Erzsimama.

#5333 petroeszti hozzászólása: 2011.03.24. 11:22

Kedves Erzsimama!

Szeretném kérni a véleményét! Nagymamám mostanában rosszabul van kicsit , többször panaszkodik olyanra ,hogy zsibbat, fáj a lába lefekvéskor és nagyon akadozik a jobb lába.Nem nagyon hajlandó több gyógyszert szedni , mert már így is nagyon sok mindent szed.Az  orvosok  nem nagyon mondanak már semmit: Én állítsam be a gyógyzser mennyiséget,ahogy jónak látom, amennyitől ugy gondolom ,hogy javul.Ez elég nagy nyomás ,mert félek emelni , hátha többet ártok ,mint használok.

Köszönöm a válaszát!!

 

#5332 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.20. 14:29

Kedves Erzsimama! Sok szeretettel gondolok rád!

#5331 Erzsimama hozzászólása: 2011.03.20. 06:24

Kedves “petroeszti”

Én 8 éve vagyok ebben a betegségben,szerencsés voltam eddig a mellékhatásokat illetöen .Mostanában hilrtelen jöttek a mellékhatások,szivszoritásaim is vannak,de ez mellett ,van olyan hogy nem tudok elindulni.Különösen este felé már nem tudok folyamatosan járni.Persze,ha emelném a gyógyszer adagot,biztosan jjobban tudnék járni is .A tapasztalat azt mutatja minél régebbóta szedjük a gyógyszereket annál több a mellékhatás is.Ezt pedig nem akarom,. Még sok a feladatom a családban,és eddig még el tudtam végezni mindent a háztartásban fözök,takaritok.

Erzsimama,.

#5330 Ikszypszilon hozzászólása: 2011.03.19. 11:35

 gyógy-szerkémia…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close