Szorongás,depresszió,pánik

2011.07.25. 09:58

Ahogy a címben is írtam,nálam ezeket diagnosztizálta a pszichológusom,de mindezek mellett van egy mégnagyobb problémám.Az a baj,hogyha valami miatt nem tudom magam kipihenni,pl este nem jól aszok,vagy korán kell felkelnem,akkor egész álló nap rosszul érzem magam,és olyankor a gyógyszer sem hat(frontin0,25).Majdnem biztos vagyok abban,hogy ez a betegségemből adódik,mert ha el kezdek valakivel beszélgetni,vagy a párom”szórakoztat” akkor addig enyhülnek a rosszulléteim.Nem vagyok mélyalvó,mert mindenre felkelek este,de arra lennék kíváncsi,hogy közületek van e valaki,akinek ilyen problámája van(volt).Emiatt dolgozni sem tudok járni,mert  szörnyű testi tüneteim vannak  ha nem aludtam ki magam.Nehézlégzés egész nap,közben hőhullámok,és erőtlen vagyok.Érzem olyankor magamon,hogy fáradt vagyok,de  nem tudok aludni pihenni,mert annyira rosszul vagyok.Csütörtökön kell visszamennem a pszichológusomhoz,mondani fogom neki a problémámat,de tőletek is várom a tanácsokat,tapaszatalatokat.Szeptemberben lesz az esküvőm és addig feltétlenül megoldást szeretnék találni.

Várom a hozzászólásokat:)

#6854 atlantiszi hozzászólása: 2011.08.04. 10:52

Kedves Barbigirl!

Szívesen segítek, hogy megtaláld a testi-lelki egyensúlyodat gyógyszerszedés nélkül is, látod a szakemberek is ennyire érthetnek a dolgukban.Szerintem a gyógyszerek az alvás minőségét is nagyban befolyásolják, kipihenni magadat csak természetes álommal megy, de ezeket a dolgokat a gyógyszerek nem nagyon hagyják.Igaz én csak gyógyszer nélküli megoldást ajánlhatok,ha komolyabban érdekel e3-mail címemre írj

laszlo.thot@freemail.hu(msn címem is ez)

Üdvözöl:Tóth László

met.pszichoterapeuta-speciális tanácsadó (lelki segítő)

#6853 barbigirl22 hozzászólása: 2011.08.03. 13:31

Voltam a dilidokimnál :) Ataraxot írt fel,plusz emelte a frontin adagomat 0,25-ről 0,5-re.Megkérdeztem a gyógyszertárba,hogy ezt a két gyógyszert lehet e együtt szedni,de ott nem ajánlották.(2 gyógyszertárba is megkérdeztem)Na most akkor kinek higgyek? Esetleg van közöttettek olyan,aki már használta ezt a 2 gyógyszert egyhuzamban?

#6852 Jszilvi hozzászólása: 2011.07.27. 13:59

Sajnálom, oda tényleg nem tudok elmenni. Azért érdeklődd meg, szerintem biztos találsz ott is lehetőséget. DVD-ről nem nagyon lehet elsajátítani, kell oktató hozá, aki figyel és magyaráz.

Szép napot neked is és minden jót!

Szilvi

#6851 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.27. 11:01

Sajnos nem budapesti vagyok.Egyszer beszereztem egy jógaoktató dvd-t,de az alapján nem igazán sikerült elsajátítanom.Én Nyíregyházán lakok,és a környezetemben nem foglalkozik senki jógával,pedig érdekelne a dolog.De azért köszi,hogy felajánlottad a segítségeset!

Szép napot!

Üdv: Barbi

#6850 Jszilvi hozzászólása: 2011.07.27. 05:37

Szia Barbi!

A fejfájás lehet a kialvatlanságtól és a szorongástól is. Budapesti vagy? Azért kérdezem, mert ha igen, szívesen tanítok neked jógagyakorlatokat amivel ez megszüntethető. A jóga oldja a feszültség blokkokat, megindul a normális energia áramlás, ami gyógyít. Ezeket ha már megtanultad önállóan is tudod egyedül csinálni, csak jól be kell gyakorolni. Ha budapesti vagy, nálam vagy nálad ezt megtaníthatom neked, ha szeretnéd. Én akkor kezdtem jógázni amikor alvászavarom és depresszióm volt, és ma már jógaoktatói tanfolyamot végzek, annyira szeretem, és most már tudom, hogy a jóga gyógyszer minden problémára.

Irj, ha érdekel!

Szilvi

#6849 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.26. 19:20

Köszönöm szépen a tanácsodat! B komplex vitamint el kezdtem szedni a háziorvosom javaslatára,de nem régóta szedem.Az elmúlt hónapokban tapasztaltam olyan fejfájást,ami nem hasonlít a normál fejfájásra,mert csak a bal oldalamon a tarkómnál nyilalt és enyhe bizsergést is éreztem az arcom bal felén.Erre a tünetre írta fel a dokim a B komplexet,bár ezt a bizsergést a Frontin(nyugtató 0,25) is ki szokta szüntetni,úgyhogy biztos idegi alapon van.Valóban jót tenne  a napi mozgás,de sokszor nincs kedvem senkihez és semmihez,csak a szobában vagyok.Csak akkor megyek valahova,ha muszáj.Tudom ezen is változtatnom kell,de majd az esküvő után,ha elkerülök a “családi fészekből”.

Szép estét neked is!Barbi

#6848 Jszilvi hozzászólása: 2011.07.26. 17:34

Kedves Barbi!

Alvászavarnál nagyon fontos, hogy a napjaidban rendszer legyen. Mindennap ugyanabban az időpontban kell lefeküdni, lehetőleg éjfél előtt, és reggel ugyanabban az időpontban kelni, hogy a szervezeted hozzászokjon. Fizikailag fáraszd ki magad mindennap, naponta sportolni kell minimum fél órát intenzíven. Ezzel a feszültséget is levezeted és ha lefekszel a fáradságtól biztosan elalszol. Fontos, hogy ne estére, hanem délelőttre vagy délutánra időzítsd a mozgást. Csak akkor feküdj le, ha aludni mész, az ágy legyen csak az alvás helye. Sötétitsd be jól a szobát és lehetőleg  csendes helyen aludj. Este 7 után ne egyél már nehezet. Alvást segíti a forralt, gyömbéres, kardammomos tej elkortyolgatása, lefekvés előtt. Ideális a 20 fok alatti hőmérséklet az alváshoz. B vitamin komplex szedése is jót tesz, de a mákolaj és sárgabarackmagolaj naponta mokkáskanálnyi mennyiségben nagyon jót tesz az idegeknek, a sbaracmagolaj még altat is. Próbáld mindennek a jó oldalt keresni, mindennap szerezz magadnak örömet. A problémák mindig azért érnek minket, hogy változtassunk az életünkön, mert ez figyelmeztetés, hogy valamit rosszul csinálunk. Ha tudod mi az(ezt mindenki saját maga tudja csak igazán), akkor változni és változtatni kell, és mnden rendbe jön, a gyógyulás megkezdődik.

Kívánom, hogy erre az útra lépj minél előbb.

Én sokkal rosszabb állapotban voltam mint te, inkább nem részletezem. Röviden:  annyire fáradt voltam, hogy feszültek és fájtak az idegek a halántékomon, élni sem akartam. De rendbe jöttem, mert méltatlannak éreztem úgy élni az életem. Nem volt könnyű, de most már örülök, hogy átmentem ezen. Tanultam belőle.

Üdv, jó éjszakákat kívánok: Szilvi

#6847 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.26. 17:03

Köszönöm a kedves szavakat és a gratulációt!Nem tervezem hosszú távon az altató szedését(lehet fel sem írja a doki),és érdekelne az a megoldás amit te említettél a hsz-odban.Ha van egy kis időd,akkor írhatnál néhány sort,hogy szerinted milyen módszerrel tudnám átaludni normálisan az éjszakákat,illetve,hogy mitől tudnék időben elaludni.Neked milyen tüneteket okozott a kialvatlanság?Én amúgy csak akkor vagyok rosszul,ha jóval korábban kell kelnem,mint 9 óra,vagy ha nagyon későn tudok elaludni.A fodrászt és kozmetikust is úgy próbálom intézni az esküvőre,hogy ne kelljen hajnalban felkelnem:)Szerencsémre házhoz fognak jönni..remélem minden okés lesz.Csak aludjam át az előző éjszakát….

Üdv:Barbi

#6846 Jszilvi hozzászólása: 2011.07.26. 15:31

Szia Barbi!

Gratulálok az esküvődhöz, és sok boldogságot kívánok.

Szeretnélek lebeszélni az altató hosszútávú használatáról. Én is alvászavarral kínlódtam sokáig, tapasztalatból tudom, hogy nem ez a megoldás. Hosszú hónapok, évek küzdelme után most már nincs szükségem gyógyszerekre, ezért csak ajánlani tudom mindenkinek más alternatívák keresését. Nekem a jóga, a mákolaj, és a sárgabarackmagolaj jelenti a megoldást ma már. Az alvászavar oldalon sokszor hozzászóltam már ehhez a problémához ezért nem akarom magamat ismételni. De szívesen válaszolok, ha esetleg lenne kérdésed valamivel kapcsolatban.

Minden jót kívánok neked, legyél jól mielőbb!

Szilvi

#6845 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.26. 09:57

Látod mikre nem jó ez a fórum?? :D Gratulálok az évfordulóhoz.Legyeb szép napod!!!És még 100 év boldog házasságot kívánok:)

Üdv: Barbi

#6844 Gabo hozzászólása: 2011.07.26. 08:44

Én is drukkolok Neked, hogy szeptemberig, az esküvődig rendeződjenek panaszaid!:) Most, hogy olvasom a hsz-eket, rádöbbentem, hogy nekünk ma van a házassági évfordulónk. Jó, hogy van ez a fórum, mert elsiklottam volna felette. Na, nem lesz nagy ünnepség, meg nemis kerek évforduló, de azért szerényen megemlékezünk férjemmel és két fiammal. Mindenképp írd meg mit mondott a doki!

#6843 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.26. 08:39

Köszönöm a bíztató szavakat.Természetesen eszem ágában sem volt gyógyszerre alkoholt fogyasztani.60-70 fős lesz a lagzi.nem is kicsi,de nem is nagy:)Előző este jól akarok aludni,akkor talán nem leszek rosszul…Örülnék,ha a dokim írna fel tényleg egy enyhe altatót,de majd elmondom a panaszaimat és eldönti,hogy mi a jó nekem.

Mégegyszer köszönöm a hozzászólást.

#6842 elektor hozzászólása: 2011.07.26. 06:32

Az esküvő még egy “átlagos” menyasszonynak sőt majd minden résztvevőnek fokozott izgalommal jár. Nem tudhatom persze hogy mekkora esküvőt terveztek és mivel minden kis menyasszonynak egy életre szóló esemény így nem is tanácsolom hogy kicsi vagy nagy legyen. Bármekkora lesz elvárják hogy az ifjú pár a középpontban legyen,de ez megvalósítható. A templomban  nálunk pld. a kis menyemnek odahoztak egy széket és mindenki tudomásúl vette. A mulatságban már úgy járta a táncot hogy rezgett a csillár is. Egyre kérlek ha gyógyszert veszel be ne ígyál rá mert akkor lesz tragédia. Arra gondolj hogy egy boldog fejezet kezdődik majd az életedben és ne arra hogy te így leszel vagy úgy leszel az esküvőn. Általában a menysszonykák ezt kibirják sőt az ifjú asszonyok is.

#6841 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.25. 19:51

Köszönöm a gratulációt!Régebben ,amikor bevettem egy 0.25-ös frontint,átment a rosszullét,de már jóideje sajnos akkor sem hat,ha napi 3-at beveszek.Sőt,volt olyan,hogy a kávétól lettem jól,de sajnos már nekem is  pánikrohamom lesz  tőle,annyira felpörget,ezért azt is mellőzöm már jóideje.A tüneteim nem teljesen egyeznek meg a tieiddel,de gondolom ez emberfüggő.Ha a pszichiáterem nem fog felírni most valami normáis gyógyszert,akkor kipróbálom a teát,amit ajánlottál.Legnagyobb félelmem,hogy az esküvőmön leszek rosszul…:S Nem akarok rosszullenni….

Köszönöm a hozzászólásodat,és a tanácsodat!

Még jelentkezek :)

#6840 6_15_am hozzászólása: 2011.07.25. 18:59

Szia,

Elsősorban gratulálok az esküvőhöz. Másrészt a tünetekkel én is így vagyok. Délelőttös műszakban 4kor kelek 6.00-13.00-ig dolgozok. Van hogy ráz a hideg, de van hogy izzadok. Van hogy izzadok és közben ráz a hideg. Előfordul hogy hasmenés, vagy szörnyű hányiknger tör rám, feljön a gyomorsavam. Iszonyat fáradt vagyok, és folyamatos a gyomorideg, a belső remegés. Hiába vagyok fárat, elaludni mégsem tudok hajnal 2-3 előtt. Ez ma is így volt, szerencsére délben haza tudtam jönni, aludtam egy kicsit (1,5 órát) de tudom hogy ma sem fogok 2 előtt aludni. Hiába fekszek az ágyban és csukom be a szemem, nem tudok elaludni. Kávét nem merek inni reggel, mert az nagyon ver tőle a szivem és jön a pánik. Mostanában reggelente bevszek két 0,25ös xanaxot, egy darabig jó tőle, de a műszakom vége felé (1-2 órával hazaindulás előtt) azon kezdek el pánikolni hogy mi van ha nem bíja a gyógyszer amíg haza nem érek. Többet nem szeretnék bevenni napi 2-nél. Egy időben nekem sokat segített hogyha lefekvés előtt megittam egy bögre nyugtató hatású teát, vagy meleg mézes tejet. Sajnos nálam már ez sem használ, de régebben jó volt.

Nekem a DM-ben kapható Naturland teák, és a citromfű tea nagyon bevált. Szerintem érdemes kipróbálnod.

Remélem valamennyit segítettem, sok sikert.:)

#6839 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.25. 16:28

Majd csütörtökön írni fogom,hogy mire jutottam,remélem írnak fel valami hatásos gyógyszert:)

Üdv:Barbi

#6838 Gabo hozzászólása: 2011.07.25. 13:33

Szia! Nem akarlak gyógyszerre rábeszélni, de lehet átmenetileg segítene valami enyhe altató. Majd a dokid eldönti. Nekem nagyon sokáig csak feszültségoldókat írt fel, hiába panaszkodtam, hogy nem tudok aludni.

#6837 barbigirl22 hozzászólása: 2011.07.25. 10:42

Köszi a válaszodat! Én is tisztában vagyok azzal,hogy gyógyszert kell szednem,ezzel nincs is bajom,csak erre a kialvatlanségtól való rosszullétre keresem a megoldást,amit remélem ,hogy mihamarabb megtalálok.Lehet,hogy enyhe altató megoldaná a problémámat? Nah majd csütörtökön elpanaszolom a dilidokimnak :) Ez lesz a 2. alkalom,hogy megyek.Első alkalommal nem az alvászavarom volt a téma…remélem segít rajtam:S

Legyen szép napod!

#6836 Gabo hozzászólása: 2011.07.25. 10:09

Szia Barbigirl!

Sajnos álmatlansággal én is kínlódtam. Vagy elaludni nem tudtam, vagy túl korán, hajnali négy felé már felébredtem és nem tudtam visszaaludni. Sajnos ez nálam is rányomta a bélyeget az egész napomra. Szédelgés, kótyagos fej. Nekem nagysokára felírt a pszichiáterem truxalt, ez elaltat és átaltat. Én elfogadtam, hogy gyógyszert kell szednem, mert nélkülük csak még rosszabb lenne mindennapom. Mindenképp mond el problémádat a pszichológusnak.

Szia

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close