Mi a teendő az első pánikroham után?

Téma címkék:
2011.08.09. 18:00

Sziasztok!

Számomra teljesen érthetetlen dolgok történnek mostanában velem. Múlt héten pénteken össze estem a munkahelyemen heves szívdobogás, halálfélelem, izzadás, sápadtság miatt.Kihívták a mentőt rögtön néztek ekg-t rendben volt. A kórházban is volt többször ekg és vérvétel is. itt kaptam 0.25 frontint. nem találtak semmit azt mondták a feszített életem miatt van meg sok volt a cigi kávé energia ital kombó. Eltellt pár nap de nem vagyok jobban. van egy miimális agorafóbiám, ki merek menni de bizonytalan vagyok és rettegek egy újabb rohamtól. ma például éreztem hogy jön a légszomj és a szívverés és hál istennek sikerült kibírnom egyszerű nyugodt légzéssel. Nem értem mi  van velem.

Azóta nem cigizek- most ez is nehéz így 10 év után- nincs koffein nincs csoki cukor.Próbálok sokat pihenni és ha ugy érzem nem bírom bedobok egy fél frontint, de ilyenkor bűntudatom van mert nem gyógyszerrel akarom elnyomni a valódi problémat. A roham a semmiből jött és azt hittem meg fogok halni. Ez az érzés azóta sem múlik el. Folyamat félek, gyengeség érzésem van étvágytalan vagyok néha szédülök. És nagyon félek! Tehát mi a teendő, hova forduljak mit tegyek hogy jól legyek? Várom segítő véleményeiteket! Előre is köszönöm!

#7003 zsuzsi31 hozzászólása: 2011.08.20. 08:34

Szia!!éve kinlódok ezzel a betegséggel,voltam nagyon mély ponton:(Az első évben állandóan ügyeletet kellett hívni hozzám,mert hasonlóakat éreztem mint te,de legjobban attól féltem nem érem meg a másnapot!Rengeteg kivizsgáláson voltam persze minden eredményem jó lett!Igaz folyamatos gyszeres kezelés alatt állok,de saját magam is megtanultam kezelni a problémákat,ami iszonyú nehéz!Nem kell lemondanod semmiről,inkább cigizz vagy egyél csokit mint a gyszer,és próbáld mondogatni nem leszek rosszul,nem lesz baj.Ha érzed h rosszul vagy,pihenj le ha megteheted,próbálj kikapcsolni.Sok sikert neked….Zsuzsi

#7002 Raul hozzászólása: 2011.08.18. 12:11

Sziasztok!

Igen nagy segítség volt, hogy megoszthattam veletek a történetemet és ,hogy ti ennyire segítőkészen leírtátok a dolgokat! Sok mindent igyekszem megfogadni, hogy jobb életem lehessen! Ma voltam amúgy reggel a pszichológusnál.Nyertem egy 10 alkalomból álló foglalkozást… Jövő héten hétfőn kezdünk. Remélem tud majd segíteni mert már dolgoznom is nagyon kéne….

#7001 erzsike hozzászólása: 2011.08.18. 07:57

Igaza van Rosemarynak.Hogy érzed segitettünk neked?Betti

#7000 rosemary hozzászólása: 2011.08.17. 18:54

Nah, ez örvendetes! :) Írtam én, hogy mi a bajod! :) Majd a pszishológussal szépen helyére rakjátok a dolgokat. Meglásd, egészen új ember leszel, ha komolyan veszed, hogy ez egy JEL volt. Valami olyat kaptál feladatodul, amivel a későbbiekben sok emberen tudsz majd segíteni – ez majd jusson eszedbe, amikor odaérsz…:) Én már tudom! :)

#6999 erzsike hozzászólása: 2011.08.17. 10:46

Szia!Örülj,hogy meleg van,szép az idő és nem kell gyógyszert szedjél!Az erő legyen veled!Betti

#6998 Raul hozzászólása: 2011.08.17. 06:49

Sziasztok!

Van is hír meg nincs is. Tegnap elvoltam a pszichiáternél, majd miután meghallgatott és megnézte az orvosi papírjaimat átad kezelésre egy pszichológus kollégájának. Az indok, nem vagyok olyan súlyos eset, azt mondta, hogy viselkedés terápiával kellene sikert elérnem. Örültem is meg nem is. Nem kaptam azonnali választ kérdéseimre, de nem kell gyógyszer- egyenlőre-, de ez a pszichiáter lesz a konzulense a pszichológusomnak. Amúgy hozzá csütörtök reggel megyek. Kívácsi leszek rá! Ja és azért annyit mondott ez a doki is, hogy sok az elfojtás bennem és megfelelési kényszerem van. Majd leírom a kezelésen tapasztaltakat! Veletek mizujs? Ti, hogy viselitek ezt a nagy meleget? Fighter te elvesztél?

#6997 rosemary hozzászólása: 2011.08.17. 06:21

No mi hír, Raul?

#6996 erzsike hozzászólása: 2011.08.16. 17:04

Elsősorban magadba bizzál majd utánna a doki.Probáltam.tudom.Betti

#6995 Raul hozzászólása: 2011.08.15. 17:04

Szia Betti!

Na igen! Próbálok nem erre koncentrálni, csak néha nehéz. Főleg, hogy jön aug 20-a…… már előre félek. Rengeteg ember….. de nem akarok csalódást okozni sem magamnak sem a családomnak…. Kíváncsi leszek mit mond holnap a doki. 11-re megyek hozzá… Majd leírom az anamnézisét amint tudom.

#6994 erzsike hozzászólása: 2011.08.15. 13:55

Szia!Ha nem figyeled folyton a tüneteidet lassan kimaradnak.Ne ugy vágj bele dolgokba,hogy  szédülni fogok,mert akkor az ugy is lesz.Ugy indulj neki,hogy nem fog történni semmi és akkor nem is fog.A muszáj pedig nagy ur és fogadj szót neki!Betti

#6993 Raul hozzászólása: 2011.08.14. 09:40

Szia Rosemary!

Utána jártam az úr akihez megyek pszichiáter, de nála nem elsődleges a gyógyszerezés:) ennek örülök. Az elmúlt másfél napom nagyon jó volt. Pároméknál töltöttük falun. Disznóvágás volt hehe…. sokat segíteni nem tudtam mert féltem, hogy elszédülök a melegben, de azért aktív voltam egész nap. Nagyon jókat ettem és ez önmagában feldobott. És szereztem egy új kis barátot: egy hörcsögöt! Róla fogok gondoskodni. Úgy érzem ez is segít. Ma reggel viszon apósommal bementünk a vásárba. Hadd ne mondjam dög meleg volt és millió ember…. Kitartottam de néha nehezen szólaltam meg elszédültem és iszonyatosan nehéz volt levegőt venni…. Hát igen a tömeg. De muszáj. Mert meg akarom élni az életet nem kimaradni belőle. Egyébként tényleg nagyon hasznos és tanulságos amiket írsz. Amúgy ez a nehéz légzés másnak is előjön stressz helyzetben? Kíváncsian várom a keddet, hogy mit fog javasolni a doki, csodát nem várok csak hátha kicsit megkönnyebbülök. A legjobb amúgy az volt, hogy a párom azt mondta nagyon boldog volt mellettem és örül, hogy nem csak ezzel az állapottal foglalkozom. Pedig végig ott volt a gyomor feszülés csak nem mutattam, de megérte!!!! Amúgy én úgy érzem, hogy a gyomromból indul a probléma, előbb az feszül meg aztán jön a többi tünet. Ha számít akkor én mindig elfolyto típus voltam.Lehet ezért van? Szebb napot minden útját kereső társamnak!!!

#6992 rosemary hozzászólása: 2011.08.14. 05:18

Szia Raul!

Én húsz éve “szintén zenész”. Van amikor jobb, van, amikor rosszabb…A pánikot már szétzúzom, mielőtt kitörne, ebben már rutinos vagyok. A “kistestvére”, a szorongás viszont elő-előbukkan még. Mostanában nyugodt, lazított helyzetben testet képzelek neki, és képzeletben zsugorítom. Sosem lehet nagyobb Nálad! A félelem sem – őt is így tüntettem el. Ha kezdődik a szorongás, átgondolom, mitől lehet – én már hallom a belső hangokat, és mindig megjön a válasz a kérdésekre. Gyakran olyan triviális oka van, hogy elcsodálkozom magamom. Egyébként sokan keresnek fel ezzel a problémakörrel, és azt vettem észre, az esetek több mint 90 százalékában egy szóhoz jutunk el a végén: egzisztencia. Szinte mindig. Az emberek nem bíznak önmagukban, nem tudják irányítani, bemozdítani belső erőforrásaikat! Mindegy, hogy 16 vagy 66 éves, fogalma sincs arról, mi az ő útja, görcsösen keresi. Na ez a hiba! Nem kell görcsösen keresni – úgyis megtalálod, sőt…:))) A betegséged a Tanítód, a betegséged nem az ellenséged – ha ezt elfogadod, s közben megszabadítod magad az általad jól felépített randa korlátoktól, máris szabad vagy, repühetsz, mint a madarak! Rúgd le az összes oszlopot, ami körülötted van, sose törődj azzal, ki mit gondol, mond rólad. A Te életedet Te éled, minden gondolatod, álmod, vágyad csak a Tiéd – valósítsd meg őket! Senkinek ne akarj megfelelni vagy bizonyítani, csak és kizárólag saját magadnak. Amikor megkapod ezt a felismerést, meglátod, nem is kő, hanem sziklák fognak lezuhanni Rólad! :) Várom a beszámolódat a pszichológusod meglátogatása után!

Üdv: Rosemary

#6991 Raul hozzászólása: 2011.08.12. 16:27

Kedves Betti!

Igen, én is úgy hiszem, hogy ez egy állapot, és mint minden állapot múlandó…remélem már ez sem tart sokáig! azzal is tisztában vagyok hogy nem lesz már ugyan az mint régen.De nem is akarom, mert nem véletlen, hogy így alakult. Változtatnom kellett dolgokon és teszem is mindezt abban a reményben, hogy jobb ember leszek! Szeretném azt hinni, hogy ha kijavítom a dolgokat és új értékrend szerint élek akkor ez is jobb lesz.Hiszek benne hogy okkal történik az emberrel ami történik, csak az okok nem mindig világosak.Már kezdem kapizsgálni! Bár annak baromira örülnék ha megszűnne a szorítás a gyomromban és a szúrás a szívemben úgy azért könnyebb lenne koncentrálni :)

#6990 erzsike hozzászólása: 2011.08.12. 10:03

Szia!Nagyon jó uton haladsz a gyógyulás felé,de telyes gyógyulásra ne számits olyan többet nem lesz amilyen volt az addigi életed.Sokkal meggondoltabb,óvatosabb figyelmesebb lettem én is.Szeress mindent és mindenkit!Én is megjártam a hadak utját ezzel az állapottal mert szerintem ez egy állapot nem betegség de sikerült elfogadnom.Az erő legyen veled!Betti

#6989 Raul hozzászólása: 2011.08.12. 08:34

Szia Rosemary! Tisztában vagyok vele, hogy ez azért történt, hogy változtassak a sivár életemen, bár ekkora trauma azért nem kellett volna…. Minden erőmmel a talpra álláson vagyok.nem szedek nyugtatót 2 napja egészségesen és rendszeresen próbálok táplálkozni. ez alatt az egy hét alatt is sokat javultam úgy érzem.már van kedvem reggel felkelni, egyedül mentem boltba, gyógyszertárba.Minden nap séta önszugerálás, ha érzem, hogy jön valami rossz érzés elkezdek dúdolni számokat, szóval a környezetem azt hitte tovább ágyban maradok. bár a fejembe nem látnak az, hogy a szeretteim miatt erősebbnek mutatom magam az csak egy dolog. azért van bennem sok olyan érzés amit más nem ért igazán meg csak aki benne van.engem az idegesség ölt meg de a nyugalom fog újjá szülni ebben bízom! amúgy mindannyiótoknak nagyon hasznos tanácsai vannak. Tuti ami tuti kedden megyek egy dokihoz, nem tudom pontosan mi ( pszichológus vagy pszichiáter) de pár barátomon segített. Nekem csak az kell, hogy mutassa meg az utat én végig megyek rajta mert erős vagyok! most is ha bajban érzem magam nem kapok a telóm után hogy hívjak valakit hanem magammal lerendezem. Hálásan köszönöm hogy szántok rám időt és reagáltok az észrevételeimre! Rosemary te amúgy már gyógyultnak számítasz vagy útan vagy affelé?

#6988 rosemary hozzászólása: 2011.08.11. 19:40

Szia Raul!

Nem akarlak elkeseríteni, de ezen mindannyian túl vagyunk már itt: a “régi világodat” felejtsd el! Ez valami teljesen újnak, teljesen másnak a kezdete…Ne a hátad mögé nézz, hanem előre! Volt, elmúlt most ez van. Nincsenek véletlenek. Egy olyan ösvényre léptél, ahol nagyon sok mindent meg fogsz tudni és tanulni önmagadról, másokról – szeretetről, elengedésről, megbocsájtásról, gyűlöletről, elfojtásról, haragról. Csak rajtad múlik, hogy csigatempóban haladsz, az önsajnálat mocsarában fetrengve, vagy felveszed a hétmérföldes bakancsodat, és abban győzöd le a félelmedet. Mert ez az egész a félelemről szól…

Rosszabb passzban mit lehet csinálni? Kimenni a mezőre és ordítani, otthon párnát püfölni, mozogni addig, amíg az izzadság már patakokban csorog rólad, sírni vagy nevetni, autogén tréning gyakorlatokat végezni, EFT technikát alkalmazni, meditálni, jógázni, thai chi gyakorlatokat végezni, írni, írni és írni, egészen addig, amíg csak látod a betűket, vegyél egy füzetet, dátumozz, írj le minden gondolatodat, úgy, ahogy jönnek, aztán gondold át az egészet. Beszélgetni valakivel, feng shui-val ismerkedni, átrendezni a lakást, megtanulni használni és élvezni a színeket, illatokat, szóval rengeteg mindent: ezt csak Te tudod eldönteni, mi a jó Neked, melyik a Te utad! Ráhangolódni zenére, megtanulni figyelni a belső hangokra, intuíciókra. Aztán cselekedni. Ha kell, fordíts akkorát az életeden, amekkorát nem is gondoltál!

“Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek! Ennyi az egész…” /régi zen bölcsesség/

#6987 Raul hozzászólása: 2011.08.11. 08:36

Ja és azt is szerettem volna megkérdezni, hogy ki mivel teszi túl magát a rossz pilanatokon? És nem csak otthon ha senki se látja hogy elfekszik meg ilyenek hanem pl forgalmas helyeken. Most egy picit szét vagyok esve. Jövő héten megyek egy jónak tartott pszichodokihoz meglátjuk mi lesz.

#6986 Raul hozzászólása: 2011.08.11. 08:14

Köszönöm ismét!

Az a helyzet, hogy most egy jobb periódusom volt ami mára úgy tűnik elmúlt. Próbálok erős maradni de ez rendesen kikészít. nem hagyom magam csak nagyon bánt ez az állapot. Nem ilyennek ismertem meg magam és nem értem ezt az új “szörnyű” világot. Nem értem miért érdemlem ezt? Hiányzik a régi természetes világom.

#6985 rosemary hozzászólása: 2011.08.10. 13:25

Ez az! Gratula! :))) Csak így tovább! Tedd meg, minden nap tedd meg azt, amitől félsz! Sajna én későn jöttem rá, hogyan kell ezt csinálni, ezért évek mentek el: de ma már azt mondom – nem hiába. Sok mindenre megtanítja az embert ez a betegség! Igen: jel. Valamit jelzett Neked, amivel MOST dolgod van! Tehát: keresd meg az OK-ot, és változtass. Ne félj tőle: az életben egy dolog állandó és ez a változás! :)

#6984 erzsike hozzászólása: 2011.08.10. 10:27

Szia!Szerintem keress fel egy pszihoterapeutát tapasztalatból irom, hogy segit feloldodni a pánikból!Gyógyszerrel könnyebb azt mondják, én nem probáltam,de emberi segitség nélkül a gyógyszer sem segit.Szerintem!!!Az erő legyen veled!Betti

#6983 Raul hozzászólása: 2011.08.10. 08:52

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a segítő bíztató kommenteket. Ma volt végre egy kis előre lépés. A párom lecsalt egy kis boltba ahol lakunk.Mikor bementünk azt hittem elájulok, sok volt az ember meg a nyüzsi, aztán valahogy eltereltem a figyelmemet ( számoltam hangosan hogy hány darab lisztet veszünk :) ) plusz egy ismerőssel is összefutottunk aki kérdezte mi van velem mert hallotta a történteket( sajnos központi helyen dolgozom sokan ismerhetnek) na akkor megint elkapott a szédülés meg minden de kibírtam. Aztán végre jó néhány nap után jóízűen ettem egy joghurtot, ami nekem már nagy hír mert napok óta alig eszek. ma még lesz főpróbám mert a páromat el kéne kísérnem egy rendezvényre. hát félek rendesen de szeretem és szeretném bebizonyítani neki is hogy talpra tudok állni csak egyszerűen a szervezetem azt jelezte hogy nem jól élek! Amúgy 27 éves vagyok életerős(?) férfi. tény hogy feszített tempóban éltem.napi 20 szál cigi rendszertelen kevés kaja, kávé energia ital, kevés alvás. sokat sportoltam de azt is már a végén kényszeresen.egyszóval megcsöktem.Próbálok életmódot és szemlélet módot is váltani mert ez tuti egy jel volt! Köszönöm mégegyszer és ha bárkinek bármi ötlete van ami segíthet azt készséggel elolvasnám!

#6982 Fighter hozzászólása: 2011.08.10. 08:45

Szia! Ezen már én is átestem, és remélem jó hír, hogy teljesen meg lehet belőle gyógyulni. Nekem többször mentőt kellett hívni olyan rosszul voltam. Kb 1 évig szedtem gyógyszert, sokkal tovább kellett volna az orvosok szerint, de úgy gondoltam le tudom győzni a pánikot. Nagyon féltem amikor abbahagytam a gyógyszerezést, és csak egy nyugtatot meg: Az egyik orvos pontosan elmondta miről szól ez a betegség. Az agy hibás jelzéseket küld a testnek. De mondta hogy könnyedén le lehet győzni, csak tudni kell hogy ez nem valóság csak egy téves jelzés. Semmi probléma nincs. A tudat képes legyözni a hibás jelzéseket! És ez így igaz. Gyakorlás, kitartás és biztos a siker!

#6981 rosemary hozzászólása: 2011.08.10. 06:22

Szia Raul!

Csak semmi pánik! :) Te még idején elkaphatod! Sipirc gyorsan egy jó pszichológushoz vagy kineziológushoz! Ők nem gyógyszert írnak, hanem segítenek visszatérni a gyökerekhez. Aztán kitépitek és no para tovább! :) Ha ilyen hirtelen tetted le a cigit és a kávét, akkor azért van ám néhány hét elvonási tünet is, ezt is vedd figyelembe! Ez külön is megviselné a szervezetedet! Tehát nem biztos, hogy minden pánik, amit annak gondolsz! Ha úgy érzed, jön a roham, próbálj meg szabályosan lélegezni. Ha nem megy: keress a neten autogén tréninges oldalakat, onnan megtanulhatsz sok mindent, ami segít. Ne hagyd uralkodni magadon a félelmet, mert ezzel csak erősíted! Pozitív affirmációkat használj /megerősítések/ : “ami nem öl meg, az erősít”, “erősebb vagyok nálad”, “magam ura vagyok, nem félek tőled” – bármit, ami eszedbe jut! Mondd el akár százszor is naponta, csak így tudod felülírni. Ne szégyellj segítséget kérni, pláne így, hogy az agora is kerülget – minden pillanat számít! Be ne zárd magad! Egy jó “mankóval” kilábalsz.

Kitartás! Üdv: Rosemary

#6980 vecseytamas hozzászólása: 2011.08.10. 06:16

Szia Raul!!

A megoldás a Te kezedben van!!

Ülj le és gondolkodj!!!

mi az ami nyomaszt?minden ilyet törölj ha, esetleg van egy titkos kaocsolatod akkor szakíts! ha bármi van amit nem mersz kimondani , mond ki minden  kis lelki szarságtól szabadulj meg!!

menni fog az és a lényeg: NO PARA

 

 

#6979 atlantiszi hozzászólása: 2011.08.09. 21:23

Szia Raul!

Valószínű, hogy pánikrohamod van időnként, ami a többi betegséghez hasonlóan lelki  problémára vezethető vissza. A Frontin és a többi gyógyszer valójában nem végleges megoldások, csak tünetmentesítési kísérletek.A lelki okok feltárásával és elengedtetésével foglalkozom magasabb rezgésszinten, ha gondolod szívesen és gyorsan tudok segíteni rajtad, hogy a félelmek eltűnjenek..

Ha egy gyors gyógyszermentes megoldást keresel, az okok felderítésével és elengedésével a  laszlo.thot@freemail.hu-ra írj e-mailt, vagy msn illetve skype-ra is felvehetsz ugyanezen a címen.

 

Üdvözlettel:Tóth László

metafizikai pszichoterapeuta- speciális tanácsadó (lelki segítő)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close