Parkinson betegségem története.

Téma címkék:
2011.08.22. 21:24

Igénybe vettem 1999-ben az elönyugdijat.Nagyon örültem,gondoltam most nyugodt békés és örömteli évek jönnek.Egy ideig igy is volt,jol éreztem magamat a börömben.

Nem értettem sok ember miért nem élvezi a nyugdijas éveit.Sokan vissza akartak menni dolgozni,mert otthon unatkoztak.Szoval eltelt két év és kezdödtek a gondok.Elöször a jobb kezemböl kiment az erö,majd zsibbadt,néha átfutott egy enyhe remegés is rajta.Az orvos irt föl különbözö gyogyszereket,de most már remegett is idönként.A szomszédasszony ajánlotta ,menjek akkupunkturára,amit meg is fogadtam.Ott voltam kezelésen  párszor,mikor az orvos azt tanácsolta,vizsgáltassam ki magamat mert szerinte ez egy komoly betegség lehet.

Igy történt,hogy kértem egy beutalást az idegklinikára,amit meg is kaptam.Befeküdtem és megcsinálták az MRI-t,az jo volt,majd egy másik vizsgálatot egy ujabb gépen,.Ez sem volt egyértelmü,de már mondták,ez parkinson-kor lehet.Probálták beállitani a gyogyszert,de ez nem sikerült sokáig.Az én szervezetem nem volt hajlandó befogadni.Sok esetben kihánytam és szédültem balra dültem,kibillentett az egyensulyomból.Sokat kinlódtam és el lltam keseredve.Egyre hosszabb ideig remegett a jobb kezem.Ezt már a családom is észre vette,hiába próbáltam takargatni.Egy alkalommal    a kezem igen csak remegett és nem állt le.Ekkor a férjem rám kiabált “hagyd már abba”.Nem tudta elfogadni ezt a betegséget.

Elöször én sem tudtam elfogadni,sok idöbe telt mire megtörtént,hogy belenyugodtam ,igy kell leélnem  az életem.Volt,hogy zokogtam kétségbe estem,volt,hogy kiabáltam.Ezek a kitörések nem segitettek,ekkor kezdtem el meditálni.Ettöl kezdve egyre nyugodtabb lettem ,bár még elöfordult néha e-kitörés.

 

Mire a gyogyszereket tudtam szedni eltelt 2 év.Ugy szoktattam  magamat rá,hogy elkezdtem tördelni elöbb csak negyedeket szedtem.Ha rám tört a hányinger lefeküdtem,sokáig kellett ezeket csinálnom mire sikerült megszoknom.Nagyon sokat meditáltam,ami sokat segitett a betegségemen.El kezdtem változni,már egyedül öltöztem föl.Majd egyedül közlekedtem a buszon is.Minden nap jogáztam,tornáztam,ez megerösitette a testemet.Olyan gyenge voltam elötte hogy nem birtam tartani magamat.Hamar elfáradtam és ilyenkor lefeküdtem pihenni.

A környezetemben is észrevették a változást.,és dicsértek,hogy milyen  nagy változáson mentem át.Nagyon örültem  és jol éreztem magamat.Ez is meg volt egy pár évig,de ekkor megint kezdödött minden  elöröl.Kezdtem lefagyni,nehezen indultam el.Egyre sürübben lettem rosszul,amit nem értek.Megfigyeltem egyik nap is ugyan annyi gyogyszert vettem be ,mint a másikon.Egyik nap joléreztem magamat,viszont a másik napon már nem tudtam járni. ugyanattol az adag gyogyszertöl.Ezt senki nem tudja elmagyarázni,miért van.

 

Most itt tartok és nem értem miért.Ha valaki megmagyarázná jo lenne.

#7112 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:24

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#7111 Erzsimama hozzászólása: 2011.09.01. 19:19

tamáslajosné !

Bocs ugy látom nem ment  el a levelem amit küldtem.Ha viszont megkaptad ,legföljebb ujra olvasod.Tehát az arany kolloidról egy természet -gyogyásszal beszéltem.Ö tanácsolta,hogy probáljam ki.Mivel nehezen tudja a szervezetem befogadni a gyogyszereket.üdv.Erzsimama.Szép napot kivánok.

#7110 Erzsimama hozzászólása: 2011.08.27. 02:11

Kedves karolynagy812!

Köszönöm,és akönyvet el fogom olvasni

Üdv. “Erzsimama”

 

#7109 tamaslajosne hozzászólása: 2011.08.26. 20:38

oké kivánom hogy jólegyen,kösz megnézem .Dete honnan vetted orvos mondta .vagyis elfogadják ? mert a férjemen most kisérleteznek én meg már unom és szeretnék segíteni neki puszi juli

#7108 karolynagy812 hozzászólása: 2011.08.26. 14:41

Kedves Erzsi mama!

Csak üdvözölni tudom a hozzáállásodat, más ut nincs is, csak az, hogy ne adjuk fel a

küzdelmet és akkor még élhetünk viszonylag elfogadható életet. Amit leirtál a gyógy-szerekek hatásaival kapcsolatban az tipikus tünete  a betegségnek, az

un.”hatásrövidülés. Valószinüleg változtatni kell az időpontokon vagy az adagoláson.

Mindenképpen meg kell beszélni a kezelőorvossal.  Minden kedves sorstársamnak

ajánlom a figyelmébe egy nemrégen megjelent könyvet.A cime:Kérdezz-Felelek.

Parkinson-kór.Két angol szerző könyve, megjelent a Spring-Med kiadónál. Sok hasznos információt tartalmaz , könnyen érthető formában .

üdvözlettel. Lucky Ma

#7107 Erzsimama hozzászólása: 2011.08.25. 05:07

Kedves tamaslajosne!

Köszönöm a hozzászolásodat.Tegnap rátaláltam az  “aranykolloidra,állitolag ez a parkinsonkorra nagyon igéretes.Ma már be is vettem az elsö adagot belöle.Amennyiben érdekel olvashatsz rola a Google-ban.

Üdv.Erzsimama

#7106 tamaslajosne hozzászólása: 2011.08.24. 19:54

KEdves Erzsimama! igy van és igy kezdődött a férjemnek is .szedi a gyogyszert de iszonyu hasmenése van most ezt állítjákbe a korházba bizom benne hogy sikerül te meg szóljál adjonak másfajta gyogyszert hisz van vagy20 féle  üdv jucus

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close