Pikkelysömör különböző típusai, lehet másféle a gyógymód?

Téma címkék:
2011.10.09. 16:21

Sziasztok,

elnezest,hogy ekezetek nelkul kuldom, de kulfoldrol irok, nem magyar billentyuzettel.- remelem azert igy is ertheto lesz!

Ket eve kuzdok vele,eleg sok idobe telt, mig diagnosztizaltak.

Legalabb tiz kul kremen vagyok tul, egyik sem tuntette el teljesen,hat honapig fenyterapiat csinaltam- na,az sokat segitett, de amint abbahagytam, visszajott mindenhol.Most ket evig nemlehet fenyterapiara menni, mert elertem a sugarzasi hatart. Csinalta valaki kozuletek, otthon is van ilyen eloiras?

Jelen pillanatban csak a kremekre vagyok utalva. A talpamon levo holyagok zavarnak a legjobban, vannak olyan napok, hogy nem tudok raallni. a neten lattam, hogy legalabb otfajta alcsoportja van a betegsegnek, az enyem a pustulosus. Ja, lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni: a tenyeremen es a talpamon vannak holyagok, amelyek bizonyos idokozonkent jonnek elo. Van, amikor kethetes gyakorisaggal,de jelen pillanatban haromnaponta. Megjeleneskor a holyagokbol atlatszo folyadek jon ki ha kipukkasztom, olyan mintha viz allaga lenne, illata/szaga sincs. Egy nap utan viszont gennyszeruve valik, es az also borreteg alatt beszarad, ezzel teszi tonkre a bort.olyan apro foltok maradnak, mintha megegett volna.

Azert irtam le ilyen reszletesen a tuneteket, mert keresem a hozzam hasonlo tunetekkel rendelkezoket, osszuk meg a tapasztalatainkat. Konnyen elkepzelheto, hogy a kul tipusokra mas-mas hasznal.

varom a velemenyeteket, sophie

 

 

#7338 sophie hozzászólása: 2011.10.16. 10:59

Kedves Agneta, koszonom a valaszod!eleinte en is ketelkedtem a diagnozisban, de vegul tobb borgyogasz is erre jutott, ami hosszas volt, megtalalni azt, amelyik valoban foglalkozik velem,es akire nem kellett harom honapot varni.

a neten tobb leiras is taglalja ez a valtozatot, de az egyik legritkabban elofordulo valtozat, csupan a betegek 2%ra jellemzo, es fokent az idosebb korosztalyra.ime az egyik ilyen

http://www.psorioderm.com/dload/psoriasis_napjainkban.pdf

http://www.harmonet.hu/szepseg-wellness/6040-a-pikkelysomorrol.html?page=2

neked ilyen sok ideje van meg a betegseged?az egesz testen vannak kiutesek?a tengeriso-szappant hol szerzed be? nekem a sima sos furdo is sokat segit, 1kg sot kell feloldani 2l vizben. amikor viszont be vannak gyulladva, es levedzik, akkor a zellergumobol fozott le huzza le a tuzet. ha valakit erdekel, leirom pontosan hogyan kell elkesziteni.

a meregtelenito kurat en is olvastam, a maria treben fele is ilyesmi, ugye?

az immunesrositest hogy erted? vitaminokat szedni, vagy minel tobb zoldseget/gyomolcsot?

Nincs a tagok kozott senki, aki hasonlo cipoben jar mint en?kerem, ha van ilyen, irjon! segitsunk egymasnak

koszonom, mindenkinek kitartast!sophie

 

#7337 Agneta211 hozzászólása: 2011.10.12. 19:26

Szervusz Sophie, a leírtak alapján én nem gondolom, h ez pikkelysömör lenne. A sömőrre jellemző a bőr szárazsága, hámlása…. hólyagocskákról és váladékozásról még nem hallottam, pedig 42-43 éve találkoztam vele előszőr, és azóta sem múlt el, de nagyon jól lehet tünetmentessé tenni. Fényterápia itt is van, alkalmazzuk is, inkább a téli hónapokban, nyáron mindig a természetes fényt ajánlja az orvosom. Nekem nagyon jól bevált a tengerisó-szappan !! A talpon és tenyéren megjelenő hólyagokról még nem hallottam és nem is olvastam. Keress másik orvost, konzultálj más orvosokkal is ! Sokat segíthet egy méregtelenítő kúra és az immunerősítés !

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close