Tanácstalanság

Téma címkék:
2011.10.11. 21:09

Sziasztok

24 éves egyetemi hallgató vagyok és már több éve rám nyomja bélyegét ez a keserű kor. Szedtem már bogyókat, amik pozitív mód hatottak az általános kedélyállapotomra, úgy éreztem, hogy sikerült újfent megtalálni önmagam. Ám negatívumokat is hoztak. Citapram-ot kaptam és naon megnehezített valamiért a koncentrációban, ami nekem elemi kérdés, hogy jól működjön és ez persze memóriazavarokkal is társult. Felhagytam hát a szedésével, mikor minden stabilnak tűnt, de megint úgy érzem, hogy kezd elmérgesedni a szitu. Gyakran érzem magam feszültnek, gyakorta fáj a fejem, amit már sajna olyan tipikus depis fejfájásnak tudok be a tünetei miatt. Járok pszichológushoz, de úgy érzem, nem ér semmit. A gyógyszerektől ódzkodom, hisz nem akarok egy életen át mankókra szorulni, a magam bőrömben én szeretném gyakorolni a maximális kontrollt önmagam felett. Nem tudom, mi tévő legyek, kérlek segítsetek!

#7356 pafek hozzászólása: 2011.10.20. 20:59

jólteszed hogy gyógyszerektől irtózol.igazadvan……tekintsd át az életedet,mi a bajod,mi viselt meg,mi fáj.járj utána betegségeknek hátha neten pont valami bejön.kérj háziorvosodtól egy labor beutalót…….hátha valami lappang.én nemhiszek abban hogy egy ember csakúgy kikészül.oknélkül főleg.kiéghet az igaz……életváltozást csinálj. ha nincs megoldás.biztos van célod az életben.1000 dolog van amit csinálhatnál.kirándulástól kezdve sport minden…..ja néha a barátok nemis barátok ám!

#7355 Theodor hozzászólása: 2011.10.16. 07:08

theodrick @ freemail . hu köszi!

#7354 Tibetti hozzászólása: 2011.10.15. 21:20

add meg az email címed, és írok Neked elérhetőséget … ha gondolod

#7353 Theodor hozzászólása: 2011.10.15. 20:30

Még szeretnék hozzátok fordulni a következővel, remélem nem érzetek naon tolakodónak: bár tartózkodom minden gyógyszer szedésétől, voltak bizony korábban igen kritikus periódusaim, amikor is lehetetlen lett vna mankók igénybevétele nélkül talpra állnom. Ezér tudom, fontos, hogy legyen egy jól bevált medícina, ami átlendíthet a krízisen, ha már minden kötél szakad. De jelenleg nincs olyan megbízható forrásom, orvos, akiben talán megfelelően bízhatok, hogy képes lenne egy igazán alkalmas szert tanácsolni… Van esetleg tippetek, személyes tapasztalat, vagy egyéb révén, kihez lenne érdemes fordulni??? Tibetti köszönöm az alapítványról tett javaslatod, de idő terén igencsak le vagyok korlátozva, temérdek anyaggal kell megbírkóznom a suliban. Ezért, ha lenne vki olyan, akihez szerinted bátran irányítani lehetne engem, kérlek oszd meg! Ugyanerre kérek mindenkit, aki úgy érzi, van vmi jó tipp a tarsolyában! Köszönöm.

#7352 Tibetti hozzászólása: 2011.10.15. 06:52

értem, szép dolog ez… remélem minél több emberen tudszsegíteni …

Gral
#7351 Gral hozzászólása: 2011.10.15. 06:26

Nem kezdenék el panaszkodni, elég érzékeny vagyok és úgy érzem, hogy sokmindenen mentem keresztül. Voltam nagyon mélyen, nagyon padlón, meg akartam halni…de aztán megráztam magam és úgy döntöttem, hogy erős leszek. Igy találkoztam a pránanadi energiakezeléssel, ahol szabály, hogy nem szabad pénzt kérni. Később egy kineziológus kezelt és láttam, hogy müködik. Elkezdtem tanulni a one brain módszert, de még sokat kell gyakorolnom, nem nagyon ismernek még, ezért válaszolgatok fórumokon. Ismerösöket már kezeltem sikeresen. Teszteléskor úgyis kiderül, hogy kezelhetem vagy nem, mert nem mindenkit lehet/szabad.

#7350 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 20:30

Értem, akkor én kérek elnézét, tényleg nem olvastam el részletesen. Hogy jutottál erre a dologra, hogy ezt csinálod? Mi volt a motivációd? Érdekelne …

 

#7349 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 20:30

Értem, akkor én kérek elnézét, tényleg nem olvastam el részletesen. Hogy jutottál erre a dologra, hogy ezt csinálod? Mi volt a motivációd? Érdekelne …

 

Gral
#7348 Gral hozzászólása: 2011.10.14. 19:45

Nem bántottál meg. Ha figyelmesen elolvasod a lapom, akkor láthatod, hogy a kezelésekért nem kérek pénzt. Én segiteni akarok az embereken, de meg kell hogy kérjenek rá, nem erőltetem magam senkire, mindenkinek magának kell ezt eldöntenie. De szivből örülök, amikor valaki meggyógyul, és ehhez én is hozzá tudtam járulni.

#7347 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 16:48

Szívesen, kitartás és tegyél magadért időben (csak azért mondom, mert tudom, hogy milyen az amikor már nehezebb visszafordulni a rossz ösvényről, nekem sikerüllt elkésnem az orvostól) Puszi

#7346 Theodor hozzászólása: 2011.10.14. 16:37

Miattam aztán tényleg ne kerüljetek nézeteltérésbe, én tartozok köszönettel, hogy elolvastátok a bejegyzésem, és oly tanácsokkal láttatok el, amit hasznosnak és megfontolondónak tartotok. Szóval köszönöm az ötleteket, a gyors és segítőkész reakciókat!

#7345 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 15:20

Ne haragudj, nem akartlak megbántani, csak mivel épp a bipolásris depresszióm minuszában vagyok, így egy kicsit borúsan látom a helyzetet, és félek, hogy vki üzelti érdeke elvisz valamerre egy bajban lévőt… Természetesen nem szmélyeskedni akarok és reméklem egyszer én is igénybe vehetek ilyesfajta kezelés… Persze tudodm hogy van olyan aki nincs ilyen mélyes és ilyesmivel még lehet segíteni, így persze, csak nem tudhatjuk, hogy Ő hogy van … Minden jót Neked!

Gral
#7344 Gral hozzászólása: 2011.10.14. 12:03

Azért mert izomteszteléssel, vagy energiakezeléssel kezelek valakit, aki ettől jobban lesz, még nem jelenti azt, hogy nem kell orvoshoz járnia, gyógyszereket szednie, hiszen én nem vagyok orvos és nem is állitottam ilyet. Sajnos nincs csodaszer és én sem vagyok csodatevő.

#7343 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 11:27

Ezt nem is értem, hogy legyünk erre tekintettel? Itt mire gondoltál?

Majd nézz utána, van egy ilyen: Nap Kör Alapítvány, érdekes és jó szerintema mit csinálnak, olvasd el a honlajukat és menj el, ha tudsz … Puszillak

#7342 Theodor hozzászólása: 2011.10.14. 11:14

köszönöm a tanácsaitokat fontolóra veszem őket mindenképpen, hisz, ha sok mindent nem is, de egy valamit igenis tudok: nem akarok tartósan a jelen állapotban maradni. A gyógyszereket elismerem, hogy néha talán az egyedüli megoldásforrásként említhetők. Ami miatt kialakult egy nagyobb ellenszenv bennem irányukba az abból a negatív személyes tapasztalatból fakad, hogy míg ténylegesen sikerül elérni velük egy kiegyensúlyozottabb lelki állapotot hetek, vagy akár egy hónap is eltelhet, és meg van bennük a rizikó, hogy a várt pozitív fordulat akár el is marad, úgy, hogy a mellékhatások pedig igen erősen rányomják a bélyegüket az emberre. Orbáncfűkivonatot tartalmazó gyógyszert (myrall) szedtem eddig, (tegnap hagytam abba 1 hónap után), de semmi javulást nem tapasztaltam, inkább csak elhatalmasodtak a gondok ez idő alatt. Mindenképp felkeresem az orvosom, de kérlek Bennetek, ha tudtok akármilyen alternatív gyógymódot, ami segített nektek, ne tartsátok magatokban, mindenre vevő vagyok, persze annak figyelembe vétele mellett, hogy pszichésen ingatag jellem vagyok, ezért, ha kérhetem, erre legyetek tekintetettel, bármilyen ötlet, lehetőség ajánlásakor. Köszönöm!

#7341 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 07:26

Theodor… Kérlek gondold át, hogy biztosan nem kéne e orvoshoz fordulni, Nem azért, mert tutira beteg vagy, de zárd ki. Én 38 éves vagyok és nagyjából 18 éves korom óta vagyok bipoláris depressziós, bár ez sajnos csak utólag derült ki, és nem sok hiányzott, hogy nagyon rossz dolog történjen, mert óckodtam a gyógyszerektől … Én azt gondolom, hogy egy éves gyógyszerszedés nem a világvége, ha az segít a tanácstalanságon átjutni … semmiképp nem értek azzal egyet, hogy egyedül kattansz le a gyógyszerekről. Az első tünete a bip.depressziónak, hogy nincs betegségtudat … ezen gondolkodj el… Ha nem megfelelő volt a dokid, vagy nem volt eléggé szimpatikus, akkor keress másikat … szívesen segítek. Egyébként rengeteg olyan pszichiáter van, aki kifejezetten gyógyszerellenes, talán egy ilyennel kéne konzultálnod, nekem is ilyen a dokim … úgyhogy tényleg csak akkor kéri, hogy szedd, ha nincs más megoldás.. ezen kívül van egy közösség, ahol sok hasonszőrűvel találkozhatbnál és tapasztalatokat szerezhetnél, nem nem dilókra kell gondolni, teljes életet élő emberekről van szó :)

Puszillak

 

#7340 Tibetti hozzászólása: 2011.10.14. 07:21

Azért ugye Grál óvatosan bánsz a természetgyógyászati tanácsokkal eg ypszichésen beteggel szemben? Nem bántásból csak kérdezem … Mert én is sajnos kell szedjek gyógyszert, annak elenére, hogy abszolút a természetes gyógymódok híve vegyok, de be kellett lássam, hogy van az a pont, amikor kellenek a gyógyszerek és olyan orvosi segítség aki évekig tanult erről az állapotról …

 

Gral
#7339 Gral hozzászólása: 2011.10.13. 07:38

Szia, én szivesen levelezek veled erről, vagy bármi másról.

Nézd meg ezt a honlapot is: zsufi.eoldal.hu

rokszan@hotmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close