Van még itt valaki?

Téma címkék:
2011.10.19. 20:29

Sziasztok!

 

Van még itt valaki?

Én tegnap estem át életem első “repülésén”….hajnalban és reggel, ébredés után… azóta félek, szorongok, alig merek aludni menni, mert nekem fekve voltak erősebbek a tünetek….Amúgy 1 évvel ezelőtt még makkmarcinak éreztem magam, aztán jöttek kisebb női bajok, olyan klimaxos félék, bár minden doki kinevetett, hogy 40 évesen még ááá….majd jött szájszárazság, szemszárazság…enyhe depi, pánikbetegség ( xanaxot szedek rá )……vizsgálnak azóta is folyamatosan autoimmunra, de eddig negatív volt a leletem….és most akkor ez. A háziorvosom Méniere-t diagnosztizált, írt fel egy gyógyszert, meg B-vitamint. De már eddig is egy rakat vitamint szedtem, mióta a száradásos tünetek vannak.

De ahogy olvasgatok itt….háááát……el vagyok keseredve rendesen.

#7480 Melinda80 hozzászólása: 2012.07.25. 15:28

2008 óta küzdök ezzel a betegséggel. Nálam összefügg a menstruációval (a PMS tünetek provokálják a szédülést) a stresszes munkával, a merev nyakizmommal és a fájó, ropogó nyaki gerinccel. Minden leletem negatív, a rohamok váratlanul jönnek (erősödő fülcsengés, émelygés, forgó szédülés, hasfájás, fejfájás, a végén hányás). Többször voltam már gégészeti klinikán értágító infúziós kúrán, csak átmenetileg segít. Azt mondták, koffein, só tilos. Az én tapasztalatom az, hogy a Betagen hatása több hét után jelentkezik, de én már nem szedem, mert szedése mellett is volt rohamom és a májfunkcióm romlott. A Xanax depresszióssá tett. A homeopátiás Vertigoheel-t szedem jó eredménnyel, továbbá Magne B6-ot, B vitamin komplexet, szőlőmag tablettát (drogériában kapható), ami jó antioxidáns. És ligetszépe olaj a PMS tüneteinek enyhítésére. Ja és a dohányzás elhagyása is segített az amúgy is rossz keringésemen! Plusz rendszeresen lúgosítok almaecettel. Azt vettem még észre, hogy lassítani kell a tempómon, ne kapkodjak, kerüljem a zajos helyeket és jó, ha elterelem a figyelmemet a pozitív dolgok felé. A vestibuláris torna és az Epley manőver most következik. Ha eszembe jut még valami, akkor írok. Sok sikert és lelkierőt kívánok mindenkinek, aki hasonlóan szenved.

#7479 Reia71 hozzászólása: 2011.12.15. 21:10

Tundeanna,persze, hogy eszembe jutsz!

Szedsz már betahisztint?? Mielőtt teljesen leszedáltatott magad, azért azt még érdemes kipróbálni, nekem is zúg kicsit a fülem, de elnyomja szerencsére a könyezet zaja, illetve ha este nagyon zavar, felteszek valami zenét fülhallgatóval. De a gyógyszer nekem sokat segített!!A nyugtató sem baj, ha kapod, de a Meniere-re kifejezetten a betahisztint adják.

Én változóan vagyok, de azért inkább jobban, most a havibajommal (is ) küzdök épp…. megy a vita, hogy kell hormon vagy nem kell és ha kell, melyik:) Én meg csak várok….és viselek. De szedem a gyógyszert és így sokkal jobb, tudok dolgozni, létezni, igaz, a sportot még nem folytattam, csak hazaesek és annyi, de ahhoz a féliagyalágyult állapothoz képest, amiben majd 3 hétig voltam, sokkal jobb!Néha érzem, hogy hirtelen leesik a vérnyomásom, de ennyi, olyankor leülök.

Kitartás!Biztosan lesz még jobb is! Már írtam hogy valahol valaki írta, hogy neki tubust tettek be a fülébe tán Pécsen….szóval vannak még lehetőségek, csak nekünk kell kiharcolnunk magunknak…ne hagyd magad!Én sem hagyom, igaz, már egy éve járok dokitól dokiig, de egyszer csak kiderül, mi van, lassan mindenféle vizsgálaton átesek:)

#7478 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.14. 09:09

Kedves vagy, h gondoltál rám, köszi!

nem vagyok jól, sajnos a fülzúgás nagyon erős lett.Van, hogy éjjel visít,és reggel kicsit könnyebb, ma egy viszonylag csendesebb éjszaka után csen-bong az egész fejem.Laborvizsgálat negatív, szemészet negatív, tegnap volt két hallásvizsgálat, de nem mondták meg az erdményét, mert a doktornő ,aki berendelt nem várta meg míg kész lesznek a vizsgálatok,majd mehetek pénteken megint.de nem hinném, hogy bármit lökne a dolgon.bár nem mondanám, hogy mindent hallottam a zúgástól.be is mérték, h mennyire zúg, de érdekes, lehet, hogy a nagy koncentrálástól akkor épp kevésbé zúgott.

nem tudok aludni, enni, szóval semmi jó.pszichiátert keresek, mert a nyugtató sem segít, de mindenhol nagy a várkozási idő.

remélem Te jól vagy és szépek lesznek az ünnepek!

#7477 Reia71 hozzászólása: 2011.12.13. 19:49

Hogy vagy tundeanna? Jobban?

#7476 Reia71 hozzászólása: 2011.12.03. 17:59

Tundeanna, azért még ne add fel, ne gondolkodj butaságokon. Szedsz valami szorongásgátlót, nyugatatót? Lehet, jót tenne,,,,én is kaptam egy kis xanaxot, most már egyre kevesebbet, de ha kell, akkor kell, ha meg nem elég, vagy más kell, akkor az!Itt a Meniere-en is írta standard a bejegyzésében ( talán most az a legfelső bejegyzés ), hogy ő is évekig kínlódott, de Pécsen egy doki segített neki egy kis tubussal, igaz, ő már nem is hallott rendesen. Neked mi lett a hallásvizsgálat eredménye? Nekem az egész fejem zúgott, kicsit most is csinálja…szedtél már betahisztint????

Sajnos a magyar állami egészségügy nem tud a prevencióval foglalkozni, és ha gond van, addig kell a nyakukra járni, míg nem csinálnak valamit, különben elhajtják az embert, mindegy, mi a baja…vagy már csak a kontinensnyi tüzet akarják oltani….ne hagyd magad, menjél vissza a dokidhoz, és panaszkodj…és próbálj emberek közé menni, nem jó otthon, egyedül, parázva, ezt a magam tapasztalatából írom… én is fél éjjel fent voltam, de ma reggel amúgy is mennem kellett lányommal valahova, utána meg nem jöttem haza az üres lakásba, hanem elmentem karácsonyi vásárlást intézni, mert a tömegben jobban elvagyok..mással foglalkozok…itthon nekem is rosszabb, most is morajlik a fejem…néha le kellett ülnöm kicsit…de ennyi, és legalább eltelt a nap.

Te merre élsz amúgy? Bocs, ha már írtad….de feledékeny is lettem mióta szédelgek…

Sírni meg szerintem szabad, és még jót is tesz a léleknek, úgyhogy ha nagyon elkeseredtél, sírjál csak kicsit…én is szoktam, pedig nekem szárazszem szindrómám is van,..külön jó, amikor egy kis könnyet  ki tudok préselni magamból. Igazán kér, hogy ennyi magányos ember van, azt hiszem, egy szerető családban az ilyen nyavalyákat is könnyebb kezelni, elfogadni, viselni.

#7475 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.03. 11:16

Szia Reia!

megvolt a várva várt vizsgálat a fülzúgásomra,egy nagy semmi volt.megnézte a dobhártyámat meg egy hallásvizsgálat, szedjek bilobilt, aztán majd 2 hét múlva új hallásvizsgálat.már ott elsírtam magam, mert ez minden nappal rosszabb, már mindkét fülem sípol és semmi nem nyomja el, sem kinn, sem benn.éjjel szinte semmit nem aludtam, és csak az járt az agyamban, hogy ebből csak egy módon tudok szabadulni…annyira próbálom mondogatni magamnak, hogy el kell fogadni, egy -egy percre sikerül is, de annyira reménytelen, hogy már soha az életben nem lehetek csendben.se éjjel, se nappal nincs menekvés.teljesen ki vagyok.

#7474 Reia71 hozzászólása: 2011.12.03. 07:04

Nah,megint hírek:( Ez a betahisztin elhagyás nem volt jó ötlet, 2 napig kihagytam a délit és tegnap este már rémesen voltam, alig bírtam elaludni. Persze tegnap jól fel is húztam magam, mert a szemem is vacakolt és az is őrjítő tud lenni, és egész délután trappoltam, hogy végre leülhessek nyugodtam…lehet, ez így kicsit sokk volt…de ma is trapp lesz…minden esetre visszaveszem a déli adagomat. hátha. Most szedtem másfél hónapja….az kevés vajon?Az ünnepet nem szeretném elrontani, akkor inkább még tovább szedem egy hónappal.

#7473 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.01. 18:06

Szia Reia!

olvasgattam itt nálad, és szerintem ne hagyd ki Szirmai doktornőt, ha már van időpontod.Annyira BPPV-s ami veled volt, és egyáltalán nem mindegy, hogyBPPV vagy Meniere.A BPPV nevében is benne van, hogy alapvetően jóindulatú,azért a Meniere-nek komolyabb következményei lehetnek.a lelked megnyugtatásának jót tenne, ha azt kizárnák, van elég bajod így is!

#7472 szaboibolya hozzászólása: 2011.12.01. 13:34

Szia!

E mail címem:ibolya1975@citromail.hu.

#7471 Reia71 hozzászólása: 2011.12.01. 08:40

Örülök, hogy te is jól vagy:)

Hova küldjem a telefonszámom? Mert nyilvánosba már mégsem szeretném:)

#7470 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.30. 03:59

Szia Reia!

Köszönöm én jól vagyok és nagyon örülök, hogy kicsit te is jobban vagy. Lassan rendeződik az életem úgyhogy nagyon remélem idén még tudunk találkozni.

Üdv:Ibolya

#7469 Reia71 hozzászólása: 2011.11.29. 10:07

Ibolya, jelezz, ha cukizhatunk….mostanában jobban vagyok, gyűröm a munkát is. A házidoki szerint ideje csökkenteni a gyógyszert, a déli elmaradhat…háát, nem tudom, azért néha még szédelgek, reggel meg émelygek, de rövis ideig csak. De azért kimenőképes vagyok, úgyhogy ha lesz egy kis időd az ünnepi rohanás közepette, vagy januárban,szólj!

Remélem, jól vagy!!!

#7468 Reia71 hozzászólása: 2011.11.12. 21:57

Szia Ibolya!:)

 

Igen, én már nem tudom, mi történik velem, már abban sem vagyok biztos. hogy ez Meniere. Sőt, most már azt sem tudom, ki tudna erre egyértelmű választ adni, hogy az vagy sem. A házidoki ezt mondta mert ő valszeg ezt ismeri, a bppv-ről szemmel láthatóan nem is hallott. Ha forgó szédülés és hányinger, akkor Meniere  és kész. De szedem a Betagent, kell is, mert néha érzem, amikor kezd kimenni a hatása, olyankor émelyegni kezdek és kicsit kótyagos lesz a fejem. Szerencsére a gyógyszer, úgy tűnik, hat, de nélküle még nem menne. Az tuti, hogy valami vérkeringési nyűgöm is van, én is úgy érzem….ugrálhat a vérnyomásom, este , éjjel a legrosszabb, folyton fejhelyzetet kell keresnem olyan, mintha “nyomná” a párna a fejem.Úgyhogy az alvás még nem megy, napközben elvagyok.Igen, nekem is 2 hónap az mri-ig, január elején mehetek majd, jó lenne már tudni, mi zajlik a fejemben.Én sem tudom, mi a különbség a képalkotó eljárások között, nekem MR-t írtak egyszerűen a papíromra, majd kiderül, mi lesz ez. Az Eplay-ről én is a bppv-s fórumon olvastam, a neten néztem utána, valami olyasmi, hogy felülésből hirtelen hátradöntik az embert, majd forgatják a fejét jobbra-balra….de ezt egyedül szerintem nehéz kivitelezni és azt sem tudom, hogy kezelésként van, vagy diagnosztikus módszer.

Majd jelezz akkor te, ha mehetünk cukizni, hétvégente általában van időm, ha előre egyeztetünk.

Szép vasárnapot!:)

 

#7467 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.11. 15:22

Szia Reia!

Hát igen így elég nehéz felmérni, hogy mikor van igazán rohamod. Nekem nagyon könnyű volt, mert éles volt a határ a roham és a roham nélküli élet között. Nem mri, hanem mra vizsgálaton voltam. igazából nem tudom mi a külömbség a két vizsgálat között. Azt tudom, hogy sürgösséggel is 2 és fél hónapot kellett várnom. A torna nekem semmit nem segített, sőt csak rosszabbul voltam tőle. Az Eplay eljárásról pedig most hallok először. Az mi a szösz? A mindennapi szédüléseket pedig inkább a vérnyomás ingadozás okozza szerintem. Nem hinném, hogy a meniere népbetegség lenne. Egyébként kérdezz bátran. Ha tudok válaszolok. Ha elmegyünk a cukiba sokkal könnyebb lesz majd személyesen beszélgetni. Kellemes hétvégét!

Üdv:Ibolya

#7466 Reia71 hozzászólása: 2011.11.10. 20:09

Akkor duplán köszönöm, hogy a kevés időd ellenére is válaszolgatsz nekem és remélem, azért egyszer összejön az a cuki.

Még van kérdésem, nem is egy. Ezek szerint akkor ar MRI-n az is látszani fog, ha a fülemmel van gond, nem csak az agyam?:)Ez megnyugtató…mármint hogy nem kell ezek szerint még 800 vizsgálatra, orvoshoz mennem. ( illetve de, mert vár még az endokrin vizsgálat és a nődokim, de ennyi elég is lesz nekem idénre:( )

A másik, hogy én most nem igazán tudom már azt sem megfogalmazni, hogy mi a roham, így nehéz feljegyezni, hogy mikor volt. Mert ugye a forgó szédülés, ami csak pár percig tartott, az egyszer volt, 3 hete, de azóta sem vagyok teljesen százas, ma újra voltak kisebb fejnyomásérzéseim, kétszer meg kellett állnom az utcán, úgy éreztem, elájulok és kisebb émelygéseim is vannak, össze-vissza, mikor eszükbe jut….ez még akkor a roham? Vagy a roham csak kifejezetten a forgó szédelgés, a többi már csak maradvány vagy utóhatás?

Persze, szedem a Betagent, szerintem létezni sem tudnék nélküle, most úgy érzem, ez már életem végéig így marad.Mondjuk azt elképzelni sem tudom, hogy hogy élnék én túl ebből a szédülésből több napot!!! Minden tiszteletem a tiéd! Nekem az a pár perc, sőt, az otoneus pár másodperc is rémes emlék marad, Egyébként azon agyaltam épp ma, hogy ugye hétfőn kiváltották a szédelgést és utána viszont, mikor az elmúlt, mintha javultam volna. Ma újra kicsit rosszabb volt, Lehet, hogy a szédelgés direkt kiváltása is segíthet valamicskét a javulásban?Töltögessek vizet naponta a fülembe?:)

Én igyekszem csinálni azt a vestibuláris tornát, amit a netről szedtem le, fejforgatás, nézelődés, stb…de sok eredményt nem érzek, illetve nagy változást a meglévő állapotomhoz képest.

Az Eplay manővert tudtommal nem lehet egyedül kivitelezni, de erről sem kaptam semmiféle felvilágosítást egyik dokinál sem. Vagy az nem a kezeléshez tartozik , csak egy diagnosztikus eljárás?

Jaj, bocs, de valahogy mindig újabb kérdések jutnak eszembe, ahogy agyalgatok ezen az egészen. Mellesleg sok ismerősről, kollégáról derült ki most, hogy meséltem nekik a bajomat, hogy ők is szédültek már így, ez valami népbetegség lehet?

#7465 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.10. 16:00

Szia Reia!

Igen voltam mr vizsgálaton is és abból derült ki, hogy a jobb fülem beteg. Az elején össze-vissza jöttek a rohamok. Volt, hogy egy hónapban 2x is és utána 2 hónapig semmi, majd ismét roham. Egyik roham sem tarott 7-8 napnál tovább, de mindíg nagy rohamom volt. Erős forgó szédülés, hányinger, hányás, fülzúgás, erős fejfájás. Az évek múlásával a rohamok ritkultak, majd szépen elmaradtak. Szerencsére. Ami megmaradt az, hogy oda kell nekem is figyelnem a hirtelen fejmozdulatokra, sokáig nem néhetek sem fel, sem le. Ilyenekre. Gyógyszerem a biztonság kedvéért van itthon. Írd fel mindig, hogy mikor volt rohamod, hátha találsz benne majd valami renszerességet esetleg. Ez nem biztos, de akkor sem baj ha tudod mikor voltál utoljára rosszul. Arra pedig még csak ne is gondolj, hogy mi lesz ha abba hagyod a gyógyszert, mert még nagyon az elején jársz a betegségnek. Most csak a mindennapok számítanak és a pozitív hozzáállás! Kitartás! Vigyázz magadra! És ne izgulj a cukit még behajtom rajtad, csak most tiszta káosz az életem.

Üdv:Ibolya

#7464 Reia71 hozzászólása: 2011.11.09. 08:05

Szia Ibolya!

Köszönöm a választ! Igen, a házidokim – aki továbbra is ragaszkodik a Meniere-hez –  is ezt mondja, hogy nem feltétlenül jelentkezik egyből a hallásromlás, sőt, a Meniere is lehet olyan, hogy egy roham, aztán soha többet semmi.

Honnan tudod, hogy csak a jobbik oldalad a rossz? Honnan tudják, hogy eltorzult és hogy a jobb oldal??? Csináltak valami képalkotó eljárást?

Nekem sajnos  mindkét oldal után volt szédülés, talán a bal fülem után erősebb, ez akkor azt jelenti, hogy kétoldali bajom van?

Igazából én sem vagyok elégedett a vizsgálat menetével, de a házidokival megbeszéltük, hogy szinte mindegy, minek nevezzük, ugyanolyan rohamokkal jár, ugyanazt a gyógyszert adják, a tornát, masszázst mindenképpen kipróbálhatom, mást meg úgysem tudnak tenni. Mondjuk a házidoki hiányolta, hogy nem figyelték a szemmozgásaimat, mert állítólag az is sokat elárul a betegség jellegéről. Most kicsit belefáradtam már a vizsgálatokba és hát jobban vagyok ( kopp-kopp), szedem a gyógyszert, dolgoznom kell. Ha változás lesz, még mindig mehetek decemberben Szirmai doktornőhöz, és lesz még egy endokrin vizsgálatom is, mert hát lássuk be, a hajhullás, a havibajos zavarok és a szem-szájszárazság meg a totális álmatlanság nem feltétlenül köthetőek a szédelgéses nyűghöz.

Én most annak örülök, hogy jobban vagyok, már 2 napja úgy érzem magam, mint aki feltámadott!:) nem vagyok 100-as, a hirtelen fordulatokkal, kapkodó mozgással, ide-oda nézéssel még vigyáznom kell és még az antibigyót is szedem, lehet, az is javít valamit az ügyön….majd meglátom. Az alvás sajnos nem megy, nem találom a megfelelő fejhelyzetet és folyton felriadok, pedig már xanaxot is kaptam.Este már azt játszottam, hogy elképzeltem, egy hajón utazok, az ringatódzik folyton:)

Neked amikor az elején gyakran voltak rohamaid, az mit jelent? Hogy szinte folyamatosan voltak kisebb gondok, vagy teszem azt havonta volt 1 rossz heted, utána semmi?Engem már az is megviselt, hogy így, 3 hétre kidőltem…mert havi egy egynapos roham, na bumm, ha utána az ember megrázza magát és kutya baja….ennyi beleférne, még ha félelmetes is lenne, de ez a hosszan elhuzódó demens állapot jobban zavar.

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de fogalamam sincs, mi vár rám még, mire kéne készülnöm. Mi lesz, ha pl. majd abbahagyom a Betagent? Ezere kétely, kérdés merül fel bennem folyton.

Köszönök minden eddigi lelki  és “szakmai” támogatást és neked is minden jót!A cukit azért nem feledem ám!!!:)

#7463 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.09. 04:15

Szia Reia!

Amikor a vizsgálatot csinálták még semmi baj nem volt a hallásommal. Azóta elég sokat romlott, de ugye nekem a jobb fülem van belül eltorzulva. Azt mondták ez idővel csak rosszabb lesz. Nem vagyok elégedett a vizsgálat körülményeivel. Elég felületes. Akár csak a diagnózis. A másik betegségről nem tudok semmit, de ezen az oldalon annak is van közössége ha jól tudom.Kitartás továbbra is. Remélem a munka “terápia” segít kicsit. Legalább a hangulatodon. Vigyázz magadra!

Üdv:Ibolya

#7462 Reia71 hozzászólása: 2011.11.07. 14:54

Nah, megvolt az otoneurológus. Nem igazán foglalkoztak velem sokat, az első 10 percben végighallgathattam a doki és az asszisztens bosszús beszélgetését tán valamelyik kollégáról ( miközben én már tűkön ücsörögtem és éhes is voltam ), aztán kafán teliöntötték előbb az egyik, majd a másik fülem vízzel, amitől én jól elszédültem ( én is kapaszkodtam a székbe, nehogy leessek ) miközben a doki a másik szobában mobilozott valami közeli hozzátartozójával:) És ennyi volt a mutatvány, mondjuk ennyi elég is volt abból a szédelgésből ismét! A doki szerint nem Meniere, mert a hallásom jó, ergo ráírta a papíromra, hogy BPPV? ( így, kérdőjellel ) és javasolt egy nyaki röntgent, ami amúgy már le volt írva a papírra, amit az orra alá nyomtam, hogy megtörtént és kiegyenesedett valami, aminek hajlottnak kéne lennie. De ez sok embernek van, nekem tinikorom óta…szedjem a Betagent és viszlát:)

Szóval lehet, nem Meniere, hanem a másik jópofaság.

Ibolya! Neked van baj a hallásoddal? Lehet, hogy neked sem Meniere? Vagy a határok annyira összemosódnak, hogy mindegy?

Amúgy ma épp jó napom volt, szinte a régi voltam, pedig rémes éjszakám volt a szemem miatt, ami ugye száraz, úgyhogy a szédülés sem tartott sokáig tényleg és már jöttem is haza, egyedül, kocsival:)

Holnaptól megyek újra dolgozni, koránkelés és társai, remélem, bírni fogom hosszabb távon is.

#7461 Reia71 hozzászólása: 2011.11.06. 08:23

Szia Ibolya!

Igen, mondtam neki, azt mondta, nem gond a gyógyszer, mondtam a Betagent is és az antibiotikumot is, bár annak pont hétfőn reggel lesz vége.Hacsak a dokibácsi nem ad még egy adagot. Kicsit jobban vagyok amúgy hurutilag, a hangom még nem tökéletes, de kicsit kidugult a fejem, orrom. Persze sokat pihentem is, valahogy ez most nagyon kell, nem bírok  egész nap loholni.

Te meddig voltál otthon, a rohamok után? Neked is ilyen sok idő kellett a regenerálódáshoz?

Jah, anyukám is mindig ezt mondja, és ő már csak tudja a sok betegségével!De köszi a bíztatást, most nagyon jól jön, mert eléggé elkeseredek sokszor, főleg, ha jönnek a tünetek ( émelygés, hányinger, fura érzetek a fejemben ).Jó lenne, ha már pontosan tudnám, mivel állok szemben.

#7460 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.06. 08:11

Szia Reia!

Mondtad a hölgynek a telefonban, hogy beteg vagy és antibiotikumot szedsz? Ez nem kizáró ok a vizsgálatra? Ne beszélj butaságokat. Nem megy az olyan könnyen, hogy csak úgy fogod és feldobod a talpad. Nem úszod meg ilyen könnyen. Fel a fejjel!!!!!!!!!!

Üdv:Ibolya

#7459 Reia71 hozzászólása: 2011.11.04. 17:19

Köszi a tájékoztatást, legalább tudom, mire számítsak:) Igaz, nekem még épp csak elmúlt a szédelgésem, kicsit még zúg néha a fejem így is. De remélem, ennél rosszabb vizsgálat után sem lesz. Sajnos egyedül megyek, de majd csak akkor indulok el, ha jól vagyok. Nagyon kedves volt a hölgy a telefonban és megnyugtatott, hogy lepihenhetek utána, ha rosszul vagyok, van erre helyük:)Ráadásul most még álmosító és agyonverő antibiotikumot is szedek, meg ugye a Betagent, de azt mondták, ez nem gond.Csak essek már túl a sok vizsgálaton, mert már nagyon unom, nem vagyok ehhez hozzászokva még. December 13-ra az endokrin ambulancián is várnak…szerintem ezzel kimerítem a vizsgálati tárházat….ha ezek után sem tudják megmondani, mi bajom is van tulajdonképpen…..akkor vagy megjavulok magamtól, vagy elfogadom hogy elkezdtem feldobni a pacskerem….esetleg hirtelen gyors lefolyású öregedésnek indultam.

#7458 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.04. 09:49

Szia Reia!

Nagyon örülök, hogy ilyen hamar kaptál időpontot. A szédülés a vizsgálat végére elmúlik. Egy egészen kicsit szédelegtem utána. Ezért írtam, hogy ne menjél egyedül. Biztosan mondták, hogy az eddigi leleteidet is vidd magaddal. Először csináltak egy normál hallás vizsgálatot. Után le kellett feküdnöm egy ágyra és a végén a lábamnál volt egy t alakú rúd aminek a végein piros kis lámpák gyulladtak ki össze-vissza. A szememmel kellett követnem úgy, hogy a fejem nem mozdíthattam meg. Ezután ugyanazon az ágyon feküdtem és előbb az egy majd a másik fülembe nyomba hideg, majd meleg vizet. Persze nem rögtön egymás után hanem kicsi szünetekkel. Bedrótoztak előtte és mérték a szédülés nagyságát és hosszát. 2 kézzel kapaszkodtam az ágyba, gondolhatod. De ahogy elfolyt a víz a fülemből úgy csökkent a szédülés. A leletet és a dignózis ott helyben megkaptam. Szóval tényleg ne sokat egyél és ne menj egyedül. Pihenj sokat és gyógyulgass!

Üdv:Ibolya

#7457 Reia71 hozzászólása: 2011.11.03. 14:20

Köszönöm Ibolya, igyekszem én! Viszont képzeld, már hétfőn mehetek az otoneurológiára a Szent Imre kórházba!Mondták, hogy ne sokat reggelizzek előtte!:)Ajajajjjjjj….remélem, az a szédülés, amit ott kiváltanak, elmúlik és nem leszek újra féldemens egy hétig!Ettől félek a legjobban.Igen, Tantumom nekem is van itthon mindig, és Calciumot is kell szednem, meg antibiotikumot és köptetőt:( A patikakínálat egyre csak dagad a táskámban.

#7456 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.03. 10:18

Szia Reia!

Hát ez nem igaz! nagyon sajnállak és kívánom, hogy minnél hamarabb gyógyulj meg! Próbálkozz egy kis calciummal az nagyon jó a torokra. Meg öblögessél Tantum Verde öblögetővel. nekem ezt írta fel a gégész és használt! Vigyázz magadra!

Üdv:Ibolya

#7455 Reia71 hozzászólása: 2011.11.03. 07:52

Köszönöm, Ibolya, akkor megpróbálok erre eljutni. Amint visszakaptam a hangomat:) Ugyanis valami nyavalya ledöntött a lábamról, és ma reggel némán ébredtem. Lehet, ez okozta a Meniere-t is, már hetek óta bújkált bennem.

#7454 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.03. 06:49

Szia Reia!

Igen ez az a vizsgálat amivel ki tudják mutatni a meniere syndromát. Erre menjél, ne a fizetősre!

Üdv:Ibolya

#7453 Reia71 hozzászólása: 2011.11.02. 13:23

Voltam ma fülésznél a Fehérváriban. Nagyon kedves volt a doktor úr, egyből mentem hallásvizsgálatra és nyaki röntgenre. A hallásom szerencsére jó, a nyakamon is csak ugyanaz a kiegyenesedés van, ami tinikoromban is volt, igaz, akkor elküldtek “akasztásra” ( fizikóterápia), most meg semmi, de úgyis megyek masszőrhöz, lehet, mindegy.

Viszont kaptam beutalót otoneurológiára. Ez vajon ugyanaz a vizsgálat lehet, mint amit Szirmai doktornő végez?

 

Mert ha igen, és esetleg tb-re megúszhatom, akkor inkább ide megyek, mert sajnos nem mindegy, mennyi pénzembe kerül a tuti diagnózisom. Kivéve, ha itt még későbbre kapok időpontot ( egyelőre fel sem veszik a telefont ).

#7452 Reia71 hozzászólása: 2011.11.01. 18:02

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }

Kedves Ibolya!Nagyon örülök, hogy ilyen kitartóan válaszolsz nekem:) Már javasoltam is, hogy levelezhetnénk privátban, lehet, elkerülte a figyelmed. Megadom újra a mailcímem: aakovacs71@gmail.com. De ha inkább itt írsz, én itt is szívesen olvaslak!

Nagyon szerencsés vagy akkor, hogy ennyi segítőd akadt és a munkád miatt sem kellett izgulnod. Én még nem döntöttem el, hogy ha holnap bevergődök reggel a melóba, mit is fogok mondani, mennyit kössek az újdonsült kollégák orrára a nyűgömből. Még csak 5 hónapja dolgozom, ráadásul helyettesítőnek vettek fel, szóval nem merek nagyon kidőlni. Nekem sajnos messzebb is van a munkahelyem és annyira nem is szeretem, csak amikor már nagyon kellett, akkor ez akadt. Ezért is gondolom, hogy talán mégsem jó úton haladok, nem ez való nekem.

A változtatás is két irányú kell, hogy legyen. Egyrészt magamban kell rendet tennem, hogy ne legyek ennyire szorongó, túlaggódó, túltervező típus, egy kis flegmaság rám férne, úgy érzem, és a rohanásból is visszább kell vennem. Írtam, hogy már egy éve vannak különféle tüneteim, vizsgálnak autoimmun betegségekre is, és azért ezek az apró tünetek is sok energiámat felemésztik, hol egy kis szemgyulladás, hol más, aludni sem alszom jól egy ideje. Ez mind stresszforrás, amit nehéz távoltartani, plusz még a családi gondok, anyagiak. De igyekezni fogok kicsit lassítani és átértékelni a dolgokat, mi is a fontos, és mi nem az. A másik része pedig a munka. Tudom, hogy nehéz állást találni manapság és mindenki örüljön, hogy akad valami, de ha egyszer valaki szomatikusan reagálja le azt, hogy nem a megfelelő helyen van, akkor muszáj változtatni, azt hiszem. Úgyhogy én is keresgélek valami mást, közelebbit, rövidebbet, hozzám közelebb álló, azt hiszem.

Te amúgy vezethetsz? Nekem most azt tanácsolta a háziorvos, hogy ne tegyem, de én ülve viszonylag jól vagyok és hát muszáj is volt vezetnem, hiszen kocsival járok dolgozni.

Te mivel foglalkozol? A műszakokból valamilyen egészségügyi területre gondolok. Ha szabad tudakozódni, persze csak akkor:)

Úgy érzem amúgy, hogy ha lassan is, de javulok, ma is voltam sétálni egyet, és már kevéssé zúgott a fejem, sokkal értelmesebbnek éreztem magam, mint az eddigi féldemens állapot és már nem feltétlenül vesztek egyensúlyt, ha előre menet oldalra nézek:) Hihetetlen, milyen kis dolgoknak is lehet örülni az életben! Kellett ez a pár nap pihenés, alvás, ágynyugalom és persze a gyógyszer is! Úgy látszik, egy hét kellett neki, mire hatni kezdett és emelni is kellett az adagomat napi kettőről háromra. Igaz, úgy tűnik, az allergiás tüneteimet kissé erősíti, mert megint köhécselek és néha eldugul az orrom.

Szerintem, ha így haladok, jövő hét végén már mehetünk is cukiba:)Persze csak ha nem tolakodó a gondolat és van egy kis időd. Én szívesen átautózok Érdre is, ha úgy kényelmesebb, bár az ottani cukikat nem ismerem. Minden esetre csütörtöktől szabin leszek, lányaim apához mennek, így szabad is leszek. Ha gondolod, írd meg privátban a mailcímemre a számod, vagy én adom meg az enyém, ha írsz és egyeztethetünk.

Vannak amúgy kérdéseim is. Pl. hogy hogyan dönti el az orvos, mikor lehet abbahagyni a gyógyszert? Én most úgy érzem, ha nem szedem, biztos vacakul lennék, ergo sosem fogom abbahagyni. És te a roham után még mennyi ideig voltál otthon, meddig voltak még tünetek?

És ezek a kis fejhúzások is normálisak, beleférnek?

Minden jót neked holnapra is!

#7451 szaboibolya hozzászólása: 2011.11.01. 07:13

Szia Reia!

Igen sajnos három műszakban dolgozom és örülök, hogy van munkám. Ha nem vagyok tolakodó nagyon érdekelne, hogy mi az a változás amiben gondolkodsz?! Annak örülök, hogy a gyermekeid már nem olyan kicsik. Szerintem nyugodtan mondd meg nekik, hogy sok pihenésre van szükséged, mert sokat dolgoztál és nagyon fáradt vagy. Nekem két lányom van 15 és 18 évesek. Amikor olyan vacakul voltam mint te még ők is elég kicsik voltak. A cuki nálam is bejön, bár én hozzád képest egy golyó vagyok a 156cm-el és 65kg-al. Nagyon örülök, hogy most lesz időd sokat pihenni. Minden perc sokat számít ilyenkor. Szerencsére én még a kolléganőimre  is számíthattam, ha a férjemnek már dolgoznia kellett menni. Minden nap felváltva jártak hozzám. Hoztak enni , elmosogattak, mindent megcsináltak nekem. Örökké hálás leszek nekik ezért. Abban a szerencsés helyzetben volta, hogy a munkahelyem mellett laktunk mindannyian. Azt próbáld még megfigyelni, hogy a stressz nem- e hozza jobban elő a szédülést?  Ha igen akkor lehetőség szerint/ amennyire lehet/ próbáld meg elkerülni! Addig is vigyázz magadra és pihenj sokat!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv:Ibolya

#7450 Reia71 hozzászólása: 2011.10.30. 17:38

Szia Ibolya! Köszönöm, hogy válaszolsz, mindegy mikor:)

Teljes döbbenettel olvastam, hogy te éjszakás vagy! Én azt most biztos nem bírnám, már a 8 óra is soknak tűnik ebben az “elvarázsolt” állapotban. De persze ha túl leszek rajta, akkor biztos újra kerek lesz a világ úgy, ahogy volt előtte:) De egyelőre a váltáson, a változtatáson jár az eszem, mert úgy érzem, ez a nyűg egy jelzés is volt, hogy nem jól csinálok valamit. Aztán lehet, ez teljes tévedés és semmi köze ehhez.

Persze, hogy minden apró reménysugár segít, az a pár szó, amit írtál, nagyon soknak számít ilyenkor! Hiszen látom, hogy te is így voltál, most meg már 5 éve jól vagy! Én most 5 évért bármit adnék!:) Ma amúgy nem émelyegtem, csak ébredés után, de visszafeküdtem és később elmúlt, úgyhogy eszek ezerrek, pótolom az elvesztett kalóriákat és hát most már előre is készülni kell pár feles kilóval. Tudod, én 170 centis vagyok és 52 a súlyom, annál több nem tudok lenni, akármennyit eszek is, Más ennek nagyon örülne, én is örülök, de nem ilyen helyzetben, ha 50 alá esik a súlyom, az már ijesztő nekem is.Úgyhogy nálam simán belefér egy cukrászda!:)Te hogy vagy ezzel?

A fülem viszont még elég zavaros, hol zúg, hol röcsög, taknyos is vagyok, azt hiszem, ez más, nem csak Méniere, tán egy kis hurut is van benne. Remélem, idővel ez is elmúlik majd, mert a zúgás elég zavaró.

Én nem szívesen erőltetem páromra a dolgot, szerencsére most, hogy jobban vagyok, el tudom látni magunkat. Ha magától nem érzi át, érti meg….Most pihenek, igen és eszek, sokat. Még jövő héten is csak egy napot kell dolgoznom, annak a felét a fülésznél töltöm majd szerintem, így remélhetőleg a 2 hét elég lesz és utána tudok majd dolgozni.A lányok 14 és 9 évesek, annyira már nem kicsik, a kisebbik nagyon kis segítőkész, csak nem akartam megijeszteni őket, ezért nem mondtam, hogy mennyire rosszul vagyok. A kisebbik is beteg volt most, így maradhattam én is itthon nyugodtabban, és ő is sokat feküdt, aludt, úgyhogy ez most jól jött ki.

Neked, nektek is jó pihenést a hosszú hétvégére!

 

 

#7449 szaboibolya hozzászólása: 2011.10.30. 12:43

Szia Rea!

Ne haragudj, hogy sokára válaszolok, de éjszakás voltam és ilyenkor alig élek. Igen a Szaszkó dr nőt ajánlom neked. Örömmel olvasom, hogy kicsit jobban vagy. Látod van fény az alagút végén. A cukis meghívással pedig a szavadon foglak, és köszönöm. Nagyon örülök, hogy egypár szóval tudom benned tartani a leket. Sajnálom, hogy akinek a legjobban kéne támogatni téged, pont ő nem segít. Még ő is kerülhet olyan helyzetbe, hogy a segítségedre fog szorulni. Ezt próbáld meg tudatosítani benne. Próbálj meg minnél többet pihenni. Nem tudom ugyan mekkorák a gyerekek, fiúk vagy lányok. Ha meg tudnád velük értetni, hogy anyi nem érzi jól magát és sokat kell pihennie, azzal is segíthetnél magadon kicsit! Vigyázz magadra! Üdv:Ibolya

#7448 Reia71 hozzászólása: 2011.10.28. 21:10

Nem akarom elkiabálni, de valami jót is szeretnék már írni: ma kisebb-nagyobb szünetektől ( reggeli uzsikészítés egyik gyereknek, telefonhívások ) de délig aludtam előző este 11 óta!:) Ilyen nagyot már régen aludtam, rám is fért, úgy érzem! És ma enni is tudtam, újra 50 kilós vagyok! Ez a vízválasztó, ez az 50-es!Jó lenne, ha így maradnék, igaz, nem is dolgoztam, itthon vagyok és ráérek pihenni, enni.

Remélem mindenki jól van, aki eddig úgy volt és mindenkinek pihentető hosszú hétvégét!

#7447 Reia71 hozzászólása: 2011.10.27. 19:38

Köszönöm Ibolya, hogy válaszolt és tartod bennem a lelket. Komolyan! Ha feljavultam, meghívlak egy cukiba:)Sajnos én is épp ma szűrtem le, hogy ezzel így elég nehéz lesz melózni, de fura, mert egyik nap ilyen, másik meg olyan, nehéz eldönteni, mi legyen, hogy legyen.Ma reggel vissza kellett feküdnöm pár órára, mert csak félig ülve, mozdulatlanul tudtam legyőzni a hányingert és enni valamit. De jól is esett!Nekem a háziorvosom alapból adott B-vitamin kúrát egyből, Milgamma néven fut, és persze a Betagen-t is adta. Azt hiszem, képben van a betegséget illetően, csak épp nem akar megijeszteni és mindenre azt mondja, bagatell, nem kell vele foglalkozni.Tudom, hogy csak jót akar, de mikor én meg vacakul vagyok, akkor ez zavar.

A Szaszkó doktornő az, akit ajánlottál nekem is?

Hát igen, nyilván, hogy ha valakinek olyan rohama van, hogy folyton forog, és hány, akkor az egyértelműen nem kel fel és nem dolgozik, meg mást sem csinál, de mi legyen azzal, mint én, akinek kisebb rohama volt, de az utóhatás hetekig eltart? Nyilván ha jobban vagyok, akkor vezetek, meg jövök-megyek, amikor viszont rosszabb lesz, akkor ez mind nem megy….és ezt érti meg nehezen a környezetem. Hogy az, hogy fél órája még épp takarítottam bőszen, nem jelenti azt, hogy fél óra múlva nem épp egy hányásrohamot igyekszek legyőzni a csendes kisszobában, félig ülve,mozdulatlanul.

Ezek szerint akkor a fejfájást lehet azért csillapítani valamivel?Én már nem merek bevenni semmi más gyógyszert, mert nem tudom, mitől lesz jobb…rosszabb. Eddig esténként ittam egy kis borocskát ( 1 decit a vacsi mellé ), már azt sem merem:(

Most próbálom  elfogadni a tényt, de nagyon nehéz, túlságosan el voltam eddig kényeztetve egészségileg, mindenhogyan. Az erőt ad , hogy esetleg évekig nem lesz rohamom, ha egyszer ebből végre kikecmergek!!

Sajnos sok segítségem nincs, párom, akivel már nem rózsás a viszony, folyton dolgozik, meg hát amúgy sem hisz ebben  betegségben, folyton jön, hogy szedjem össze magam, meg szedjek nyugtatót, meg depi elleni szereket, mert tuti az vagyok. Ő is az amúgy és szedi is a különféle gyógyszereket. Szóval vele sokra nem megyek, most sem volt itthon még a kórházba is csak azért vitt ő, mert megkértem, nem mertem egyedül nekiindulni. Gondolom, ezért is vagyok ennyire magam alatt, mert érzem, hogy így nem fog menni. Közben persze, itt a két gyerekem. Ők nem páromtól vannak, előző házasságból.

A műtétről én azt olvastam, hogy akkor viszont azon az oldalon kiesik az egyensúlyrendszer és megsüketül az illető, így nem is szívesen műtenek, csak végső esetben.Igyekszem enni,amikor csak tudok. Itthon ez is könnyebben megy, mint a melóban, lehet, hogy az ampullás vitamin hasznosabb lesz, meg fogom kérdezni a házidokimat.

És köszönöm a vigasztalást!

#7446 szaboibolya hozzászólása: 2011.10.27. 12:05

Szia Reia!

Olvasom a tüneteidet és mintha régi önnmagamat látnám. Fülzúgás, szédülés ami hosszan tart……..! A hányingert b6 vitaminal remekül lehet kezelni, és mellette tudsz majd enni is. Amikor nagy rohamaim voltak a doktornőm vénás injekcióban adta a b6-ot és az algopyrint. Roham alatt mindíg nagyon fájt a fejem. Az én doktornőmet DR Szaszkó Anikónak hívják és ő az ideggyógyászaton rendel. Ő küldött el minden féle vizsgálatokra. A roham alatt a munka kizárt. A roham alatt a cél a túlélés. Nem túl nagy öröm, de marad a betegállomány. Egészen kicsit vagy csak idősebb mint. Nagyon sajnálom, hogy ugyanabban a cipőben jársz mint én. Nagyon sokat segít ha elfogadod a tényt, hogy örökre ezzel kell együttélned. Állítólag lehet műtéttel segíteni a dolgon, de nekem nem ajánlotta egyik orvos sem a műtétet. Ha nem téved a gyermekeid még kicsit ami nehezíti a jelen helyzetet. El kell őket látnod akkor is ha nem vagy jól! Nagyon- nagyon sajnállak!!! Van valaki a családban aki tud neked segíteni? Jó lenne. És tudom, hogy nehezen megy ,de enned kell, mert le fogsz gyengülni. Ampullában írasd ki a b6 vitamint. Gyorsabban felszívódik és hamarabb használ, mint a tabletta. Jobbulást kívánok!!!!!!!!!! Ibolya

#7445 Reia71 hozzászólása: 2011.10.27. 08:08

Újabb kérdésem van, mert eltanácstalanodtam. Akinek hosszabb ideig tart a dolog ( még ha nem is a forgó szédülés, de egyéb, kellemetlen tünetek ) az a munkáját hogyan oldja meg? A házidokim rávágta, hogy hát beveszik a gyógyszert és úgy, de én pl. reggel 5-től kb. 9-ig teljesen kóma vagyok ( émelygek, szédelgek, zúg a fülem vagy a fejem, ezt még nem döntöttem el )….hát így nehezen tudom elképzelni, hogy én fél 8-kor ott virítok a melóhelyen:( A múlt héten még végigcsináltam, mert azt hittem, pár nap és jól leszek, de most már így több mint egy hét után kifáradtam, elfogyott az erőm. Nem tudok enni sem, mert a legkisebb helyzetváltoztatás kiváltja a hányingert, aludni is nehezen, több részletben, félig ülve….most éppen itthon vagyok a kicsimmel, aki beteg lett, de csak annyi időre szálltam ki az ágyból, hogy uzsit készítsek a másiknak, aztán visszadőltem Így, félig fekve elvagyok, ugyan a fülzúgás alapban megy és néha látászavaraim vannak ( nem erős, csak pár másodperces, gondolom, míg a szemem újra kiegyenlít ) de legalább tudtam enni egy kis almát , amit lehet gépen, elintézem. De hát nem maradhatok így hetekig, hónapokig!!!Vagy más hogy csinálja?El sem tudom képzelni, hogy fogok jövő héten ezzel így dolgozni menni, irodában ücsörögni, jópofizni. Nem vagyok egy nagy ágybanfekvő, mint már írtam,de most kifejezetten jól esik:( Az ünnepet kihasználom, de utána?

Ibolya, kaptam időpontot jövő hétre Koncz doktorhoz a Fehérvári úti gégészetre. Őt ismered? Ez amúgy azért is kell, mert hurutos is vagyok, röcsög is a fülem, olyan, mintha eldugult volna a váladéktól.Neked is volt fülzúgásod amúgy? Sok betegnél olvasom, hogy az állandosul:( Én most még el tudom nyomni külső ingerekkel, de már estére pl. elfárad szemem, fülem, agyam….olyankor zavarnak a zajok, a tévé…sosem gondoltam volna, hogy 40 évesen így leszek!Nehezen barátkozok a gondolattal és kissé tanácstalan vagyok a további életvitelemet illetően.

#7444 Reia71 hozzászólása: 2011.10.26. 19:36

Nekem ma a neurológus 50-100 ezret mondott magán Ct-re:( De én még várok, most az egész család nekem próbál időpontot szerezni. Bár én attól tartok, hog a ct eredmény sem fog segíteni a bajomon, legfeljebb kiderül még pár szorongásra okot adó nyavalya:( A házidokim továbbra is a Meniere-hez ragaszkodik, és én nem tudom, a fülész ki tudja-e egyértelműen zárni vagy bizonyítani, hogy az vagy nem. Meg hát úgy tűnik, mindegy is….ezt egyszerűen túl kell élni, várni, hogy múljon, szedni a betaizéket….és reménykedni.

#7443 pafek hozzászólása: 2011.10.26. 07:44

hát igen a maszek ct 40 000   ft-pécsen…….olvastam hogy ha van vérnyomásmérőd,karokat,lábakat külön meglehet mérni.azt ha nagy a külömbség-ottmár érszükület gyanú!sőt ha elforditod a fejed jobbra-és a nyakadon nagyon kidudorodik az ér az sem igazán nyerő!(egyszer rádioban volt hogy egy hapsi már szinte impotens volt,cerkája nemált fel,azán kiderült a nyakában volt egy ér félig eldugulva,kiszedték az alvadt vért-azt megszünt a probléma.hihetetlen……..)

#7442 Kendra hozzászólása: 2011.10.25. 20:17

Sziasztok! Csináltattam magán alapon MR-t, amikor a nagy szédülésem volt, mert a neurológus még beutalót sem adott. Akkor nem láttak semmit, de állítólag a kezdeti stádiumban még így van, ez egy éve volt, azóta félek… :( Ma is szédültem, újabban olyan, mintha menne alattam a járda, vagy meglöknének. Egyébként azt olvastam, az SM az új kutatások szerint nem autoimmun, hanem érszűkület, mely miatt az agy nem kap ellátást és gyulladás alakul ki. Ez tök összevágna a szédülések okával is szerintem. Tinus, nézz utána, Lengyelországban már műtöttek magyarokat, és mind sokkal jobban van!!! A szemgyulladásnak mik a tünetei? Nekem is fáj a szemgolyóm, és fárad a szemem, éjjel meg olyan, mintha kiszáradna… :( Kitartást! Szeretellel: Kendra

#7441 Reia71 hozzászólása: 2011.10.25. 19:53

Ja! ( milyen feledékeny vagyok!:) ) nekem már ettőla  Betagen-től is rém alacsony lett a nyomásom:( Szóval nem is tudom, tudnának-e mit kezdeni velem még…hiába is derülne ki bármi a vizsgálaton.

#7440 Reia71 hozzászólása: 2011.10.25. 19:50

Ja! És Ibolya, amikor ilyen rosszul voltál, akkor hogy tudtál enni, inni például???

#7439 Reia71 hozzászólása: 2011.10.25. 19:50

Vajon ez a féldemens állapot ( lassúság, feledékenység, koncentrációs zavar ) is hozzátartozik a postroham állapothoz?? Engem nagyon zavar, olyanna érzem magam, mint egy roskatag öreg anyóka:( A 10 éves lányom ma simán megvert Ország-városban, pedig nagyon akartam írni.

Kendra, te mennyi idős vagy? Nem találtam meg a történeted, pedig mintha hozzá is szóltam volna!Te otthon vagy, vagy azért tanulsz, dolgozol ezzel a nyűggel? Én próbálok dolgozni, de egyre nehezebben megy az is, szét vagyok folyva, gyakran sírdogálok is, főleg, ha vacakabbul vagyok, miközben senkinek nem mondok semmit, csak anyukámmal és a barátnőmmel tudok a félelmeimről beszélgetni. Mert én azt hiszem, komolyan szorongani kezdtem:( Az alvás-és evészavar már csak hab a tortán. Az egyetlen, ami megnyugtat, hogy innen sokan voltak hasonló állapotban, hetekig, hónapokig, és most mégis jól vannak! Mint Ibolya is! Ez ad reményt és bizakodást!Sajnos nekem a párom nem megértő, sőt, pont az ellenkezőjét mondja annak, amit a dokik mondanak, szerinte kávét kéne innom a vényomásomra és sok sót ennem, mert az kell a szervezetbe, megköti a vizet. És szerinte Meniere betegség nincs is és én is csak szomatizálok. Mondtam is neki, bár így lenne, mert azzal még tudnék mit kezdeni.

Ibolya, mennyi idő alatt lettél teljesen jól? Úgy, hogy már se szédülés, se zombiság ( ha volt ), se émelygés nem volt?Régen én is adtam vért, de nem emlékszem, hogy hogyan voltam utána. Egy idő után vérszegény lettem  és akkor a dokim letiltott a véradásról.

#7438 szaboibolya hozzászólása: 2011.10.25. 14:59

Szia Reia!

Amikor 1 hétig rosszul voltam akkor szünet nélkül folyamatosan szédültem. Olyan mintha folyamatosan körbe forgatnának. Ezért nem tudtam magam ellátni. Ahogy lassan el szivárgott a felhalmozódott egyensúlyozó folyadék a fülemből, úgy lett lassan egyre jobb. Próbálkoztak vízhajtóval is de így is elég alacsony a vérnyomásom, az pedig még lejjebb nyomta. Azt hittem, hogy a fél vízhajtó bevétel után meghalok. (90/60 és 60/40) között van a vérnyomásom. Véradó vagyok és utána mindíg nagyon jól érzem magam! Kifejezetten jól! Természetetsen a véradóba nem mondtam el a betegségem és ha mentem véradásra előtte jó 1 hónappal már nem vettem be gyógyszert. De mivel már 5 éve semmit nem szedek ez már nem probléma. Már 15x adtam vért. És a vérnyomásomnak is jót tesz. Próbálj meg sokat pihenni és kitartás a vizsgálatig.

#7437 Kendra hozzászólása: 2011.10.25. 13:44

Szia! Ige, a doktor úr nagyok kedves és készséges, elmehetsz hozzá. Nagyon érdekes, mert a kórtörténetedet mintha kopírozták volna rólam. Nekem éjjel száradt ki mindig a szemem meg a szám, ezt kezdtem vizsgáltatni (magától egy orvos sem foglalkozott vele…)? nekem is Sjögren-gyanú volt, de nem tudták egyértelműen kimutatni… Aztán nálam is depresszió (szerintük, én egyszerűen rohadtul rosszul voltam, és azt láttam, nem tudnak tenni semmit), majd a szésülés, ami lassan másfél éve tart kisebb-nagyobb rosszullétekkel. Félek, hogy előbb-utóbb nálam is akkor jönnek rá valami nagyobb bajra, mikor már késő. Milyen vizsgálatokon voltál? Szeretettel: Kendra

#7436 Kendra hozzászólása: 2011.10.25. 13:44

Szia! Ige, a doktor úr nagyok kedves és készséges, elmehetsz hozzá. Nagyon érdekes, mert a kórtörténetedet mintha kopírozták volna rólam. Nekem éjjel száradt ki mindig a szemem meg a szám, ezt kezdtem vizsgáltatni (magától egy orvos sem foglalkozott vele…)? nekem is Sjögren-gyanú volt, de nem tudták egyértelműen kimutatni… Aztán nálam is depresszió (szerintük, én egyszerűen rohadtul rosszul voltam, és azt láttam, nem tudnak tenni semmit), majd a szésülés, ami lassan másfél éve tart kisebb-nagyobb rosszullétekkel. Félek, hogy előbb-utóbb nálam is akkor jönnek rá valami nagyobb bajra, mikor már késő. Milyen vizsgálatokon voltál? Szeretettel: Kendra

#7435 Reia71 hozzászólása: 2011.10.25. 11:42

Egy kérdésem van még. Olvasgatok a neten ezerrel, mert még bizakodok, hogy valami gyulladás vagy ilyesmi lehet e mögött és még egy normális fülész sem látott, pedig recseg a fülem, és a torkom is fájdogál.

Találtam egy másik rendelést, Dr. Patkó Tamás szédülés klinikája. Erről tudtok valamit?

 

#7434 Reia71 hozzászólása: 2011.10.24. 19:01

Köszi Steasy, mindent meg fogok próbálni, ami segíthet. Amikor jobban vagyok, nyilván a kedélyem is jobb, amikor meg rosszabbodik, akkor újra elkeseredek, de szerintem ez mindenkinél így van. Egyelőre a pánikomat próbálom legyőzni, hogy minél kevesebb xanaxot kelljen beszednem, bár a házidoki szerint nem árt, de lehet, hogy a vérnyomásomat lenyomja kicsit és hát sok kicsi sokra megy. A Betaizébe is az van írva, hogy alacsony vérnyomásúaknak elővigyázatosan adható. Hát én elővigyázatosan szedem a napi kettőt és azért a reggelek, délelőttök elég gázosak, az esték meg valami miatt jobbak. Kivéve amikor menni kell aludni, mert már az ágyamra sem bírok örömmel ránézni. Pedig régen hogy szerettem aludni!!!!!

De köszi mindenkinek aki bíztatott, bíztat! Én is reményekdek, hogy lesz ez még jobb is, minden téren, mert nekem ugye még ott van a szem-és szájszárazság is, az is megér egy misét, bár mióta szédülök, az már bagatellnek tűnik.

#7433 Steasy hozzászólása: 2011.10.24. 13:54

Reia, jó úton vagy. Igaz, valóban húzós a szédülésambulancia, de meglátod, egy helyen sokmindent kiszűrnek.

És nagyon szorítunk!!! Próbálj meg nem stresszelni, az mindig rontja a helyzetet. De persze tudom, mondani könnyű…

#7432 Reia71 hozzászólása: 2011.10.24. 12:57

Na, sziasztok! Kaptam időpontot a Szédülés ambulanciára, Szirmai doktornőhöz, december 20-ra!!!:) Szép Karácsony lesz az idei, már látom.Rádásul ez egy fizetős rendelés, de a szédülés ambulanciára ezt adta ki a google első körökben, 20-25 ezer lesz a kezdő vizsgálat. Valszeg fel is fog menni a vérnyomásom egyből és jobban is leszek!Mondjuk ez legalább közelebb van hozzánk, és hát van az az állapot, amikor a pénz már nem számít. Ma voltam amúgy az immunológusomnál, aki a szikka miatt figyelget egy éve, kicsit mintha bosszúsnak tűnt volna, amiért újabb tünetet vittem hozzá. Azt mondta, a házidoki a legjobb gyógyszert adta, szedjem csak és várunk. A szemészetre még elküldött, ahol egyből szemfeneket néztek,  a pupilláim most is nagyok még, bár a szemész doktornő állította, hogy 1-2 óra alatt múlik majd, de én ismerem magam, tudom, hogy nálam az 2-3 nap is megvan. Mondjuk holnap dolgoznom kellene menni…a vérnyomásom megint 90/60 volt:( Érzem is erősen, majd belepottyanok a földbe, olyan zombis vagyok, és néha rémesen megfájdul bizonyos helyeken a fejem. Jó lenne, ha már tartósabban jól lennék, mert ez így….tegnap este már jól voltam pedig, azt hittem, így marad.

Immunorvos is sok folyadékot javasolt, mert az alacsony vérnyomásra az kell…2-3 liter naponta a normál táplálkozás mellett, ebből egyik doki sem enged, de szomjas is vagyok.

Azt kérdezte még tőlem az orvos, hogy hogy viszonyult a rohamom a havibajomhoz, előtte, utána, közben volt-e? Lehet, hogy az egész dolog hormonális?? Lányok, asszonyok, ti milyen állapotban voltatok e téren, amikor a rohamok voltak…vannak?? Nekem épp most akartak a szárazság miatt hormont adni, de hát  most akkor már nem tudom, akarok-e én olyat, ártana vagy használna:( Olyan gáz ez a bizonytalanság.

Szorítsatok, hogy bírjam ki a hetet a munkahelyemen! És persze mindenkinek jobbulást és tünetmentességet!

#7431 Reia71 hozzászólása: 2011.10.23. 20:44

Ibolya, természetesen minden jónak mondott orvos elérhetősége érdekel!:) Csak találok egy olyat, akiben megbízhatok! A mailcímem aakovacs71@gmail.com…ha gondolod, itt is levelezhetünk. Amikor egy hétig rosszul voltál, az azt jelentette, hogy folyamatosan szédültél, vagy hogy váltakozó állapotod volt, hol rosszabb, hol jobb? Hánytál is folyamatosan? Én el sem tudom képzelni, milyen lehet ez, eddig életemben szülés után feküdtem a legtöbbet az ágyban, ami 3 nap volt. Szinte hihtetlen, hogy ez velem történik, bár most sem feküdtem semmit sem, a roham után 1 órával már dolgoztam…illetve gubbasztottam a székemben….de akkor is hihetetlen!A Fehérváriba járunk amúgy a lányommal mostanában, de nem sok embert ismerek ott. Az MR vizsgálat szerintem fontos, mert azzal tudják kizárni más, rémes betegség meglétét ( pl. sclerosis-ban is szédülés lehet ), valószínűleg én is nyugodtabb lennék, ha pl. egy MR vizsgálat negatív lenne. Kicsit rám hozták már a félszet ezekkel az autoimmun ijesztgetésekkel, már mindenhol autoimmunt látok, ha tüsszentek egyet, akkor is!

Jó, hogy írod a hirtelen mozdulatokat….én elég szeleburdi voltam eddig, rohanás, kapkodás, mindig kék-zöld vagyok, magamra csukom a kocsiajtót és ilyesmik…mondjuk most, hogy még szédelgek, és lassú vagyok, bizony nem forgatom hirtelen semmimet sehova, de amikor jobban vagyok, akkor hajlamos vagyok megfeledkezni erről:( Tegnap egy boltban nézelődtem és amikor átnéztem egyik sorból a másikba…háááát, kapaszkodnom kellett a polcba.Ma voltam amúgy masszőrnél, szilványi izomcsomók voltak a hátamban, a nyakam is be volt állva, nagyon jót tett a maszázs, csak a nyakamnál kellett óvatosabbnak lennie, kicsit még így is megszédelegtem. Most péntek óta szedem a Betagen-t, de azért még nem vagyok 100-as, hol jobb, hol rosszabb. Hajnalban, reggel a legrosszabb, fekve…nehéz felkelni is, de az már szerintem az alacsony vérnyomás miatt is van….xanaxot is szedek, mert a nélkül elaludni sem mernék…remélem, egyszer én is lejöhetek ezekről a szerekről.

Kati, neked is köszönöm, hogy írtál és segítesz! Hogy érted azt, hogy nem hatott a gyógyszer?Gondolom, azért el tudsz vele élni valahogyan, ha tudsz jógázni, sétálni. Én a roham alatti szédüléssel bizony semmit sem tudnék….csak ültem a szőnyegen és próbáltam nem hányni…ennyire futotta. Ha az úgy maradna, hááát, nem tudom, meddig bírnám. Nem nagyon iszok citromot, de figyelni fogom magam! Az biztos, hogy a havibaj előtti napon eddig is nyomott, szédelgős voltam, de azt mindig a vérnyomásomra fogtam.Neked is tünetmentes szép napokat kívánok!

#7430 KatiNemeth hozzászólása: 2011.10.23. 18:51

SZia Reia!Én 25 éve egy influenza után kaptam  _(fülzúgás,szédülés.halláscsökkennést)Szedtem rá Betaserc-et meg több féle gyógyszert ,de egyik sem hatott.Ugyan az mint nálad, -alacsony vérnyomás-.Én azt figyeltem meg ,ha több napon keresztül  citromot fogyasztok ,akkor jelentkezik a szédülésem. Figyeld meg magad,hátha ez  segít(örülnék neki),Nekem a doki azt mondta ,szokjak hozzá mert gyógyítani nem tudják.Jógázom,sokat gyalogolok,ezek is segíthetnek.Üdv.Kati

#7429 szaboibolya hozzászólása: 2011.10.23. 17:22

Szia!

Igen szerencsére teljesen tünet mentes vagyok. Ha nagyon ritkán érzem, hogy kicsit szédülök gyorsan beveszek egy betasercet. Ez eddig bevált. Előtte napi 3×1-t szedtem a 16mg-os ból. Teljes munkaidőben dolgozom és nevelem a 2 lányomat. Amikor a rohamaim voltak, akár 1 hét is el telt úgy, hogy segítség nélkül még a mosdóba sem tudtam elmenni. Olyankor a férjem mindig otthon volt velem 5-7 napig mire annyira jól lettem, hogy el tudtam látni magam. Nagyon rossz volt. Tudok neked egy nagyon jó orvost ajánlani, de azt nem tudom, hogy járhatsz-e hozzá. A 11.kerületi fehérvári úti rendelőben rendel. Én azért tudok hozzá menni, mert innen érdről ment oda és megkérdeztem tőle, hogy utána mehetek-e. Szerencsém volt, mert én nőgyógyászhoz is oda járok. Ha túl vagy a vizsgálaton és kezedben a lelet és gondolod szivesen megadom a nevét. Ő már akko is jó gyógyszerrel kezelt amikor még azt sem tudtuk mi a bajom igazából. Még mr vizsgálatot is csináltatott. Maximálisan megbízom benne és nyugodt szívvel tudom ajánlani. Arra még figyelj oda, hogy hirtelen ne fordítsd el a fejed, ne állj fel. Ne nézz sokáig se lefelé se felfelé. És NE STRESSZELJ!!! Nem tesz jót. Kitartás!!!!!!!!

#7428 Reia71 hozzászólása: 2011.10.23. 13:08

Szia Ibolya:)

Hát, akkor ez nálam ördögi kör lesz, mert több okból is 2-3 litert kéne innom naponta ( vesekövek, szicca-szindróma, alacsony vérnyomás )…ezért kéne egy doki, akiben megbízok, és akinek az utasításait követem. Nem is laksz akkor messze tőlem, a szomszéd kisvárosban leledzem:)Te amúgy dolgozol?

Nekem is hanyattfekve a legrosszabb, aludni is nehezen tudok, még ülve is nyom egy kicsit a fejem. Jó, hogy írod, ne egyedül menjek, különben simán úgy mentem volna, sajnos nem túl sok emberre számíthatok magam körül. Biztos ezért is a nagy pánik részemről, mert fogalmam sincs, ki segíthetne, ha nagyobb baj lenne!

És nálad fekve is elmúlt teljesen? Tudsz aludni, minden???

#7427 szaboibolya hozzászólása: 2011.10.23. 12:13

Szia!

A folyadék fogyasztásnál arra gondoltam, hogy napi másfél liternél ne nagyon legyen több. Az ambulanciáról én egy újságban olvastam. Érdi vagyok, de simán fogadta. Fel hívtam őket és kértem időpontot. Csak azt kérték, hogy az összes leletemet vigyem magammal. De ez nem mostanában volt kb 7 évvel ezelőtt. A szédülés nálam akkor volt a legrosszabb amikor feküdtem. Ez egyéni. Ki kell tapasztalnod. Az a lényeg, hogy ne add fel és csak pozítivan állj hozzá! Ja. És ha kapsz a vizsgálatra időpontot akkor ne egyedül menj el, mert el fognak szédíteni! Kitartás!!!!!!!!!!!!!

#7426 Reia71 hozzászólása: 2011.10.23. 11:38

Neked is köszönöm Ibolya, a bíztatást! Azt hiszem, munka ide vagy oda, ebből valahogyan kivizsgálás lesz, csak még meg kell találnom azt a dokit, aki összefogja az egészet,mert nem szeretném, ha a sok bába közt elvesznék.

Az normális amúgy, hogy bár kedden volt a rohamom, még mindig a Betagen mellett is nyomott vagyok ( fizikálisan, mintha felülről nyomna valami lefelé, nehezen mozgok, állok ), inkább ücsörögnék, és még mindig émelyeg a gyomrom is, bizonytalanságérzésem van, fekve nem érzem jól magam, így aludni is nehezen tudok, folyton forgolódok, hogy jobb helyzetet találjak. Ez még a roham utóhatása lehet vagy más? És meddig tarthatnak ezek a tünetek?

És meddig kell szedni a gyógyszert? A ferencvárosiba akárki mehet, az is, aki nem ottani lakos? Ki adjon beutalót?

Én eddig is sokat ittam a szikka-szindróma maitt, napi 2-3 litert, ennél többet nem bírok már, Soha nem kávéztam, mert eddig sem bírta a pulzusom, tornázni jelen állapotomban nem igazán tudok, akarok, örülök, hogy így lelassulva is elporoszkálok a dolgomra és megcsinálom a háztartási melót, gyerekellátást.

De az biztató, hogy az elején a sok tünet és gyakori rohamok mellett is javulhat a helyzet később! Szeretném…..most kicsit úgy érzem magam, mint aki hirtelen 20 évet öregedett, talán kicsit el is hagyom magam, de a sok bíztató szó majd segít, remélem:)

Meg is nézem ezt az ambulanciát…vajon mikorra kapok időpontot?

Mindenkinek szép vasárnapot és jó pihenést!

#7425 szaboibolya hozzászólása: 2011.10.23. 07:58

Kedves Reai71.

Nálam 22 éves koromban diagnosztizálták a meniere syndromát. Nekem a jobb fülem van belül eltorzulva és az egyensúlyozó folyadék felhalmozódása okozza a szédülést. A ferencvárosi egészségügyi központ Szédülés Ambulanciáján csinálták meg azt a speciális vizsgálatot amivel felállították a diagnózist. Nagyon sokat segít a kevesebb só fogyasztása és az ha odafigyelsz rá, hogy mennyi folyadékot fogyasztasz + a kv elhagyása. Én is betasercet szedtem, de már 5 éve nem volt rohamom. Előtte nagyon sűrűn és egyre rosszabbak voltak. Nekem a torna nem segített, sőt rosszabbul voltam tőle. Minnél hamarabb keress fel szakorvost. Gyógyítani nem lehet, de kezelni igen. Kitartás! Ibolya

#7424 Reia71 hozzászólása: 2011.10.21. 21:12

Jaj, Pafek, igen, igazad lehet, de én az elmúlt évben már annyi mindenen keresztülmentem hirtelen. A szárazságot ( nem csak a szám az, a szemem, bőröm is, pedig rengeteget iszok ) egy autoimmun betegségre fogják ( sjögren ) de még nem találták meg z antitesteket a véremben…szerencsére, mert addig úgy vagyok vele, hogy nincs olyanom, ezt valami más okozza. Épp ezek miatt már folyamatosan változtatok, cseréltem fogkrémet, majd vissza, mert nem jött be, jobban figyelek az étkezésekre ( előtte volt, hogy csak reggel meg este ettem ). Alapból sajnos szorongó, rohanós, maximalista típus vagyok, de pl. a keddi rohamom előtt épp fantasztikus hétvégém volt és nyugis hétfőm….szóval érthetetlen volt a másnapi szédelgés. Xanaxot már előtte is szedtem, este, fekvés előtt egy kis adagost, mert már ez a sok szárazság, szemgyulladás, sjögren-gyanú is kimerített… de mint írtam, még vannak tippjeim, mert pl. a nyaki izmaim, a csuklyás izmom folyton feszült…észre sem veszem és feszítek, stresszelek. A fülemet is meg kellene nézetni és tulajdonképpen, ha vizsgálattak nagyjából el tudják dönteni, mi ez, akkor azon áteshetnék.Bár ha nem tudnak vele mit kezdeni, akkor lehet, mindegy minek nevezik. A sjögren is ezért ijesztő, mert gyógyíthatatlan és elég csúnya dolgokat okozhat. Így ez a szédülés nekem már csak egy újabb szindróma…amin lehet idegeskedni és amitől lehet félni:( De most azért elvoltam a napokban, beautóztam a melóba, beültem a székembe, ki sem modultam belőle és így viselhető. Nekem valahogy ülve a legjobb…se fekve, se állva nem tökéletes, de azért még  el tudom látni maga és a gyerekeim. Persze ha nem múlt volna el a szédülés, akkor nem így lenne!Ma minden esetre bevettem az első szemet abból a Betaizéből….sok helyen olvastam, hogy segíthet megelőzni a következő rohamot. Hogy az allergiám meddig bírja majd, az más kérdés. Most megpróbálok aludni menni….mindenkinek forgolódásmentes éjszakát!

#7423 pafek hozzászólása: 2011.10.21. 20:37

emlékszem volt egy ökör háziorvosom,mikor elmondtam a problémát,ezt mondta:majd idővel kijönmajd a betegség,várjunk vele!……..gondoltam mikormár a temetőben leszek?……tudod mitcsinálj? teszteld magadat!hátha valami bejön.kevés alkohol nem lazit fel?igyál mindenféle gyógyeát……jópár szokásodat hagyd el,hátha valamit nemjól csinálsz.cseréld le a fogkrémedtől a samponig mindent,másra!mosóport stb …multkor dumált egy csóka-mondta hihetetlen demég  egy fogkrémről sem tudják hogy 10év alatt mit okoz a szervezetben!………..ez szép mi?,,,,gyógyszerek evése nem megoldás szerintem.végülis irtad hogy száraz pédául a szád-mikor száraz egy embernek a szája?ha szomjas nem?vagy ha lázas!ezt egy belső gyulladás is csinálhatja szerintem,,sőt! szerintem csak az…..de a lényeg hogy ne keseredjél el.erős légy…

#7422 Reia71 hozzászólása: 2011.10.21. 20:02

Nem, nem siklottál át semmi felett, csak a házidokimnál voltam, még csak kedden rohamoztam először és annyira nem lehetett gáz, mert rövid ideig tartott és utána bementem dolgozni.De azért azt a szédülést nem kérném többet, ha lehetne.A háziorvos csak pár, egyszerű egyensúly gyakorlatot végeztetett velem, követnem kellett a szememmel a kezét meg pumpálva szorongatni az ujjait….kérdeztem, hogy mennem kell-e még valahova vizsgálatra, és akkor mondta, hogy szedjem a gyógyszert és majd meglátjuk, lehet, soha többet nem lesz rohamom.

De azért most elbizonytalanítottál!Bár erről a Méniere-ről is olvastam már mindenfélét…van ahol teljesen veszélytelennek írják, van, ahol a süketséget írják. Én nem emlékszem ( már ha egyáltalán vissza tud emlékezni bárki is arra, mi is történik vele, miközben pörög a világ ) fülzúgásra, sem más fülproblémára közben, utána is inkább a hányinger zavart, de persze lehet, hogy egy kis fülbaj már fel sem tűnik…a röcsögésről tudok, de hát egy allergiásnak, aki szinte mindig taknyos kicsit, ez már nem újdonság.

Szóval utánanézek ennek az ambulanciának… Most amúgy teljesen változó állapotban vagyok, hol bizonytalanul, hol meg jól. Most persze már én sem tudom, hogy mikor erősebb a pánik, és mikor van valós tünet.

De igyekszem valahogy legyőzni, nehogy már egy ilyen izé borítson fel teljesen!

#7421 Steasy hozzászólása: 2011.10.21. 12:22

Elhiszem, hogy jó diagnoszta a háziorvosod. És az nagyon fontos, hogy az ember bízzon az orvosában.

Mégis azt gondolom, hogy a végleges Méniére diagnózist Fül-Orr Klinikán, azaz szakrendelőben történő speciális vizsgálat után mondják ki végleg.

Lehet ez megtörtént és bocsánat, ha lemaradtam valamiről.

Én csak azért erőltetem a Bppv-ét, mert az helyrejön, a Méniére meg úgy tudom nem gyógyítható.

De ne legyen igazam!!!

Ahogy olvasgattam erről a betegségről, korházi kezelést igényel, infúzióban kapják a Nootropilt.

Hát, mielőbbi gyógyulást neked és próbálj sokat pihenni, amenniyre lehet a gyerekek mellett. Szia.

#7420 Reia71 hozzászólása: 2011.10.21. 11:50

Steasy! Nekem Méniere-t diagnosztizáltak, az ugye nem ugyanaz, mint a bppv. Itt mintha a labirintusjárat tágulna ki valami folyadéktól, meg keveredik valamivel, amivel nem kéne…de lehet, ugyanaz a mechanizmus…úgy látom, a tünetek szinte megegyeznek, így elég nehéz lehet eldönteni melyik a melyik. Bár lehet, hogy mindegy is, mert ugyanaz a gyógyszer és torna van rá?

Az tény, ahogy már írtam is, hogy van már nekem mindenféle olyan tünetem, ami bármi lehet…vizsgáltak már sjögrenre és más autoimmun dolgokra, de egyelőre negatív a vérképem, néha itt-ott kicsi eltérés, de a következő alkalommal már semmi. Klimaxra is gyanakodnak, amúgy én is a hormonális változásokra szavazok, csak hát nem tudni, melyik hormon és mit lehetne vele kezdeni, ha lehet egyáltalán.Van légúti allergiám is, eddig nem volt vészes, de idén az is felerősödött..szóval ez a hol itt fáj, hol ott dolog van most nálam, én 1 éve igyekszem kideríteni, mi lehet, de csak egyre több tünet lesz és én egyre jobban belegabalyodok. Kéne egy olyan orvos, aki globálisan látja a testet és nem csak a maga szakterületét, de ilyet még nem találtam. A házidokim amúgy híresen jó diagnoszta, a vetélésemnél pl, beelőzve a nődokit, telefonon megmondta, hogy mi a baj…ezzel lehet, az életemet mentette meg…miközben a nődoki telefonon közölte, hogy írassak méhösszehúzót és vérzéscsillapítót aztán majd menjek be másnap hozzá. Ezért némileg megbízok ebben az orvosban, magándoki amúgy, mindig jó alaposan megvizsgál, mindent elmond, nem kér sokat érte, nyugdíjas amúgy, hobbiból dolgozik még és nagyon érdeklik az orvosi esetek, szeret nyomozni, segíteni, sok specialista ismerőse van, akivel konzultál is és el is küld hozzá, ha úgy ítéli meg. De ezt most valahogy ő sem veszi komolyan….csak bíztat, hogy nyugi, nincs baj, majd meggyógyulok, elmúlik, meg lehet szokni…stb.

De még megeshet, hogy szimplán öregszem, bár ezt sem így képzeltem.

Pafek, jah, lehet, hogy falfehér vagyok, nem tudom…nem szoktak nyaggatni ezzel, de hogy érzem az alacsony vérnyomást, az tuti…főleg ébredés után nehéz kikászálódni az ágyból, fejenállós gyakorlatokat végeztem eddig, hogy menjen már a fejembe egy kis vér, de ennyire alacsony nem szokott lenni, 100/70-nél álltam eddig. Szóval megeshet, hogy hirtelen nagyon leesett a nyomásom. De hiába iszok még többet, meg tornázgatok…amúgy sok 40-50-es nőismerősöm szenved szédelgéstől, csak nem ettől a forgó jellegűtől. Szerintem átműttetem magam férfinak, és akkor ezt a klimaxos részt kihagynám:)

Az étrendemen van mit csiszolni, ez tény! Hétvégén össze is fogok állítani valami étrendet, amihez tartom magam, mert most szinte összevissza és bármit eszek, főleg nasit, mert arra jut idő. Kevés a gyümölcs is nálam, úgyhogy ezt mindenképpen rendbe kell szednem!Vitaminból az Omega-t szedem, mert az állítólag jó a sicca-szindrómára és E-vitamint a nődoki javaslatára. A Remifenint is elkezdtem szedni, szerintem sokat használt… nyugisabb voltam, elmúltak a premenstris depis kitöréseim…most meg B-vitamint kaptam a házidokitól a szédelgésre. Annyi halat, amennyi az omega begyűjtéshez kell, sajnos nem tudok enni, nem kedvelem.

#7419 pafek hozzászólása: 2011.10.21. 09:52

ez nagyon alacsony vérnyomás,szerintem ezért szédülsz.gondolom falfehér vagy,nem?de észnélkül marokszámra szedni mindenféle gyógyszert-hát ez elég durva.vitaminokat dobd a kukába!egyél gyümölcsöt,diót stb…..ha normális az étrended felesleges szerintem.háziorvosokra nemszabadrábizni az életedet.hisz ők minden gyógyszer után megkapják a lóvét amit neked felir!nemszabad totál hinni nekik.mondja ugorj a kútba beleugról?ugye nem!önvizsgálat,mid fáj stb.körmökstb…nyomkodd meg hasad oldalaidat,hátul veséket…hátha találsz valamit.+pisitesztet nefeledd!hátha bejön neked is,mert nekem bejött!hétfőn olvashatod itt a laborkamu c irásomat!

#7418 Steasy hozzászólása: 2011.10.21. 09:23

A betagen ugyanaz a hatóanyagú, mint a betaserc, úgyhogy jó lesz ez neked. Nem kell féljél tőle.

Nálamnál jobban kevesen félnek új gyógyszert bevenni. Gyermekként és tiniként előfordult, hogy olyan heves allergiás rohamot kaptam, ami fulladással járt és emiatt örök életemre fóbiám alakult ki bennem a gyógysezrszedéstől. Ugyogy ebben is társak vagyunk. Én előbb meg szoktam nyalogatni :))), beveszek egy tizedet, majd egy negyedet, ha kell szedni. Merthát néha muszáj bevenni a szintetikus gyógyszereket. Pl. influenza idején, vagy bakteriális fertőzésnél antibiotikumot. Szóval én így járok el…

Ha ennyire félsz a mellékhatásoktól, akkor még ajánlanám a homeopátiás Vetigoheel nevű kivonatot. Ára is kibírható és nagyobb patikák is forgalmazzák. Ezeknek nincs mellékhatása.

Maga a Bppv, ha az van neked, mert ugye sokminden más tünete is a szédülés- ezért jó módszeresen kivizsgáltatni- szóval az internet keresőbe beírod a Bppvét és megkapod a betegség leírását. Itt is többen megírták már a várószobában. A lényege, hogy a fülben levő kristályok elmozdulnak és az váltja ki a szédülést. Ezeket speciális tornával ki lehet mozdítani a helyéről és visszaáll a rend. Egy darabig vagy végleg, hát ez az, amit senki nem tud.

#7417 Reia71 hozzászólása: 2011.10.21. 08:49

Köszönöm a megértést! Igen, az is jó, ha az ember tud másokkal osztozni a “terhen”, olyanokkal, akik értik is, miről beszélünk! Én most attól a pár embertől, aki körülöttem létezik, megkaptam, hogy ” ne már, hogy egy kis szédüléssel gyógyszert kelljen szedni, be ne vedd!” és a “szedd már össze magad, mit pánikolsz?!” beszólásokat, amik igen sokat segítettek:)

Én Betagen nevűt kaptam, a dokim igyekszik mindig a legolcsóbb, de ugyanazon hatóanyagú gyógyszert felírni, ennek is az van a leírásában, hogy kifejezetten Méniere-re való. Betahisztin-dihidroklorid. Csak hát igen, én is tartok a gyógyszer mellékhatásaitól, mivel van egyéb gondom is, ki tudja, mi mire hat még a szervezetben. Úgyhogy egyelőre halogatom a bevételét….majd hétvégén próbálom ki, mert akkor nem olyan nagy  baj, ha kidőlök.

Nálad nem okozott semmi mellékest?Nem tudod, hogyan hat ez a gyógyszer? Mit csinál a szervezetben?Mostanában nekem is egyre többet fáj a fejem….érdekes módon a reggeli felkelés a legnehezebb, utána már megyek a magam útján… a szédülés is hajnalban, és reggel jött, egy ideje amúgy is kicsit kába, szédelgős, fejfájós voltam ébredés után….fura dolgok ezek…én nem vagyok orvos, elképzelni sem tudom, ilyenkor mi történik odabent. Én is egyre frontérzékenyebb vagyok…és szerintem tuti, hogy a hormonoknak köze van a dolgohoz, mert tinikoromban voltam ilyen szédelgős, fejfájós, érzékeny mimóza. Igaz, akkor nem ez az erős, forgó szédülésem volt…azt ma már valszeg nevetve viselném, ami akkor volt:) Jó lenne, ha elmúlna. Vannak tünetek, amikkel lehet simán együttélni, de vannak nehezebben tolerálhatók is, nyilván ez a pörgettyű pl. az! Egyébként vannak rövid időszakok, mikor jobban vagyok és el is feledkezek az egészről ( ilyenkor gyorsan eszek is valamit ), de aztán jön egy kis billenés és máris eszembe jut, hogy jah…óvatosan a pezsgéssel. De mindenképpen jó tudni, hogy nem egyedül vagyok ezzel és nem valami különleges kórságot szedtem össze.

#7416 Steasy hozzászólása: 2011.10.21. 07:31

Megértem a mostani helyzeted. Igen nehéz jó munkahelyet találni és ez létkérdés két gyermek mellett.

Ha a gyógyszer neve Betaserc, az ténleg jó szédülésre. Azt írják fel a szakfülészeten és a neurológián is ezekre a tünetekre. Én fél évig éltem vele, aztán fokozatosan elhagytam, mert annyira meg akartam gyógyulni és a régi életemet élni.

A frontok is megvisenek engem meg aurás látótérkieséssel járó migrénem is szokott lenni. Összetett betegség ez. Mindenkinek van nás hozzá kacsolódó betegsége még. Néha már az is segít, hogy az ember tudja nincs egyedül a betegségével a világban.

 

#7415 Reia71 hozzászólása: 2011.10.21. 07:19

Steasy! Köszönöm, hogy írsz és segítesz!Igazából most nehéz helyzetben vagyok, mert egyedül nevelgetek két gyereket, és hosszú álláskeresés után nyár óta végre dolgozom.Ha otthon lennék, nyílván nem ülnék tétlenül, hanem mennék kivizsgálásra, de bent a melóban azt sem tudják, hogy bajom van. Ha rákérdeznek erre-arra ( miért piros a szemem, miért köhögök…miért vagyok bágyadt?..stb ) hárítok vagy mondok valami banálist, amin senki sem csodálkozik ( későn feküdtem le, nem aludtam ki magam..stb ) Szóval itt rejtegetni kell a dolgot, amíg csak lehet, szükségem van az állásomra!Tudom, ezzel mind így vagyunk…de most egyszerűen nem fér bele egy hosszadalmas kivizsgálás….ami tudom, teljesen hülyén hangzik, hiszen az egészségem a tét. Csak még úgy érzem, valahogy kezelem a helyzetet, be tudok jönni, végigcsinálom, hazamegyek…hétfőn pl. endokrin ambulanciára megyek, kivettem egy nap szabit, mindenki azt hiszi, kafa hosszú hétvégém lesz kirándulással.A házidokim adott valami B betűs gyógyszert, kifejezetten Méniere-re való, de még nem mertem bevenni, mert bele van írva, hogy allergiások és alacsony vérnyomásúak elővigyázatosan szedhetik. Igaz, a doki kért is telefonhívást az állapotomról, szóval ő azért ellenőrizné a helyzetet. De még egy rohamot én sem szeretnék!Ő azt mondta, a gyógyszer segíthet amúgy ezt elkerülni. Nem tudom. bejelentkeztem masszőrhöz is, régen is jártam, a merev izmokon segített valamicskét. Ezek szerint amúgy akkor téged sem gyógyszereztek és nem igazán találtak semmi eltérést? Az igaz, hogy 2 hete, pont a 40. szülinapomon reggel nem bírtam kikelni az ágyból, csak Aspirinnel…valami átfuthatott akkor rajtam, 2 nap alatt túl voltam rajta, hétvége volt, pihenhettem is nyugodtan….lehet, ettől van az egész!Minden esetre akkor nem futom a köröket fülésznél, reumatológusnál…ha egyszer ott az ambulancia….van még pár nap szabim, megpróbálok bejelentkezni, aztán majd látjuk. Én halláskárosodást még nem érzékelek, csak a normál öregedésit szerintem, zúgni, csengeni igen ritkán szokott…csak ez a röcsögés van most, pár hete, meg néha ki-bedugul ásitásra, nyelésre, orrfulyásra.

Igazat megvallva erre én még nem voltam felkészülve….valamikor 50 felére tettem a leépülés kezdetét, ez most nagyon váratlanul és agresszíven jött, jön…talán ezért is vagyok ennyire kiakadva. Még itt ez a sicca szindróma is, ezzel sem tudnak mit kezdeni egyelőre, találgatnak, nézelődnek, az endokrinre is e miatt megyek…de hát mindenki mást akar… a nődoki hormont adna, az immunológus semmit, mert nincs antitest a véremben…én meg közben rettegek, mi jöhet még, aminek a létezéséről sem tudok…pár hete még optimistán próbáltam a siccámhoz állni és már-már sikerült is, erre itt ez a szédelgés. Enni sem bírok, mert folyton émelygek, és ez nagy baj, lévén 50 kilós vagyok…sosem tudtam hízni, akármennyit is ettem.Most szabályosan erőszakkal etetem magam, mikor épp jobban vagyok.

DE mindenképpen megnyugtató, hogy akár rendeződhet is a helyzet, csak egy kis türelmet kell szereznem valahonnan:) A (nem)régi, pörgős makkmarci állapotom után ezt a leckét kaptam, úgy tűnik. Az biztos, hogy hihetetlen akaraterő is kell, hogy az ember ne hagyja el magát, hogy igenis kimenjen az utcára, hogy elintézze a dolgait, hogy legyőzze a szédelgéis és émelygési rohamait, hogy a többiek ne vegyék észre, hogy gond van.Ez nekem most elég sok energiámat felőrli.

#7414 Steasy hozzászólása: 2011.10.21. 04:40

Reia71: én magam is klasszikus Ménieresnek diagnosztizálzam magam elősre. Én azt tanácsolom, hogy pláne ha félsz, ne várd meg a következő rohamot. Nagyon sok doki, így valószínű a háziorvosod sem veszi komolyan a Bppvés tüneteket. Sok doki nem is hallott róla! egyszerű pániktünetnek tartja. Nekem évekkel ezelőtt volt halláskárosodásom, semmi ok nélkül. Sokáig zúgott a fülem. Szóval mindaz, amit leírsz, a fülproblémád, a csigolya is mind hozza ezeket a tüneteket. Vagy onnan kezded kivizsgálni és eltart jó darabig. Vagy csak egy szakszerű helyen kezded, a Szédülésambulancián és egy helyen kiderül. Jó, én magam sem jártam ott,  én is előbb hosszú hónapokig végigjártam a klf. orvosokat. Mindenhol negatív lett az eredményem, szerencsére a tünetek csökkentek fél és 1 év alatt. Egy fülész szerint a fül egy vírusos megbetegsége is lehet az oka, mely aztán fiataloknál 3 hónap alatt jön helyre, idősebbeknél fél évig eltart kb. Szóval ne add fel, ki lehet belőle keveredni.

 

#7413 Reia71 hozzászólása: 2011.10.20. 20:44

Pafek, nekem vannak veseköveim, állítólag kicsikék…az is okozhat szédülést?A vérnyomásom egyébként vészesen alacsony, tegnap 95/60 volt…ezt már én is érzem egy ideje, hogy nem okés, de hiába iszok ( vedelek! ) és hiába mozgok.

De köszi az infót, nem tudtam, hogy van ilyen teszt, megnézem.

Steasy, neked is köszönöm a hozzámszólást és a tanácsokat. A tornákról olvastam már, ezek szerint hasznosak.Hogy a kivizsgálásra hogy jutok el, nem tudom, új munkahelyem van, a házidoki meg azt mondta, akkor kell kivizsgálás, ha lesz még roham, mert egy roham még nem krónikus állapot. Nekem sajnos gyakran van arcüreggyulladásom is ( most is hetek óta röcsög a fülem és taknyos vagyok ) és a nyaki csigolyáim is rossz állapotban vannak, sőt, a csuklyásizmom is folyton feszítem, tudattalanul…szóval ezer oka is lehet a szédülésnek. Csak a házidoki szerint, ahogy elmeséltem mi történt, az a Méniere tankönyvi esete:( Herótom van már a mindenféle szindrómákból, 39 évig éltem úgy, hogy még a nevüket sem hallottam soha, most meg 1 év alatt annyit magamra szedtem, hogy szindrómatanból doktorálhatnék.

Én sajnos már előtte is pánikoltam kicsit, a szemem, szám miatt, amik szárazak néha, ez a szédülés már csak hab a tortán.

De köszönöm, hogy írtatok! Minden bíztató szó jól jön ilyenkor!

#7412 pafek hozzászólása: 2011.10.20. 20:20

figyelj tudod mitcsinálj?vegyél egy vizelet tesztet!énis vettem!nekem megpróbálják elhitetni az orvosok hogy minden rendben van.elakarják sumákolni  jópáréves orvosi műhibát!teszteredmény!:vesedaganat+vérkép rendelleneség! tegyél meg magadért ennyit! medi-com vizeletvizsgálati tesztcsik 612 ft…….de sokfajta létezik.ez legyen a kezdet.magadért………….

#7411 Steasy hozzászólása: 2011.10.20. 19:07

Szia Reia71!

Többször és többen is leírtuk már, hogy ha valakinek Bppv-és tünete van a legjobb, ha a budapesti Szédülésambulancián vizsgáltatja ki magát. Ott Dr. Szirmai ajánlott. Jó lenne ha a Szirmai féle tornát csinálgatnád, de van más tornamódszer is az interneten rátalálsz. A Méniére még nem biztos…Sajnos a szédüléses tünetek hozzák a pánikreakciót is rendesen. Ajánlom olvasd el a korábbi Bppvés hozzászólásokat, sokat lehet tanulni belőle. Nekem is segítettek a betegtársak. A pihenés fontos, próbáld meg magasabb párnán. Mielőbbi jobbulást kívánok, Steasy (45)

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close