Skizofrénen gyerekvállalás?

Téma címkék:
2011.10.23. 19:46

Nagy segitség lenne ha valaki írna arról,hogy skizofrén szülö válalhat e gyereket biztonságosan. Vagy hasonló esetröl tud valaki?

Elöre is köszönöm

#7506 agi1965 hozzászólása: 2012.01.09. 20:51

Szia!

Kb. 10 százalékban öröklődő betegségről van szó.Nekem a férjem schizo és sajnos nem könnyű Vele, de van két eddig egészségesnek tűnő gyermekünk 14 és 17 évesek. A betegség kalakulásában nagy szerepe van  a környezetnek. Ha  a gyerekek biztonságos, szerető légkörben nőnek fel, akkor az bizonyos fokú védelmet jelent számukra, de nálunk a férjem, mióta a betegsége komolyabban eluralkodott 10 évvel ezelőtt, nem igen vesz részt a család eltartásában és a gyereknevelésben. Szóval vállalhat gyereket aki ilyen betegségben szenved, de csak akkor javaslom, ha van  mellette egy megbízható, és minden körülmények mellett kitartó egészséges társ és ha a beteg fél hajlandó a szükséges gyógyszeres kezelést is elfogadni ahhozt,hogy egyensúlyban legyen. Gyereket nevelni felelősséggel és néha stresszel jár és ezt tudni kell elviselni. Az én férjem ilyenkor “átvonul” a maga teremtette valóságba és teljesen rám marad minden probléma megoldása.

#7505 tropfen hozzászólása: 2012.01.07. 15:37

szia,nem sokat tudok erről,de az expasim skizo és az anyukája is az. szóval lehet ,hogy öröklődik.ezt az orvosok jobban meg tudnák mondani,százalékok stb

#7504 hozzaszolo hozzászólása: 2011.12.23. 17:34

Szia!

Azért regisztráltam csak, hogy erre a kérdésre választ adjak. A szüleim skizofrének, és én is az lettem. Folyamatosan bántottak, hamar drogfüggő lettem amit az én hibámnak tartanak és továbbra is csak én vagyok hibás az egész családból, tavaly magamra nyitottam a gázt, de sajnos túléltem és lehet agykárosodást is szenvedtem. Egészen mindegy, most megint öngyilkosságon agyalok, szóval ha szeretnél egy ilyen új életet létrehozni és kialakítani vagy esetleg az örömöddel szemben ezek a szempontok nem érdekelnek akkor lehet gyereket vállalni. Ha túlélem az elkövetkező pár tíz évet, akkor se csinálok gyereket egyrészt mert csak skizofrén nők szeretnek belém másrészt a sátán csatlósa vagyok ha további ilyen szörnyeket akarok erre a világra..

#7503 gyomorfekely hozzászólása: 2011.10.31. 09:45

Én is az vagyok. Szerintem csak csinálhat gyereket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close