Mit tehetnék?

Téma címkék:
2011.12.27. 15:49

Korábban már jártam itt, de jelentéktelennek találtam a történetemet, így kitöröltem. Azonban most újra rámtört a vágy, hogy leírom, hátha valaki elolvassa. 17 éves vagyok. Körülbelül 5 éve kezdődött el bennem az a korszak mikor egész nap a szobámban ültem és csak gondolkodtam, vagy az olvasás nyújtotta mesevilágokba fojtottam az érzéseim. A szüleim azt mondták hogy csak a pubertás ezért rámhagyták a dolgot, nem törődtek vele. 3 éve a nagyszüleimnél a kezembe akadt egy törött üvegcserép, először azzal próbálkoztam, majd később borotvapengével. Több öngyilkossági kísérlet van a hátam mögött, melyekre nem vagyok büszke de nem bántam meg őket. A legtöbbször érvágásba menekültem, de ezt a szokásomat a múlt évben édesanyám észrevette és az elbeszélgetés helyett felpofozott s ezzel egy lavinát indítva elkezdett romlani a kapcsolatunk. Ugyan ebben az évben a szüleim viszonya is megváltozott apám egyre távolságtartóbb lett, mígnem idén ősszel elváltak. Anyám azóta a gondterheltségét az én szidalmazásommal vagy hibáztatásommal vezeti le. Gyakran 15-16 órát kell aludnom hogy ne érezzem fáradtnak magam, de a szervezetem már nem viseli túl jól. Júniusban 56 kiló voltam most épphogy elérem az 50et. Nincs étvágyam, ha éhesnek érzem magam, két falat után elkap a rosszullét és nem tudok többet enni. A barátom nagyon aggódik értem, mert hiába tesz boldoggá a szeretetével az üresség bennem nem múlik el. Sokszor csak ülök és elmerülök a gondolataimban, egyre gyakoribb hogy nem emlékszem a körülöttem zajló eseményekre annyira máshol járok. Az utóbbi időben egyfajta távolságtartás is kialakult bennem amit gyakran a barátom is megszenved. Ellököm magamtól az embereket akaratom ellenére. Ha társoságba kell járnom szorongás lesz úrrá rajtam. A metrón úgyérzem minden szem rám szegeződik és engem gúnyol. Olyan emberektől tartok akikek már régóta ismerek. A másik véglet mikor mindössze 1-2 órát alszom és kipihentnek érzem magam, de estére megfájdul a fejem, szúr a szívem. Nem tudom mihez kezdhetnék. Szülői támogatást nem remélhetek, orvoshoz félek elmenni.

#7964 Sziren1 hozzászólása: 2012.04.11. 19:41

Kedves Erovi!

Én tudok segíteni neked, sok embernek segítettem már, államvizsgával rendelkező természetgyógyász vagyok. Ha érdekel, írj a sairen@t-online.hu-ra. Szép napot!

#7963 erovi hozzászólása: 2012.01.02. 02:59

Nagyon szépen köszönöm a bíztatást.

#7962 rozsa632 hozzászólása: 2011.12.30. 13:42

Szia! Bátran fordulj orvoshoz mert tudnak segiteni,és minél előbb, Az öngyilkosság nem megoldás még fiatal vagy. Én is depressziós vagyok,tavasszal voltam két hónapig apszihiátrián már ötödször,és most  nagyon jól eltalálták a gyógyszereimet,és  most már tudok pozitívabban gondolkodni ami egy nagyo nagy eredmény nálam!!!!!!!  Ha van kedved olvasd el a történetem.  Az nagy dolog ,hogy a barátod melleted van!!!!!!!!!!!!Üdvözlettel:) Julika rozsa632

#7961 gregory hozzászólása: 2011.12.28. 20:39

Írj nyugodtan, akár éjjel is!

#7959 erovi hozzászólása: 2011.12.27. 22:46

Kedves Gregory!

Köszönöm, hogy írtál. Elfogadom a címed, mindig jól esik olyannal beszélni aki tudja min megyek keresztül. Összegyűjtöm az erőm és elmegyek orvoshoz, bár eléggé tartok tőle, hogy szakembertől halljam, hogy depressziós vagyok. Bár internetes önértékeléseket csináltam, azokban nemigazán bízom meg.

#7958 gregory hozzászólása: 2011.12.27. 21:34

Ne félj orvoshoz menni!

Hasonló cipőben járok én is (17 éves vagyok én is, szorongás, pánik, depresszió), de mindenképp kérned kell segítséget, mert a legrosszabb amit tehetsz az az, hogy nem teszel semmit. Bármi, környezetváltozás, életmódváltoztatás, vagy valami… de változtatni kell. Igen, félelmetes a változás, de nem mindig rossz. Gyógyszerre nem akarlak rábeszélni semmiképp, de ha nagyon rossz a helyzet, az antidepresszáns sokat segíthet, hogy máshogy lásd a világot.

Ha szeretnél e-mailezni, vagy ilyesmi, akkor szívesen adok egy címet!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close