Pikkelysömör, avagy életed megkeserítője

Téma címkék:
2012.01.05. 11:49

Üdv Mindenkinek!

47 éves jászberényi nő vagyok. Már egy ideje olvasgatom a történeteket, elhatátoztam én is leírom az enyémet.Elhatározásomhoz az adott löketet,h most annyira foltos,pöttyös vagyok mint még soha.Sikerült nagyon mélyen magam alá süllyednem. Az első pötty 2008 nyarán jött ki az ujjamon anyukám halála után1 hónappal , de én csak azt hittem,h csípés.2-3 hét után eltűnt és nem is foglalkoztam vele.Később a hasamon volt egy pici  folt, de az is elmúlt.

Mindíg arra gondltam, h megcsípett valami, mert sokat kertészkedtem.2010 nyarán az alkaromon és a lábszárakon is piros foltok lettek rajtam, amik égetően viszkedtek is.Napról-napra szaporodtak rajtam,a meglévő pöttyök pedig megnőttek.1-2 hét után fordultam bőrgyógyászhoz,rám nézett és azonnal közölte: nagyon drága betegségem van. Pikkelysömör. Akkor még nem tudtam semmit erről a csúf betegségről.Saját magam néztem utána a neten és emlékszem,h depresszióba estem, hónapokig csak erről olvasgattam, nem akartam elhinni,h nem gyógyítható betegség.Azt gondoltam én nem eshetek ilyen ronda betegségbe, ez nem velem történik. Mondanom sem kell a felírt krém nem használt semmit, apöttyök szaporodtak tovább napról napra. Vendéglátóiparban dolgoztam, de kreált indokkal elküldtek,mert már akkor nagyon látszódott rajtam a pikkelyesedés, ráadásul jól ki is kapargattam magam,mindenütt sebes volt a kézfejem, lábam, karom…..

Másfél évig nem kaptam munkát.Most egy irodaházban takarítok. Az ott dolgozók előtt takargatom magam, mert a kézfejemen most is nagyon látszódik.Ennyire még soha nem voltam benne mint most, nagyon el vagyok keseredve, sokszor rám jön a sírás. A pikkelysömör miatt nem vettek fel jobban fizető munkahelyekre . Ez miatt összeomlott az életem. A volt munkakörömben 3-4 szeresét kerestem a mostaninak, ez miatt ebben az évben elárverezik a házunkat, senki rokonom nincs akihez mehetnék.Már az autót elvitték. A házaséletem= nulla. Tavaly májusban kaptam először egy erős szteroid tartalmú gyógyszert, attól szépen javulni kezdtem, de jött az ősz és ismét előjött minden pötty. Most ott tartok,h minden testrészemet elborítja a seb.

Testem kb: 70-80% egyben függő pikkelysömör. Fájdalmaim is vannak, olyan érzés mintha megégettem volna az egész testem.Borzasztóan viszked minden porcikám.Minden ruhám véres amikor levetem.Tegnap arra lettem figyelmes, h valami meleg folyik végig a lábamon, vér volt…..így kellett dolgoznom még 2 órát.Itthon semmi lelki segítséget nem kapok senkitől.E hónap 23-ra kaptam beutalót a  budapesti bőrklinikára, és most várom a megváltást……

Nagy kitartást kívánok minden pikkelysömörben szenvedő beteg társamnak!

Regina
regina.revesz@freemail.hu

 

#8084 freziavirag hozzászólása: 2012.02.23. 09:30

Szia Regina!

Együtt érzek Veled! Nekem születésem óta van pikkelysömöröm, de igazából, 23 éve a szüléseim óta jött elő nagyon. Sajnos a magánéletem az útóbbi években nem alakult túl jól, s a tavalyi évre olyan állapotba kerültem, mint amit leírtál magadról! Folyamatosan jártam bőrgyógyászhoz, aki olyan kenőcsöket írt fel, amik semmit nem használtak! Már könyörögtem Neki, hogy valamit találjon ki, met már nem bírom, amikor mesélt egy injekció kúráról, amit a Tb. teljes egészében támogat, de én úgy sem fogom megkapni, mert az én állapotom még nem olyan súlyos! Azt tanácsolta, hogy ne kezeljem semmivel, hogy még jobban előjöjjön, s akkor meg lehet próbálni! Na ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy többet nem fogok hozzá menni! Ma már tudom, hogy nem lett volna szabad ennyiben hagynom! Azt hiszem Neked is érdemes lenne ennek utána járni, hátha Te többet tudsz elérni ezügyben. A lényeg tehát az, hogy ez egy biológiai injekció kúra, ami pár szuri után 1 éves tünetmentességet ígér! A baj csak az, hogy milliós a támogatás, ezért adják nagyon nehezen, de érdemes megpróbálni! Még annyit, hogy én most keztem el egy új szert használni, amit önkéntes jelentkezők tesztelhetnek, mert még nem engedélyezett szer. A kórházunk bőrgyógyászatán is folyik a tesztelés és komoly kivizsgálások után, folyamatos ellenőrzés mellet 2 napja keztem el szedni a tablettákat. Ha érdekelnek a részletek, vagy az eredmények szívesen tájékoztatlak! freziavirag@citromail.hu

Addig is kitartás, mert ez egy mókuskerék!

#8083 KLARI1 hozzászólása: 2012.02.01. 14:40

Szia Regina!

Betaloc ZOK-ot 8évig szedtem, ettől kaptam a psorit mivel BÉTA BLOKKOLÓ. Bőrklinikán emiatt más gyógyszerre állítottak be. Azóta hol jobb hol rosszabb. Dream-1 krémjének is köszönhetem a javulást. Regina az valóban igaz, hogy minden fejben dől el. Javulást kívánok.

Klári

 

 

#8082 ginalolo hozzászólása: 2012.01.11. 12:07

Kedves anamone! Köszönöm Neked is együtt érzésed!H álás vagyok mindenkinek, aki reagál írásomra!!!Így van ahogy írod, sokszor pont az kerget az őrületbe, h érzed és látod a betegséged, utána tovább forog az agyam, h így mi mindent nem tudok megtenni! Az ünnepekre mikor sütöttem-főztemmár orvosi gumikesztyűben tevékenykedtem,h ne hulljon az ételbe a pikkelyek. És ez csak egy hétköznapi eset. Nekem a legnagyobb problémám, h ez miatt nem tudok a szakmámban dolgozni és ez  pénz kieséssel jár, aminek az a következménye, h árvereznek. Nem hiszem,h bárki ettől nyugodt maradna.Írtad a góckutatást. Ez tavaly megtörtént nálam,de én nagyon felületesnek éreztem mind1-ik vizsgálatot.PL:a torokváladék vizsg. is negatív lett, pedig 1-2 hetente minden előzmény nélkül rám jön a torokgyuladás. Mandulám már nincs! Hajam a fejtetőn nagyon kihullott, több mint 10 éve vérnyomáscsökkentőt szedek.Már gyanakodok a vérny.csökk. gyógyszerre is. Az itteni orvosok nem foglalkoznak velem, csak akkor jutok el a körzeti és helyi bőrgyógyászaton kívűl valahová, ha azt én kérem, követelem magamnak!!!!A bőrgyógy klinikára való beutalót is úgy kaptam meg,h sírva kértem a dr nőt, most már csináljon velem valamit……Most is már 1 hete nagy fájdalmaim vannak, olyan nagy kiterjedésűek a sebek rajtam, mintha összeégtem volna, nagyon húzódik, ülés, fekvés kínokkal jár, na meg amikor bekenem magam….a látvány és a fájdalom…..sírás nélkül nem megy…..Ja! megrendeltem a teákat amit az ajánlott oldalon olvastam, most nem eszem a húsféléket, kenyeret, péksütit,,,,stb….még semmit nem vettem észre ettől sem, de még csak pár nap telt el! Jobbuást kívánok!

#8081 anemone hozzászólása: 2012.01.11. 10:26

Szia Regina!Őszinte részvétem,mindenért.Nekem is mondták,hogy szabaduljak meg olyan dolgoktól,amiket nem tudok elviselni,de mi a fő ok vajon?Inkább próbálok nem foglalkozni idegesítő dolgokkal,kicsit beletojok ezekbe.De a legfőbb idegesítő mostanában,az pont ez a fránya nyavaja:(((Ez meg kellemetlen,érzem és még látom is.

#8080 ginalolo hozzászólása: 2012.01.09. 09:38

Mindenkinek köszönöm a tanácsot,jó indulatot, az együttérzést! Továbbra is szívesen olvasnám ha valaki olyan jó tanáccsal látna el ami neki már bevált és segített rajta.Próbáltam kiválasztani amit még nem alkalmaztam, vagy épp jónak tartok. Én is sok mindent  kipróbáltam már, olyat is ami másnak bevált, de sajnos nekem rosszabb lett az állapotom szite mindentől. Pl: Nekem nem használ a tengeri sófürdő, sóivókúra, körömvirágkrém….stb….Jártam természetgyógyászhoz is, az azt mondta , h májam méregtelenítsem és az epe elválasztást gyógyteákkal indítsam be.Sokan írták,h az agyamban tegyek rendet mert a lelki dolgoktól is lehet ez a csúf betegség. Lehet benne valami, mert mint írtam 2008-ban jelent meg az első pötty rajtam és ez összefüggésben lehet azzal,h a gyerekeimen kívűl  mindenem elvesztettem ebben az évben. Anyukám váratlan halála volt a leg megrázóbb, a mai napig nem tettem túl magam rajta! Kérem psoris sorstársaimat írják meg tapasztalataikat, véleményüket hátha valaki hasznára válik majd! Javulást és tünet mentességet kívánok mindenkinek!

#8079 anemone hozzászólása: 2012.01.05. 13:38

Szia Regina!Fel afejjel!!!Együttérzek!Nézd meg a gyógyteával a sömör ellen oldalt.A táplálkozás segít,de az orvosok tagadják.Góckutatást kezdj!!!!!NŐ,FOG,VÉR,GÉGE,stb.Ezekhez adokikhoz góckutatásért menj!Lehet más van a háttérben!Azonnal kezd el a vega,és gluténmentes életet!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close