Elkeseredetség derepsszió és pánikbetegség miatt

2012.01.16. 11:37

Na  hello énmár irtam ide  vagy  3 szor  hol is kezdjem ”  nos   nekem mint már mondtan korábban   elvileg  szorongásos depresziomvan. Rivotrilt szedek  reggel  fél , délután fél, este paroxat   ja  és  közben  vérnyomáscsökkentö   2012 nov 15 töl szedem ezeket folyamatosan. Most január 16. van, de nagyon minimális  javulásom van meg nem is. Tudom mintha nem is használna, nem tudom néha rámtörnek olyan ismeretlen eredetü  legalábis nekem  ismeretlen eredetü gondolatok, félelmek  ÉRZÉSEK, hogy katasztrofális komolyan mondom 29 éves vagyok. Egyébként  munkanélküli  de ha munkám volna  se tudnék  járni szerintem, mert nagyon gázosan érzem magam, de  hogy  mi  az a  atya uristen az nemtudom má.

Az ideg  roham kerülget    semmi  nemsegit   ez  lélek  baj  szerintem  meg már utaaltak is rá  páran  de    de   szoval  most is ahyog  irok  egyszerüen nemértem mitörtént velem  vagyis  azt tudom miota  van ez  de   az nem igaz hogy  nem mulik  és  ráadásul semmi kedvem  élni    nemhogy naprolnapra  már percröl percre sem  ááááááá  aki ezt   az érzést  nemérezte  nemistudja   miröl beszélek  mert  nem is lehet szerintem   szavakba őnteni  halálvágyamvan   de közbe meg jolenne  élni   meg közbe    má  semmitsetudok mivolna jó    szoval  nemtudom  mopst is azért irom   legalább kiirom magambol jo van akinek elmondjam  anyukám   ő 100%  ig mellettem van  de   ez  igy  nem normális  emberi élet.

29  évesen     posadva   olyan mintha  álmodnék    meg mintha   nemistudom  mondom minek élek  ha ugyis meghalok minek  csináljam ezt  minek azt    ha ugyis meghalunk  miért ez a  peszimista gondolat  hogy mértnem  tünikmár el az életemböl   nincs energiám    néha jó  de  10  ből  1–2  szer ha jolvagyok szoval  ha valakinek van valami  hozzáfüznivaloja   szivesen  várom   jaaa és  bocs a helyesirásért tudom  hogy  gázos de  annyi bajom lenne.

 

#8255 evitundi hozzászólása: 2012.01.24. 20:49

Szia LALI 1982!

Engem 6 éve egy keddi napon kapott el a nyavaja (soha nem fogom elfelejteni). Azonnal tudtam, hogy pánik, még alig ismertem a betegséget, csak hallottam két évfolyamtársamat beszélgetni egyszer róla. De éjszaka mikor totál pánik és szorongásrohamban feküdtem csak egy szó dübörgött végig a fejemben “pánik, pánik, pánik”.  Így én nagyon gyorsan elmentem háziorvoshoz, aki persze továbbküldött a pszichiátriára (SZTK), akiknek 3 hónap után 2 sikertelen kezelés után búcsút is mondtam. Akkor kerültem el egy magánorvorvoshoz, nagyon rendes volt, megértő. A Xanaxot lecseréltük, mert nem mindenki reagál egyformán az alprazolamra és inkább átálltunk a klonazepamra (Rivotril), mellé pedig Rexetin. Áprilisban volt az első rohamom, agorafóbia, egy boltba nem mertem bemenni, buszra nem mertem szállni, totál depresszió, 12 kilós fogyás. Annyi szerencsém volt, hogy én akkor még suliba jártam, tehát az egész nyár rendelkezésemre áll ehhez a pokoljáráshoz. Szeptemberben kerültem el az új doktornőhöz, és januárra teljesen tünetmentes lettem, még munkát is tudtam vállalni. Kezdetben persze nem volt könnyű, eleinte percekig öklendztem a suli épülete mellett, mire be tudtam menni, de aztán elmúlt és teljesen meggyógyultam! Rivotrilt már korábban abbahagytam, rexetint 2 évig kellett szednem, de nagyon szépen lejöttem róla, semmilyen elvonási tünetem nem volt.

SZóval igenis meg lehet gyógyulni! Ha egy gyógyszerkombináció nem jön be, ki kell próbálni másikat! Nekem is a 3. jött be. Kérlek ne add fel!

Mondom ezt annak ellenére, hogy sajnos most decemberben (6 év után) visszajött. Nagyon nagy stressz ért, és egy nap (persze ismét kedden – az élet azért vicces, nem?) megint elkapott. Most nem olyan intenzíven, mint 6 éve, de ez is elég ijesztő, mert nem bírok enni. Mindössze pár rohamom volt, de már megkerestem a doktornőt, megkezdtük a kezelést és bár nagyon nyomorultnak érzem magam, bízom a gyógyulásban, mivel a pánikbetegség gyógyítható. Személyesen tapasztaltam.

Kitartást!!!

#8254 horog01 hozzászólása: 2012.01.17. 12:45

LaLI1982! Figyu,én 34 éves vagyok,énis szedem a rivotrilt,sajnos!Én már kb 10 éve gyógyszer függö vagyok,és nekem sincs munkám,és Ugyanabban a cipöben járok,mint te,ráadásul családos apa vagyok, viszi a bank a házat marc 2án, kocsit berendezést stb, rengeteg közüzemü tartozás stb rokonoknak való kölcsön be kért pénzek,az öngyilkosság kerülget,szal nagyon nem jó ez állandóan aludnék elakarnék felejteni ,mindent  félek kihagy a szivem orvosokat jártam teljes kivizsgálás én rajtam se tud senki segiteni mennék dolgozni,de félek,hogy rosszul leszek minek alszom el ha ujbol fel kel kelni nagyon car,és hidd el nincs rá gyogyszer ne szedd a rivotrilt függö leszel,még jobban elkeseredsz, menj el jó szakemberhez,ha nincs családod akkor, még sínen vagy, kapd össze magad,ne ugy mint ,én aki 10 éve függő,és azt várja mikor jön a halál! Ha van kedved beszélni vagy bárkinek is  iTT eltud érni skype: juh.norbert vagy juhasz.norbert@ citromail.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close