A nehéz kanyarokat sikeresen venni …

Téma címkék:
2012.01.20. 13:44

Szia !  Magdi vagyok …

Erdélyi vagyok , itt születtem , itt élek és itt is fogok meghalni. Nagyon szeretem  a szülőföldem ..Nem hagynám el semmi pénzért . Itt vannak eltemetve szüleim öseim. Édesapám , édesanyám szeretett és megbecsült tanáremberek voltak . Édesapám politikai fogoly volt 1956- os eseményekkel kapcsolatban ,édesanyámat kirugták az állásából , nem volt miből eltartani két kiskorú gyereket . A nagyszülők segítettek . Az öcsém TBC – s lett. Bérházban laktunk , vízet a kútból húztuk , a fát a pincéből hordtuk fel , WC kint , a víz reggelre mindig befagyott a konyhában a vederben …Patkányok is tanyáztak a WC gödörben…féltem ráülni ! A házunkat állandóan figyelte a sekuritáté , tudtak minden lépésünkről . Édesapám miatt csúfoltak az iskolatársak , játszótársak…mindig verekednünk kellett , hogy megvédjük magunkat és édesapánkat…Iskolát kellett váltsunk , román iskolában tanultunk tovább …csak ültem a padban és nem értettem semmit abból amit a tanítónéni mond…Nagyon ijesztő és félelmetes volt… Mindez lerakodótt valahol mélyen a tudatalattimban  Akkor a jó Isten megőrzött , gyermek lévén nem tudatosúlt bennem ez a nagy nyomorúság , éltük gyermekkorunkat….Közben nekem sokat fájtak a lábaim , nem tudtuk az okát , emiatt nem tudtam  úgy mozogni , szaladgálni  mint a többi gyerek , kövér voltam és emiatt is állandóan csúfoltak a játszótársak…sérült a lelkem minden alkalommal és ez lerakodott . Mintha mindez nem lett volna elég 14 éves koromban ellepték arcomat a tinédzser-kori pattanások …ezeket állandóan nyomkodtam a helyük még mindig látszik. Ez volt egyik legnagyobb trauma az életemben…megállítottak az utcán (!!!) és mindenki igyekezett jótanáccsal ellátni , mit is csinálhatnék , hogy elmúljanak a csúfságok az arcomról…ez megint egy nagy lelki törést okozott , jelzem már nem voltam tinédzser..20 éves voltam , a legszebb kor kellett volna legyen …Ez megint csak elraktározódott valahol mélyen …megjegyzem akkor ( a 60 – 70-es években ) nem volt ilyen fejlett a kozmetika…a legjobb orvosság akkor a csalántea volt . De nem használt az sem. Sok mindent kipróbáltam , végúl egy skortizont tartalmazó kenőcs használt amit aztán sokáig kellett használnom. Most ebből a szempontból rendbe volnék – 62 éves vagyok.

Most meg ott a másik problémám a velemszületett kétoldali csípőficam ami csak 18 éves koromban diagnosztizálodott , addig csak fájt – fájt és nem tudtuk miért. Akkor nem volt csecsemőkori csípőficam szürés , hámbatétel . Ötször mütöttek a két csípőmmel…25 éves születésnapomon két mankóval jártam …legutóbb 2007 – ben protézist kaptam a bal csípőmbe…most a jobb van nagyon megerőltetve és az fáj…na de mindez nem elég , 2010 diagnosztizáltak nálam egy tüdőgyulladás kapcsán egy elég fejlett szívaorta aneurizmát és billentyű rendellenességet ami szintén műtétre vár….

Most jön a sors “kegyelemdöfése” …2011- ben kétszer vitt el a mentő…rosszúl voltam , éreztem , hogy halok meg…azt hittem az aneurizmám repedt szét…Hál’ Istennek nem az volt…de ez sem jobb amit megállapított az egyetlen orvos a sok közűl és akit ezért nagyon tisztelek és becsülök mert most már tudom , hogy ha rosszúl vagyok , ne hívjam a mentőket   ..DEPRESSZIÓS vagyok amióta megtudtam ezt az aneurizma ügyet…lehet azelőtt is az voltam csak nem tudtam . 2011 – ben pszihiátrán feküdtem , gyógyszereltek , felírták a kezelést otthonra , nem tudtam szedni az anidepresszánsokat , hányingerem , izomgörcseim , izzadások , hidegrázások , öngyilkossági gondolatok …Szóval kezembe vettem a dolgot ,elhagytam az antideprasszánsokat mert ha tovább szedem valamiféleképp belehaltam volna (leghamarább éhen haltam volna annyira nem bírtam enni ).Most szedem a Xanaxot kis adagban reggel és este , RHODIOLIN  nevű Rhodiola rosea nevű növényből készült táplálék-kiegészítőtami  serkenti a szerotonin termelést az agyban…Este veszem az Imovane altatót… ezeken kivúl még van a sok vérnyomáscsökkentő amit az anuerizma miatt kell szedjek , fájdalom- és gyulladáscsökkentők a lábam miatt. ..Igyekszem nem rendszeresen szedni a fájdalomcsíllapítókat..csak akkor ha már nem bírom a fájdalmat.

Sokat segít az ÖNÍRÓNIA ! Beszélgetés önmagammal ,a “fejemmel” , ironizálni a helyzeteket , bajokat , félelmeket ..Bátorítani saját magadat..Úgy megyek ki az ajtón , hogy remeg a lábam de azt mondom magamnak , hogy MEG TUDOD CSINÁLNI … ÉRTED MAGDI ?…

Ki kell menni a házból , ki a friss levegőre , emberekkel szóba állni , jó zenét hallgatni , zenére tornagyakorlatokat csinálni , biciklizni akár bent (szobabicikli) akár kint , uszódába járni …Kirándulni , meglátni a természet szépségeit , lefényképezni ,albumba rendezni , megmutatni az interneten…Ezeknek a tevékenységeknek a jó , testet-lelket gyógyító hatását tapasztaltam …

Ennyi lenne röviden de velősen …egyedűl maradtam …azt hiszem nem volt soha önbizalmam…nem volt bátorságom tartós kapcsolatot létesíteni senkível mert tudtam , vagy legalább is azt hittem nem tudok kitartani , nem tudok teljesíteni , kisebbrendű vagyok , úgysem lesz jó vége , elhagynak és csak szenvedni fogok…

Szerencsémre mindennek ellenére mindig jó tanuló voltam , tovább tanúltam és olyan foglalkozást választottam amit nagyon szerettem csinálni és ami máig is kitölti valamelyest az életem.

Most egyedűl élek , éppen ma hét éve halt meg drága Édesanyám .. Hét kemény évig szenvedett combnyaktöréssel és Parkinson kórral állandó ápolásra szorúlva…És én az ápoló kétoldali műtótt csípőficammal álltam helyt és segítettem . Végig vele voltam (és ezért most nagyon nyugodt a lelkiismeretem ) , igyekeztem enyhíteni a szenvedését amennyire csak tudtam , amennyire testi-lelki erőmből tellett….Mondhatom eléggé megerősödtem minden téren .Most bátornak érzem magam , tudom , hogy elsősorban  én állok magamhoz legközelebb , én segítek magamon  , szóval megtaláltam ÖNMAGAM …Szerintem ez nagyon jó dolog , az élet legfontosabb feladata mindenki számára …Sokat segítettek a Péterek írásai (Müller meg Popper) és jelenleg az interneten létező rengeteg önmegismerést- önfejlesztést- testi/lelki gyógyulást szolgáló weboldal .

 

Kicsit kíírtam magamból a bajaimat…Ki tudja , hogy még mi minden vár rám ..de nem gondolok bele , élem a mindennapi életem ami az enyém , csak én élhetem , nekem van kiosztva mint “házifeladat” ..De béke van bennem , tisztelet és megbecsülés saját magam iránt , hogy ennyi mindent kibírtam és ki fogok bírni Isten segítségével…Találjátok meg az ERŐT , mert ott van mindenkiben . Ne várd  kintről , az erőt …Mozgosítsd a belső világodat , az isteni redetű ÉNEDET !

Sok szeretettel gondolok Rátok  akik ide írnak  vagy csak  olvassák az írásokat ! Sokan vagyunk ….és mind szenvedünk.

MAGDI

 

Samuka
#8322 Samuka hozzászólása: 2012.05.17. 22:53

Kedves Hold! Szerintem is sok minden benne van ebben a versben, ami segíthet mindannyiunknak, mert annyira igaz.

 

Magdi Kedves! Mi van veled?

#8321 julika50 hozzászólása: 2012.02.07. 10:50

szia magdika julika vagyok    ha van modod irni várom      email cim julikunagota@freemail.hu vagy a fészen      jelöj be danso julianna köszi

 

#8320 julika50 hozzászólása: 2012.02.06. 21:27

szia magdika olvasom itt amiken keresztül mentél meg ha érdekel szivesen hogy depis vagy  gogynövényekel foglalkozom    tudnék neked ajánlani      egy tea    kevereket üdv julika  email julikunagota@freemail.hu

#8319 hold hozzászólása: 2012.01.27. 09:24

Kedves Samuka!

Azt hiszem mindenki nevében írhatom: Köszönjük hogy feltetted ezt a verset… Aki elolvassa, talán egy lépéssel közelebb kerül a megbékéléshez…

“Keresztet a földön minden ember kap

az egyik kisebbet, a másik nagyobbat”

#8318 hold hozzászólása: 2012.01.27. 09:16

Kedves Magdi!

Olyan jó volt tőled olvasni! Többek között TE vagy a példaképen, az életút amit bejártál… és neked (is) sikerült! Megbékéltél magaddal, a világgal… elfogadtad a megváltoztathatatlant…sokaknak ez olyan logikus és természetes, szerintem talán az egyik legnehezebb dolog a világon. És a munkád gyümölcse a lelki béke… ez a legnagyobb kincs a világon. Nagyon-nagyon erős vagy! Büszke lehetsz magadra! Szép napot! (hold)

#8317 cukorvirag89 hozzászólása: 2012.01.24. 08:08

Kedves Magdi!

Köszönöm a linkeket:)

#8316 bmagdi hozzászólása: 2012.01.23. 20:14

Kedves Cukorvirág !

Két link ahol szoktam lapozgatni , olvasgatni :

http://neuroptim.hu/content/f%C5%91oldal

http://www.hazipatika.com/forums/topics/Pszichologia?fhid=11

Ha találok még valami jó dolgot akkor  felteszem ide .

Vigyázz magadra , olvasgass , meglátod  nagyon sokan vagyunk  .

Ne hagyjuk el magunkat , ne hagyjuk el egymást !

MAGDI

#8315 cukorvirag89 hozzászólása: 2012.01.23. 08:46

Kedves Magdi!

Köszönöm mindenki nevében, hogy megosztottad a történetedet sok erőt és kitartást lehet belőle meríteni. Megtudnál adni pár weboldalt, ami segít ill. segített neked?

Cukorvirág

#8314 bmagdi hozzászólása: 2012.01.21. 14:10

Kedves SAMUKA !

Köszönöm a gyönyörű verset ! Nagyon igaz minden szava , minden sora !

Mégegyszer hálásan köszönöm , hogy feltetted ide , így nagyon sokan elolvassuk , elgondolkozunk az örök igazságokon amit tartalmaz. Azt kívánom segítsen mindnyájunknak a gyógyulásban , segítsen megtalálni  a saját belső békénket , harmoniánkat , egyensúlyunkat .

MAGDI

 

 

 

Samuka
#8313 Samuka hozzászólása: 2012.01.20. 23:23

Saját szavaiddal élve: “találd meg az ERŐT, mert ott van mindenkiben”.

Ez az ima jutott az eszembe, ahogy olvastalak. Ha tehetném, minden embernek elmondanám.

Kerekes Károly: A kereszt

Keresztet a földön minden ember kap

az egyik kisebbet, a másik nagyobbat

Szülessen kunyhóba, avagy palotába

El van készítve az ő keresztfája.

 

Az a csoda azután, hogy senki sem látja

milyen nagy a másik ember keresztfája.

Van, aki könnyen hordja, még nevetni is tud,

míg a másik zokog és a földre rogy.

 

Van, aki büszkén viszi, hisz senki se látja,

Hogy vérzik a válla és sebes a háta.

Van aki alázattal és lehajtott fővel

viszi a keresztjét ,…krisztusi erővel.

 

Van, aki morogva, zúgolódva viszi

minden sarkon megáll, ha lehet leteszi.

Van, aki dicsekszik, örül, ha megszánják

hazug könnyek sokszor áztatják orcáját.

 

Van, aki keresztjét más vállára rakja,

abban a hiszemben, hogy vissza nem kapja.

Van, aki félrenéz, hol jobbra, hol balra,

segít embertársán, ő segít, te balga.

 

Én a keresztemet fiatalon kaptam,

elfogadni, hej, sehogy sem akartam.

Sírtam, lázadoztam, még össze is törtem,

oh, csodák csodája! Összenőtt előttem.

 

Azután felvettem gyenge vállaimra,

tudtam, hogy elkísér hűen a síromba.

Tövises utakon elgyengült a lábam,

vittem a keresztem, meggörbült a hátam.

 

Elestem, felkeltem, így ment éveken át,

vittem és cipeltem a nehéz keresztfát.

Elmentem messzire, idegen országba,

oda is elkísért a keresztem fája.

 

Akiket szerettem, azok egytől-egyig,

azok kigúnyolnak, lettek ellenségim.

Tövis koszorúmat a fejemre nyomják,

könnyeim patakját szélesebbre ássák.

 

Mivel keresztemet nehéznek tartottam,

azért még hozzá egy fakeresztet kaptam.

Oda van az téve gyermekem sírjára,

egyből kettő lett a keresztem fája.

 

Már megöregedtem, hajam fehér lett,

de az én keresztem súlya nem lett könnyebb.

Naponta növekszik a keresztem súlya,

vagy én lettem gyengébb, s a vállam nem bírja.

 

Ó, sokszor de nagyon szeretném letenni,

Azt hiszem tovább már nem is lehet vinni,

Vérzik a szívem, lelkem roskad össze,

De az én keresztem hű hozzám örökre.

 

Cirenei Simon, ki vinni segíted,

A jó Isten áldjon meg érte Tégedet.

Amikor meghalok, eltemetnek engem,

letűzik síromra nagy, nehéz keresztem.

 

Bocsásd meg Jézusom, hogy zúgolódva vittem,

És most visszaadom Neked a keresztem.

Csak azt az egyet kérem Tőled, Én Istenem,

Lelkemet vedd hozzád, magadhoz az égben!

#8312 Szanalmas hozzászólása: 2012.01.20. 14:43

Kedves Magdi!

Köszönöm, hogy reagáltál, és hogy megosztottad velem a történetedet. Drukkolok neked, hogy minden gond nélkül sikeresen átvészeld a rád váró műtétet! Ölellek

Szánalmas

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close